Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Šport

Marseille oddal prvi dve točki, Neymar zadel dvakrat na Parku princev
Nogometaši Marseilla, ki se bodo v četrtek na povratni tekmi zadnjega predkroga Evropske lige srečali z Domžalami, so v 3. krogu francoskega prvenstva le remizirali z Angersom (1:1).
6

Šport

Dimitrov do prvega mastersa po številnih napakah Kyrgiosa
Grigor Dimitrov se je v Cincinnatiju veselil uspeha kariere. V finalu je premagal Nicka Kyrgiosa s 6:3 in 7:5 in osvojil prvi turnir serije 1.000 v karieri.
6

Šport

Kump osmi v Hamburgu - šprint dobil Viviani
Kolesar ekipe Sky Elia Viviani je v ciljnem šprintu dobil dirko za VN Hamburga, ki šteje za WorldTour. Najboljši Slovenec je bil Marko Kump na osmem mestu.
1

Novice

Edgar Lungu
Tako kot ne prosimo za vaše dovoljenje, ko opravljamo teste za malarijo, tako bomo nadaljevali in vas testirali na HIV ter vam, če ste pozitivni, svetovali glede zdravljenja.

Novice

Po ajdi čebelarji zdaj spodbujajo tudi setev sončnic
Projekt Čebelarske zveze Slovenije Kar sejemo, to žanjemo je bil zadnja leta namenjen spodbujanju setve medovite ajde, zdaj pa dobro prakso nadgrajujejo s spodbujanjem setve sončnic.
13

Kultura

V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu
V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
21

Ture avanture

Na Kaninu bi lahko odkrili ene izmed najglobljih jam na svetu
Čeprav je v Sloveniji registriranih okrog 12.000 podzemnih jam, jih veliko še čaka, da jih jamarji sploh odkrijejo: te so na Kaninu in Rombonu, pa tudi drugje v Julijskih Alpah.
7

Kultura

John Cleese
Igranje je pretvarjanje. In vsi se zelo dobro pretvarjamo, da obvladamo stvari, o katerih nima mo pojma.
1

Novice

2,4 milijona evropskih sredstev za ohranjanje biotske raznovrstnosti na Krasu
Vladna služba za razvoj in kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori projektu za ohranjanje biotske raznovrstnosti na Krasu.
3

Novice

Jug Azije se spopada z enim najhujših monsunov - prizadetih 16 milijonov ljudi
Več kot 16 milijonov prebivalcev juga Azije so prizadele obsežne monsunske poplave.
6

Šport

Vodilna ekipa druge lige Mura bo v pokalu izzvala Domžalčane
Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so izžrebali pare osmine finala Pokala Slovenije. Domžale, ki branijo pokalno lovoriko, bodo gostovali v Murski Soboti.
37

Zabava

Na poti je Rooneyjev otrok številka štiri
Wayne in Coleen Rooney sta prek družbenih omrežij sporočila, da ponovno pričakujeta otroka. V devetih letih zakona so se jima do zdaj rodili trije sinovi.
5

Kultura

Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture
Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
31

Ture avanture

Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester.
Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.

Novice

Nova Gorica bo za 70. rojstni dan dobila 70 dreves
Nova Gorica je mesto, varovano kot naselbinska kulturna dediščina z objekti, umeščenimi v zelenje. Urbanistični koncept, ki ga je zasnoval Edvard Ravnikar, je zavarovan kot ključna identiteta mesta.
9

Kultura

75 let Radka Poliča - Raca, "vrvohodca brez varovalne mreže"
Priljubljeni slovenski igralec Radko Polič - Rac, ki je nastopil v okoli 100 filmih ter v skoraj 100 gledaliških in radijskih igrah, praznuje 75 let.
6

Novice

Probiotična terapija za vsaj štiri leta odpravi alergijo na arašide
Nova oralna terapija zdravljenja alergije na arašide, pri kateri otrokom dajejo probiotike s proteini arašidov, je učinkovita vsaj štiri leta, ugotavlja študija.
16

Šport

Jan Polanc tudi na Vuelti meri na etapno zmago
Jan Polanc je prepričan, da bo imel na letošnji Dirki po Španiji dovolj priložnosti za kakšen beg in za ponovitev uspeha z letošnjega Gira, čeprav bo imela ekipa UAE Emirates dva kapetana, za katera ...
4

Zabava

Nobelovka Malala dosanjala svoje sanje - sprejeta je na Oxford
Nobelova nagrajenka za mir, pakistanska aktivistka Malala Jusafzaj, je na Twitterju z navdušenjem sporočila, da je bila sprejeta na elitno britansko univerzo v Oxfordu.
23

Šport

Gašper Okorn
Pri nekom, ki je začel razmišljati, da bi pri Olimpiji rad vzel 500 evrov več, se je takoj prižgala rdeča luč.
42
Izjava dneva
link
Edgar Lungu
20. avgust 2017 ob 16:18 Tako kot ne prosimo za vaše dovoljenje, ko opravljamo teste za malarijo, tako bomo nadaljevali in vas testirali na HIV ter vam, če ste pozitivni, svetovali glede zdravljenja.
Več novic ...
Kazalo