Drugo
slice
Slovenci znotraj EU-ja najbolj zagreti odjemalci kulturne ponudbe
Kaj pravijo številke o našem kulturnem udejstvovanju?, 23. avgust 2017 ob 08:15 V okviru raziskave evropskega statističnega urada Eurostat se je dobra četrtina prebivalcev Slovenije izrekla, da so se kulturnih prireditev - kot so koncerti ali gledališke in baletne predstave - v ...
14
Zmaj 'ma mlade in se letos veliko klati tudi po ulicah Postojne
22. avgust 2017 ob 16:09 Postojnski festival Zmaj 'ma mlade ljubiteljsko in prostovoljno organizirajo mladi prostovoljci, ki verjamejo, da bi bil njihov kraj brez tega festivala pust in brez svoje prave poletne podobe.
Turnerjeva podeželska hiša spet takšna, kot si jo je mojster zamislil
21. avgust 2017 ob 19:37 V londonskem predmestju Twickenham si je na idiličnem obrežju Temze marsikateri slikar na začetku 19. stoletja našel letno pribežališče. Tudi J. M. W.
Iz norveškega muzeja ukradli okoli 400 vikinških predmetov
5
21. avgust 2017 ob 16:36 Iz Univerzitetnega muzeja v norveškem mestu Bergen so pred dobrim tednom dni ukradli približno 400 vikinških artefaktov.
Dragocenosti Williama Butlerja Yeatsa na razprodaji
21. avgust 2017 ob 15:15 Londonska dražbena hiša Sotheby's bo novega lastnika iskala za ljubezenska pisma pesnika Williama Butlerja Yeatsa in mizo, na kateri je pisal, za umetnine, ki so jih ustvarili njegov brat, sestre in ...
Po desetih letih odkrili pozabljeno Banksyjevo poslikavo V vzhodnem Londonu je spet na plano pokukal slavni Banksyjev grafit Šmrkajočega policaja ( Snorting Copper ), ki so ga vandali prepleskali in nato lokalne oblasti zagradile.
4
Umrl je legendarni komik Jerry Lewis Jerry Lewis, situacijski komik, ki je svoj pečat v popularni kulturi pustil tako s svojim občutkom za komedijo kot z videzom - izstopal je predvsem s poudarjeno obrazno mimiko - je umrl v 92. letu ...
25
Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.
V 85. letu starosti se je poslovil komik in borec proti segregaciji Dick Gregory Zaradi odpovedi srca je v 85. letu starosti umrl komik in borec proti rasnemu razlikovanju v ZDA Dick Gregory, ki je hitro zaslovel, ko ga je leta 1961 zaposlil plejboj Hugh Hefner.
9
Slovenec žrtev ene najskrivnostnejših ameriških afer? V rubriki Iz zakladnice zasebnih arhivov tokrat predstavljamo knjigo, ki poskuša osvetliti še danes nerazrešeno ameriško afero, v središču katere se je znašel Slovenec Ivan Poderžaj.
5
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
23
Krivda za čudež pri Kobaridu je padla na poveljnika Luigija Cadorna Italijanski poveljnik Luigi Cadorna je bil po strahovitem porazu v zadnji, 12., soški bitki oktobra 1917 odstavljen, saj naj bi bile zanj krive prav njegove taktične zablode. V 1. sv.
14
Matjaž Pikalo izbran za priznano rezidenco na Univerzi v Iowi Priznanega mednarodnega pisateljskega rezidenčnega programa na ameriški univerzi v Iowi se bo kot eden od 30 izbrancev udeležil tudi slovenski literat, glasbenik in vsestranski umetnik Matjaž Pikalo.
Sodišče zavrnilo opustitev pregona Romana Polanskega zaradi posilstva V petek je sodišče zavrnilo prošnjo Samanthe Geimer, ki je bila leta 1977 stara 13 let in je bila žrtev domnevnega posilstva slavnega poljskega režiserja Romana Polanskega, naj primer po več kot 40 ...
55
Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
33

Citat
link
William Blake
22. avgust 2017 ob 18:23 "Pot ekscesa vodi do palače modrosti."
Več novic ...
Izbor
Kazalo