Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

O obletnici preboja pri Kobaridu tudi na dan Kobariškega muzeja
Kobarid, Caporetto, Karfreit 1917 je povedni naslov razstave, ki je na ogled v Kobariškem muzeju - odprli so jo ob dnevu Kobariškega muzeja, sicer pa gre za tretjo tematsko razstavo ob okroglih ...

Kultura

Predstava o Marie Curie, ki je ob kristaliziranju radija v drugem loncu kuhala zelje
Odrska postavitev, ki (mlade) gledalce popelje skozi praktične prikaze radioaktivnosti in zgodovinskega razvoja njenega odkrivanja ter hkrati nudi estetsko nadgradnjo znanstvenih dejstev in omogoča ...

Kultura

Neruda nima miru: forenziki spet pretresajo možnost, da je bil umorjen
Forenzični strokovnjaki po novem spet zatrjujejo, da čilski pesnik in diplomat Pablo Neruda leta 1973 ni umrl za posledicami raka prostate, kakor uradno velja, temveč da je umrl za posledicami ...
5

Zabava

Harvey Weinstein trdi, da se dogodkov spomni drugače kot Lupita Nyong'o
Producent Harvey Weinstein se je odzval na zapis Lupite Nyong'o v New York Timesu, kjer ga obtožuje nadlegovanja, in vse obtožbe tudi zanikal.
20

Kultura

Filmska recenzija: Geovihar
Bližnja prihodnost - v želji po obvladovanju vsega, tudi vremena, ki z nepredvidljivimi podnebnimi spremembami in pojavi vedno bolj ogroža ustaljeno življenje našega planeta, za kakšno pametnejšo in ...

Kultura

Carl Gustav Jung
Nisem to, kar se mi zgodi, sem to, kar sem izbral, da bom postal.

Kultura

Trump trdi, da je Renoir iz njegove zbirke izvirnik, muzej to zanika
Muzej iz Chicaga se je odzval na trditve predsednika ZDA Donalda Trumpa, da ima v svoji zbirki tudi platno Pierre-Augusta Renoirja, saj ta v resnici visi na steni tega chicaškega muzeja.
20

Kultura

Navihani Asterix, ki vedno prelisiči Rimljane, se vrača z dirko po Italiji
Majhni neukrotljivi Galec Asterix, ki s pomočjo čudežnega napoja vedno prelisiči in premaga Rimljane, se vrača v 37. stripovski avanturi, v kateri bo čez Italijo dirkal na bojnem vozu.
3

Zabava

Partner novozelandske premierke znan televizijski voditelj
Nova Zelandija pred dnevi ni dobila le najmlajše premierke Jacinde Ardern, temveč tudi prvega moža Clarka Gayforda, ki je novozelandska zvezda na čisto svojem področju.
9

Zabava

Shia LeBeouf na sojenju za julijsko aretacijo priznal krivdo
Težavni igralec Shia LeBeouf je na sodišču v Georgii priznal krivdo za oviranje dela policistov. Sodnik mu je odredil eno leto pogojne kazni in družbenokoristno delo.
2

Kultura

Najstarejše leseno kolo na svetu na ogled v Parku vojaške zgodovine
V Parku vojaške zgodovine gostuje razstava Kolo 5200, ki bo tri mesece na ogled v Pivki in na kateri bo mogoče videti pri Vrhniki najdeno najstarejše leseno kolo na svetu.
6

Šport

Trifunović odkrito govoril z Omićem, v moštvu pričakuje Z. Dragića
Košarkarji, ki so pred dobrim mesecem postali evropski prvaki, v reprezentančni zgodbi začenjajo poglavje pod vodstvom novega selektorja Rada Trifunovića.
47

Kultura

Lev Nikolajevič Tolstoj
Človeška sreča je v življenju. Življenje je v delu.

Šport

Olimpijski plamen najprej v rokah Dži Sung Parka
Nekdanji južnokorejski nogometaš Dži Sung Park bo prvi nosilec olimpijske bakle za zimske igre, ki bodo med 9. in 25. februarjem v Pjongčangu v Južni Koreji.
2

Šport

Namesto Mačkovška Vujović prvič poklical Okleščna
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je zaradi poškodbe Boruta Mačkovška na prvi cikel priprav za evropsko prvenstvo 2018 povabil Grego Okleščna.

Novice

Rado Trifunović
Zagotovo pričakujemo, da se bomo prebili na prvenstvo. Po takem letu, kot je za nami, tudi vsi v reprezentanci, javnost in novinarji pričakujemo, da nam bo to uspelo.

Šport

Gašper Okorn
O tem, kar se je dogajalo v končnici, naj si vsak ustvari svoj komentar. Mislim, da ne bi bilo čisto nič narobe, če bi mi po rednem delu tekme zmagali.
4

Kultura

Gorici z obeh strani meje bosta skupaj postali prestolnica plesa
V okviru četrtega italijanskega festivala sodobnega plesa bosta Gorica in Nova Gorica skupaj postali prestolnica plesa.

Šport

Rokometaši Gorenja iz Skopja s polnim izkupičkom
Rokometaši Gorenja iz Velenja so v 6. krogu Lige Seha premagali makedonskega podprvaka, Metalurg iz Skopja, z 29:24 (16:14).
4

Novice

Slovaška: Nekdanja ministra obsojena na zapor zaradi prirejanja javnega naročila
Slovaško sodišče je na 12 in devet let zapora sicer nepravnomočno obsodilo nekdanja ministra za gradbeništvo zaradi prirejanja javnega naročila, ki je vključeval sredstva EU-ja, v korist podjetja, ...
7
Kazalo