Evropska unija
slice
Juncker zanikal, da bi bil pred tednom dni opit: Zahtevam spoštovanje!
Za zanašanje krivi krči v nogah, 18. julij 2018 ob 18:11 Potem ko so se pretekli teden po slovesnosti ob robu vrha zveze Nato pojavili posnetki, zaradi katerih so se razširili namigi, da je bil predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker opit, so to ...
87
EU in Japonska podpisala zgodovinski sporazum o prosti trgovini
70
17. julij 2018 ob 13:45 Evropska unija in Japonska sta v Tokiu podpisali enega največjih trgovinskih sporazumov, vrednega tretjino svetovnega BDP-ja, ki odpravlja 99 odstotkov carin med podpisnicama.
Mayeva tesno dobila glasovanje o izstopu iz carinske unije po brexitu
17
17. julij 2018 ob 21:57 Vlada britanske premierke Therese May je s tesno večino uspela na glasovanju v parlamentu in se izognila temu, da bi Velika Britanija po brexitu ostala v carinski uniji z EU-jem.
EU zaščitil podjetja pred posledicami sankcij ZDA proti Iranu
38
16. julij 2018 ob 21:46 Zunanji ministri Evropske unije (EU) so v Bruslju potrdili ukrep za zaščito evropskih podjetij, ki poslujejo z Iranom, pred posledicami ameriških sankcij proti tej državi.
Bruselj opozoril Airbnb, naj igra po pravilih EU-ja
20
16. julij 2018 ob 17:15 Evropska komisija in organi za varstvo potrošnikov Evropske unije zahtevajo od podjetja Airbnb, da svoje pogoje poslovanja uskladi s pravili EU-ja o varstvu potrošnikov in pregledno navaja cene.
Evropska komisija Junckerjeve težave z ravnotežjem pojasnjuje z "akutnim krčem" Potem ko se je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker na slovesnosti ob vrhu Nata v Bruslju spotikal in imel težave z ravnotežjem, so pri Evropski komisiji zanikali, da je bil alkoholiziran.
128
Zadnji žvižg za najbolj iskane evropske zločince Europol je ob zaključku svetovnega prvenstva organiziral nagradno igro v stilu zbiranja sličic nogometašev, s katero skuša javnosti predstaviti, kateri evropski zločinci na begu so trenutno najbolj ...
25
Britanski vladi, oslabljeni po odmevnih odstopih, teče voda v grlo Odstopa britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona in ministra za brexit Davida Davisa sta jasen kazalnik, da britanska vlada ni nikoli zares strnila vrste glede brexita, temveč je bil ta vedno ...
46
Predlog novih odnosov Otoka z EU-jem označen za "trdi brexit" Britanska vlada je predstavila težko pričakovani predlog za prihodnje odnose z EU-jem, v osrčju katerega je prost pretok dobrin, samostojno pot bi ubrali na področju storitev in z izstopom iz ...
32
Notranji ministri: Migracijske tokove je treba upravljati na zunanjih mejah Na neuradnem zasedanju v Innsbrucku so se notranji ministri Evropske unije strinjali, da je treba migracijske tokove upravljati na zunanjih mejah Evropske unije.
18
Cerar: Evropska unija brez držav Zahodnega Balkana ni popolna Predstavniki držav Zahodnega Balkana in nekaterih članic Evropske unije so se na vrhu v Londonu zavzeli za stabilnost in sodelovanje v regiji.
56
Avstrijski predlog: V Frontexu tudi vojaki Avstrijska vlada, ki bo do konca leta predsedovala Svetu Evropske unije, je predlagala, da bi evropsko agencijo za zunanje meje Frontex okrepili pripadniki evropskih nacionalnih vojsk.
36
Boris Johnson odstopil, novi zunanji minister Jeremy Hunt Boris Johnson je odstopil z mesta zunanjega ministra Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske.
143
Tajani se je zavzel za oblikovanje seznama tihotapcev ljudi Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je ob obisku Libije pozval k oblikovanju "črnega seznama" tihotapcev, kar je po njegovem mnenju ključno za boj proti nezakonitim migracijam.
26
EU želi begunske centre na severu Afrike, kjer to možnost večinoma zavračajo Medtem ko Evropska unija razmišlja o vzpostavitvi begunskih centrov oziroma centrov za pridržanje prebežnikov v državah Severne Afrike, tam to idejo praviloma zavračajo.
60

Izbor
Kazalo