Evropska unija
slice
Prvih 44 evropskih milijonov za drugi tir je zagotovljenih
Slovenija je uspešno kandidirala z 11 projekti, 23. junij 2017 ob 15:52 Slovenija je na trejem razpisu instrumenta za povezovanje Evrope uspešno kandidirala z 11 projekti in zanje prejela odobrenih 63 milijonov nepovratnih sredstev.
103
 • Slovenija se namerava z drugim tirom do 14. julija prijaviti še na t. i. blending razpis, na katerem na infrastrukturnem ministrstvu računajo na med 80 in 100 milijonov evrov
 • Cerar: V Bruslju prevladuje prepričanje, da je treba odločbe mednarodnih sodišč spoštovati
  142
  23. junij 2017 ob 17:58 Premier Miro Cerar je v Bruslju po četrtkovih pogovorih z voditelji o vprašanju arbitraže vesel, da med njimi prevladuje prepričanje, "da je odločbe mednarodnih sodišč treba spoštovati".
  Bruselj: Britanski predlog za zaščito pravic državljanov EU-ja nezadosten
  16
  23. junij 2017 ob 17:04 Potem ko je London predstavil ponudbo za zaščito pravic državljanov Unije po brexitu, jo je Bruselj označil za "nezadostno" in "pod pričakovanji".
  Mayeva predstavila predlog za ureditev statusa državljanov EU-ja po brexitu
  32
  23. junij 2017 ob 07:17 Britanska premierka Theresa May je predstavila predlog, po katerem bi lahko evropski državljani, ki v Veliki Britaniji živijo najmanj pet let, za vedno pridobili enake pravice, kot jih imajo ...
  Merklova: Nemčija je odprta za zamisel o gospodarski vladi območja evra
  28
  20. junij 2017 ob 19:15 Nemška kanclerka Angela Merkel je pripravljena razmisliti o reformi območja evra, ki jo je predlagal novi francoski predsednik Emmanuel Macron.
  Začetek pogajanj o brexitu: najprej o organizaciji in prioritetah Začela so se pogajanja o izstopu Velike Britanije iz Unije. Na prvem sestanku je bil sklenjen dogovor o organizaciji in prioritetah.
  34
  Svet Evropske unije za leto dni podaljšal sankcije proti Rusiji Svet Evropske unije je še za leto dni podaljšal sankcije proti Rusiji zaradi priključitve ukrajinskega polotoka Krim leta 2014.
  41
  "Grška logika je takšna: zakaj bi kaj delali, saj nam bodo dali denar" "Zmagovalke grške dolžniške krize so nemške in svetovne banke, ki so dobile oziroma dobivajo poplačana posojila. Zato so tudi pritiski, da se dolg Grčiji ne odpiše, tako močni," meni Boštjan Udovič.
  154
  Cene gostovanja v mobilnih omrežjih EU-ja so izenačene z domačimi Evropska uredba, ki odpravlja dodatne stroške uporabe prenosnega telefona v tujini, je začela veljati v vseh članicah EU-ja ter na Islandiji, Norveškem in v Liechtensteinu, ki prav tako veljajo za ...
  63
  Grčija bo prejela novo posojilo 8,5 milijarde evrov Mednarodni posojilodajalci so pripravljeni Grčiji odobriti posojilo v znesku 8,5 milijarde evrov, ki ga Atene nujno potrebujejo za plačilo svojih obveznosti do Evropske centralne banke.
  30
  Bruselj zaradi nesprejema beguncev sproža pravne postopke proti Poljski, Madžarski in Češki Bruselj bo proti Poljski, Madžarski in Češki zaradi nespoštovanja zavez pri premeščanju beguncev sprožil pravne postopke.
  97
  Glavni pogajalec EU-ja Londonu: "Lahko začnemo že jutri zjutraj" Glavni pogajalec EU-ja za brexit Michel Barnier je Veliko Britanijo opozoril, naj ne "izgublja časa", pogajalec Evropskega parlamenta Guy Verhofstadt pa od britanske premierke Therese May zahteva ...
  31
  Kurz predlaga popolno zaprtje sredozemske begunske poti Avstrijski zunanji minister Sebastian Kurz se je po vzoru popolne zapore balkanske begunske poti zavzel tudi za popolno zaprtje poti čez Sredozemsko morje.
  90
  V novi britanski vladi na ključnih položajih isti ljudje Britanska premierka Theresa May je po četrtkovih volitvah dokončala sestavljanje nove vladne ekipe, v kateri je na ključnih položajih ohranila iste ljudi. Tudi strategija glede brexita ostaja ista.
  18
  EU: Državne meje ne bodo več omejevale digitalnih vsebin Evropska unija še naprej uresničuje idejo o enotnem digitalnemu trgu. Po izenačenju cen domačih in gostujočih mobilnih storitev bodo prenosljive tudi digitalne vsebine.
  42

  Videonovice
  Kazalo