Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Šport

Norveška zadala nov udarec slovenski reprezentanci
Slovenska nogometna reprezentanca je na stadionu Ullevaal v Oslu izgubila še tretjo tekmo v Ligi narodov. Norveška je bila boljša z 1:0.

Šport

Mijatović: Kavčič ostaja; s Kekom se nisem pogovarjal
Predsednika Nogometne zveze Slovenije je ekipa TV Slovenija ujela na letališču po porazu v Oslu. Radenko Mijatović je zatrdil, da bo selektor Tomaž Kavčič na klopi tudi v torek na tekmi s Ciprom.

Šport

Šporar: "Težko je povedati kaj pametnega. Imamo nič točk."
Če selektor ne razmišlja o odstopu in kapetan vidi igro za prihodnost, so preostali reprezentanti po premisleku v slačilnici v mešani coni priznavali, da Slovenija po tretjem porazu v Ligi narodov

Novice

Berlin: Množice na protestu proti rasizmu in nacionalizmu
V nemški prestolnici Berlin se je zbrala velika množica ljudi, ki želi po več shodih proti priseljencem po nemških mestih opozoriti na vse več sovraštva in rasizma v nemški družbi.

Novice

Trump znanstvenike obtožil, da imajo "politično agendo" glede podnebnih sprememb
Ameriški predsednik Donald Trump je znanstvenike, ki se ukvarjajo s podnebnimi spremembami, obtožil, da imajo "politično agendo", spet pa je podvomil o tem, da je človek odgovoren za dvig temperatur.

Novice

Takojšen dvig pokojnin nad prag revščine bi pomenil "nevarnost za pokojninski sistem"
Vlada se mora izogibati kratkoročnim sistemskim posegom, kot je takojšen dvig pokojnin, saj bi to predstavljalo "nevarnost za normalno delovanje pokojninskega sistema" , je na Dnevih slovenskih ...

Šport

Kavčič ni pomislil, da bi dejal, da se tega ne gre več
Tomaž Kavčič je po petem porazu na šesti tekmi pod vse večjim pritiskom, a ne razmišlja o odstopu. "Ne. Za zdaj še ne, sploh po tej tekmi," je izjavil v pogovoru za TV Slovenija.

Novice

Reprezentanca potrebuje kakovostnega selektorja in še boljšo zvezo
Vsaka stvar v tem vesolju ima svoj rok trajanja – od zvezd, planetov, človeškega življenja in ne nazadnje do služb. Ene so daljše, druge so krajše.

Novice

Italija: Oblasti bodo razselile prebežnike, ki jih je toplo sprejelo mesto Riace
Italijansko notranje ministrstvo pod vodstvom vodje skrajno desne Lige Mattea Salvinija je sporočilo, da bodo razselili vse prebežnike, ki jih je sprejelo južno mesto Riace.

Novice

Vox populi: Na vrhu ostaja SDS, a LMŠ in SD sta vse bližje
Primerjava s prejšnjim mesecem kaže, da je podpora najbolj padla SDS-u, ki se mu vse bolj približujeta stranki LMŠ in SD, podpora pa je nekoliko zrasla tudi tretji zasledovalki Levici.

Novice

"Država še vedno preživetje razume, da je nekdo sit in plača položnice"
Združeni narodi pred svetovnim dnevom boja proti revščini opozarjajo, da državne politike za reševanje revščine niso dovolj, saj same ne morejo ustvariti socialne vključenosti, ki je ključna.

Šport

Video: Dallas izgubil kljub 18 točkam prvega strelca Dončića
Na zadnji pripravljalni tekmi je Dallas doma izgubil s Charlotte (118:123), pri čemer je Luka Dončić v 31 minutah prispeval kar 18 točk, popolnoma enak izkupiček ob enakem igralnem času je dodal še ...

Novice

Nemčijo preganja nacistična preteklost – Poljska, Grčija in Namibija zahtevajo odškodnine
Nemčijo že desetletja preganjajo zahtevki za odškodnine za nacistične zločine, a je Berlin do zdaj vztrajal, da so vsi primeri končani.

Šport

Mladi Ćorić spravil na kolena velikega Federerja
Hrvaški tenisač Borna Ćorić je še drugič v karieri premagal velikega Švicarja Rogerja Federerja, potem ko ga je s 6:4 in 6:4 izločil v polfinalu Šanghaja.

Novice

Kako je pleme Osage postalo najbogatejše na svetu – in bilo zato umorjeno
Potem ko je bilo na začetku 20. stoletja na njihovem rezervatu v okrožju Osage v Oklahomi odkrita nafta, je pleme Osage čez noč postalo najbogatejše ljudstvo na prebivalca na svetu.

Šport

Tomaž Kavčič: "Nekaj sem se naučil. Preveč sem menjal"
" Za jutri sem pripravljen, " pravi Josip Iličić pred tekmo s Ciprom, o stanju v reprezentanci pa: " Če toliko časa ne zmagaš, je normalno, da nismo samozavestni. " Slovenska nogometna ...

Šport

Đoković prek Ćorića in Šanghaja nadaljuje ofenzivo na št. 1
Mladi Hrvat je izzival prekaljenega Srba, a presenečenja v finalu mastersa v Šanghaju ni bilo.

Novice

Salvini po bavarskih volitvah: Nezaupnica "staremu sistemu"
Na izid deželnih volitev na Bavarskem se je odzval tudi italijanski notranji minister in vodja skrajno desne Lige Matteo Salvini, ki je slab izid Krščanskosocialne unije (CSU) označil za nezaupnico ...

Šport

"Pravi značaj imaš, ko nočeš izgubiti niti pri človek, ne jezi se"
Po slabem uvodu v Ligo narodov bi si slovenski nogometaši težko izbrali bolj neugoden popravni izpit, kot bo drevišnja tekma na Norveškem.

Novice

Slovenija pridela le dobro polovico hrane, kako do večje samooskrbe?
Leta 2016 smo v Sloveniji pridelali 992.000 ton hrane, kar je malce več kot 53 odstotkov vse razpoložljive hrane v državi.
Izjava dneva
link
Boris Krabonja
3
14. oktober 2018 ob 11:30 Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
Več novic ...
Kazalo