Evropska unija
slice
Bruselj prižgal zeleno luč začetku druge faze pogajanj o brexitu
Grybauskaitejeva: "Prihodnost je misterij", 15. december 2017 ob 16:50 Voditelji 27 držav članic Evropske unije - brez britanske premierke Therese May - so potrdili prehod v drugo fazo pogajanj o brexitu, ki vključuje pogajanja o prehodnem obdobju, ki naj bi se začelo ...
5
EU bo še za pol leta podaljšal sankcije proti Rusiji, strinjanja glede begunskih kvot ni
44
14. december 2017 ob 22:13 Voditelji članic EU-ja so pričakovano podprli še šestmesečno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji in oznanili korak k obrambni uniji.
Različni občutki evropskih poslancev glede posredovanja Bruslja pri arbitraži
56
14. december 2017 ob 11:25 Slovenski evroposlanci imajo različna pričakovanja glede posredovanja Evropske komisije (EK) za uveljavitev arbitražne odločbe.
Svet Evropske centralne banka: Ključna obrestna mera nespremenjena
4
14. december 2017 ob 15:08 Svet Evropske centralne banke (ECB) na zadnji letošnji seji po pričakovanjih ni sprejel odmevnejših odločitev.
Nagrada saharov v roke venezuelski opoziciji: "Ne bomo se nehali boriti!"
37
13. december 2017 ob 18:09 Predsednik venezuelske ljudske skupščine Julio Borges je v Evropskem parlamentu v imenu venezuelske demokratične opozicije prejel nagrado saharov za svobodo misli.
Propadel poskus prepovedi kebaba s fosfati v EU-ju V Evropskem parlamentu v Strasbourgu je propadel poskus zavrnitve predloga Evropske komisije o dovoljenju za uporabo fosfatov v zamrznjenih mesnih nabodalih za vertikalno pečenje (kebabih).
89
AI: Evropski voditelji sokrivi mučenja prebežnikov v Libiji Organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) je vlade evropskih držav obtožila, da so sokrive mučenja in zlorab več deset tisoč beguncev in migrantov, ki jih libijske oblasti ...
96
Evropska unija vzpostavila "Trnuljčico Lizbonske pogodbe" Petindvajset držav članic EU-ja je v ponedeljek v Bruslju uradno vzpostavilo novo stalno obrambno sodelovanje (t. i. Pesco ), ki je prvi korak k oblikovanju Evropske obrambne unije.
15
Na Hrvaškem ne vidijo podlage za tožbo Slovenije glede arbitraže Predsednik odbora hrvaškega sabora za zunanjo politiko Miro Kovač pravi, da ne vidi podlage za napovedano tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi zavračanja izvajanja arbitražne sodbe o meji med ...
35
Članice EU-ja skoraj tretjino BDP-ja namenjajo za socialno varnost Članice EU-ja namenjajo v povprečju za socialno varnost skoraj tretjino svojega bruto domačega proizvoda (BDP). V Sloveniji se je ta delež rahlo zmanjšal.
47
Brexit za vsako ceno Včerajšnji dogovor glede brexita še zdaleč ne pomeni rešitve.
46
Juncker po pogajanjih z Mayevo: "Naredili smo preboj, ki smo ga potrebovali." Britanska premierka Theresa May in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta vendarle našla skupni jezik glede pogojev za dogovor o brexitu.
29
Mariborske lutke že sedem let na krilih evropskega denarja Dobrih sedem let mineva od obnove in začetka uporabe prenovljenega kompleksa minoritskega samostana v Mariboru za potrebe Lutkovnega gledališča Maribor.
Timmermans za dialog, Janša na pogovor s Plenkovićem Podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans upa, da bosta Slovenija in Hrvaška spor o meji rešili v konstruktivnem dialogu, sam pa je pripravljen pri tem pomagati.
132
V Bruslju se je v podporo Puigdemontu zbralo 45.000 ljudi V Bruslju se je na shodu v podporo odstavljenemu katalonskemu voditelju Carlesu Puigdemontu zbralo okoli 45.000 ljudi. Protestniki pozivajo EU, naj podpre katalonska prizadevanja za neodvisnost.
21

Kazalo