Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Šport

Maribor v Stožicah suvereno opravil z Olimpijo
Nogometaši Maribora so dobili prvi večni derbi nove sezone. V 5. krogu Prve lige Telekom Slovenije so s 3:0 v Ljubljani premagali Olimpijo.
645

Novice

Šarec: Kadrovski razrez bodoče vlade po strankah načeloma dorečen
V peterici koalicijskih strank so se načeloma dogovorili za kadrovski razrez prihodnje vlade, torej kateri stranki pripade vodenje katerega ministrstva.
469

Novice

Sodišče odločilo: kubanskim plesalcem ni treba plačati kazni
Potem ko je bovška občina na Policijsko upravo Nova Gorica vložila zahtevo za sodno varstvo zoper plačilne naloge mladim kubanskim plesalcem, ki so jih v petek oglobili policisti, je novogoriško ...
449

Novice

Levica ne bo "jeziček na tehtnici" v komisijah za nadzor obveščevalnih služb in javnih financ
Na posvetu vodij po slanskih skupin sta koalicija in Levica popustili in sprejeli odločitev, da bodo imeli večino v komisijah za nadzor javnih financ ter obveščevalnih in varnostnih služb SDS, NSi ...
316

Novice

Novakova: Nekdo mi želi naprtiti izdajstvo
Poslanka NSi-ja Ljudmila Novak je zavrnila namigovanja, da je prav ona prispevala nepričakovani opozicijski glas podpore Marjanu Šarcu za izvolitev na mandatarsko funkcijo.
316

Novice

Ker so pozabili dokumente, 14.000 evrov kazni za mlade kubanske plesalce
28 kubanskim plesalcem, ki so v petek zvečer nastopili na bovškem trgu, bo Slovenija ostala v slabem spominu. Zaradi pozabljenih dokumentov so jim policisti naložili skupno 14.000 evrov kazni.
298

Novice

Janša: Šarca je omogočila Levica, katere ideal je venezuelski sistem
Predsednik SDS-a Janez Janša je v odzivu na izvolitev mandatarja Marjana Šarca ocenil, da se je Sloveniji zgodila nova politična prevara.
620

Novice

Kriza v Venezueli vse hujša: Brazilija na mejo pošilja vojsko
Stanje v Venezueli se še kar zaostruje – zdaj Brazilija pošilja vojsko in dodatno policijsko okrepitev v obmejno mesto Pacaraima, kjer so domačini napadli in požgali taborišče venezuelskih ...
234

Novice

Vox populi: SDS še naprej vodi, SAB in SNS bi izpadla iz parlamenta
Slovenska demokratska stranka tudi dva meseca po volitvah ostaja najbolj priljubljena stranka, Stranka modernega centra pa je v dveh mesecih izgubila dobrih 6 odstotkov podpore.
218

Novice

Turizem v Ljubljani: "Izgublja se raznovrstnost njenih prebivalcev"
Čeprav se Ljubljana po številu turistov ne more primerjati z Benetkami ali Barcelono, turizem že vpliva na življenje domačinov, ki se vse bolj umikajo iz mestnega jedra.
208

Šport

Mlakar: Pokazalo se je pravo razmerje moči, zmaga bi lahko bila še višja
Rivalstvo med Olimpijo in Mariborom je po vrnitvi Ljubljančanov v prvo ligo vstopilo v deseto sezono, sinoči pa so vijoličasti že osmič zmagali v Stožicah.
158

Novice

Video: Množična vožnja v napačno smer zaradi gneče pred predorom Šentvid
Dars je objavil posnetek nadzorne kamere pri dovozu na avtocesto v smeri šentviškega predora, ki prikazuje nevarno vožnjo nekaterih voznikov, ki so se gneči zaradi nesreče izognili z vožnjo v ...
127

Novice

Namesto 28 mesecev zapora bo Črnigoj opravil 480 ur dela v splošno korist
Nekdanji predsednik uprave Primorja Dušan Črnigoj in nekdanji vodja kadrovske službe v Primorju Ožbej Marc, ki jima je ajdovsko okrožno sodišče sodišče prisodilo 28 mesecev zapora zaradi preslepitve ...
123

Novice

50 let od nasilnega zatrtja praške pomladi
Mineva pol stoletja, odkar so v noči na 21. avgust leta 1968 vojaške enote Varšavskega pakta vdrle v tedanjo Češkoslovaško in nasilno zatrle t. i.
119

Novice

Nemčija na poti k največjemu trgovinskemu presežku na svetu tretje leto zapored
Nemčija je na poti, da bo imela že tretje leto zapored največji trgovinski presežek na svetu. Predvidoma 264 milijard evrov velik presežek pa bo zagotovo tarča kritik, tako v Nemčiji kot na tujem.
112

Šport

Đoković v zgodovino - prvi z zlatim mastersom
Novak Đoković je v finalu Cincinnatija premagal Rogerja Federerja s 6:4 in 6:4 in s tem postal prvi igralec, ki mu je uspelo dobiti vsakega od devetih mastersov.
108

Novice

Zbor za republiko: Politično okolje se spreminja v plodna tla za bohotenje ideološke nestrpnosti
V Zboru za republiko so prepričani, da se prevladujoče politično okolje v Sloveniji "spet spreminja v plodna tla za bohotenje ideološke nestrpnosti in politične izključevalnosti".
103

Novice

Prenovljenemu ponyju se slabo piše, proizvajalec v prodajo
Proizvodnja sodobnejših koles Pony, ki se je v Velenju v okviru družbe Gor kolesa začela februarja lani, še poteka, a v omejenem obsegu.
99

Šport

Med evropsko pravljico zmaji pristali na trdna prvoligaška tla
"Smo šele avgusta in med sabo bomo še igrali. Tako oni kot mi bomo izgubljali še točke. Prvenstvo je res še dolgo," je po porazu na derbiju dejal (začasni) trener Olimpije Aleksandar Linta.
92

Novice

Papež nad spolne zlorabe: "Cerkev je predolgo ignorirala žrtve"
Papež Frančišek je ostro obsodil spolne zlorabe več kot tisoč otrok, ki jih je v ameriški zvezni državi Pensilvanija zagrešilo 300 duhovnikov.
91
Izjava dneva
link
Marjan Hočevar
21. avgust 2018 ob 14:34 Desezonizacija pa pomeni, da se Ljubljana ne more več zanašati na turiste, ki gredo na Hrvaško. To je malo boleče in zato se ne govori
Več novic ...
Kazalo