Okolje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Okolje - Arhiv
Na dvoriščih zbirnih centrov je še okoli 3800 ton nakopičene odpadne embalaže Večina družb za ravnanje z odpadno embalažo v skladu z novimi okoljevarstvenimi dovoljenji zdaj odvaža vso embalažo.
Kdor ima zemljo, mora zatirati invazivno ambrozijo Bliža se čas cvetenja pelinolistne ambrozije. Uprava za varno hrano in kmetijstvo lastnike zemljišč poziva, naj rastlino zatirajo, s tem pa cvetenje in nastanek semen preprečijo.
Letošnja letina hmelja odvisna od vremena Letošnja letina hmelja bo odvisna od vremena v juliju in avgustu. Hmelj je letos zacvetel prej, zato ima manj storžkov, kar bo vplivalo na količino pridelka, pravijo strokovnjaki.
Türk: Pomanjkanje vode tudi razlog za migrantske tokove Nekdanji predsednik Slovenije Danilo Türk je na političnem forumu na visoki ravni izpostavil povezavo med migracijskimi tokovi in pomanjkanjem čiste pitne vode.
Ponočni močnejši nalivi, v sredo ohladitev Na severovzhodu države se lahko ponoči in v sredo zjutraj pojavijo močnejši nalivi, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ohladilo se bo, sporoča Arso.
Najdena žival: papiga skobčevka (Ig) Opis živali: Papiga modra skobčevka. Kje je bila žival najdena? V Zapotoku nad Igom. Kdaj je bila žival najdena? 8. julija 2018. Kontaktni podatki najditelja: 040/267-261
Najdena žival: majhna tigrasta muca (Ajdovščina) Opis živali: Majhna siva progasta muca, stara približno 2 do 3 mesece. Nosi roza ovratnico. Kje je bila žival najdena? V Ajdovščini. Kdaj je bila žival najdena? 07. julij 2018.
Vročinski val v Quebecu zahteval več kot 50 življenj Provinca Quebec na vzhodu Kanade je pod udarom enega najhujših vročinskih valov, s katerim so zdravstvene oblasti povezale več kot 50 smrti.
Po Ljubljanskem barju lomastijo medvedi Na območju med Vnanjimi Goricami in zavetiščem na Gmajnicah živijo dve medvedki z mladiči in samec.
Japonska: Zaradi rekordnega deževja najmanj 30 mrtvih, dva milijona evakuiranih Na jugu in zahodu Japonske že več dni močno dežuje, pri čemer je po podatkih oblasti umrlo najmanj 30 ljudi.
Južna Afrika: Divje lovce na nosoroge požrli levi V južnoafriškem naravnem rezervatu Sibuya so, kot kaže, levi požrli tri divje lovce na nosoroge.
Občinski svet: Kemis mora zapustiti Vrhniko Prokurist podjetja Kemis Emil Nanut je vrhniškemu občinskemu svetu, ki želi izseliti Kemis iz Vrhnike, predstavil dejavnosti dobro leto po požaru, ki je precej uničil obrat za predelavo kemičnih ...
Gasilci po neurju odstranjevali podrta drevesa in črpali vodo iz objektov Neurje s točo je precej težav povzročilo na Koroškem. V Prisojah v okolici Prevalj je močan veter podrl drevo, ki je padlo čez železniško progo v času, ko je mimo pripeljal vlak.
Vremenska ujma zajela Koroško in Dolenjsko. Poplavljene ceste, kleti. Na območju Novega mesta in Slovenj Gradca sta v četrtek popoldne nastali močnejši nevihti. Vremenoslovci jih ponoči pričakujejo še več.
Ogroženi polarni medved ubil očeta, ki je branil hčeri Majhno skupnost v kanadskem mestu Arviat je pretresla smrt Aarona Gibbonsa, ki ga je med ribolovom s hčerama napadel in ubil polarni medved; ta veličastna žival, ki postaja vedno bolj ogrožena, tudi ...
Vročinski val v Kanadi seje smrt, najmanj 33 mrtvih Osrednji in vzhodni del Kanade je zajel hud vročinski val, zato je bil razglašen rdeči alarm. Umrlo je najmanj 33 ljudi.
Okoljski inšpektorat je že obravnaval sporno širjenje hrvaškega školjčišča v slovensko morje Po poročanju TV Slovenija, da je hrvaški školjkar spet razširil školjčišče v Piranskem zalivu, v morju, ki je z arbitražno odločbo pripadlo Sloveniji, so z ministrstva za okolje in prostor ...
Na Antarktiki izmerili rekordnih -98,6 stopinje Celzija Raziskovalci z univerze Kolorado so na Antarktiki izmerili najnižjo temperaturo na zemeljski obli do zdaj. Izmerili so minus 98,6 stopinje Celzija.
Ignoriranje arbitraže: umaški školjkarji močno povečali gojišče sredi Piranskega zaliva Hrvaška še naprej dosledno uresničuje napoved, da ne bo upoštevala arbitražne odločbe, kar dokazuje tudi naše današnje razkritje, da umaški školjkarji svoje školjčišče podaljšujejo v slovensko morje.
Foto: Preroški smrčki živali na svetovnem prvenstvu v nogometu Živali, ki imajo talent za prerokovanje, niso nikoli tako priljubljene kot v času svetovnega prvenstva, ko na mačje, levje in kozje napovedi izidov tekem računajo nogometni navdušenci po vsem svetu.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Kazalo