Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

James se je izenačil z Birdom
Košarkarji Clevelanda so premagali LA Lakerse s 121:112 in se veselili še desete zaporedne zmage pred svojimi gledalci.
6

Šport

Armstrong glavni govornik na poslovni akademiji Dirke po Flandriji
Prireditelji Dirke po Flandriji so sporočili, da se bo prihodnje leto kot gost udeležil dirke Lance Armstrong. Američan je sedemkrat zmagal na Touru, a so mu vse zmage zaradi dopinga odvzeli.
5

Kultura

Sarah Paulson
Zdi se mi, da sem mogoče res nekonvencionalna. Ženska v določenih letih, ki se je odločila, da ne bo imela otrok, da bo kariera njena prednostna naloga.
3

Kultura

Disney bo za astronomsko vsoto kupil konglomerat Fox
Studio Disney bo vejo konglomerata Fox, posvečeno zabavni industriji, odkupil za 52,4 milijarde dolarjev. Del te kupčije je tudi filmski studio 20th Century Fox.
4

Šport

Kralj prevzel vodenje Gimnastične zveze Slovenije
Gimnastična zveza Slovenije je na volilni skupščini dobila novega predsednika, to je postal Damjan Kralj, sicer direktor za trženje in marketing pri družbi BTC in član njene uprave.

Novice

Srčni kirurg Igor Gregorič prišel v Slovenijo reševat težave s srčno kirurgijo
Srčni kirurg Igor Gregorič je iz Houstona prispel v Slovenijo in prvič pojasnil, kakšna bo njegova vloga pri reševanju težav s srčno kirurgijo.
44

Kultura

Velika retrospektiva Marija Preglja, enega najpomembnejših avtorjev modernizma
Marij Pregelj velja v slovenski zgodovini slikarstva za enega najpomembnejših avtorjev modernizma, Moderna galerija pa zdaj ob 50. obletnici umetnikove smrti, prinaša kar 300 njegovih del v vseh ...

Novice

Vladimir Putin
Zadošča samo ena izstrelitev rakete Severne Koreje, da bi razmere postale katastrofalne. Ruski predsednik o zaostrovanju razmer med Severno Korejo in ZDA, STA.
2

Kultura

Sodelovanje Banksyja in režiserja Trainspottinga, ki se nista nikoli srečala
Z željo, prinesti nekaj prazničnega razpoloženja v " najmanj božični kraj na svetu ", sta moči združila najslavnejši anonimni ulični umetnik Banksy in z oskarjem nagrajeni filmski režiser Danny Boyle.

Kultura

Blaise Pascal
Veličina človeka je v tem, da se pozna kot bednega. Drevo ne ve, da je bedno.

Šport

Celjani iz Bresta s tremi točkami
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 11. krogu Lige Seha s 34:30 premagali Meškov Brest v gosteh. Domači sicer niso nastopili v najmočnejši postavi.
12

Novice

Andreja Gomboc
Drzni si poskusiti, nič hudega ni, če se zmotiš, a če ne boš poskusil, ti gotovo ne bo uspelo.
1

Novice

Vlada ustanovila slovensko čebelarsko akademijo
Vlada je potrdila ustanovitev slovenske čebelarske akademije, s čimer naj bi odgovorila na povpraševanje po čebelarskem znanju iz tujine.
9

Kultura

V avstrijsko prestolnico vabijo pionirji dunajske moderne
Na Dunaju se bodo v naslednjem letu s številnimi razstavami spomnili stote obletnice smrti štirih velikih osebnosti avstrijske umetnosti – slikarjev Gustava Klimta in Egona Schieleja, arhitekta Otta ...

Novice

Goran Dragić, Ilka Štuhec claim Athlete of the Year Awards
Basketball player Goran Dragić and skier Ilka Štuhec came away with Athlete of the Year honours at the Sports Journalists’ Association awards ceremony on Tuesday.

Novice

Avstrija znova vzpostavila prenos plina, tudi v Slovenijo
Potem ko je bil v torek zaradi eksplozije v avstrijskem centru za distribucijo zemeljskega plina v kraju Baumgarten an der March, od koder plin prejema tudi Slovenija, okrnjen mednarodni prenos tega ...
7

Novice

Pogrešana žival: črno-bela mačka (LJ)
Opis živali: Izgubila se je črno-bela mačka, na glavi ima bel karo vzorec, ima črni rep, na hrbtu dve velike črni lisi, zadaj za tačko manjšo srčasto piko, svetle jantajeve oči, obrobljene s črnim.

Kultura

Bi imeli raje perverzni roman Markiza de Sada ali dokumente s Titanika?
Del ene največjih zbirk zgodovinskih pisem, notnih zapisov, dokumentov, zapiskov in rokopisov, ki vključuje tudi 120 dni Sodome Markiza de Sada, bodo 20. decembra prodali na dražbi v Parizu.
3

Kultura

Slavnostni koncert ob 50-letnici delovanja folklorne skupine Emona
Ob 50-letnici delovanja folklorna skupina Emona v soboto v Cankarjevem domu (CD) pripravlja slavnostni koncert, na katerem bodo nastopili nekdanji in zdajšnji plesalci in godci skupine.

Šport

Olimpiji dramatična končnica proti vodilnemu Strasbourgu
Košarkarji Petrola Olimpije so v 8. krogu Fibine Lige prvakov v Stožicah premagali favorizirano ekipo Strasbourg (78:77).
50
Kazalo