slice
Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju
Začetek filmskega festivala v Gorici, 15. oktober 2018 ob 14:57 Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...
Maksimovićeva Nevidna roka Adama Smitha na filmskem festivalu One Take
15. oktober 2018 ob 13:47 Večkratni nagrajenec mednarodnih filmskih festivalov režiser in scenarist Slobodan Maksimović se na Mednarodnem filmskem festivalu One Take , posvečenem filmom, posnetim v enem kadru, predstavlja s ...
Nicola Lubitsch: "Moj oče je snemal komedije, ki niso podcenjevale inteligence občinstva"
4
14. oktober 2018 ob 19:03 Ernst Lubitsch je bil eden največjih režiserjev klasičnega Hollywooda, utemeljitelj žanra romantične komedije in muzikala.
Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale
7
14. oktober 2018 ob 14:48 Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
Umrla je legenda jugoslovanskega filma Milena Dravić
48
15. oktober 2018 ob 12:43 V starosti 78 let je v eni izmed beograjskih bolnišnic po težki bolezni umrla ena najbolj priznanih srbskih in jugoslovanskih igralk, Milena Dravić.
Filmska recenzija: Žaba Filmi, nastali na podlagi dramskih predlog seveda niso nič novega.
3
Serija o mačku Muriju je dobila tretje nadaljevanje "V stolpu poldan je odbilo, mucki hitro na kosilo ..." slišimo v uvodu v najnovejšo dogodivščino mačka Murija in njegovih prijateljev.
1
Slovenski film na turneji: naslednja je na vrsti Budimpešta Po Sarajevu, Sombotelu, Pulju in Osijeku se bo slovenska kinematografija še petič letos prestavila v tujini, tokrat v madžarski prestolnici.
V kinematografe prihaja kritiško hvaljen film Posledice Pred prihodom v kinematografe bo nocoj v Cankarjevem domu premiera enega najbolje sprejetih filmov letošnjega Festivala slovenskega filma.
10
Mali veliki mož iz filma Življenje je lepo v osvojitev Hollywooda Vsi ljubitelji italijanske komične drame Življenje je lepo, ki je leta 1998 prejela oskarja za najboljši tujejezični film, se zagotovo spomnijo tudi prikupnega fantka, ki je danes pravi mož.
7
Filmska recenzija: Hladna vojna Hladna vojna je razkošno posneta melodrama o tragični ljubezni, razpeti čez železno zaveso in čez brezno dveh desetletij – točno tak film, ki bi Poljski lahko prinesel še enega tujejezičnega oskarja.
3
Spolni škandali s televizije Fox News kmalu preliti v film John Lithgow, Malcolm McDowell, Nicole Kidman, Kate McKinnon, Margot Robbie in Charlize Theron so igralska imena, ki jih bo mogoče videti v nastajajočem filmu o televiziji Fox News.
7
Na festival, ki to pravzaprav ni, prihajajo Martin Scorsese, Isabelle Huppert in Barry Jenkins "Nismo festival in tisti, ki si želijo festivala, bodo tu vedno razočarani," zase pravijo na filmskem festivalu v Rimu, a so kljub temu vsako leto gostitelji mnogih največjih zvezdnikov med ...
1
Dokumentarec Generacija ’68 napoveduje rdečo nit Jesenske filmske šole v Kinoteki Tudi Slovenska kinoteka seveda ne more mimo polstoletnice študentskih in delavskih gibanj v Parizu, Beogradu, Pragi, pa tudi drugod po Evropi, severni Ameriki in svetu, pri čemer so med drugim ...
Filmska recenzija: Zvezda je rojena Zelo lahko je zaviti z očmi ob obetu zgodbe starega rockerskega mačka, ki bo po svoji meri oblikoval nadobudno mlado pevko.
9

Gledamo
link
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo
1
15. oktober 2018 ob 17:55 Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo