slice
Transformerji, obalna straža in Jennifer Lawrence: najbolj kilavo v filmski letini
Nominiranci za zlate maline, 23. januar 2018 ob 13:19 Samo nekaj ur nas še loči od razglasitve imen, ki se letos potegujejo za oskarje, a že včeraj so v Hollywoodu razglasili - roko na srce - zanimivejšo skupinico nominirancev.
2
Filmska recenzija: Lunapark
3
23. januar 2018 ob 10:51 48. film v maratonski karieri Woodyja Allena, Lunapark , je eden redkih, ki niti pogojno ne sodijo v žanr komedije.
Peter Jackson se je lotil dokumentarca o prvi svetovni vojni
5
22. januar 2018 ob 20:20 Režiser Peter Jackson, najbolj znan po trilogijah Gospodar prstanov in Hobit , se po novem posveča dokumentarcu, ki ga je naročil britanski Imperialni vojni muzej.
Filmska recenzija: Obupana
8
22. januar 2018 ob 14:30 V hollywoodskih ali mainstreamovskih filmih je na splošno dolgo veljalo, da pripovedi o rasnih ali priseljenskih izkušnjah sodijo v točno določen tip filma: v zgodovinske filme, ki pripovedujejo o ...
Nov sveženj nagrad v Hollywoodu utrdil favorite sezone
3
22. januar 2018 ob 10:17 Po mnenju članov Ameriškega igralskega ceha je med lanskimi igralskimi presežki izstopala zasedba filma Trije plakati pred mestom , ki je podelitev letošnjih nagrad SAG sklenila s tremi kipci, ...
25 let od smrti nepozabne filmske in modne ikone Audrey Hepburn Vedno elegantna in sofisticirana igralka Audrey Hepburn, ki je bila mnenja, da lepota ženske sije iz oči, ni pa je v tem, kaj ima oblečeno ali kakšno pričesko si uredi, je umrla pred natanko 25 leti.
5
Filmska recenzija: Zamolčani dokumenti Steven Spielberg v Zamolčanih dokumentih išče vzporednice med Nixonovo in Trumpovo administracijo.
10
Ob nagradi za Šerbedžijo na tržaškem filmskem festivalu četverica slovenskih filmov Tokratni tržaški filmski festival prinaša štiri filme slovenskih režiserjev in eno koprodukcijo, med katerimi se za nagrado za igrani celovečerec poteguje Rudar , med dokumentarci bosta prikazana ...
9
Sundance: Park City odpira vrata neodvisnemu filmu Letošnji festival Sundance bo gibanje #MeToo vključil s "shodom za spoštovanje" - in pa seveda s filmskim programom, natrpanim z zgodbami, ki v fokus postavljajo ženske.
Timothée Chalamet "noče profitirati" od sodelovanja z Woodyjem Allenom Na redni spored slovenskih kinematografov ta teden prihaja novi film Woodyja Allena, Lunapark - a režiser, ki že dolgo drži neverjeten tempo novega filma skoraj vsako leto, je medtem končal že ...
8
Od Zahodne fronte do Oklepnice Potemkin. Deset najboljših po Kracauerjevem izboru. Tokratno retrospektivo v Slovenski kinoteki začenjajo s prvo svetovno vojno, končujejo pa z drugo.
3
Deklina zgodba 2: Fredova na begu, totalitarizem v razcvetu Za Fredovo (Offred) in preostale "dekle" totalitarnega režima fiktivne države Gilead bo že prej ne rožnat položaj postal še veliko hujši - vsaj če sodimo po prvem uradnem napovedniku za drugo sezono ...
4
Vojna satira Kavelj 22 je Clooneyja po mnogo letih vnovič zvabila v svet serij Georgea Clooneyja je bilo mogoče nazadnje v kakšni redni vlogi v televizijski seriji videti v Urgenci v začetku leta 1999, v kateri je od leta 1994 upodabljal zdravnika Douga Rossa.
2
Stan brez Olia: Nizozemci našli redek film Filmski arhivarji na Nizozemskem so prepričani, da so našli izgubljene odlomke filma iz leta 1924, v katerem nastopa Stan Laurel, polovica morda najbolj slavnega komičnega para v zgodovini filma.
Črni panter že pred premiero podira rekorde Črni panter je že pred prvimi projekcijami na dobri poti, da postane najdonosnejši Marvelov film v zgodovini - to vsaj obeta vrtoglava predprodaja vstopnic.
24

Gledamo
link
Filmska recenzija: Lunapark
3
23. januar 2018 ob 10:51 48. film v maratonski karieri Woodyja Allena, Lunapark , je eden redkih, ki niti pogojno ne sodijo v žanr komedije.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo