Kolumne
slice
Pametna vas
Tedenska glosa Vala 202, 17. april 2018 ob 17:21 Tej oddaji je komaj uspelo priti s slovenskega podeželja v ljubljanski studio.
4
Je kdo pripravil varovalke in rešitve?
4
16. april 2018 ob 21:24 Imamo solidno rast družbenega proizvoda. Izvoz se povečuje, gospodarstvo, vsaj tako pravijo, je na krilih. In vemo, da množica slovenskih državljanov od tega nima nič.
Princ Pep, ki je oplemenitil svoj potencial
70
16. april 2018 ob 12:55 Velika večina strokovnjakov je pred začetkom angleškega nogometnega prvenstva napovedala, da bo Manchester City osvojil naslov, kar je modrim uspelo potrditi že mesec pred koncem sezone.
Zapisi iz močvirja: Levičarji in desničarji
3
10. april 2018 ob 16:49 April prinaša v slovenska mesta vonj po pomladi, na slovensko podeželje pa vonj po gnojnici. Predvsem pa april prinaša vonj po bližajočih se volitvah.
Evolucija ...
7
9. april 2018 ob 16:38 Vemo, kdo je zastrupil Skripala? Ne vemo. Je bil s hčerko Julijo sploh zastrupljen? Ne vemo. Britance res tako muči brexit? Ne vemo. Američani res verjamejo, da so jim Rusi organizirali volitve?
Ko pride MIT v Slovenijo Slovenska reaktorska fizika ni od muh. Dokaz za to je nedavni obisk študentov in njihovih profesorjev z najuglednejše tehniške univerze na svetu MIT na reaktorju TRIGA.
6
Zelena bratovščina zelenega parketa Danes pa nekaj o zeleni bratovščini diplomatskega parketa. S prihodom pomladi je odpravljen lovopust. Tako je dovoljeno preganjati diplomate in še nekatere njim sorodne vrste.
4
Vsakdo lahko zapleše Velika noč je na prvo nedeljo po prvi pomladanski luni, povezana je s praznovanjem judovske pashe. Izraelci so se spominjali rešitve iz Egiptovske sužnosti.
4
Zahtevna skupna naloga! Popolnoma razumem, da je eden izmed pomembnih razlogov, da si nekdo pride ogledat športno prireditev, uspeh tekmovalcev, tako v ekipni kot posamični konkurenci.
133
Govori molk: Ženska sem. Enakosti še vedno ne znamo misliti, kaj šele živeti - ženske so bile dolgo zgodovino brez pravic, posledično pa tudi brez besed.
50
Pol kilograma osebnih podatkov, prosim Ob vseh prelomnih dogodkih, ki te dni tresejo tečaje planeta, se za nekaj minut vrnimo k veliki aferi, ki je pretresla Facebook.
Ovrednotenje poezije kot simbola ustvarjalnosti človeškega duha Kot je znano, je prvi pomladni dan za svetovni dan poezije razglasil Unesco, in sicer leta 1999, da bi izrazil podporo jezikovni raznolikosti v pesniškem jeziku in ovrednotil poezijo kot simbol ...
1
Zlatko nacionale Danes pa končno avtor tega besedila vsaj približno ve, o čem govori. Pred leti je namreč za zapisano v javnem mediju postal žrtev besa Zlatka gromovnika!
31
Banalno perfidna predvolilna finta Spoštovani! Odstop tik pred volitvami? Predajam vam oblast? Banalno perfidna predvolilna finta, pa ne zaradi drugega tira, saj ga podpiramo vsi, četudi smo proti kravji kupčiji z Madžari.
15
Išče se: medsebojno spoštovanje Ko sem gnetel misli za tale zapis, me je zmotil zvok SMS-a novinarskega kolega, ki je vseboval zgolj drugi dve besedi iz naslova te kolumne. Medsebojno spoštovanje.
208

Kazalo