Slovenija
slice
Spomin: Kako so se spopadli za mejni prehod Rožna Dolina
Ob 25-letnici osamosvojitve objavljamo vaše spomine, 28. junij 2016 ob 06:02 V četrtek, 27. junija 1991, okoli 18.40 je enota JLA prispela pred mednarodni mejni prehod Rožna Dolina pri Novi Gorici.
68
Na protest proti "plenjenju primorskega gospodarstva" pričakujejo tisoče ljudi
40
28. junij 2016 ob 08:06 Koper bodo preplavili delavci Luke Koper s podporniki. Protest proti "plenjenju primorskega in slovenskega gospodarstva" se bo začel pred Luko, končal pa v središču mesta.
Ob Putinovem obisku letos k Ruski kapelici le z akreditacijo
21
28. junij 2016 ob 10:11 Ob napovedanem obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina bodo obiskovalci na prizorišče proslave prišli le s predhodno akreditacijo, to pa je mogoče dobiti do 30. junija.
Pahor ob 25. obletnici spopada v Trzinu pozval k enotnosti
47
27. junij 2016 ob 22:24 Predsednik republike Borut Pahor je na slovesnosti ob 25-letnici spopada v Trzinu poudaril pomen enotnosti in pozval k jasno definiranemu nacionalnemu interesu.
Mineva 25 let od začetka desetdnevne vojne za samostojno Slovenijo
142
27. junij 2016 ob 08:15 Na današnji dan se je pred 25 leti začela desetdnevna vojna, s katero je Slovenija zavarovala svojo samostojnost.
Fank: Razvili smo se v sodobno, moderno policijo Na Brdu pri Kranju je potekala slovesnost ob 25-letnici slovenske policije.
28
"Dajte Bogu, kar je božjega, in cesarju, kar je cesarjevega." Slovenija je bila samostojna država komaj pet dni, ko je v Vatikanu položaj papeževega premierja prevzel kardinal Angelo Sodano, takrat 63-letni izurjeni diplomat Svetega sedeža.
113
Slovenija pred 25 leti razglasila svojo samostojnost Pred 25 leti je na Trgu republike v Ljubljani potekala osrednja državna proslava, na kateri je Slovenija slovesno razglasila svojo samostojnost.
65
"Biti Slovenec, imeti svojo domovino, je ena izmed prvih vrednot" "Slovenskemu človeku, slovenskim ljudem v povprečju primanjkuje narodne zavesti," ugotavlja sociolog in kulturni antropolog Igor Škamperle.
61
Tudi Slovenci po svetu prinesli pomemben delež slovenski osamosvojitvi V okviru tradicionalnega tabora Slovencev po svetu so akterji slovenske osamosvojitve poudarili vlogo Slovencev v zamejstvu in po svetu pri osamosvojitvi naše države pred 25 leti.
71
Cerar ob dnevu državnosti: "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah" Slovenska skupščina je v skladu s plebiscitno odločitvijo 25. junija leta 1991 sprejela ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in deklaracijo o ...
170
Janša: Pogum Slovencev je takrat občudoval ves svet V Ljubljani je potekala proslava Za mojo Slovenijo v organizaciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Slavnostni govornik je bil Janez Janša.
358
Na vrhu Triglava, ko je zaplapolala slovenska trobojnica: "Tega ne moreš pozabiti" Slovenska zastava (brez grba) je, kot je znano, na vrhu Triglava zaplapolala že slaba dva tedna pred osamosvojitvijo - v strogi tajnosti in po kar nekaj izzivih.
49
Pahor: "Odločitev za sodelovanje je izključno v naših rokah" Lepota osamosvojitve je bila v tem, da je v ta proces vse ljudi vključevala, nikogar ni izključevala, je v svojem govoru na osrednji državni slovesnosti pred dnevom državnosti poudaril pomen ...
258
Peterle protestno odpovedal udeležbo na sobotni proslavi VSO-ja Evropski poslanec iz vrst NSi-ja in predsednik prve slovenske vlade Lojze Peterle je protestno odpovedal udeležbo na sobotni proslavi VSO-ja Za mojo Slovenijo, vzporedni državni proslavi.
187

Izjava dneva
link
Angelo Sodano
2
27. junij 2016 ob 06:34 Veste, ko mama rodi otroka, ne moremo predvideti, ali bo svetnik ali pa morilec. To je skrivnost svobode človekovega odločanja.
Več novic ...
Kazalo