Begunska kriza
slice
Grško sodišče: Prebežnikov se ne sme zadrževati na otokih
Bruselj odločitev sprejel z "veliko zaskrbljenostjo", 20. april 2018 ob 07:51 Grško sodišče je odločilo, da se prebežnikov, ki iz Turčije pridejo v Grčijo, ne sme več zadrževati na otokih v Egejskem morju, ampak lahko pridejo v celinsko Grčijo.
63
Avstrija želi nadzor na meji s Slovenijo podaljšati še za pol leta
86
4. april 2018 ob 14:54 Avstrijski notranji minister Herbert Kickl se zavzema za to, da bi Avstrija še za šest mesecev podaljšala nadzor na mejah s Slovenijo in Madžarsko.
Libija izdala priporni nalog za 205 domnevnih tihotapcev
7
15. marec 2018 ob 09:09 Libija je izdala priporne naloge za 205 Libijcev in tujih državljanov, osumljenih, da so vpleteni v tihotapljenje prebežnikov iz severne Afrike v Evropo.
Množični obračun med prebežniki v Calaisu
26
1. februar 2018 ob 22:02 V dveh izgredih med prebežniki v Calaisu na severu Francije je bilo skupno ranjenih najmanj 13 ljudi, štirje od njih so v kritičnem stanju s strelnimi ranami.
V EU-ju drugo leto zapored upad prošenj za azil
21
1. februar 2018 ob 15:52 V državah Evropske unije, na Norveškem in v Švici je lani za 43 odstotkov upadlo število prošenj za azil v primerjavi z letom 2016. Število prošenj tako upada že drugo leto zapored.
Orban svari pred nevarnostmi, ki grozijo schengnu Načrtovana porazdelitev beguncev med državami članicami EU-ja predstavlja grožnjo schengenskemu območju brez nadzora na notranjih mejah, je na Dunaju posvaril madžarski premier Viktor Orban.
60
Madžarska nad organizacije, ki pomagajo prebežnikom Na Madžarskem spet pripravljajo ukrepe proti nezakonitim prebežnikom. Po osnutku novega zakona naj bi vlada obdavčila vse organizacije, ki iz tujine prejemajo sredstva za pomoč tem ljudem.
75
V Sredozemlju prva hujša nesreča čolna s prebežniki letos Ob obali Libije je potonil čoln, na katerem je bilo morda kar 150 prebežnikov. Umrlo naj bi najmanj 25 ljudi, točna številka še ni znana. Prenapolnjen gumijast čoln je potonil severno od Tripolisa.
18
Izrael ukazal izgon afriških prebežnikov Izraelska vlada je izdala obvestilo na tisočim afriškim prebežnikom, naj zapustijo državo ali pa jim preti zaporna kazen.
37
Srbska policija v Šidu odstranila prebežnike Srbski policisti so odstranili okoli 150 prebežnikov, ki so v Šidu na meji med Srbijo in Hrvaško protestirali od ponedeljka zvečer. Pri tem ni bilo incidentov ali nasilja.
7
AI: Evropski voditelji sokrivi mučenja prebežnikov v Libiji Organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) je vlade evropskih držav obtožila, da so sokrive mučenja in zlorab več deset tisoč beguncev in migrantov, ki jih libijske oblasti ...
97
Nemški piloti ne želijo sodelovati pri deportaciji afganistanskih prebežnikov Nemški piloti so prizemljili več kot 200 letal, saj nočejo sodelovati pri deportaciji prebežnikov, ki so jim nemške oblasti zavrnile prošnjo za azil, v Afganistan.
106
V Nemčiji napad z nožem na probegunskega župana Župana zahodnonemškega mesta Altena Andreasa Hollsteina iz vrst Krščanskodemokratske unije (CDU) so pred prodajalno kebabov zabodli z nožem.
31
Prvo skupino beguncev iz Libije evakuirali v Niger Združeni narodi so v soboto iz Libije evakuirali prvo skupino najbolj ranljivih beguncev, večinoma žensk in otrok z etiopskim, eritrejskim in sudanskim državljanstvom, ki so jih prepeljali v ...
6
Italija: Na begunskem čolnu domnevno nasilno umrlo 26 Nigerijk Italijanske oblasti preiskujejo smrt 26 Nigerijk, ki so bile domnevno umorjene na čolnih, s katerimi so prebežniki skušali priti čez Sredozemsko morje v Evropo.
88

Svet
link
Severna Koreja je ustavila vse jedrske poskuse
67
21. april 2018 ob 11:05 Severna Koreja je sporočila, da je ustavila vse jedrske poskuse in ne bo več izstreljevala raket srednjega in dolgega dosega, saj je država z razvojem jedrskega orožja dosegla svoj cilj.
Več novic ...
Kazalo