Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Se je v Portorožu zgodil mafijski strelski obračun?
V sinočnjem incidentu na osrednji portoroški plaži, ko je neznanec začel nenadoma streljati na skupino mlajših moških in 38-letnika huje ranil, naj bi šlo po neuradnih virih za mafijski obračun.
67

Novice

Štih: Virantova stranka je razpadla iz istega razloga kot SMC in kot bo Lista Marjana Šarca
Tomaž Štih je uporabnikom družbenih omrežij znan kot komentator, ki nastopa po imenu Libertarec, drugi pa ga poznajo tudi po političnem delovanju, saj je bil leta 2012 s takratno Državljansko listo ...
61

Novice

Bavčar trdi, da posla s prodajo Intereuropinih delnic ni vodil
Na koprskem okrožnem sodišču se je začela glavna obravnava zoper Igorja Bavčarja in Miroslava Golubića zaradi domnevnega oškodovanja Istrabenza pri obveznem nakupu delnic Intereurope.
38

Novice

Ustreljeni 38-letnik dobil bitko za življenje, policija portoroškega strelca še išče
Žrtev sobotnega streljanja na portoroški plaži, 38-letnik iz Ljubljane, je zunaj smrtne nevarnosti. Policija pa strelca še ni prijela.
33

Novice

Streljanje v Portorožu: 38-letni moški v kritičnem stanju, prepeljali so ga v UKC Ljubljana
Okoli 19.30 je bil v streljanju v Portorožu hudo poškodovan 38-letni moški, ki je v kritičnem stanju. Iz izolske bolnišnice so ga prepeljali v UKC Ljubljana.
47

Novice

Nesreči tovornih vozil popolnoma ohromili štajersko avtocesto
Na avtocesti pri Tepanjah se je okoli 16. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih kar pet tovornih vozil, hudo se je poškodoval madžarski voznik tovornjaka.
31

Novice

Uprizarjali prometne nesreče in zavarovalnice oškodovali za 120.000 evrov
Kriminalisti so kazensko ovadili osem oseb, ki jih sumijo prirejanja prometnih nesreč na območju Kranja z namenom goljufanja zavarovalnic za izplačilo odškodnin.
31

Novice

EU in Mehika podpisala nov prostotrgovinski sporazum
Evropska unija in Mehika sta v soboto podpisali prostotrgovinski sporazum, ki za Mehiko poenostavlja dostop do kmetijskih proizvodov EU-ja in ščiti 340 evropskih proizvodov v Mehiki.
24

Novice

Največ otrok ima neporočene starše v Franciji, Slovenija druga
V EU-ju se je leta 2016 večina otrok rodila neporočenim staršem v osmih državah, prav tako v osmih pa se je na drugi strani kar dve tretjini otrok rodilo poročenim.
52

Novice

Višje sodišče Kryžanowskemu potrdilo obsodilno sodbo
Tik pred zastaranjem je višje sodišče pritrdilo sodbi prvostopenjskega sodišča, da je nekdanji šef Petrola Marko Kryžanowski zlorabil notranje informacije pri nakupu delnic družbe.
21

Novice

Bruselj predlaga nova pravila za boljšo zaščito žvižgačev
Evropska komisija je predlagala nova pravila za boljšo zaščito žvižgačev po celotnem EU-ju.
6

Novice

Eva Marn
Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
4

Novice

Arbitraža: predsednik Sodišča EU-ja za reševanje po 273. členu; Slovenija vztraja pri 259.
Predsednik sodišča EU-ja Koen Lenaerts namesto 259. člena pogodbe EU-ja, ki ga je sprožila Slovenija, predlaga reševanje spora v okviru 273. člena.
175

Novice

Kakšen je bil leta 1968 pogled v leto 2018?
Leta 1968 je v ZDA izšla knjiga, v kateri je širok krog predstavnikov ameriške znanstvene sfere skušal predvideti, kakšen bo svet čez 50 let. Marsikaj so zadeli strašljivo natančno.
4

Novice

Murska Sobota bo še to poletje dobila dolgo pričakovano južno obvoznico
Skrajni severovzhod naše dežele je bil tudi zaradi slabih prometnih povezav dolga desetletja slabše razvit in je prebivalcem nudil slabše možnosti za kakovostno življenje.
19

Novice

UKC nekrivdno odpustil korupcije osumljenega Smiljića
Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je odpustil Uroša Smiljića, ki so ga oktobra 2016 pridržali zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju ...
16

Novice

Uslužbenka, ki naj bi sodišče oškodovala za 80.000 evrov, izgubila službo
Uslužbenka okrajnega sodišča v Škofji Loki si je v letih 2012—2017 pridobila za okoli 80.000 evrov protipravne premoženjske koristi.
21

Novice

V Kidričevem sprožili ogorčenje z odstranitvijo ostanka spomenika Borisu Kidriču
Občina Kidričevo je pred nekaj dnevi začela urejati območje, kjer načrtujejo spominski park, a pri tem naletela na ogorčenje javnosti, ker so ob urejanju odstranili ostanek spomenika Borisu Kidriču.
34

Novice

Zagreb: Hrvaška z zavračanjem arbitražne odločitve ne krši prava EU-ja
Hrvaška vlada je po zaprti seji, na kateri je sprejela pisni odgovor na slovensko pritožbo Evropski komisiji glede arbitraže, sporočila, da je njen odgovor v skladu s pogodbo o delovanju v EU-ju.
66
Izjava dneva
link
Mina Paš
23. april 2018 ob 14:02 Alkohol je zelo dober "anksiolitik", zato ga ljudje, ki so nervozni, radi malo pijejo, a resnica je takšna, da alkohol, pa tudi druge substance, kot so metamfetamin ali kokain v predelani obliki, ...
Več novic ...
Kazalo