Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Nad Klemenčičevo kandidaturo z videofilmčkom
Svet Evrope bo izbiral novega komisarja za človekove pravice. Med kandidati je tudi pravosodni minister Goran Klemenčič.
320

Novice

Mater zapuščenega novorojenčka bodo ovadili zaradi poskusa detomora
Žensko, ki je v soboto rodila na stranišču Centra za varno vožnjo na Vranskem in otroka tam zapustila, bodo ovadili zaradi poskusa detomora, so povedali na policiji.

Novice

Trg dela med demografskimi izzivi in birokracijo: "Srba je lažje zaposliti kot Bosanca"
Slovenija se spoprijema s pomanjkanjem kadrov in demografska gibanja kažejo, da se bo ta težava še poglobila, saj letno ob 20 tisoč upokojitvah na trg dela vstopi le 10 tisoč mladih.
194

Novice

Lezbos - na robu Evrope
Še pred kratkim je bil grški otok Lezbos več tednov zapored ena izmed tem na skoraj vseh naslovnicah velikih medijev. Je drugi največji otok v Egejskem morju in leži le 6 kilometrov od turške obale.
28

Novice

62-letna ženska umrla nasilne smrti, mož v kritičnem stanju
Na območju policijske postaje Slovenske Konjice so ponoči našli mrtvo žensko. Policisti sumijo, da je umrla nasilne smrti. Osumljen je mož, ki je zaradi poskusa samomora v kritičnem stanju.

Novice

Pred Izolo naj bi zgradili okoli štiri hektarje velik umetni otok
V pripravi regionalnega prostorskega načrta, ki naj bi ga predvidoma v dveh letih skupaj pripravili izolska in koprska občina, je tudi projekt izolski otok.
103

Novice

Prodajalci v trafikah izkoriščani, a ne dovolj, da bi inšpektorat lahko ukrepal
Čeprav so prodajalci v trafikah s svojim deset- in večurnim delovnim dnem za plačilo, ob katerem je minimalna plača nedosegljiva, pritegnili širšo pozornost javnosti in politike, ni bistvenih ...
96

Novice

Premier pred poslanci: "Kaosa ne bo."
Začenja se redna januarska seja državnega zbora. Poslanci so sejo začeli s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Miru Cerarju.
100

Novice

S prodajo znamenite vile Samassa bi izselili številna društva
Odločitev ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da brez razpisa proda poslovne prostore v znameniti vili Samassa nad ljubljanskim predorom zasebniku, je razburila društva, ki delujejo v ...
45

Novice

Sodnik zavrnil zahtevo za ponovno izdajo evropskega naloga za Puigdemontovo prijetje
Pristojni sodnik je zahtevo španskega tožilstva, naj spet aktivirajo evropski nalog za prijetje Carlesa Puigdemonta, ki je iz Belgije odšel na Dansko, zavrnil.
50

Novice

Štirje od petih dolarjev, ustvarjenih lani, končali v žepu enega odstotka najbogatejših
Razhajanja med bogatimi in preostalim svetom so se lani še povečala, opozarja Oxfam.
165

Novice

Video: V japonskem smučarskem središču izbruhnil ognjenik in sprožil plaz
V smučarskem središču v osrednji Japonski je izbruhnil ognjenik, zaradi česar je poškodovanih najmanj deset ljudi, v snežnem plazu, ki se je ob tem sprožil, pa je en človek umrl, pet pa jih je ...
6

Novice

Sindikati: Stavka neizogiba. Koprivnikar: Stavke so neupravičene.
Dan pred napovedano stavko javnega sektorja še ni znano, ali bodo predstavniki vlade in sindikatov danes nadaljevali pogajanja. Stavke torej ne more preprečiti skoraj nič več.
83

Novice

Val sprememb v Angoli ni prizanesel niti najbogatejši Afričanki
Novi predsednik Angole se je odločil temeljito opraviti z vladavino, zapuščino in družino Eduarda dos Santosa, saj je v nemilost novih oblasti padla tudi najbogatejša Afričanka - Isabel dos Santos.
47

Novice

Ameriški zračni napadi po svetu pod Trumpom vse obsežnejši
Ameriška vojska v letu pod predsednikom Donaldom Trumpom po svetu izvaja vse več zračnih napadov. To se je sicer začelo že pod njegovim predhodnikom Barackom Obamo.
65

Novice

Vox populi: Znova najbolj priljubljen SD, Marjan Šarec na tretjem mestu
Največ glasov na volitvah, če bi bile to nedeljo, bi dobil SD, razkriva anketa Vox populi, ki jo je pripravila Ninamedia. Na drugo mesto bi se uvrstil SDS, na tretje pa Lista Marjana Šarca.
256

Novice

Kitajska poziva Slovenijo, da "izroči vse tajvanske kriminalce"
Kitajsko veleposlaništvo v Sloveniji se je odzvalo na razkritje mednarodne kriminalne združbe, ki je trgovala z ljudmi in žrtve silila v finančne prevare, in zahteva izročitev goljufov.
133

Novice

Abas članice EU-ja pozval k hitremu priznanju Palestine. Bo prva Slovenija?
Palestinski predsednik Mahmud Abas je v Bruslju članice EU-ja pozval k hitremu priznanju Palestine kot samostojne države. Slovenija je temu vse bližje.
166

Novice

Turška vojska vdrla v sirsko pokrajino Afrin. Nekaj raket priletelo v Turčijo.
Turška vojska nadaljuje in stopnjuje napade na Kurde na severu Sirije.
217

Novice

Ministrstvo: Kitajska ne zahteva izročitve. V zadevi šest ljudi priprtih.
Šest osumljencev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, ki so povezani z nezakonitimi klicnimi centri, so že privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Ta je odredil pripor.
18
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
22. januar 2018 ob 12:56 Trudimo se čim bolj pravično in učinkovito deliti sadove gospodarske rasti tudi na javni sektor. Ker so bili leta in leta prikrajšani, so tudi zahteve večje.
Več novic ...
Kazalo