Evropska unija
slice
Theresa May: Za usodo Združenega kraljestva bo ključen prihajajoči teden
Raab: Mayevi primanjkuje politične odločnosti, 18. november 2018 ob 14:52 Britanska premierka Theresa May je po turbulentnem tednu dejala, da bo za razplet dogodkov še posebej kritičen teden pred nami in da pogajanja z EU-jem glede brexita še potekajo.
15
Združeno kraljestvo dobilo tretjega ministra za brexit
4
16. november 2018 ob 20:01 Britanska premierka Theresa May je po odstopu Dominica Raaba na mesto ministra za brexit imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, evroskeptika Stephena Barclaya.
Slovenija gosti srečanje Trilateralne komisije
47
16. november 2018 ob 21:12 Ljubljana gosti 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, na katerem se je zbralo več kot 200 vplivnih posameznikov iz Evrope in sveta, ki bodo tri dni razpravljali o izzivih za prihodnost Evrope.
Slovenija se je pritožila EU-ju zaradi avstrijske spremembe pri otroških dodatkih
47
16. november 2018 ob 11:04 Sedem držav članic Evropske unije, med njimi tudi Slovenija, se je pri Evropski komisiji pritožilo zaradi indeksacije avstrijskih otroških dodatkov.
Sistem kreditne oskrbe z odličnimi rezultati
1
16. november 2018 ob 19:31 Na Koroškem deluje Lokacijsko akcijska skupina (LAS), v okviru katere so sklenili projekt "Mreženje storitev oskrbe na domu v modelu kreditnega sistema točk".
Theresa May po odstopih zaradi brexita: To bom izpeljala do konca Le dan po tem, ko je britanska vlada potrdila osnutek dogovora o brexitu, so sledili odstopi ministrov: po ministru za brexit Dominicu Raabu je odstopila še ministrica za delo in pokojnine Esther ...
106
Britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu Britanska premierka Theresa May je sporočila, da je britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu, dosežen med pogajalci Evropske unije in Združenega kraljestva.
49
Bruselj Romunijo pred prevzemom predsedovanja opozarja na korupcijo Romunija, ki s 1. januarjem prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije, se je spet znašla pod plazom kritik zaradi poskusov vlade, da zmanjša neodvisnost pravosodja in oslabi boj proti ...
19
Evropska komisija odločno za marakeško deklaracijo, mnenje parlamenta različno Evropski parlament je glede dogovora Združenih narodov o migracijah, znanem tudi kot marakeška deklaracija, razdeljen, Evropska komisija pa pri njem vztraja.
184
Italija: Brez sprememb v predlogu proračuna "Prepričani smo, da je to proračun, ki ga naša država potrebuje, da se znova postavi na noge," je sporočil podpredsednik italijanske vlade Luigi Di Maio.
24
Pogajalci Bruslja in Londona sklenili osnutek dogovora o brexitu Britanska vlada Therese May je potrdila, da so predstavniki Evropske unije in Združenega kraljestva "na tehnični ravni" dorekli osnutek dogovora o odhodu Britancev iz EU-ja.
11
Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.
176
Družba Čepelnik na Sodišču EU-ja dobila sodno bitko proti Avstriji Sodišče Evropske unije je v zadevi Čepelnik, v kateri tožnik trdi, da Avstrija s svojega trga namerno izriva podjetja iz drugih članic Evropske unije, odločilo v prid slovenskemu tožniku.
20
Katere slovenske občine so najuspešnejše pri črpanju evropskih sredstev? Največji projekti, ki jih po slovenskih občinah sofinancira Evropska unija v obstoječi finančni perspektivi 2014–2020, so prenove in nadgradnje vodovodov in čistilnih naprav, energetske prenove ...
35
Barnier: Dogovora še ni, ključno vprašanje ostaja meja na irskem otoku Intenzivna pogajanja se nadaljujejo, a dogovora za zdaj še ni.
7

Izbor
Kazalo