slice
V tekmovalnem programu Toronta tudi dva slovenska filma
Slovenska premiera septembra v Portorožu, 21. avgust 2018 ob 18:52 V tekmovalni program mednarodnega filmskega festivala v Torontu se septembra po devetih letih vrača slovenski film.
2
Animirani film o italijanski kolesarski legendi Ginu Bartaliju
21. avgust 2018 ob 14:36 Zgodba legendarnega italijanskega kolesarskega asa in narodnega heroja Gina Bartalija dobiva še filmsko obliko – v nastajanju je animirani film z angleškim naslovom Bartali's Bicycle (Bartalijevo ...
Gajin svet: O romantični komediji, ki je navdušila v Sarajevu
21. avgust 2018 ob 08:13 Od Sreče na vrvici do Gremo mi po svoje : Slovencem množična evforija okrog mladinskih filmov ni tuja, in če lahko sodimo po uspehu sarajevske premiere romantične komedije Gajin svet , je režiserju ...
V San Sebastianu bodo za življenjsko delo nagradili Dannyja DeVita
4
20. avgust 2018 ob 16:40 Ameriški igralec Danny DeVito, ki je med drugim zaigral v filmih Dvojčka in Batmanova vrnitev, bo na mednarodnem filmskem festivalu v San Sebastianu nagrajen za življenjsko delo.
Šestdeset ur za film: zmagovalci maratona Muvit
20. avgust 2018 ob 14:52 Na 5. maratonu kratkih filmov Muvit/6x60, ki je v petek potekal v Sežani, je zmagal film The Growers ekipe Eksibisionis.
Peter Cerovšek in Matevž Jerman: "Naredili smo takšen festival, na katerega bi hoteli hoditi tudi sami" Nocoj ob 20.30 se v ljubljanskem Kinodvoru odpira četrti festival kratkega filma FeKK, ki bo poletje zaokrožil v znamenju vročih kratkometražcev.
3
Filmsko slovo od poletja: Štiglic, Bergman in Kubrick na Kongresnem trgu S koncem avgusta se počasi poslavljamo tudi od sezone kinopredstav pod milim nebom.
2
Novi film Kevina Spaceyja klavrno potonil Od novega filma s Kevinom Spaceyjem najbrž nihče ni pričakoval zaslužka, a polom bo očitno naravnost katastrofalen: drama Billionaire Boys Club je na premierno noč v ZDA zaslužila 126 dolarjev.
11
Filmska recenzija: Misija: nemogoče – Izpad Ekipa agenta Ethana Hunta mora na črnem trgu prevzeti tri enote plutonija, iz katerega bi bilo mogoče izdelati prenosne umazane bombe.
10
Wes Anderson z muzikalom o času po drugi svetovni vojni Sicer je bila glasba, poleg še pomembnejšega dodelanega vizualnega sloga in prepoznavne barvne palete seveda, vselej pomemben del filmov Wesa Andersona, v naslednjem režiserjevem projektu pa ji bo ...
1
Dokumentarec o Ivanu Cankarju, izjemnem intelektualcu, ki pa je znal biti tudi težaven V letu, ko mineva sto let od smrti Ivana Cankarja, življenje in delo tega velikega literata osvetljuje tudi nov animirani dokumentarni film v režiji Dušana Moravca.
Novi Spock bo Ethan Peck, vnuk hollywoodske igralske legende Po več mesecih iskanja so pri HBO-ju vendarle našli igralca, ki bo v drugi sezoni serije Zvezdne steze: Discovery upodobil Spocka.
4
Mike Leigh: O pokolu Peterloo bi morali učiti v šolah Po Gospodu Turnerju se britanski cineast Mike Leigh še enkrat vrača v 19. stoletje.
2
Oglejte si filme bratov Lumière: na dražbo gre prvi filmski plakat v zgodovini Ko se je konec decembra leta 1895 v Parizu odvila prva javna filmska projekcija, je bilo zanimanje za ta prelomni umetniški dogodek še razmeroma skromno - dvorano s 100 sedišči je zasedlo le 30 ...
Scarlett Johansson na vrhu lestvice najbolje plačanih igralk Scarlett Johansson je po zaslugi vloge Marvelove superjunakinje Črne vdove postala najbolje plačana igralka na svetu.
29

Gledamo
link
Filmska recenzija: Čuvarke
20. avgust 2018 ob 10:57 Francoski režiser Xavier Beauvois je pred osmimi leti posnel izjemno uspešen film Božji možje , po katerem smo ga doslej verjetno poznali najbolje.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo