Evropska unija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Evropska unija - Arhiv
Zadnji žvižg za najbolj iskane evropske zločince Europol je ob zaključku svetovnega prvenstva organiziral nagradno igro v stilu zbiranja sličic nogometašev, s katero skuša javnosti predstaviti, kateri evropski zločinci na begu so trenutno najbolj ...
Evropska komisija Junckerjeve težave z ravnotežjem pojasnjuje z "akutnim krčem" Potem ko se je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker na slovesnosti ob vrhu Nata v Bruslju spotikal in imel težave z ravnotežjem, so pri Evropski komisiji zanikali, da je bil alkoholiziran.
Britanski vladi, oslabljeni po odmevnih odstopih, teče voda v grlo Odstopa britanskega zunanjega ministra Borisa Johnsona in ministra za brexit Davida Davisa sta jasen kazalnik, da britanska vlada ni nikoli zares strnila vrste glede brexita, temveč je bil ta vedno ...
Predlog novih odnosov Otoka z EU-jem označen za "trdi brexit" Britanska vlada je predstavila težko pričakovani predlog za prihodnje odnose z EU-jem, v osrčju katerega je prost pretok dobrin, samostojno pot bi ubrali na področju storitev in z izstopom iz ...
Notranji ministri: Migracijske tokove je treba upravljati na zunanjih mejah Na neuradnem zasedanju v Innsbrucku so se notranji ministri Evropske unije strinjali, da je treba migracijske tokove upravljati na zunanjih mejah Evropske unije.
Cerar: Evropska unija brez držav Zahodnega Balkana ni popolna Predstavniki držav Zahodnega Balkana in nekaterih članic Evropske unije so se na vrhu v Londonu zavzeli za stabilnost in sodelovanje v regiji.
Avstrijski predlog: V Frontexu tudi vojaki Avstrijska vlada, ki bo do konca leta predsedovala Svetu Evropske unije, je predlagala, da bi evropsko agencijo za zunanje meje Frontex okrepili pripadniki evropskih nacionalnih vojsk.
Boris Johnson odstopil, novi zunanji minister Jeremy Hunt Boris Johnson je odstopil z mesta zunanjega ministra Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske.
Tajani se je zavzel za oblikovanje seznama tihotapcev ljudi Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je ob obisku Libije pozval k oblikovanju "črnega seznama" tihotapcev, kar je po njegovem mnenju ključno za boj proti nezakonitim migracijam.
EU želi begunske centre na severu Afrike, kjer to možnost večinoma zavračajo Medtem ko Evropska unija razmišlja o vzpostavitvi begunskih centrov oziroma centrov za pridržanje prebežnikov v državah Severne Afrike, tam to idejo praviloma zavračajo.
Brexit: Britanska vlada po 12-urnem maratonu sklenila dogovor Britanska vlada je po maratonskem sestankovanju sklenila dogovor glede britanskega trgovanja z Evropsko unijo po brexitu, je sporočila premierka Theresa May.
Avstrija se zanaša, da bo Nemčija vračala prebežnike v Grčijo in Italijo Avstrija se glede vprašanja vračanja prosilcev za azil zanaša na zagotovila nemškega notranjega ministra Horsta Seehoferja, da se bo Nemčija osredotočila na vračanje prosilcev za azil v Grčijo in ...
Pahor: Pričakujemo, da se bo Avstrija odrekla ukrepom Predsedniki Slovenije, Avstrije in Hrvaške so na srečanju v Goriških brdih spregovorili o vrsti vprašanj, vključno s predsedovanjem Avstrije Svetu EU-ja, prihodnostjo EU-ja in migracijami.
Kurz: Nadzor na meji je žal potreben; nemška koalicija dosegla sporazum Na slovenske kritike Avstriji, da je nadzor na meji neutemeljen, saj tako rekoč ni nezakonitih prehodov meje, se je avstrijski premier Sebastian Kurz odzval z besedami, da je ta "žal potreben".
Evropski poslanci za zdaj rekli "ne" poskusu filtriranja avtorskih vsebin na medmrežju Evropski poslanci so v Strasbourgu ob koncu julijskega plenarnega zasedanja glasovali o predlogu direktive o zaščiti avtorskih pravic, ki naj bi uvedla filtriranje avtorskih vsebin in zaračunavanje ...
Avstrija svari pred Balkanom v vakuumu Evropska unija Zahodnega Balkana ne sme pustiti v vakuumu, je posvarila avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl. Ob tem je bila kritična do Francije, ki ovira napredek v širitvenem procesu.
Poljski premier: Vsaka država ima pravico vzpostaviti svoj pravni sistem Poljski premier Mateusz Morawiecki je v Evropskem parlamentu v Strasbourgu dejal, da ima vsaka država pravico, da vzpostavi svoj lastni pravni sistem.
Kurz: Prioriteta predsedovanja EU-ja bo boj proti nezakonitemu priseljevanju V predstavitvi prioritet avstrijskega predsedovanja EU-ju v Evropskem parlamentu v Strasbourgu je avstrijski kancler Sebastian Kurz poudaril , bo njihova prioriteta boj proti nezakonitemu ...
Nemška koalicija brez sklepov o vprašanju migracij in centrov za prebežnike Po ponedeljkovem dogovoru CDU-ja in CSU-ja glede vprašanja migracij se je sešla celotna nemška koalicija, torej skupaj s SPD-jem, ki pa o tem vprašanju ni sprejela sklepov.
EU pošilja Španiji in Grčiji 45,6 milijona evrov za prebežniške centre Evropska komisija je za spopadanje z migracijskimi izzivi Španiji dodelila 25,6 milijona evrov, za pomoč Grčiji pa so 20 milijonov nakazali Visokemu komisariatu Združenih narodov za begunce (UNHCR).
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo