Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Vojaki so bili v času pretepa v civilu, v Selce pa so se pripeljali s službenim vozilom SV-ja
Policisti so bili ob 2.35 obveščeni o pretepu v vasi Selce pri Pivki, po do zdaj zbranih podatkih je bilo v pretep vpletenih osem pripadnikov Slovenske vojske (SV).

Novice

Pilot balona ni kriv za najhujšo balonarsko nesrečo v Sloveniji
Balonar Miro Kolenc je bil oproščen očitkov odgovornosti za balonarsko nesrečo leta 2012 na Ljubljanskem barju. Sodnica je svojo odločitev oprla na pričanje britanskega izvedenca.

Novice

Če na tribunah ni kričanja, še ne pomeni, da v nogometu ni strasti
Matjaž Ambrožič je edini slovenski akreditirani novinar na tekmah Premier league, ki redno spremlja lige angleškega nogometnega prvenstva. Nekdanji dopisnik RTV je bil gost podkasta Številke

Novice

Slovenija se je pritožila EU-ju zaradi avstrijske spremembe pri otroških dodatkih
Sedem držav članic Evropske unije, med njimi tudi Slovenija, se je pri Evropski komisiji pritožilo zaradi indeksacije avstrijskih otroških dodatkov.

Novice

Slovenija gosti srečanje Trilateralne komisije
Ljubljana gosti 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, na katerem se je zbralo več kot 200 vplivnih posameznikov iz Evrope in sveta, ki bodo tri dni razpravljali o izzivih za prihodnost Evrope.

Novice

Pogrešanega Klemna Musulina bodo na Krvavcu znova iskali v soboto
Teden dni po izginotju 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega bo na območju Krvavca v soboto znova stekla obsežna iskalna akcija.

Novice

Matozova zahteva, da se izloči začasna predsednica okrožnega sodišča, zavrnjena
Višje sodišče v Celju je zavrnilo zahtevo odvetnika Janeza Janše Francija Matoza za izločitev začasne predsednice okrožnega sodišča.

Novice

Foto: Ponoči v Mežici izbruhnil obsežen požar
V petek okoli 23. ure je v Mežici blizu občinske stavbe izbruhnil velik požar v petdeset metrov dolgem večnamenskem lesenem objektu.

Novice

Bel prah na mariborski občini ni bil nevaren
Uslužbenka mariborske občine je ob pol devetih odprla pošiljko, iz katere se je usul bel prah, je poročal Radio Maribor.

Novice

Theresa May po odstopih zaradi brexita: To bom izpeljala do konca
Le dan po tem, ko je britanska vlada potrdila osnutek dogovora o brexitu, so sledili odstopi ministrov: po ministru za brexit Dominicu Raabu je odstopila še ministrica za delo in pokojnine Esther ...

Novice

Združeno kraljestvo dobilo tretjega ministra za brexit
Britanska premierka Theresa May je po odstopu Dominica Raaba na mesto ministra za brexit imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, evroskeptika Stephena Barclaya.

Novice

Bruselj Romunijo pred prevzemom predsedovanja opozarja na korupcijo
Romunija, ki s 1. januarjem prevzema polletno predsedovanje Svetu Evropske unije, se je spet znašla pod plazom kritik zaradi poskusov vlade, da zmanjša neodvisnost pravosodja in oslabi boj proti ...

Novice

V množičnem pretepu v Murski Soboti poškodovana dijaka še v bolnišnici
Dijaka, poškodovana v ponedeljkovem pretepu v središču Murske Sobote, sta zaradi vbodnin na spodnjih okončinah še v bolnišnični oskrbi.

Novice

Delovni čas učitelja, da o EDČ niti ne govorim
V javnosti se je šušljalo: "Učitelji delajo le od 8.00 do 12.00." Seveda so prišli popoldne na govorilne ure, roditeljske sestanke, delavnice z otroki, predavanja za starše in – učitelji so bili tam.

Novice

Evropska komisija odločno za marakeško deklaracijo, mnenje parlamenta različno
Evropski parlament je glede dogovora Združenih narodov o migracijah, znanem tudi kot marakeška deklaracija, razdeljen, Evropska komisija pa pri njem vztraja.

Novice

V Celju zamaskiranca oropala pošto
V petek zvečer sta v Celju dva zamaskirana in oborožena neznanca oropala pošto in pobegnila.

Novice

Britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu
Britanska premierka Theresa May je sporočila, da je britanska vlada podprla osnutek dogovora o brexitu, dosežen med pogajalci Evropske unije in Združenega kraljestva.

Novice

Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske
Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.

Novice

Sistem kreditne oskrbe z odličnimi rezultati
Na Koroškem deluje Lokacijsko akcijska skupina (LAS), v okviru katere so sklenili projekt "Mreženje storitev oskrbe na domu v modelu kreditnega sistema točk".
Izjava dneva
link
Alenka Bratušek
17. november 2018 ob 18:54 Gospod Orban je pač povedal svoje, jaz pa lahko k temu dodam, da pod takšnimi pogoji, kot jih zahteva Madžarska, gospod Orban v svojo državo nikoli ne bi pustil tujega investitorja.
Več novic ...
Kazalo