Evropska unija
slice
EU v zaščito podjetij pred ameriškimi sankcijami glede Irana
Prvič, da je Unija uporabila zaščitno zakonodajo, 18. maj 2018 ob 11:57 Evropska unija je sprožila proces v okviru zakonodaje za zaščito evropskih podjetij pred ameriškimi sankcijami glede Irana, s čimer izkazuje svojo zavezanost iranskemu jedrskemu sporazumu.
53
Zaev: Sporazum z Grčijo glede imena bi lahko bil sklenjen pred junijskim vrhom EU-ja
46
17. maj 2018 ob 18:09 Makedonski premier Zoran Zaev je dejal, da bi lahko sporazum med Skopjem in Atenami glede imena Makedonije sprejeli še pred junijskim vrhom EU-ja.
Tusk: Kdo potrebuje sovražnike ob prijateljih, kot je Trump?
86
16. maj 2018 ob 15:56 Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da je Evropa lahko hvaležna ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, saj si zaradi njega ne dela več utvar.
Leben: Bruselj prižgal zeleno luč za 109 milijonov evrov za drugi tir
80
16. maj 2018 ob 19:22 Državni sekretar in vodja projekta drugi tir Jure Leben je po sestanku s predstavniki Evropske komisije v Bruslju dejal, da je 109 milijonov evrov evropskih sredstev za drugi tir praktično ...
Teheran: "Če se naši interesi ne ohranijo v sporazumu, bomo znova bogatili uran"
27
15. maj 2018 ob 20:20 Iranski zunanji minister Džavad Zarif se v Bruslju sestaja s predstavniki EU-ja, Francije, Velike Britanije in Nemčije.
Prva razprava o proračunu EU-ja: veliko nezadovoljstva z vseh strani Članice EU-ja so prvič razpravljale o predlogu večletnega proračuna Unije za obdobje 2021-2027. Razprava je potekala po pričakovanjih, veliko je nezadovoljstva z vseh strani.
16
Violeta Bulc: Drugi tir je za Evropsko unijo prednostni projekt Projekt drugi tir med Divačo in Koprom je za EU prioritetni projekt, je dan po vnovičnem glasovanju o zakonu o drugem tiru ponovila evropska komisarska za promet Violeta Bulc.
39
Po podatkih Eurofounda minimalne plače lani v večini držav EU-ja zrasle Minimalne plače v EU-ju se od leta 2010 povečujejo, najbolj v državah z najnižjimi, ugotavlja Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer Eurofound.
18
Cerar ob dnevu Evrope: Projekt, ki mu v zgodovini ni para Premier Miro Cerar je v poslanici ob dnevu Evrope pozval k močni in povezani Evropski uniji. Predsednik države Borut Pahor je sprejel mlade.
56
Rojstni dan Evrope z Amayo in Loreen sredi Ljubljane V državah EU-ja so potekali številni dogodki ob praznovanju dneva Evrope. Na Kongresnem trgu v Ljubljani je bil zvečer brezplačni koncert, katerega glavni imeni sta bili Loreen in Maja Keuc (Amaya).
24
Avstrija s protidampinško zakonodajo kršila pravo EU-ja? Pravobranilec Sodišča EU-ja je v zadevi, ki temelji na pritožbi podjetja Čepelnik s Prevalj, sprejel mnenje, da Avstrija s protidampinško zakonodajo, ki otežuje delovanje tujih obrtnikov in malih ...
20
Donald Tusk Slovenijo označil za zgodbo o uspehu Premier Miro Cerar, ki opravlja zgolj tekoče posle, in predsednik Evropskega sveta Donald Tusk sta poudarila potrebo po potrditvi evropske perspektive držav Zahodnega Balkana.
92
Si beljakovinsko bogate žuželke utirajo pot na evropske krožnike? Prehrambni strokovnjaki menijo, da so žuželke zaradi bogate hranilne vrednosti hrana prihodnosti. Evropska komisija je letos sprejela uredbo, ki poziva k ureditvi zakonodaje na tem področju.
120
EU želi okrepiti stalno vojaško sodelovanje med članicami Evropska unija namerava svojo stalno obrambno sodelovanje v Uniji (Pesco) do konca leta še okrepiti, so sklenili na dvodnevnem neformalnem zasedanju obrambnih ministrov.
40
Juncker predlaga: "Naj Britanci postanejo državljani Belgije" Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je predlagal, da bi britanski državljani, zaposleni v institucijah Evropske unije, po brexitu dobili belgijsko državljanstvo, če bi to želeli.
54

Izbor
Kazalo