Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

David Beckham
Ponosen sem, da sem se pridružil slavnim igralcem s seznama dobitnikov te nagrade. Moja kariera mi je omogočila, da sem lahko pomagal številnim ljudem. Počaščen sem zaradi te nagrade.
3

Šport

Nouri se je po več kot letu prebudil iz kome
Nekdanji nogometaš Ajaxa Abdelhak Nouri se je po 13. juliju lani, ko se je med pripravljalno tekmo proti Werderju zgrudil na zelenico, zbudil iz kome.
2

Šport

Iličić po dolgih težavah z infekcijo le zapustil bolnišnico
Potem ko je izpustil vse štiri tekme Atalante v kvalifikacijah za Evropsko ligo in v ponedeljek tudi prvo v Serie A, je Josip Iličić, kot kaže, vendarle blizu vrnitvi na zelenice.
4

Zabava

Jon Stewart s tirov podzemne železnice v New Yorku reševal kozi
Promet podzemne železnice v New Yorku sta zmotili kozi, ki sta si privoščili malico na tirih linije N, rešiti pa sta ju pomagala tudi ameriški komik Jon Stewart in njegova žena Tracey.

Novice

Marjan Hočevar
Desezonizacija pa pomeni, da se Ljubljana ne more več zanašati na turiste, ki gredo na Hrvaško. To je malo boleče in zato se ne govori

Kultura

Karmina Šilec za leto dni na Harvard, Carmina Slovenica še naprej v negotovosti
Umetniška vodja zbora Carmina Slovenica Karmina Šilec septembra odhaja na enoletno rezidenco na ameriški univerzi Harvard, kjer bo na tamkajšnjem Inštitutu za napredne študije Radcliffe razvijala ...
11

Kultura

Razstava o Velvet Undergroundu: "V New York se vrača to, kar nam je New York dal"
"Zelo sem ponosen, da bomo Newyorčanom lahko pokazali, kako velik vpliv imajo Velveti vsepovsod po svetu: ne samo v Ameriki, ampak tudi v Evropi, na Japonskem, v Južni Ameriki," je poudaril glavni ...
3

Kultura

Jeseni bodo v Berlinu na ogled deli Pergamonskega oltarja
Vnovično odprtje Pergamonskega muzeja, ki ga že štiri leta prenavljajo, je predvideno šele v letu 2023, a so v želji, da bi javnost do tedaj imela priložnost videti vsaj dele znamenitega ...
1

Šport

Liverpool sijajno štartal v novo sezono
Na zadnji tekmi 2. kroga Premier lige je Crystal Palace na Selhurst Parku izgubil proti Liverpoolu z 0:2. Redsi imajo maksimalnih šest točk in še niso prejeli zadetka.
15

Šport

Plavanje pomaga tudi pri depresiji
" Plavanje je izjemno pomembna rekreativna dejavnost. Bistvo vode je, da začutiš samega sebe. Vodi se moraš prepustiti in vodo moraš premagati. Ne samo vodo, premagajuš predvsem sebe. " Tako je ...
2

Kultura

"Pesnik na harmoniki" Nikola Djorica bo raztegnil meh ob retrospektivi Ivane Kobilca
V Narodni galeriji ob retrospektivi Ivane Kobilca nocoj pripravljajo koncert mednarodno priznanega harmonikarja Nikole Djorica, ki živi in ustvarja na Dunaju.

Novice

Foto: Srečanje ločenih družin iz Severne in Južne Koreje po več kot 60 letih
Več kot 90 družin iz Severne in Južne Koreje se je srečalo prvič (in tudi zadnjič) po več kot šestih desetletjih, ko je zamrznitev odnosov po vojni med državama ločila sorodnike s severa in juga.
18

Novice

Premiere izobraževalno-dokumentarnih serij
Kot ura točni začnemo s prvim meteorološkim jesenskim dnem na TV Slovenija predvajati nove sezone izobraževalno-dokumentarnih serij.

Kultura

Kako je Bauhaus prišel v Weimar?
Prihodnje leto bo minilo sto let od začetkov šole Bauhaus, pomembnega arhitekturnega in oblikovalskega poglavja, ki se je v vseh pogledih oddaljil od tedaj prevladujočih norm.

Kultura

Wes Anderson z muzikalom o času po drugi svetovni vojni
Sicer je bila glasba, poleg še pomembnejšega dodelanega vizualnega sloga in prepoznavne barvne palete seveda, vselej pomemben del filmov Wesa Andersona, v naslednjem režiserjevem projektu pa ji bo ...
1

Šport

Evropska prvakinja Asher-Smithova na domačem mitingu poražena na 200 m
Shaunae Miller-Uibo, ki je na olimpijskih igrah v Riu pred dvema letoma zmagala v teku na 400 m, je na mitingu Diamantne lige v Birminghamu v teku na 200 metrov ugnala trikratno evropsko prvakinjo ...
3

Kultura

Mike Leigh: O pokolu Peterloo bi morali učiti v šolah
Po Gospodu Turnerju se britanski cineast Mike Leigh še enkrat vrača v 19. stoletje.
2

Novice

Inšpektorji nad stojnice s sadjem: največ prevar pri špargljih in češnjah
Uprava za varno hrano je tretje leto zapored izvedla poseben nadzor nad 195 zavezanci, ki so prodajali sveže sadje in zelenjavo. Pri enem so se odločili odvzeti stojnico, tehtnico in blago.
32

Novice

Na državnih cestah štirje odstotki premostitvenih objektov v zelo slabem stanju
Na začetku julija je bilo na glavnih in regionalnih cestah po državi od 1.415 premostitvenih objektov z dolžino več kot pet metrov 57 v zelo slabem stanju in so že v ustrezni obravnavi.
35

Novice

Na Kitajskem odpuščanja po škandalu glede nadzora nad cepivi
Na Kitajskem so odpustili šest višjih uslužbencev Uprave za hrano in zdravila, potem ko je škandal s cepivi razkril nezadosten nadzor nad njihovim proizvajalcem.
9
Izjava dneva
link
Marjan Hočevar
21. avgust 2018 ob 14:34 Desezonizacija pa pomeni, da se Ljubljana ne more več zanašati na turiste, ki gredo na Hrvaško. To je malo boleče in zato se ne govori
Več novic ...
Kazalo