Lokalne novice
slice
Foto: Mangartska cesta že pet let ni prevozna do vrha
Država še išče nadomestno traso, 26. junij 2017 ob 08:52 12 kilometrov dolga man gartska cesta po skalnem podoru novembra 2012 ni prevozna do vrha Mangartskega sedla.
34
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Nek je imel lani več kot 450.000 evrov dobička
26
25. junij 2017 ob 15:27 Nuklearna elektrarna Krško (Nek) je ob proizvodnji 5431 gigavatnih ur v preteklem remontnem letu ustvarila nekaj več kot 163,49 milijona evrov prihodka in leto končala s približno 450.000 evri ...
Tomosovi mopedi se vračajo na stare trge in osvajajo nove
41
25. junij 2017 ob 13:03 Koprski proizvajalec motornih koles Tomos se spet uveljavlja v svetu. Po navedbah novih lastnikov pridobiva nove kupce na območju nekdanje Jugoslavije, v Evropi in širše v svetu.
Ste vedeli, da se za visokimi zidovi Kopra skriva več kot 70 zelenih oaz?
2
25. junij 2017 ob 18:52 Koprčani so lahko ta konec tedna odkrivali skrite vrtičke starega mestnega jedra. Domiselna pobuda je na dvorišča domačinov privabila številne radovedne obiskovalce.
Vozi me vlak v daljave ... do Prevalj, nato pa s kolesom naprej
1
24. junij 2017 ob 20:24 Odkrivanje Slovenije s kolesom postaja vse bolj vabljivo za popotnike, ugotavljajo na Slovenskih železnicah (SŽ), ki so zato vlake opremile z dodatnimi prostori za prevoz koles.
Praznik situl, dragocenih dokumentov halštatske kulture Ste vedeli, da je Novo mesto evropsko najdišče z doslej največ odkritimi železnodobnimi bronastimi situlami?
14
Bedenje ob knjigah se širi po državi: spet je čas za Noč knjigarn Pred tremi leti je Društvo slovenskih založnikov akcijo Noč knjigarn organiziralo le v središču Ljubljane, predlani se je prestolnici pridružil Koper, lani Celje, letos pa še Maribor - v času od 18.
3
Štajersko čaka neprekinjeni 40-urni maraton za elektronske navdušence V Rogozi pri Mariboru bodo vse do nedelje zjutraj odmevali zvoki elektronske glasbe, saj organizatorji obljubljajo 40 ur neprekinjene zabave. Glavna zvezda pa bo svetovno znani Fedde Le Grand.
13
Gradnja daljnovoda Beričevo-Divača (začasno) ustavljena Eles je začasno ustavil projekt gradnje daljnovoda med Beričevim in Divačo. O tem so že obvestili ministrstvo za okolje in civilni iniciativi, ki sta nasprotovali tej gradnji.
22
Toča klestila po občini Kuzma, prizadeti tudi brežiški sadjarji Med bolj prizadetimi območji zaradi neurja v sredo sta občini Kuzma na skrajnem severovzhodu države in Brežice na jugovzhodu, kjer je močno neurje s točo v velikosti oreha poškodovalo del pridelka ...
6
V nekdanjem nacističnem taborišču v Mariboru bo zaživel ruski muzej Objekt nekdanjega nacističnega taborišča sovjetskih vojnih ujetnikov v Mariboru, ki je bil prej v zasebnih rokah, je od danes v občinski lasti, saj je župan podpisal pogodbo za nakup tega objekta v ...
2
"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
3
V anketi 15 odstotkov občanov 86-odstotna podpora Magni v Hočah Lokalne oblasti so, kot kaže, prisluhnile ali vsaj poizvedele za mnenje prebivalcev o novem projektu družbe Magna, ki že nekaj časa dviga prah, tudi med okoljevarstveniki.
212
V Celju napovedujejo sanacijo onesnažene zemljine pri vrtcu na Hudinji Celjska občina bo sanirala onesnaženo zemljino na območju vrtca na Hudinji.
4
Proga Zidani Most–Hrastnik povsem prevozna Oba tira železniške proge med Zidanim Mostom in Hrastnikom, kjer se je v ponedeljek iztiril tovorni vlak, sta znova odprta, so sporočili s Slovenskih železnic.
12

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Deljenje hrane in oblačil brezdomcem
V našem dnevnem centru za brezdomce iščemo prostovoljce, ki bi nam bili pripravljeni čez poletje (in tudi kasneje) priskočiti na pomoč pri deljenju oblačil, hrane, pri druženju ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

07:00 Infokanal - TV Maribor
11:05 Utrip

Radio Koper

09:00 Dopoldan in pol
09:10 Prireditve danes

Radio Maribor

09:00 Novice
09:30 Radijska tribuna
Kazalo