Najbolj brane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Uprizarjali prometne nesreče in zavarovalnice oškodovali za 120.000 evrov
Kriminalisti so kazensko ovadili osem oseb, ki jih sumijo prirejanja prometnih nesreč na območju Kranja z namenom goljufanja zavarovalnic za izplačilo odškodnin.
31

Novice

Ustreljeni 38-letnik dobil bitko za življenje, policija portoroškega strelca še išče
Žrtev sobotnega streljanja na portoroški plaži, 38-letnik iz Ljubljane, je zunaj smrtne nevarnosti. Policija pa strelca še ni prijela.
33

Novice

Nesreči tovornih vozil popolnoma ohromili štajersko avtocesto
Na avtocesti pri Tepanjah se je okoli 16. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih kar pet tovornih vozil, hudo se je poškodoval madžarski voznik tovornjaka.
31

Novice

Štih: Virantova stranka je razpadla iz istega razloga kot SMC in kot bo Lista Marjana Šarca
Tomaž Štih je uporabnikom družbenih omrežij znan kot komentator, ki nastopa po imenu Libertarec, drugi pa ga poznajo tudi po političnem delovanju, saj je bil leta 2012 s takratno Državljansko listo ...
61

Novice

Se je v Portorožu zgodil mafijski strelski obračun?
V sinočnjem incidentu na osrednji portoroški plaži, ko je neznanec začel nenadoma streljati na skupino mlajših moških in 38-letnika huje ranil, naj bi šlo po neuradnih virih za mafijski obračun.
67

Novice

Bavčar trdi, da posla s prodajo Intereuropinih delnic ni vodil
Na koprskem okrožnem sodišču se je začela glavna obravnava zoper Igorja Bavčarja in Miroslava Golubića zaradi domnevnega oškodovanja Istrabenza pri obveznem nakupu delnic Intereurope.
38

Novice

Prehitevanje usodno za motorista v Prekmurju
V nedeljo ob 12.20 se je v občini Moravske Toplice zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 64-letni voznik motornega kolesa iz Šalamencev.

Novice

23. april: William Shakespeare, največji dramatik vseh časov
Leta 1616 je v 52. letu starosti umrl največji svetovni dramatik William Shakespeare. Shakespeare se je po nekaterih predvidevanjih rodil 23. aprila leta 1564, v Stratfordu ob reki Avon.

Novice

Streljanje v Portorožu: 38-letni moški v kritičnem stanju, prepeljali so ga v UKC Ljubljana
Okoli 19.30 je bil v streljanju v Portorožu hudo poškodovan 38-letni moški, ki je v kritičnem stanju. Iz izolske bolnišnice so ga prepeljali v UKC Ljubljana.
47

Novice

EU in Mehika podpisala nov prostotrgovinski sporazum
Evropska unija in Mehika sta v soboto podpisali prostotrgovinski sporazum, ki za Mehiko poenostavlja dostop do kmetijskih proizvodov EU-ja in ščiti 340 evropskih proizvodov v Mehiki.
24

Novice

Pestra noč za gasilce in reševalce zaradi požarov v stanovanjskih objektih
Gasilci so imeli v soboto in ponoči precej dela z gašenjem požarov v stanovanjskih hišah. Reševalci pa so oskrbeli več poškodovanih in enega človeka odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Novice

Največ otrok ima neporočene starše v Franciji, Slovenija druga
V EU-ju se je leta 2016 večina otrok rodila neporočenim staršem v osmih državah, prav tako v osmih pa se je na drugi strani kar dve tretjini otrok rodilo poročenim.
52

Novice

Kupiti otroku avto: da ali ne?
Če nekateri vztrajajo pri stališču, da si bo otrok svoj prvi avto kupil sam, ko bo zanj zaslužil dovolj denarja, bi mu ga drugi kupili takoj ali vsaj pomagali kupiti, če bi le lahko. Zakaj?

Novice

Arbitraža: predsednik Sodišča EU-ja za reševanje po 273. členu; Slovenija vztraja pri 259.
Predsednik sodišča EU-ja Koen Lenaerts namesto 259. člena pogodbe EU-ja, ki ga je sprožila Slovenija, predlaga reševanje spora v okviru 273. člena.
175

Novice

Stefanu Cakiću za uboj Gašperja Tiča osem let in pol zapora
Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Stefan Cakić kriv uboja igralca Gašperja Tiča, in ga obsodilo na osem let in pol zapora. Tožilstvo je zanj sicer zahtevalo 12 let zaporne kazni.

Novice

Sodba materi jeseniške deklice in njenemu partnerju pravnomočna
Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v primeru jeseniške deklice je in s tem potrdilo sodbo Okrožnega sodišča v Kranju.

Novice

Višje sodišče Kryžanowskemu potrdilo obsodilno sodbo
Tik pred zastaranjem je višje sodišče pritrdilo sodbi prvostopenjskega sodišča, da je nekdanji šef Petrola Marko Kryžanowski zlorabil notranje informacije pri nakupu delnic družbe.
21

Novice

Mina Paš
Alkohol je zelo dober "anksiolitik", zato ga ljudje, ki so nervozni, radi malo pijejo, a resnica je takšna, da alkohol, pa tudi druge substance, kot so metamfetamin ali kokain v predelani obliki, ...

Novice

Bruselj predlaga nova pravila za boljšo zaščito žvižgačev
Evropska komisija je predlagala nova pravila za boljšo zaščito žvižgačev po celotnem EU-ju.
6

Novice

Izobraževalni portal Dijaški.net upihnil 18 svečk
Pred osemnajstimi leti je prvi slovenski izobraževalni portal Dijaški.net začel z zbiranjem šolskega gradiva in objavljanjem srednješolskih informacij.
Izjava dneva
link
Mina Paš
23. april 2018 ob 14:02 Alkohol je zelo dober "anksiolitik", zato ga ljudje, ki so nervozni, radi malo pijejo, a resnica je takšna, da alkohol, pa tudi druge substance, kot so metamfetamin ali kokain v predelani obliki, ...
Več novic ...
Kazalo