Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

ZDA zaradi Kitajske napovedujejo izstop iz 144 let stare Mednarodne poštne zveze
Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa še naprej izstopa iz mednarodnih dogovorov.

Zabava

Hollywoodska "boginja ljubezni" bi praznovala 100. rojstni dan
Pred stoletjem se je na današnji dan rodila ameriška filmska zvezdnica Rita Hayworth. Veljala je za eno najlepših igralk v ameriški filmski zgodovini, imenovali pa so jo Boginja ljubezni.

Šport

Klepačeva in Martinezova na zaključnem turnirju dvojic v Singapurju
Zaključni turnir serije WTA bo potekal od 21. do 28. oktobra. Pomerilo se bo najboljših osem posameznic in osem parov na svetu.

Kultura

Arhiv RS praznuje pol stoletja skrbi za filmsko umetnost
Razmeroma zgodnji ustanovitvi Slovenskega filmskega arhiva leta 1968 se lahko Slovenci zahvalimo, da mu je v 50 letih delovanja uspelo zbrati in ohraniti več kot 90 odstotkov filmov, ki so nastali ...

Kultura

Ivanu Nemaniču Aškerčeva nagrada za življenjsko delo
Aškerčevo nagrado za življenjsko delo, ki jo podeljuje Arhivsko društvo Slovenije, letos prejme Ivan Nemanič, priznanji pa gresta v roke Marije Čipić Rehar in Dejana Zadravca.

Zabava

Buča s kislo smetano, štorovkami in zelenjavo
Sestavine: 1 buča čajota (približno ½ kg), 8 dag korenja, 8 dag pora, 2 žlici kisle smetane, 5 dag vloženih štorovk, 12 dag popražene slanine, olivno olje, bučno olje, bel balzamični kis, sol in ...

Kultura

Ekipa Bled: na Televizijo Slovenija prihaja nova nadaljevanka
Predvidoma s koncem leta prihaja na spored Televizije Slovenija 18-delna nadaljevanka Ekipa Bled , v kateri bomo spremljali delo in osebno življenje treh kriminalistov različnih generacij na majhni ...

Novice

Kultura

Norveški arheologi odkrili ostanke vikinške ladje, grobišč in domovanj
Norveški arheologi so v okrožju Østfold na jugovzhodu države v neposredni bližini že znanega arheološkega najdišča Jellestad, kjer je vikinško grobišče, odkrili ostanke velike vikinške ladje ter ...

Zabava

V pečici pečena buča z jelenovim filejem v ovoju bučnih semen
Sestavine (za bučo): ½ kg hokaido buče, timijan, sol in poper, olivno olje, maslo. Bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na krhlje, po želji jo lahko tudi olupimo in narežemo na krhlje.

Zabava

Poštna ulica oživlja Maribor: majhno, a zelo elegantno stanovanje z umetninami
Nekaj modrega, novega in starega bi lahko rekli za to malo stanovanje v Mariboru, ki prepleta duh časa v slogu art decoja z odprto, popolnoma črno kuhinjo.

Novice

Makedonski parlament ostaja na različnih bregovih glede spremembe ustave
"Poglejte v prihodnost in ratificirajte spremembo imena," je poslance pred prvo sejo parlamenta glede spremembe makedonske ustave nagovoril makedonski premier Zoran Zaev.

Kultura

Anja Štefan
Krutost ima smiselno mesto v pravljicah. Nobeno življenje ne teče brez preizkušenj in zatikanj. Je pa zelo odvisno, kako, kam in kaj je umeščeno, kako to povemo in v kaj se potem pravljica spelje.

Novice

Hrvaška poslanka spregovorila o čiščenju maternice brez anestezije in opogumila še druge ženske
Hrvaško društvo staršev Roda je hrvaškemu ministrstvu za zdravje izročilo več kot 400 pisem, v katerih so ženske opisale svoje travmatične izkušnje na ginekoloških oddelkih v hrvaških bolnišnicah.

Kultura

Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju
Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...

Zabava

Prodaja dizelskih avtomobilov še naprej strmo pada
V Evropi se nadaljuje upad prodaje avtomobilov z dizelskimi motorji. Njihov delež znaša le še 36,5 odstotka, in vse kaže, da se bo še zmanjšal.

Zabava

Schwarzenegger: Do žensk sem se pogosto grdo vedel
Nekdanji guverner Kalifornije in filmski zvezdnik Arnold Schwarzenegger je priznal, da se je v preteklosti do žensk večkrat obnašal neprimerno, zato se jim tudi opravičuje.

Novice

Po štiriurni zapori je štajerska avtocesta proti Mariboru spet odprta
Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta od 10. do 14. ure med priključkoma Celje zahod in Celje center proti Mariboru.

Šport

Roglič na obeh lestvicah na robu deseterice
Primož Roglič na najnovejši lestvici svetovne serije zaseda 11. mesto, na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci pa 12. Na teh mestih bo najbrž tudi končal sezono.

Novice

SDH in NLB objavila namero za prodajo delnic NLB-ja
SDH in NLB sta objavila namero za prvo javno ponudbo delnic na Ljubljanski in Londonski borzi, ponudba se bo nanašala na najmanj 50 odstotkov delnic plus ena delnica in največ na 75 odstotkov minus ...
Izjava dneva
link
Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor
10. december 2018 ob 12:39 Vsakodnevno smo zaradi pomanjkanja časa tarča nezadovoljstva in celo psihičnega nasilja naših uporabnikov.
Več novic ...
Kazalo