Lokalne novice
slice
Zastrupljanje psov v Celju? Več jih je poginilo v hudih bolečinah.
Policisti preiskujejo tri primere, 23. januar 2019 ob 19:25 Lastniki psov v okolici Celja so zaskrbljeni in prestrašeni. Na območju Košnice je v zadnjih treh tednih v hudih bolečinah poginilo več psov. Da je šlo za zastrupitev, so potrdili tudi na celjski policiji, kjer preiskujejo tri primere.
22
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Jure Leben: Hidroelektrarn na reki Muri ne bo
134
22. januar 2019 ob 16:36 V Veliki Polani je 16 županov z novoustanovljenega Biosfernega območja Mura dobilo Unescov certifikat programa Človek in biosfera. Minister Jure Leben je ob tem napovedal, da elektrarn na reki Muri ne bo.
Kulturni minister v Mariboru izrazil podporo Arsenovičevim načrtom za knjižnico
4
22. januar 2019 ob 16:07 Mariborski župan Saša Arsenovič je danes gostil ministra za kulturo Dejana Prešička, s katerim sta med drugim govorila o problematiki s področja kulture in mladine.
So bili krajani ob zdajšnji progi Koper–Divača zavedeni?
12
22. januar 2019 ob 14:03 Krajani ob sedanji progi Divača–Koper so bili zavedeni, meni komisija za spremljanje gradnje drugega tira, ki jo je imenoval nekdanji župan Boris Popovič. Zdajšnje proge ne bodo ukinili in vprašanje je, kdaj bo nova proga dvotirna.
Upravno sodišče zavrnilo Popovičevo zahtevo za začasno prekinitev Bržanovega županovanja
39
22. januar 2019 ob 11:31 Novogoriški oddelek upravnega sodišča je kot neutemeljeno zavrnil zahtevo Borisa Popoviča za začasno odredbo, s katero bi do odločitve sodišča prekinili županovanje Aleša Bržana v Kopru.
Tri lokacije, da se dela na hitri cesti proti Koroški začnejo že letos Projektanti hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec so predstavili tri mogoče lokacije na tem odseku tretje razvojne osi, kjer bi lahko pospešili postopke in prva dela na najmanj eni lokaciji začeli že letos.
22
V Tivoliju sekajo poškodovana drevesa, previdno med sprehodi V gozdu med Tivolijem in vilo Marija Vera bodo do sredine februarja sekali drevje. Obiskovalce gozda na zavodu naprošajo, da se v času sečnje izogibajo delovnemu območju.
4
Pomlad bo prinesla sanacijo največjega slovenskega sodobnega mozaika Mozaik, ki so ga leta 1982 vzidali na pročelje Osnovne šole Jožeta Gorjupa v Kostanjevici na Krki, bo po odločitvi tamkajšnjih občinskih svetnikov kmalu deležen sanacije oziroma restavracije.
1
Sodišče odblokiralo račune občini Izola Piransko okrajno sodišče je izolski občini za 40 dni odložilo izvršbo. Na občini zagotavljajo, da bodo v tem obdobju zagotovili sredstva za poplačilo 1,9 milijona evrov dolga in pogoje za povsem normalno delovanje občinske uprave.
9
Na licitaciji lesa več lepih javorjev rebrašev, prvič hlodovina tudi iz državnih gozdov Organizatorji slovenjegraške licitacije vrednejšega lesa pripravljajo vse potrebno za kupce. Ponagajal jim je sneg, saj so morali z več kot 2.000 kubičnih metrov hlodov očistiti sneg. Lanska dražba je bila rekordna, podobno pričakujejo tudi letos.
1
Zgodba o klopeh in ljudeh: urbanistični podvig, ki povezuje Mariborčane Društvo Zgodba o klopeh in ljudeh v Mariboru od leta 2015 postavlja unikatne klopi, ki so popestrile že marsikateri, doslej morda skriti kotiček mesta. Tako želijo znova oživiti javni prostor in spodbuditi povezovanje ljudi.
1
Ljubljanski pajki imajo vse manj dela, lani odpeljali 2.390 vozil Pajki v Ljubljani iz leta v leto odpeljejo manj vozil, ki napačno parkirana ovirajo promet. Lani so tako po nalogu mestnih redarjev odpeljali 2.390 vozil, kar je za okoli polovico manj kot leta 2015, ko so odpeljali 4.863 vozil.
22
Gorica: Na shodu neofašistov 30 ljudi, na protifašističnem okoli 200 Italijanski neofašisti odreda X Mas in skrajno desničarsko gibanje CasaPound so v Gorici na obletnico fašističnega poraza pri Trnovem pri Gorici pripravili marš. V odgovor je na ločeni lokaciji ob meji s Slovenijo potekal shod protifašistov.
152
Radgona: Delavci iz agencije 1A Personal prejeli odpovedi Večina od 150 zaposlenih, pretežno iz Slovenije, ki so bili zaposleni v agenciji 1A Personal v Radgoni, je namesto novembrske in decembrske plače z božičnico prejela odpovedi. Zaradi socialne stiske so številni na robu obupa.
30
Prodaja Term Lendava: kaj je v ozadju prodora madžarskega kapitala v Slovenijo? V zadnjem času se močno povečuje zanimanje madžarskega kapitala za vlaganja v Slovenijo. Banka OTP si ogleduje projekt Emonika, madžarska investicija v 2. tir še ni razjasnjena, madžarskemu podjetju prodajajo Terme Lendava.
20

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

22:50 Artevisione Magazine
23:20 Quarta di copertina

TV Maribor

23:00 Umetnostno drsanje: evropsko prvenstvo - ženske, kratki program in športni pari, kratki program, posnetek iz Minska
00:00 Koda, ponovitev

Radio Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slo
00:00 Nočni program Radia Maribor
Kazalo