Kolumne
slice
Čustveni tobogani
Kolumna bruseljskega dopisnika Matjaža Trošta, 21. oktober 2017 ob 07:36 Evropska unija nima namena posredovati v Kataloniji ali kakor koli pritisniti na Madrid, da bi se zadev loteval drugače, kot se jih.
10
2030
2
17. oktober 2017 ob 16:54 Velika izbira očeta naroda in njena medijska pravila ter omejitve so nam nekoliko zožili izbiro primernih tem za današnjo analizo.
Ko je zlo podvrženo refleksiji, mu je odvzeta krona
4
16. oktober 2017 ob 21:34 Gospe in gospodje. To je v zadnjih časih aktualna tema, no, je večna.
Lahko mnenja vplivnih posameznikov prinesejo drugi krog volitev?
39
16. oktober 2017 ob 07:48 Vstopamo v zadnji, odločilni teden kampanje za volitve predsednika države. Zvrstila se bodo zaključna soočenja v osrednjih medijih, v četrtek v terminu Studia ob 17h tudi na Radiu Slovenija.
O nadzoru in elektriki
1
14. oktober 2017 ob 07:46 Pred Salzburgom v smeri proti Münchnu se navadno ustavim na katerem od postajališč in si ogledam časovnico poti prek avstrijsko-nemške meje.
Maslo in topovi Da smo pečeni in da svet stoji na robu prepada, ni več nobena novica. A pretekle dni so temni obeti apokalipse dobili tudi povsem stvarne dokaze.
6
A se vam sanja, da smo mi Italijani, s Sicilije ... Danes si ne morem pomagati, da se ne bi dotaknil svetle strani naše kulinarike in tudi ne najdem teme, ki bi me razjezila in spodbudila h kritičnemu pisanju, zato bo današnja kolumna polna ...
3
"Ne" pritoževanju, iskanju izgovorov in bežanju pred cilji Konec kvalifikacij za svetovno prvenstvo je pustil občutek zamujene priložnosti. Slovenski nogometaši na velikem tekmovanju ne bodo igrali že najmanj deset let.
102
Znebimo se fosilov Verjetno ste že pozabili na nastop premierja Cerarja pred novinarji, v katerem je uporabil rekvizit z napisom "Slovenec sem, ne jamram, iščem rešitve".
10
Policija je spet ravnala, kot bi bila to totalitarna policijska država Primer obiska policije na domu preiskovalnega novinarja RTV Slovenija Jureta Brankoviča je nov primer ravnanja policije, ki vzbuja vtis, kot bi živeli v policijski državi in totalitarizmu.
40
Andrej in Miro pred cesarico Kljub pomembnim dogodkom sodobnosti se prestavimo nekaj dni nazaj, ko sta se premierja Slovenije in Hrvaške ob robu sestanka voditeljev držav Evropske unije v Estoniji ločeno srečala z nemško ...
2
Trije milijoni evrov, redkvice in revščina Po glavi se mi pletejo različne stvari, med seboj nepovezane, pa vendar čutim, da bi jih nekako moral povezati v smiselno celoto in iz nje potegniti lekcijo oziroma celo narediti načrt za prihodnje ...
5
Sekanje drevoredov V Sloveniji manično prenavljajo osrednje trge in ulice, pri tem pa dajejo župani brezobzirno posekati stare drevesne očake in cele drevorede.
10
Forma je, vsebine ni Za nami je teden poln idej in vizij. Prednjačil je predvsem francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je svoji viziji prihodnje Evrope namenil dvourno goreče nastopanje na Sorboni.
37
Grem volit! Kdaj ste šli vi prvič na volitve? Kdaj ste prvič izkoristili svojo volilno pravico, ki jo vsak državljan dobi že ob svojem 18. letu? Ste imeli vse potrebne informacije za svojo odločitev?
1

Kazalo