Kolumne
slice
Prav in pošteno, gospod predsednik?
Kolumna Studia City, 18. junij 2018 ob 22:07 Spoštovani! Za predsednika republike je prav in pošteno, da dobi mandat relativni zmagovalec volitev. Lepo in prav, a le če že imel podporo vsaj 46 poslancev, pa je nima.
VAR je pot k boljšemu nogometu
70
18. junij 2018 ob 09:48 Pred začetkom svetovnega prvenstva sem se najbolj veselil vloge in pomena nove tehnologije VAR, ki je po pričakovanju na sceno stopila v velikem slogu.
Gliha vkup štriha
13
12. junij 2018 ob 17:26 Svetovni dogodki niso prijazni do tistih, ki ponoči radi spijo. Najprej je bilo treba pospremiti finale košarkarske Lige NBA, potem pa še srečanje predsednika Trumpa in predsednika Kima.
Zaton Karla Erjavca ali DeSUS-a?
16
12. junij 2018 ob 06:50 Franc Jurša, dolgoletni poslanec Desusa, je zelo neposredno povedal, da pričakuje odstop predsednika stranke Karla Erjavca in Erjavec je že pretekli četrtek ponudil odstop, o njem pa bodo organi ...
Dabanović pomaga Nostradamusom: Finale bo Brazilija – Francija
55
11. junij 2018 ob 12:14 Še malo in svet bo zaživel v ritmu nogometa. Ugibamo in pričakujemo, kaj novega nam lahko prinese svetovno prvenstvo v Rusiji? Še korak naprej v tehnologiji spremljanja tekem za gledalce in trenerje.
Odpiranje vrat v novi krasni svet avtoritarnejših politikov in politik Predsednika republike Boruta Pahorja smo v prvem mandatu pogosto kritizirali, da ob pomembnih temah nima mnenja.
6
Trojna smrtonosna Nadalova kombinacija Dominic Thiem je pred finalom Roland Garrosa žogico taktično vrnil na drugo stran: " Rafael Nadal je tisti, ki bo imel precej več pritiska." Napaka. Delnice Avstrijca so letele visoko.
56
Revolucionarna vloga pravljic Sestavljanju nove vlade (kar je pri nas kar naprej, se zdi) primerno si tokrat oglejmo, kakšno vlogo imajo pravljice v družbenih spremembah.
O grožnjah novinarjem, dvojnih merilih in izvorih ekstremizma Jasne obsodbe so vredni vsi dogodki, ki pomenijo pritisk in vznemirjanje novinarjev zaradi njihovega pošteno opravljenega dela.
23
Pletenje koalicije Večina parlamentarnih strank je zelo hitro privolila v t. i. levo oz. levosredinsko koalicijo. Šarec je gotovo zadovoljen, saj mu gre vse kot po maslu! Pa bo tako tudi še prihodnji teden?
13
O čevljih in kopitarjih Vedno znova me zabavajo pogledi "od zunaj" na šolsko problematiko. Pravzaprav bi težko opredelila, ali me zabavajo ali spravljajo v bes. Večinoma so vsi generali. Po bitki.
31
Zapisi iz močvirja: Nam je vseeno, kam reka teče Kot v redakciji te skromne oddaje trobimo po vsaki veliki maši demokracije, je osnovno vprašanje volitev, referendumov in drugih nacionalnih glasovanj udeležba.
10
Komentar: (Ne)preslišana sporočila Pod črto nedeljskih volitev: zmagovalec je Janez Janša, ki je potrdil, da je politični veteran z več življenji. Tudi Alenka Bratušek, čeprav ni prišla v parlament.
116
Zinedine Zidane z glavo tokrat ravnal preudarno Le malo športnikov ali trenerjev svojo zgodbo – bolje rečeno poglavje – konča na najvišjem mogočem vrhuncu. V tej druščini je po novem tudi Zinedine Zidane.
45
Carine Prispeli smo; pred EU in ZDA je hladna trgovinska vojna, ki zgolj s carinami na jeklo ali aluminij verjetno ne bo resneje zarezala v evropsko ali ameriško gospodarstvo, a so ključni posredni učinki, ...
81

Kazalo