Lokalne novice
slice
Ob odprtju TE Brestanica: nujna bo razprava o energetski strategiji
Slavnostni govornik je bil Borut Pahor, 21. maj 2018 ob 16:31 Predsednik države Borut Pahor je ob odprtju novega nadomestnega plinskega agregata Termoelektrarne Brestanica pozval k razpravi o energetski strategiji države in k strnitvi moči za zagotovitev ...
3
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Geoenergo: V Petišovcih nenevaren postopek hidravličnega lomljenja
6
21. maj 2018 ob 13:24 Družba Geoenergo, ki je zaprosila za dovoljenje za hidravlično lomljenje plinskih vrtin v Petišovcih, je pojasnila, da želi zagotoviti nenevaren postopek, ki je opisan v vlogi, oddani na Agencijo RS ...
Prehitrega voznika koprski policisti ujeli šele v Italiji
33
20. maj 2018 ob 13:59 Voznik avtomobila, v katerem je bilo pet državljanov Kosova, ni hotel ustaviti koprskim policistom, temveč je s pospešeno hitrostjo odpeljal vse do Italije, kjer se je ustavil šele po trčenju v ...
Pekrski dogodki: spomin na začetek jugoslovanskih vojn
16
20. maj 2018 ob 10:35 V Pekrah pri Mariboru so ob nekdanjem 710. učnem centru Teritorialne obrambe v soboto pripravili slovesnost v spomin na čas pred 27. leti, ko se je prav tam začelo merjenje moči med nekdanjo ...
V Celju obnavljajo Friderikov stolp
12
19. maj 2018 ob 13:16 Po desetih letih od zadnje celostne prenove Friderikovega stolpa na Starem gradu v Celju je ta znova potreben obnove.
Pravoslavci bodo v Kopru dobili novo cerkev Koprski pravoslavni verniki si že več let prizadevajo, da bi dobili svojo cerkev, saj že skoraj 40 let gostujejo v katoliški cerkvi svete Marte na Giordanovem trgu, nasproti koprskega pokrajinskega ...
33
SV zavrnil očitke postojnske občine, da vojska na Počku krši dogovore Slovenska vojska (SV) postojnski občini pojasnjuje, da dejavnosti na vadišču Poček vojska izvaja skladno z vsemi veljavnimi in obvezujočimi predpisi.
18
V Ljubljani, Mariboru, Kranju in Kopru živi četrtina Slovencev Prvega januarja je v štirih največjih slovenskih občinah živelo skupaj več kot pol milijona prebivalcev.
32
Prebivalce Obale presenetilo močno neurje s točo Močan dež z vetrom je na Obali ponekod prešel v točo, ki je prekrila travnate površine in povzročila nevšečnosti v prometu. Kakšno škodo je neurje povzročilo na kmetijskih pridelkih, še ni znano.
9
Vodstvo Luke glede podaljšanja prvega pomola še ni prepričalo župana Upravno sodišče v sedmih mesecih še ni odločilo o pritožbi koprske občine na izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola.
8
Kuhinja ptujskega vrtca nujno potrebuje nove prostore Vodstvo ptujskega vrtca si prizadeva, da bi uredili novo centralno kuhinjo. V prostorih praznih mehaničnih delavnic bi lahko združili tudi upravne pisarne in nov oddelek vrtca.
27
Leto dni po požaru v Kemisu: Tovarna spet obratuje, krajani je nočejo več Leto dni od požara v vrhniškem podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis obnova objekta še poteka, ta naj bi bil veliko varnejši kot pred požarom. Bližnji potok Tojnica je očiščen.
26
Yaskawa namerava v Kočevju poleg robotov izdelovati tudi elektromotorje Yaskawa Europe namerava v Kočevju postaviti tudi obrata za proizvodnjo elektromotorjev in elektronskih komponent, v katerih naj bi zaposlili do 250 ljudi.
56
Kaj lahko kandidatura za EPK 2025 prinese Goriški? " Vzpostavili bi enoten kulturni prostor, znotraj katerega imamo še vedno veliko vprašanj drug o drugem, " med drugim pravi vodja kandidature EPK GO! 2025 Neda Rusjan Bric.
2
Na Škofijah med referendumom poplavilo šolo Po močnem nalivu je voda vdrla tako skozi glavna vrata šole kot skozi streho knjižnice, ki so jo odprli septembra lani.
8

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
RTV v živo

TV Koper

18:40 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria
19:00 Tuttoggi I

TV Maribor

18:40 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria
19:00 Glasbeni videospoti

Radio Koper

18:45 Napovednik programa
18:55 Pesem tedna

Radio Maribor

18:00 Radijska delavnica znancev
20:00 Sotočja
Kazalo