Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Voda se pri nizkih temperaturah spremeni v dve različni tekočini
Znanstveniki z univerze v Stockholmu so odkrili povsem novo lastnost vode. Ta pri nizkih temperaturah preide v dve različni obliki z velikimi razlikami v strukturi in gostoti.
9

Kultura

Walt Whitman
Mislim, da dolgo ne bom počel drugega, kot poslušal.
1

Zabava

Video: V Prlekiji nastaja železna umetnina priznanega kiparja
Ljutomerski kasač je najpomembnejši del prleške identitete. Te konje še vedno redijo na številnih prleških domačijah, zdaj pa tam nastaja tudi zanimiva skulptura, ki jo izdeluje umetnik iz Srbije.

Ture avanture

Z avtobusom po Evropi – Flixbus v Ljubljani odpira nove povezave
Evropski avtobusni prevoznik Flixbus je začel sodelovati s slovenskim avtobusnim prevoznikom Avrigom, ob tem pa so najavili tudi še več neposrednih povezav iz Slovenije.
10

Šport

Celjani v šestem bobnu, Gorenje v tretjem
Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila bobne pred žrebom skupin Lige prvakov in Lige prvakinj, ki bo v petek zvečer na Ljubljanskem gradu.
3

Kultura

"To je Carmina Burana, zdravilo, da se počutimo bolje"
Na Kongresnem trgu se je z Orffovo kantato Carmina Burana v veličastni izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus začel 65. Ljubljana festival.
1

Kultura

Zgodovina ljubezni: Sonja Prosenc snema svoj novi celovečerec
V Gorici je v ponedeljek padla prva klapa filma Zgodovina ljubezni režiserke in scenaristke Sonje Prosenc, njenega prvega celovečerca po festivalski uspešnici Drevo, ki je Prosenčevo uvrstila na ...

Kultura

Poletje je čas za filmske projekcije pod milim nebom
Več članov Art kino mreže Slovenije se je tudi letos odločilo za prikazovanje poletnih projekcij na prostem.

Zabava

Od čekov in žetonov do kartic: bančni avtomat praznuje abrahama
Mineva 50 let, odkar so v Londonu postavili prvi bančni avtomat na svetu, ki ga je z veliko pompa prvi preizkusil angleški komik Reg Varney.
3

Kultura

Olga Koklova: ruska balerina, ki je očarala Picassa
V Picassov muzeju v Parizu poleti vabi razstava Olga Picasso. Posvečena je letom, ki jih je španski umetnik Pablo Picasso preživel s svojo prvo ženo, Olgo Kokolovo, primabalerino ruskega baleta.

Novice

Opozorilo vinogradnikom glede obveznega zatiranja ameriškega škržatka
Uprava za varno hrano opozarja vinogradnike na obvezno zatiranje ameriškega škržatka v vinogradih. Gre za prenašalca zlate trsne rumenice, ene najnevarnejših bolezni trte.
3

Zabava

Novi BMW X3 je rojen
BMW je v Spartanburgu v ZDA, kjer nastajajo tudi modeli X4, X5 in X6, razkril tretjo generacijo športnega terenskega avtomobila X3. Ta je večji, lažji in varnejši od svojega predhodnika.
1

Novice

V Kopru odprli dnevni center za obolele za demenco
V Obalnem domu upokojencev v Kopru so odprli dnevni center Oljka, specializirani center, namenjen ljudem, obolelim za demenco.
4

Kultura

Toliko Modiglianijevih aktov v Londonu še niso videli na kupu
Ko so leta 1917 v Parizu razstavili enega od Modiglianijevih ženskih aktov, ni trajalo dolgo, da je policija razstavo zaprla zaradi nedostojnosti.

Kultura

SSG Trst v novi sezoni o večplastnosti odnosov in privlačnostih med partnerjema
V Slovenskem stalnem gledališču v Trstu bodo sezono odprli s klasiko slovenske dramatike, gostujočo predstavo Cankarjevega Pohujšanja v dolini Šentflorjanski.

Kultura

Izjemne najdbe v okolju Posavskega muzeja Brežice
Ob današnjem dnevu Posavskega muzeja so v Brežicah predstavili izjemne arheološke najdbe iz zadnjih let, posebej letošnjega. Večer bo kronalo odprtje razstave Romula – Odsevi rimskega stekla.

Kultura

Gilberto Gil, oče brazilske "tropicalie", praznuje 75 let
Pevec, kitarist in tekstopisec Gilberto Gil velja za enega največjih brazilskih glasbenikov, ki je v svojem izrazu združil različne glasbene vplive, od rocka, ritmov brazilske sambe in bossa nove, ...

Zabava

Mel B nad pretirane zahteve Stephena Belafonteja ob ločitvi
Nekdanja članica dekliške skupine Spice Girls Mel B je sredi ločitvenega postopka, a ta poteka vse prej kot gladko, saj njen nekdanji partner Stephen Belafonte zahteva zajeten kupček denarja.
10

Novice

A Castle with a View
In a country known for its scenic castles, Rihenberk Castle stands apart with its spectacular location high above the winegrowing Vipava Valley, not far from the village of Branik.

Novice

Iraška vojska: "Mosul bo osvobojen v nekaj dneh"
Prebivalci vzhodnega dela iraškega Mosula so praznovali svoj prvi bajram brez prisotnosti IS-ja po dolgem času. Na zahodu iraška vojska počasi osvobaja civiliste.
19
Kazalo