Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni

Novice

Sirija in Jordanija po treh letih odprli glavni mejni prehod med državama
Po več kot treh letih se je odprl glavni mejni prehod med Sirijo in Jordanijo.
3

Šport

Liga narodov: Španija - Anglija 0:1
V Ligi narodov je derbi večera v Sevilli, kjer se merijo Španci in Angleži.
8

Zabava

Fendi tarča posmeha z (ne)posrečenim šalom v obliki vulve
Nihče ne ve, ali so pri Fendiju načrtno svoj novi šal oblikovali v obliki določenega ženskega organa ali gre zgolj za primer ponesrečene visoke mode.

Šport

Calcit Volley odkrito meri na eno od domačih lovorik
" ACH se moti, en naslov bo naš, " so bolj uveljavljenemu tekmecu iz Ljubljane vrgli rokavico pri Calcitu Volleyju, ki se je med drugim okrepil tudi z Dmitrijem Babkovom, še v lanski sezoni ...
2

Kultura

"Praznik slovenske besede je danes … Prvič je razpela krila, da poleti iz Ljubljane"
Radio Slovenija praznuje 90 let in ob častitljivem jubileju bo v goste povabil nekdanje voditeljice, se spomnil predvojnega radia in s pričevanji ter arhivskimi posnetki popeljal k svojim začetkom.

Kultura

Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju
Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...

Kultura

Maksimovićeva Nevidna roka Adama Smitha na filmskem festivalu One Take
Večkratni nagrajenec mednarodnih filmskih festivalov režiser in scenarist Slobodan Maksimović se na Mednarodnem filmskem festivalu One Take , posvečenem filmom, posnetim v enem kadru, predstavlja s ...

Novice

Pogrešana žival: črno-bela muca (Hraše)
Opis živali: Izgubila se je črno-bela muca Guaiguai. Je sterilizirana in stara 1,5 leta. Ima dva črna kroga na levem boku, “srček” na desnem boku, levo uho malo pristriženo in črn rep.

Šport

Roglič na obeh lestvicah na robu deseterice
Primož Roglič na najnovejši lestvici svetovne serije zaseda 11. mesto, na lestvici Mednarodne kolesarske zveze Uci pa 12. Na teh mestih bo najbrž tudi končal sezono.
16

Novice

Revolucija ali evolucija?
Dandanes večina potrošnikov manjša hišna opravila, kot so sesanje ali pranje opravi sproti, vikende pa raje izkoristi za druženje z družino, prijatelji ali svoje hobije.

Novice

Nova storitev na Televiziji Slovenija za slepe in slabovidne
Na Televiziji Slovenija tujejezične vsebine podnaslavljamo. Podnaslovljene vsebine pa niso dostopne osebam z okvaro vida, osebam z motnjami branja in tudi drugim, ki ne zmorejo prebrati podnapisov.

Kultura

Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale
Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
7

Novice

Število belorepcev v Sloveniji se povečuje
Ob Reškem jezeru na Kočevskem so iz programa Life Kočevsko uredili Orlovo pot in ob jezeru postavili še tri opazovalnice, iz katerih bodo obiskovalci jezera zdaj lahko opazovali ptice in jih pri tem ...
1

Novice

Od Bistriškega gradu do Črnega jezera po novi učni in interaktivni Bistriški poti
Slovenjebistriška občina je uresničila dragoceno turistično ponudbo z denarjem iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
5

Novice

Zaradi prikrivanja spolnih zlorab odstopil ameriški kardinal
Papež Frančišek je sprejel odstop washingtonskega nadškofa kardinala Donalda Wuerla, obtožujejo ga namreč prikrivanja več kot tisoč spolnih zlorab otrok, ki so jih storili duhovniki v ZDA. Po objavi ...
28

Novice

Koprska občina načrtuje podaljšanje ribiškega pomola
Občinski svet je potrdil odlok o prostorskem načrtu za obalno ureditev v koprskem zalivu.
8

Kultura

Trio One Dollar Bill v mitoloških čereh sodobnega sveta
V mariborski galeriji KiBela nocoj odpirajo razstavo slik, ki sta jih v zadnjih dveh letih soustvarila slikarja Bojan Šumonja in Marko Jakše.

Šport

Dobovec dobil nasprotnike v elitnem delu
Slovenski državni prvak v futsalu Dobovec Pivovarna Kozel je dobil nasprotnike v elitnem delu Lige prvakov. Dobovec bo med 13. in 18. novembrom igral na turnirju v Litvi.
2

Novice

Smučišču Kanin se obeta posodobitev, najprej je na vrsti nova dostavna žičnica
Občina Bovec želi v naslednjih letih posodobiti smučišče Kanin. Prvi korak bo nova dostavna žičnica, za katero francoska družba STEM International že pripravlja idejno zasnovo.
11

Novice

Pobuda za sporazum z Madžarsko glede 2. tira zdaj javna
Dokumente v zvezi s pobudo za sklenitev sporazuma med Slovenijo in Madžarsko o sodelovanju pri projektu 2. tir je ministrstvo za infrastrukturo javno objavilo.
55
Izjava dneva
link
Boris Krabonja
3
14. oktober 2018 ob 11:30 Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
Več novic ...
Kazalo