Slovenija
slice
Pahorjeve kadrovske odločitve: ustavni sodnik, varuh človekovih pravic, guverner Banke Slovenije
Imenovanja na predlog predsednika republike, 15. oktober 2018 ob 17:49 Pred predsednikom republike so tri pomembne kadrovske odločitve. Predlagati mora kandidata za ustavnega sodnika, varuha človekovih pravic, vnovič pa tudi kandidata za guvernerja Banke Slovenije.
15
Po aferi 5G razrešitev direktorice Akosa?
18
15. oktober 2018 ob 19:20 Svet Akosa ima na dnevnem redu razrešitev direktorice Tanje Muha, kar sledi aferi, ko je frekvence za tehnologijo 5G dobilo podjetje BTC, kmalu zatem pa je v njem končal nekdanji minister za javno ...
Poklukar: V Brežicah sprejemnega centra za prebežnike za zdaj še ne bo
32
15. oktober 2018 ob 14:36 Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je na obisku v Brežicah dejal, da bo država začasni sprejemno-regijski center na Obrežju vzpostavila le ob številčnejših nezakonitih migracijah.
Zloraba poklica – sodišča lahko obsojencem prepovedo opravljanje poklica do 5 let
63
15. oktober 2018 ob 06:20 Slovenska sodišča lahko ob izreku sodbe izrečejo obsojencem tudi začasno prepoved opravljanja njihovega poklica po prestani zaporni kazni, in sicer v dobi od enega do petih let.
Vox populi: Na vrhu ostaja SDS, a LMŠ in SD sta vse bližje
138
14. oktober 2018 ob 19:22 Primerjava s prejšnjim mesecem kaže, da je podpora najbolj padla SDS-u, ki se mu vse bolj približujeta stranki LMŠ in SD, podpora pa je nekoliko zrasla tudi tretji zasledovalki Levici.
Matej Arčon: Gorico in Novo Gorico želimo čim bolj povezati Nova Gorica išče inovativne načine čezmejnega sodelovanja s "staro damo" Gorico.
68
"Država še vedno preživetje razume, da je nekdo sit in plača položnice" Združeni narodi pred svetovnim dnevom boja proti revščini opozarjajo, da državne politike za reševanje revščine niso dovolj, saj same ne morejo ustvariti socialne vključenosti, ki je ključna.
134
Papež novomeškemu škofu Glavanu za eno leto podaljšal službo Novomeški škof Andrej Glavan, ki praznuje 75. rojstni dan, je pred jubilejem papežu Frančišku ponudil svoj odstop.
50
Aleksander Jevšek: Vlečejo samo tiste zgodbe, ki štrlijo iz povprečja Murska Sobota je vedno bila, je in bo regionalno središče, čeprav regionalizacija ni formalno urejena, poleg tega pa ni več sinonim za podpovprečno razvitost in slabo socialno stanje, ampak sinonim ...
22
Takojšen dvig pokojnin nad prag revščine bi pomenil "nevarnost za pokojninski sistem" Vlada se mora izogibati kratkoročnim sistemskim posegom, kot je takojšen dvig pokojnin, saj bi to predstavljalo "nevarnost za normalno delovanje pokojninskega sistema" , je na Dnevih slovenskih ...
151
Prava prostovoljka: Težko je, kadar se bolnikom iztekajo dnevi, ko bi jim bila rada v uteho Tatjana Samec je bolnikom na Onkološkem inštitutu na razpolago tako za pomoč kot za klepet.
11
Merklova ponudila pomoč pri reševanju vprašanja meje med Slovenijo in Hrvaško Premier Marjan Šarec je na prvem delovnem obisku v Berlinu, kjer ga je z vojaškimi častmi sprejela nemška kanclerka Angela Merkel.
217
Pahor v Mariboru: Slovenija in Hrvaška bi morali biti za zgled Pete obletnice Jadranskega sveta in konference so se v Mariboru udeležili številni bivši predsedniki in premierji držav nekdanje Jugoslavije.
22
Postojnski občini mora ministrstvo za obrambo plačati nadomestilo za območje Počka Ministrstvo za obrambo mora po odločitvi vrhovnega sodišča postojnski občini plačati 1,3 milijona evrov nadomestila za uporabno stavbnega zemljišča (NUSZ) za območje Počka.
11
Pobuda za sporazum z Madžarsko glede 2. tira zdaj javna Dokumente v zvezi s pobudo za sklenitev sporazuma med Slovenijo in Madžarsko o sodelovanju pri projektu 2. tir je ministrstvo za infrastrukturo javno objavilo.
55

Izjava dneva
link
Boris Krabonja
3
14. oktober 2018 ob 11:30 Država preživetje še vedno razume, da je nekdo sit in da plača položnice, a pozabljamo, da imajo ljudje tudi pravico do nakupa knjige, da otroku omogočijo zunajšolske dejavnosti in da gredo na dopust.
Več novic ...
Kazalo