Evropska unija
slice
EU bo izvzet iz ameriških carin na jeklo in aluminij
Na seznamu sedmerice izjem tudi Kanada in Mehika, 22. marec 2018 ob 19:04 Evropa, Argentina, Avstralija, Brazilija, Kanada, Mehika in Južna Koreja bodo - vsaj začasno - izvzete iz ameriških carin na uvoz jekla in aluminija.
69
Delavec pri nas na uro v povprečju zasluži 16,40 evra, luksemburški 44 evrov bruto
31
22. marec 2018 ob 14:48 Evropski statistični urad Eurostat je objavil podatke, iz katerih je razvidno, da imajo luksemburški delavci med 28 državami EU-ja v povprečju najvišjo uro postavko, 44 evrov bruto na uro, Slovenija ...
Bogovič prejel bruseljskega "oskarja" za pametne vasi
11
22. marec 2018 ob 10:56 Slovenski evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je prejel bruseljskega "oskarja" v kategoriji raziskave in inovacije.
Bruselj o avstrijskih otroških dodatkih: Migranti upravičeni do enakih kot domačini
105
21. marec 2018 ob 11:08 Evropska komisija je glede nižjih otroških dodatkov za delavce migrante v Avstriji poudarila, da pogodba o EU-ju prepoveduje vsakršno neposredno ali posredno diskriminacijo delavcev na podlagi ...
Evropski denar za drugi tir do referenduma deloma zamrznjen
36
21. marec 2018 ob 14:07 Evropska komisija je dokončno potrdila vse potrebno v povezavi s 44 milijoni evrov za pripravljalna dela za projekt drugi tir.
Evropska komisija bo predlagala obdavčitev podjetij, kot sta Google in Facebook Evropska komisija bo predlagala obdavčitev digitalnih velikanov z znatnimi prihodki v EU-ju, kot sta Google in Facebook.
34
Rok Evropske komisije se je iztekel, Poljska vztraja pri pravosodni reformi Poljska ne bo spreminjala svoje pravosodne reforme in zavrača kritiko Evropske komisije, je pa pripravljena oceniti učinek sprememb skupaj z Brusljem, je v odgovoru Evropski komisiji sporočila ...
27
Hrvaška zunanja ministrica: Meja ni predmet evropskega pravnega reda Slovenija nima podlage za tožbo proti Hrvaški na Sodišču Evropske unije, je že znano stališče Hrvaške v Bruslju ponovila hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić.
85
Prehodno obdobje po brexitu bo trajalo do decembra 2020 Evropska unija in Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske sta še korak bliže njegovemu "urejenemu" izstopu iz Unije oziroma t. i.
22
Nemški notranji minister predlagal podaljšanje nadzora na mejah za nedoločen čas Novi nemški notranji minister Horst Seehofer je napovedal razširitev in podaljšanje nadzora na nemških mejah za nedoločen čas. To bi pomenilo, da bi Nemčija dejansko suspendirala schengenski sistem.
51
Slovenija pismo o tožbi proti Hrvaški predala Evropski komisiji Slovenija je Evropski komisiji izročila pismo v zvezi s tožbo proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe o meji.
45
Francija in Nemčija naj bi do junija predlagali načrt za prenovo EU-ja Ob obisku nemške kanclerke Angele Merkel v Parizu je francoski predsednik Emmanuel Macron dejal, bosta obe državi do junija oblikovali jasen in ambiciozen načrt za prenovo EU-ja.
43
Juncker pozorno spremlja dogajanje v Sloveniji, Tusk brez komentarja Po odstopu premierja Mira Cerarja so iz Evropske komisije sporočili, da predsednik Jean-Claude Juncker pozorno spremlja dogodke v Sloveniji in je v stiku z njenim političnim vodstvom.
57
Bruselj: Nesodelovanju pri vračanju prebežnikov sledi strožja vizumska obravnava Evropska komisija je predlagala reformo vizumske politike EU-ja, ki predvideva strožjo obravnavo vizumov za potnike iz tretjih držav, ki ne bi zadovoljivo sodelovale pri ponovnem sprejemanju ...
12
EU nad davčne nečednosti v mednarodnih poslih Evropska unija je naredila korak naprej v boju proti davčnemu izogibanju in utajevanju ter nepoštenim davčnim praksam, saj so finančni ministri EU-ja potrdili strožja pravila za davčne svetovalce in ...
17

Izbor
Kazalo