Kolumne
slice
Šele London pokazal, kako težko je biti Bolt in simbol atletike
Kolumna Slavka Jeriča (175), 14. avgust 2017 ob 09:00 Usain Bolt se je na svetovnem prvenstvu v Londonu od največjih atletskih odrov poslovil z bronasto medaljo in spoznanjem, da je vsakega obdobja enkrat konec. Tretje mesto na 100 metrov
23
Izgubljena karta iz rokava
47
23. julij 2017 ob 08:44 V slovenski politični zgodovini sta dva premierja zahtevala glasovanje o zaupnici in tako presekala vse nevarnejša razmerja med strankami vladne koalicije.
Ta nesrečna Komisija
19
22. julij 2017 ob 08:57 Moč Evropske komisije je težko določljiva, njen politični položaj ali njena moč v EU-ju ni popolnoma jasna. Pogosto se dogaja, da je Bruselj sočasno zaveznik in sovražnik.
Največji pritisk na obeh klubih iz Manchestra
97
10. avgust 2017 ob 07:27 Še pred slabim desetletjem je imela oznako najboljše nogometne lige na svetu, (vsaj) La Liga jo je pri tem že prehitela, a Premier liga še vedno uživa status lige, kjer je najteže osvojiti naslov.
Neymar ni eksces, je le logično nadaljevanje trga
68
7. avgust 2017 ob 09:19 Športni dogodek prvega avgustovskega tedna je bil brez dvoma zaključek poletne sage po imenu Neymar, ki se je končala s številko 222 milijonov.
Google bi "štancal" regionalne novice? Google je že pred leti namenil 150 milijonov evrov za projekt, s katerim "naj bi s tehnologijo" podprl "evropsko novinarstvo".
3
Zmagovalna simfonija: Simfonija za Rogerja Federerja Se spomnite LA Lakersov v sezoni 2015/2016? Sloviti klub je bil brez možnosti za preboj v končnico, vseeno pa je ogromno pozornosti požel njihov prvi zvezdnik Kobe Bryant.
81
25 sekund Vsaj toliko časa je trajal zadnji, poslovilni stisk rok med predsednikoma ZDA in Francije po včerajšnji vojaški paradi na Elizejskih poljanah.
17
Ali vas tako učijo v šoli? Ob devetih zjutraj se, potem ko smo otroke nahranili (včasih se mi zdi, kot da je to najpomembnejša dejavnost šole, saj je ena redkih stvari, ki otroke še zanima – kdaj bodo jedli), odpravimo proti ...
95
Pot v pekel je tlakovana z najboljšimi nameni Na zadnji seji Programskega sveta RTV Slovenija smo vsi nekaj izgubili.
13
Pogum Ljubljana bo dobila spomenik vsem žrtvam naše razcepljene preteklosti. Idejna zasnova spomenika mi je všeč.
4
Arbitraža za telebane Iz počitniškega ugodja nas je izbezal izreden dogodek - objavljena arbitraža o slovensko-hrvaški meji. Ne moremo dovoliti, da bi delavni ljudje in občani ostali brez razumljive razlage arbitraže.
13
Foto: Delček sekunde je dovolj, da športnik izgubi razum En sam trenutek je dovolj, da človek izgubi nadzor nad sabo in naredi nepremišljeno potezo, ki lahko škoduje sočloveku.
37
Dan potem Včerajšnji izrek sodbe o meji med Slovenijo in Hrvaško bi lahko bil nov fantastičen dan.
42
Druga zunaj Italije V teh dneh se spomnimo tudi na mnogo znamenitosti, nad katerimi so še posebej presenečeni tujci: "Tako majhna dežela, pa toliko različnih lepot!"
2

Kazalo