Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Marakeš: 164 držav uradno sprejelo mednarodni dogovor o migracijah
V Marakešu je 164 članic Združenih narodov uradno sprejelo svetovni dogovor o migracijah, ki vključuje 23 ciljev za boljše upravljanje migracij v interesu držav, prebežnikov in skupnosti, ki jih ...

Novice

Protesti in spopadi s policijo v Parizu, Bordeauxu, Lyonu in Toulousu
Na protivladnih protestih po vsej Franciji se je v soboto zbralo 125.000 ljudi. Policija je aretirala okoli tisoč ljudi. 140 je ranjenih, med njimi 20 policistov.

Šport

Simultanka Dončića za preobrat in novo domačo zmago Dallasa
Luka Dončić je nanizal 11 točk v končnici tekme proti Houstonu in sam zrežiral preobrat. Dallas je ugnal Rocketse s 107:104 in podaljšal niz zmag v domači dvorani na devet.

Novice

Več kot 300 sporov glede posojil v frankih ostaja v presoji sodišč
V sporih med posojilojemalci kreditov v švicarskih frankih in bankami, ki so se začeli po tem, ko je leta 2015 vrednost franka v primerjavi z evrom poskočila, je po redni sodni poti končan en spor.

Šport

Barišić po zmagi v Novi Gorici: Moja prihodnost? To bomo še videli.
Nogometaši Olimpije so v 19., zadnjem krogu jesenskega dela državnega prvenstva v Novi Gorici zmagali z 1:3 in na zimski premor odhajajo z devetimi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom.

Novice

Francija po protestih: priprtih 1.220 protestnikov, škoda na ulicah Pariza velika
V Parizu potekajo čistilne akcije po sobotnih izgredih, v katerih so protestniki sežigali vozila in razbijali izložbe.

Novice

Gospodarstvo zaradi dviga minimalne plače ne bo doživelo "šok terapije"
Petodstotni dvig minimalne plače, ki bi z novim letom najslabše plačanim zaposlenim za polni delovni čas neto plačo povišal za 33 evrov, v gospodarstvu ne bo povzročil "šok terapije" je prepričan ...

Novice

Učitelji
Baje smo učitelji bolj kot kateri koli drugi ljudje varuhi civilizacije (B. Russell) in biti učinkovit učitelj je menda najtežji poklic v naši družbi (W. Glasser). Papir pa prenese vse.

Šport

Luka ni navaden 19-letnik: "Če boš zadeval v Evropi, boš tudi v NBA"
"To je bilo nekaj posebnega. Je neustrašen in sposoben prevzeti odgovornost. Tega ne vidite vsak dan," je po novem presežku Luke Dončića povedal Rick Carlisle.

Novice

Madžarska: Protesti proti "suženjskemu zakonu", ki omogoča 400 nadur letno
V Budimpešti na tisoče ljudi protestira proti spremembi zakona, ki predvideva povečanje števila dovoljenih nadur na 400 letno in delodajalcem omogoča njihovo poplačilo v roku treh let.

Novice

Avstralija Romanu Leljaku prepovedala vstop v državo
Novoizvoljenemu županu občine Radenci Romanu Leljaku so na letališču v Sydneyju prepovedali vstop v Avstralijo, kjer je hotel predstaviti svojo knjigo Mit o Jasenovcu.

Novice

Ameriška podjetja izdelajo več kot polovico vse vojaške opreme
Ameriška orožarska podjetja izdelajo več kot polovico vse vojaške opreme na svetu, med njimi pa ima nesporni primat podjetje Lockheed Martin.

Novice

Protest pred DZ-jem zaradi sprejema marakeške deklaracije je ohromil promet
Na Trgu republike pred DZ-jem je potekal protest, ki je ohromil promet, protestniki pa so tudi blokirali tudi vhod v parlament. Po ocenah se je zbralo od 200 do 250 ljudi.

Šport

Hirscher pri številki 60, Kranjec v finalu zapravil oder
Žan Kranjec je imel v Val d'Iseru lepo izhodišče, da se drugič prebije na zmagovalni oder tekme svetovnega pokala, toda v finalu je spet smučal slabše in končal na 9. mestu.

Novice

Trump o svojem nekdanjem državnem sekretarju: "Butast kot noč, len kot hudič"
Predsednik ZDA Donald Trump je svojega nekdanjega državnega sekretarja Rexa Tillersona označil za neumnega kot noč, potem ko je ta izjavil, da je moral na položaju šefa diplomacije Trumpa nenehno ...

Šport

Shiffrinova točke nabira še hitreje kot Tina v šampionski sezoni
Mikaela Shiffrin postaja nerešljiva uganka še v superveleslalomu. Po krstni zmagi v Lake Louisu pred šestimi dnevi je bila najhitrejša tudi v St. Moritzu. Ilka Štuhec je osvojila 14. mesto.

Novice

Kitajska grozi s posledicami, če Kanada ne izpusti finančne direktorice Huaweia
Finančno direktorico Huaweia Meng Vandžov so decembra kanadske oblasti aretirale na zahtevo ZDA, kjer ji grozi do 30 let zapora. Kitajska je zdaj zagrozila Kanadi, naj Mengovo nemudoma izpusti.

Novice

Na Wall Streetu vedno več divjih nihanj (predvsem navzdol)
Delniški indeksi v New Yorku so spet utrpeli hude tedenske izgube, elitni S&P pa se je soočil tudi s smrtnim križem, ki v teoriji pomeni medvedji signal.

Šport

Dončić: Za Slovenijo vedno, ko bom imel možnost in bom zdrav
"Olimpijske igre, naslednje evropsko prvenstvo, naslednje svetovno prvenstvo. Hočem igrati za Slovenijo vedno, ko bom imel možnost in bom zdrav," je za New York Times dejal Luka Dončić.

Novice

SDS, NSi in SNS pripravljajo ustavno obtožbo zoper premierja Marjana Šarca
V poslanski skupini SDS-a so potrdili, da skupaj z NSi-jem in SNS-om pripravljajo predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Marjana Šarca, in sicer zaradi nepripravljenosti vlade za ...
Izjava dneva
link
Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor
10. december 2018 ob 12:39 Vsakodnevno smo zaradi pomanjkanja časa tarča nezadovoljstva in celo psihičnega nasilja naših uporabnikov.
Več novic ...
Kazalo