Evropska unija
slice
Članice EU-ja začenjajo notranje pogovore o odnosih z Veliko Britanijo
Napredek Velike Britanije do zdaj nezadosten, 20. oktober 2017 ob 15:12 Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da so voditelji članic Evropske unije dobili "zeleno luč" za začetek notranjih pogovorov o prihodnjih odnosih z Veliko Britanijo.
6
Italijanski notranji minister: V Sirijo in Irak odpotovalo do 30.000 tujih borcev
40
19. oktober 2017 ob 21:44 Na italijanskem otoku Ischia se je začelo dvodnevno srečanje notranjih ministrov skupine sedmih najrazvitejših držav sveta (G7), na katerem naj bi bili osredotočeni na džihadiste, ki želijo priti v ...
Mayeva evropskim državljanom: Olajšali bomo postopke za ureditev položaja
5
19. oktober 2017 ob 08:30 Na tokratnem vrhu EU-ja bodo v ospredju vprašanja migracij, šengena, prihodnosti Evrope in brexita, kjer kljub prvotnim načrtom voditelji ne bodo prižgali zelene luči za začetek pogajanj o prehodnem ...
Juncker in Theresa May želita hitrejša pogajanja o britanskem izstopu iz EU-ja
13
17. oktober 2017 ob 22:45 Britanski minister za brexit David Davis je EU obtožil, da namenoma zavlačuje pogajanja o brexitu, da bi od Velike Britanije izsilila več denarja.
Španija zaskrbljena zaradi slovenskih stališč do Katalonije
134
16. oktober 2017 ob 19:13 Zunanji minister Karl Erjavec se je s španskim kolegom Afonsom Dastisom ob robu zasedanja zunanjih ministrov EU-ja pogovarjal tudi o stališčih Slovenije do vprašanja Katalonije.
Evropska unija za ohranitev iranskega jedrskega sporazuma Zunanji ministri Evropske unije (EU) so na zasedanju v Luksemburgu izrazili podporo ohranitvi iranskega jedrskega dogovora, pri katerem ameriški predsednik Donald Trump omahuje.
29
Nadzor na avstrijsko-slovenski meji tudi po 11. novembru Tako kot Nemčija, Francija in Danska bo tudi Avstrija za pol leta podaljšala mejni nadzor nad notranjimi mejami schengenskega območja.
84
Juncker: Nočem neodvisne Katalonije, ker bi to spodbudilo druge Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je dejal, da ne želi, da Katalonija postane neodvisna, ker bi to spodbudilo tudi druge regije z enakimi težnjami, vodenje EU-ja pa bi s tem postalo ...
212
Evropska unija bo dobila evropsko javno tožilstvo Dvajset članic Evropske unije (EU), vključno s Slovenijo, je v četrtek v Luksemburgu po štirih letih pogajanj sprejelo zakonodajo za vzpostavitev evropskega javnega tožilstva, ki naj bi začelo ...
13
Barnier: Pri finančni poravnavi smo z Britanci na mrtvi točki V Bruslju se je končal peti krog pogajanj o brexitu med Evropsko unijo ter Združenim kraljestvom Velike Britanije in Severne Irske (ZK), po katerem je glavni evropski pogajalec Michel Barnier dejal, ...
14
Nemčija, Danska in Francija podaljšale nadzor na mejah še za pol leta Nemška vlada je še za šest mesecev podaljšala nadzor na meji z Avstrijo in na letalskih povezavah iz Grčije. Podobno sta nato nadzor podaljšali Danska in Francija.
35
Program Starejši za starejše je prejel nagrado državljan Evrope, država pa ne prepozna njegovega pomena Slovenski program Starejši za starejše je v Evropskem parlamentu v Bruslju prejel nagrado državljan Evrope.
9
Bruselj pritiska za dokončno vzpostavitev bančne unije v letu 2018 Evropska komisija je predstavila nove pobude za dokončanje bančne unije in članice ter parlament pozvala, naj jo dokončajo v prihodnjem letu.
12
Avramopulos predstavil reformo šengena, Slovenija ima pomisleke Evropski komisar za migracije Dimitris Avramopulos je notranji ministrici Vesni Györkös Žnidar pojasnil podrobnosti reforme šengenskih pravil, komentiral pa je tudi morebitno slovensko blokado ...
68
Pregon sovražnega govora s spleta - ali je bolje mehak ali trd način? V Nemčiji je začela veljati zakonodaja, ki drastično finančno sankcionira družbena omrežja , ki ne bodo dovolj hitro odstranjevala sovražnih vsebin.
291

Kazalo