Poslušamo
slice
Poslušamo: Mihajlov Trio - Redemption & Submission
Samozaložba, 2017, 27. julij 2017 ob 15:00 Presneto dobro mu gre, pa čeprav je le Počasen vlak. Velenjski trio zveni zavzeto in tehnično brezhibno.
1
Tretji kanu: V vesolje
1
7. julij 2017 ob 10:40 Nizka pričakovanja so se po prvi tretjini potovanja po dolenjskem vesolju izkazala za neupravičena. A nato se gravitacija znova prikrade v prostor.
Poslušamo: Sandra Erpe - Sinonim za mojo mladost
3
26. junij 2017 ob 08:36 Nenavaden naslov obeta, razkriti vsebini uspe prepričati, a sproža pomisleke. Zdi se, da je albumska predstavitev kantavtoričinega notranjega sveta dosledna in dovolj iskrena, da ji gre verjeti.
Poslušamo: Ichisan - Aperitiv
2
13. junij 2017 ob 16:14 Aperitiv je res za aperitiv, še raje pa za dnevni konec teve-programa. Inštrumentalno, semihipnotično, retrokozmično, dopadljivo, a kljub temu tudi malček suhoparno.
Poslušamo: Bilbi - Šibke točke
4
5. maj 2017 ob 08:48 Šibke točke naj bi postale Bilbine močnejše točke, njeni aduti.
Poslušamo - Raiven: Magenta Prvi album pevke, avtorice in harfistke je dragocena posebnost. Za slovenske razmere pa sploh. Raiven deluje hladno, zamišljeno in intelektualno.
12
Poslušamo - Hauschka: What If Po več stvaritvah, ki so nastale po naročilu - ena od njih mu je prinesla tudi letošnji nominaciji za zlati globus in oskarja za najboljšo filmsko glasbo za film Lev: Dolga pot domov - se z novim ...
1
Hamo & Tribute 2 Love - 3p Bluzovska pripovednost ne zahteva odkrivanja novih estetskih tehnik. Tudi če se verzi, zapeti po bluzovsko, ponavljajo minuto ali več ali pa kar pol songa je še vedno vse lepo in prav.
Artbeaters: Life Compass On! Izberi življenje, izberi dober jazz, izberi Life Compass On! Kajti … ni ga čez dober jazz! Toda, kaj je to dober jazz?
4
Poslušamo: Mistermarsh - Altamira Je Altamira najbolj spregledana in podcenjena diskografska novost lanskega leta? Mar to res pomeni, da se zanimivemu glasbenemu delu godi krivica.
2
Liffe: Poslušamo - Cliff Martinez: Neonski demon Neonski demon (The Neon Demon) je zadnji izdelek danskega filmarja Nicolasa Winding Refna, za katerega je glasbo ustvaril Cliff Martinez, glasbena stalnica filmov Stevena Soderbergha.
7
Poslušamo: Санн О))) - Нежить Hrupna glasba za nežne duše z odpornimi ušesi, bi lahko najbolj poenostavljeno opisali ustvarjanje zasedbe Sunn O))) z zahodne obale ZDA, ki bo drevi nastopila v Kinu Šiška in je nedavno izdala ...
2
Poslušamo: Emiljo A. C. – Infrared Feelz Kdo še ne pozna Cassagrande? O. K. Bomo uredili, da se tudi teh nekaj zaskrbljenih rok ne bo dvigovalo tako boječe. Emiljo A. C.
2
Poslušamo: Shearwater - Jet Plane And Oxbow Zasedbe Shearwater ne gre iskati med najslavnejšimi, se jo pa zato vedno najde, ko googlamo po sorodstvu Manchesterčanov Hurts, Avstralcev Metric in podobnih nostalgičnih popevkarjev hipsterjev.
1
Poslušamo: Dan Lissvik - Midnight Dan Lissvik, melodramatično-melodični glasbeni multipraktik, se je odločil, po nizu konceptualno avantgardnih glasbenih del, ki jih je podpisoval v zadnjem desetletju pod imenoma Studio in Atelje , ...

Citat
link
William Blake
22. avgust 2017 ob 18:23 "Pot ekscesa vodi do palače modrosti."
Več novic ...
Izbor
Kazalo