Slovenija
slice
Nova policijska pooblastila ostajajo tudi med počitnicami v usklajevanju
Predlog sprememb zakona o nalogah in pooblastilih policije deležen številnih kritik, 28. julij 2016 ob 08:25 Kljub nekaterim drugačnim napovedim pa vlada pred počitnicami očitno ne bo obravnavala sprememb zakona o nalogah in pooblastilih policije.
11
 • Zakon, kot pravijo na ministrstvu za notranje zadeve, sicer še usklajujejo, vse pripombe pa temeljito proučujejo
 • Strogi varnostni ukrepi ob obisku Putina: pomoč vojske, Natovih letal in pregledi kot na letališčih
  278
  27. julij 2016 ob 07:22 Ob obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki bo tretjič, tokrat le za pol dneva obiskal Slovenijo, se zaradi strogih varnostnih ukrepov napovedujejo precej kaotične prometne razmere na ...
  V Prekmurju padli ruski vojaki dobivajo imena
  36
  27. julij 2016 ob 19:43 Prekmurje so fašistične okupacije ob asistenci partizanov dokončno osvobodili ruski vojaki - aprila 1945 jih je padlo 521. Do zdaj so bili večinoma neznani junaki, ki pa v zadnjem obdobju dobivajo ...
  Cerar: Stopnja ogroženosti Slovenije ostaja nizka
  117
  27. julij 2016 ob 12:26 Varnost je poleg človekovih pravic na prvem mestu, zato mora biti vlada vseskozi zelo budna, poudarja predsednik vlade Miro Cerar, ki je sklical sejo sveta za nacionalno varnost, po kateri je dejal, ...
  ESS bi na novo pisal pravila socialnega dialoga
  11
  27. julij 2016 ob 16:08 Člani ESS-ja so se sporazumeli, da je treba pravila socialnega dialoga spremeniti. Socialnim partnerjem bo treba dati možnost, da od začetka sodelujejo pri pripravi ključnih zakonov, pravi premier.
  ZSSS: Vajenci bodo zgolj poceni delovna sila brez zaposlitve Predlagani sistem zgolj dodatno subvencionira delodajalca in dejansko ne podpira vajeništva, o novem predlogu ministrstva za izobraževanje pravi Zveza svobodnih sindikatov Slovenije.
  66
  Ombudsmanka opozarja na prenatrpane zapore, vzgojne zavode in prostore za pripor Institucije, v katerih bivajo ljudje z odvzeto prostostjo, so prostorsko pomanjkljive, je po pregledu dogajanja v letu 2015 sporočil državni preventivni mehanizem, institut pri uradu varuha ...
  27
  Petroviča vladna komisija noče nazaj v policijski službi Vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja je zavrnila pritožbe vseh petih policistov na odločitev o izredni odpovedi delovnega razmerja, med njimi sindikalista SPS-ja Zorana Petroviča.
  52
  Na letališču Cerklje pristali letali F-16 Na vojaškem letališču Cerklje ob Krki sta pristali ameriški lovski letali F-16 in potrdili uspešnost prenove letališča in njegovo usposobljenost za sodelovanje v najzahtevnejših Natovih operacijah.
  172
  Če so vam vlomili v stanovanje, ne vstopajte in takoj pokličite 113 Čeprav v Sloveniji pada število premoženjskih kaznivih dejanj, pa to ne pomeni, da ste lahko brez skrbi, zato je treba obvezno poskrbeti za samozaščitno ravnanje, svetuje policija. Še vedno so ...
  36
  Cerar pred dopustom sklical svet za nacionalno varnost Grozovita zločinska dejanja in teroristični napadi v Evropi kažejo, da smo soočeni s popolnoma drugačnimi varnostnimi razmerami kot v preteklosti, ugotavlja slovenski premier Miro Cerar.
  149
  Anketa: Stranke večinoma niso upravičile zaupanja volivcev Dve tretjini volivcev je proti predčasnim volitvam, je razkrila anketa Dela.
  51
  Ob Putinovem obisku napovedani strogi varnostni ukrepi Na sobotni slovesnosti ob Ruski kapelici, ki se je bo udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, organizatorji pričakujejo 2500 obiskovalcev, ki bodo v lahko pod Vršič prišli le z akreditacijo ...
  198
  V bankah zaznali že za več kot milijardo evrov škode Preiskava bančne kriminalitete je do konca junija zaznala 236 kaznivih dejanj, skupna škoda vseh evidentiranih kaznivih dejanj pa je po ocenah policije presegla milijardo evrov.
  54
  Hrana in pijača v plenarni dvorani DZ-ja prepovedani Uživanje hrane in pijače v plenarni dvorani državnega zbora ni dovoljeno, med poslanci pa se občasno pojavi želja, da bi prepoved omilili. Podobno velja za večino parlamentov po svetu.
  51

  Izjava dneva
  link
  Lovec Tomaž Robek
  4
  27. julij 2016 ob 13:55 Če je napadel tokrat, bo še kdaj.
  Več novic ...
  Kazalo