Črna kronika
slice
Tožba zoper Kanglerja za odvzem premoženja nezakonitega izvora je neutemeljena
Okrožno sodišče zavrnilo tožbeni zahtevek tožilstva, 21. maj 2018 ob 18:28 Ljubljansko okrožno sodišče je odločilo, da je tožba Specializiranega državnega tožilstva zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja in njegovo hčer Mašo Kangler za odvzem premoženja ...
2
Prijeli Ljubljančana, ki je z lažno prodajo vinjet ogljufal 3.500 ljudi
12
21. maj 2018 ob 15:27 Mariborski kriminalisti so preteklo sredo odvzeli prostost 28-letnemu Ljubljančanu, ki je po SMS-ih oglaševal prodajo letne slovenske avtocestne vinjete po polovični ceni in tako povzročil za okoli ...
Milko Novič zaradi krivega pričanja kazensko ovadil forenzika
21
21. maj 2018 ob 12:44 Milko Novič, ki prestaja kazen zapora zaradi umora nekdanjega direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika, je ovadil sodnega izvedenca Franca Sabliča, ker je na sodišču navajal, da ima forenzični ...
Okrožno sodišče zavrglo obtožnico proti nekdanjemu veleposlaniku Rebrcu, vzrok (še) ni znan
8
21. maj 2018 ob 13:54 Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrglo obtožnico zoper nekdanjega slovenskega veleposlanika v Madridu Petra Reberca, ki so mu očitali zlorabo položaja.
Med prečkanjem Kolpe umrl prebežnik
21. maj 2018 ob 11:57 Zgodaj zjutraj so policisti ob meji v bližini mostu v Rosalnicah prijeli dva tujca, ki sta nezakonito prišla v državo. Povedala sta, da so reko poskušali preplavati trije, a je enega odnesla voda.
Požar tovornjakov v Šiški: Gre za kaznivo dejanje? Ponoči so na parkirišču v Šiški zagorela štiri tovorna vozila, policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja.
18
Prehitrega voznika koprski policisti ujeli šele v Italiji Voznik avtomobila, v katerem je bilo pet državljanov Kosova, ni hotel ustaviti koprskim policistom, temveč je s pospešeno hitrostjo odpeljal vse do Italije, kjer se je ustavil šele po trčenju v ...
33
Planinec omahnil s poti na Storžič in umrl Na območju Storžiča nad Kališčem je dopoldne umrl planinec, spremljal ga je pes, ki ni bil poškodovan.
Za voznika usoden trk v drog javne razsvetljave Voznik osebnega vozila je v Dragomeru trčil v drog javne razsvetljave, njegovo oživljanje pa kljub hitri intervenciji ni bilo uspešno.
Tovornjak zapeljal na levi pas, potnik osebnega avtomobila je umrl na kraju nesreče V petek je na cesti med Ribnico in Ilirsko Bistrico tovorno vozilo s priklopnikom zaneslo na levi pas in trčilo v osebni avto s štirimi potniki, pri čemer je umrl 36-letni moški, dva potnika pa sta ...
Na Tržaški cesti v Ljubljani umrla peška Na Tržaški cesti v Ljubljani se je nekaj pred osmo uro zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrla 86-letna peška.
Glavna obravnava izsiljevanja obtoženemu Vodušku se je začela na novo Na slovenjgraškem okrožnem sodišču se je glavna obravnava v sojenju novinarju Vladimirju Vodušku zaradi obtožb o poskusu izsiljevanja začela na novo, takšno odločitev so sprejeli, ker je poteklo več ...
12
Pred žeparji se lahko najbolje zaščitimo s preventivnimi ukrepi Kmalu se bo začela poletna turistična sezona, ki v mesta ne privabi zgolj lepega števila turistov, ampak tudi organizirane skupine žeparjev, policija zato opozarja na preventivne ukrepe.
11
Na avtocesti med Divačo in Sežano umrl tovornjakar Na avtocesti Divača–Sežana se je nekaj pred 9. uro zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 39-letni poljski državljan.
Višje sodišče ugodilo prekinitvi sojenja za odvzem premoženja Janezu Janši Višje sodišče je potrdilo odločitev Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je decembra lani prekinilo sojenje predsedniku SDS-a Janezu Janši za odvzem premoženja in zakon poslalo v ustavno presojo.
74

Kazalo