Evropska unija
slice
Brexit: Mayeva doma izgublja podporo, v Salzburgu pa jo išče
Danes sodbo podaja EU-jev pogajalec Bernier, 20. september 2018 ob 10:34 Britanska premierka Theresa May voditeljem Evropske unije v Salzburgu predstavlja načrt za brexit, po katerem bi se vendarle dogovorili za pogodbo, ki bi marca 2019 omogočila nemoten odhod Velike ...
2
Neformalni vrh EU-ja v Salzburgu prva Šarčeva pot v tujino
63
19. september 2018 ob 21:52 Novi slovenski premier Marjan Šarec se je pred neformalnim vrhom EU-ja v Salzburgu sešel s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom, s katerim sta govorila o brexitu in migracijah, ne pa tudi o ...
Violeta Bulc zavrača kritike v povezavi z arbitražno razsodbo
90
19. september 2018 ob 18:09 Evropska komisarka Violeta Bulc je v Bruslju odločno zavrnila kritike v povezavi z arbitražno razsodbo.
Grčija premešča prebežnike iz prenatrpanega taborišča na Lezbosu
21
19. september 2018 ob 13:04 Grške oblasti bodo preselile okoli 2.000 prosilcev za azil iz begunskega taborišča Moria, v katerem je nastanjenih 9.000 ljudi, kar je trikrat več od njegovih prvotnih zmogljivosti.
Juncker pozval k večji solidarnosti glede migracij
45
19. september 2018 ob 22:55 Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je pred začetkom neformalnega vrha EU-ja v Salzburgu znova pozval k večji solidarnosti med državami članicami glede migracij.
Pahor se je sestal z Junckerjem glede mnenja pravne službe EK-ja Predsednik Borut Pahor je v ponedeljek s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović neformalno govoril o arbitraži.
55
Pariz in Berlin: Razmere v pravosodju na Poljskem hujše kot kadar koli Nemčija in Francija sta v skupni izjavi na zasedanju ministrov EU-ja v Bruslju opozorili, da so razmere v pravosodju na Poljskem bolj kritične kot kadar koli.
22
Kurz in Conte poudarila nujnost krepitve nadzora na mejah EU-ja Avstrijski kancler Sebastian Kurz in italijanski premier Giuseppe Conte sta se na srečanju strinjala o migracijski politiki v EU-ju. Podpirata krepitev nadzora na zunanjih mejah Unije.
18
Od maja novi bankovci za 100 in 200 evrov Evropska centralna banka bo maja naslednje leto v obtok poslala nova bankovca za 100 in 200 evrov, ki ju bo teže ponarediti.
29
Slovenski EU-poslanci: "EU je dvignil roke"; "Evropa različne obravnave"... Evropska poslanca Romana Tomc in Milan Zver (EPP/SDS) v odzivu na objavo mnenja pravne službe Evropske komisije o arbitraži nista kritična do brezbrižnosti šefa komisije Jean-Clauda Junckerja.
149
Cerar: Mnenje pravne službe v Bruslju potrjuje glavne navedbe Slovenije Hrvaška je dolžna uveljaviti arbitražno razsodbo, z neupoštevanjem odločitve arbitražnega sodišča pa krši mednarodno pravo in pravo EU-ja, je v zvezi z mnenjem pravne službe Evropske komisije glede ...
258
Avstrija sprožila pravno preveritev odločitve o Madžarski Potem ko so avstrijski svobodnjaki (FPÖ) izrazili dvom o zakonitosti odločitve Evropskega parlamenta, ki je v sredo proti Madžarski sprožil postopek zaradi kršitve temeljnih evropskih pravic, je ...
91
Komisarka Bulčeva: Dokumenta o arbitraži nikoli nismo dobili na mizo Slovenska komisarka Violeta Bulc je potrdila navedbe nemške revije Spiegel , da evropski komisarji mnenja pravne službe v povezavi z arbitražo na sejah komisije nikoli niso obravnavali.
98
MZZ poziva Zagreb, naj "preneha kršiti pravo EU-ja"; Zagreb: Bruselj je ravnal pravilno Po poročanju, da predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker ni upošteval mnenja pravne službe komisije, da ima Slovenija prav v očitkih Hrvaški, da krši pravo EU-ja, na slovenskem ministrstvu ...
277
Zadnji premik ure v EU-ju že marca 2019? "Od konca oktobra 2019 ne bomo več premikali ure," je sporočila evropska komisarka za mobilnost in promet Violeta Bulc. Slovenci naj bi bili bolj naklonjeni poletnemu času.
82

Izbor
Kazalo