Lokalne novice
slice
Vozniki se bodo po prenovljeni Gosposvetski cesti lahko zapeljali šele avgusta
V središču mesta sočasno teče tudi prenova Dalmatinove ulice do Miklošičeve, 19. julij 2018 ob 12:25 Gosposvetska cesta v Ljubljani bo za promet zaprta še do konca meseca, do takrat pa je na voljo pešcem in kolesarjem. Do konca meseca bo neprevozna tudi Dalmatinova ulica.
7
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Pobiranje vstopnine v Logarsko dolino nima ustrezne pravne podlage
38
19. julij 2018 ob 12:00 Računsko sodišče je občini Solčava izreklo negativno mnenje za poslovanje v letu 2015, ker je imela brez pravnih podlag predpisano pobiranje komunalne pristojbine za vstop v krajinski park Logarska ...
Koprska občina želi graditi podzemno garažo v središču mesta
27
19. julij 2018 ob 10:26 Mestna občina Koper želi pridobiti gradbeno dovoljenje za podzemno garažno hišo na Muzejskem trgu v središču mesta.
Zaradi prenove prog na Štajerskem novi vozni redi
6
19. julij 2018 ob 09:49 Slovenske železnice zaradi obsežnih infrastrukturnih vlaganj uvajajo nove vozne rede vlakov na odsekih štajerske proge.
Desetkilometrska kolona zaradi protestnega prečkanja ceste v Mislinji
133
18. julij 2018 ob 12:23 Med 8. in 9. uro so Mislinjčani, nezadovoljni zaradi zamud pri uresničevanju 3. razvojne osi, pod geslom Hoč'mo cesto protestno prečkali glavno cesto na prehodu za pešce v Mislinji.
UKC Maribor bo leto končal s predvidoma 4,7 milijona evrov izgube Svet UKC Maribor se bo seznanil s potrjenim sanacijskim programom in posledično popravljenim programom dela in finančnim načrtom za leto 2018.
35
Fructal odkupuje breskve, letina boljša od lanske Fructal je začel odkup breskev iz Vipavske doline. Pogodbe za odkup je podpisal s približno 60 pridelovalci.
20
Stari Delamaris v Izoli bo postal turistično-rekreativno območje Izola je kot prva istrska občina začela postopek sprejemanja občinskega prostorskega načrta (OPN). Ta sicer ne bo razveljavil obstoječih podrobnih prostorskih načrtov.
15
V Kočevju znaten zaposlitveni preboj - podjetja se širijo, prihajajo nova V Občini Kočevje, kjer so zadnje obdobje dosegli precejšen gospodarski preboj, do leta 2022 računajo na več kot 750 novih delovnih mest. Delavce nameravajo pridobiti tudi od drugod.
40
V Novem mestu prenova stopnišča na slikovitem Bregu Mestna občina Novo mesto je v četrtek podpisala izvajalsko pogodbo za prenovo odsluženega stopnišča, ki novomeški slikoviti Breg nad Krko povezuje z rečnim obrežjem in Župančičevim sprehajališčem.
11
Letošnja letina hmelja odvisna od vremena Letošnja letina hmelja bo odvisna od vremena v juliju in avgustu. Hmelj je letos zacvetel prej, zato ima manj storžkov, kar bo vplivalo na količino pridelka, pravijo strokovnjaki.
18
Občina Straža za tri stopnice do Krke odštela več tisoč evrov Občina Straža je bila z "vstopno-izstopno točko na reki Krki," kot so poimenovali tri stopnice na bregu Krke, deležna burnega odziva na družbenih omrežjih, zaradi cene investicije.
64
Kupi odpadne embalaže se manjšajo Potem ko so podjetja za ravnanje z odpadno embalažo to znova začela prevzemati od komunalnih podjetij, se kupi smeti v mariborski Snagi in Komunali Slovenska Bistrica znova manjšajo.
1
Dars menjuje protihrupne ograje, ki premalo izolirajo hrup Na štajerski avtocesti med Dramljami, Celjem in Arjo vasjo menjujejo protihrupne ograje, saj ne ustrezajo zahtevam glede zvočne izoliranosti.
71
Gašperšič upa, da se čim prej razreši zastoj pri projektu tretje razvojne osi Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je Korošcem zagotovil, da gre projekt gradnje 3. razvojne osi naprej, hkrati pa je izrazil upanje, da se čim prej razreši zastoj na spodnjem delu trase, ki ...
28

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

14:55 Storia di un confine e di tante identita' - documentario
16:00 Slovenia Magazine

TV Maribor

15:30 Na vrtu, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor, ponovitev
15:55 O živalih in ljudeh, izobraževalno–svetovalna oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

15:30 Dogodki in odmevi
16:15 Prireditve, Planinski vodnik

Radio Maribor

15:15 Glasbena rubrika
17:00 Aktualno regionalno
Kazalo