Slovenija
slice
"Postali smo dobri gospodarji," po dveh letih SMC-ja pravi Cerar
SMC se bo boril tudi za naslednji mandat, 27. maj 2016 ob 19:12 Predsednik SMC-ja in premier Miro Cerar je na srečanju s člani in simpatizerji ob drugi obletnici stranke izrazil zadovoljstvo nad prehojeno potjo, ki da je prinesla stabilnost in dobro gospodarjenje.
52
 • "Na nekaterih področjih smo prepočasni"
 • Kopač Mrakova ima zaupanje
 • "Pred težavami v rejništvu si ne zatiskamo oči, ampak jih skušamo reševati"
  47
  27. maj 2016 ob 06:26 Konec aprila je bilo pri 694 rejnicah in rejnikih v oskrbi 979 otrok, poroča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
  Javna razprava o TTIP-ju – pomisleki glede varne hrane, kmetijstva in ISDS-ja
  17
  27. maj 2016 ob 16:05 V DZ-ju se je odvila javna predstavitev mnenj o prostotrgovinskem sporazumu med EU-jem in ZDA.
  Subvencije za neprofitne najemnine bodo preračunane samodejno
  2
  27. maj 2016 ob 17:51 Centri za socialno delo bodo upravičencem do subvencije za neprofitno najemnino pri najemu tržnih stanovanj subvencijo s 1. junijem preračunali avtomatično.
  Falcon nas je s servisom "olajšal" še za skoraj 1,4 milijona
  28
  27. maj 2016 ob 16:33 Letalo falcon je bilo na servisu v Ženevi. Strošek servisa skupaj s testnimi poleti je bil blizu 1,37 milijona evrov.
  Pogajalci vlade in policije dosegli dogovor Pol leta od začetka stavke so vladni in policijski sindikati uskladili vsebino stavkovnega sporazuma.
  25
  Cerar: Najti je mogoče določene vidike objektivne odgovornosti ministrice Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak je opravila pogovor s premierjem Mirom Cerarjem. Cerar od nje pričakuje odpravljanje nepravilnosti.
  117
  Foto: Koalicija Za otroke gre je postala gibanje, morda nekoč tudi stranka Koalicija za otroke gre se je preimenovala v Gibanje za otroke in družine in se bo dejavno vključilo v politiko. Zaradi lažjega nastopa na volitvah pa ne izključujejo preoblikovanja v stranko.
  280
  Štefanec: Čevlji, v katere naj bi stopil, so okuženi z glivicami nezakonitosti Mandatno-volilna komisija DZ-ja ne bo predlagala razrešitve predsednika KPK-ja Borisa Štefaneca, kar je želela Alenka Bratušek in poslanci NSi-ja.
  29
  Koprivnikar sindikatom: Odgovornost za dogovor je na obeh straneh Minister za javno upravo Boris Koprivnikar zagotavlja, da vlada ne bo ukrepala brez socialnega dialoga, dokler bo ta konstruktiven.
  3
  Grims: Poročilo Europola o ogroženosti alarmantno. Erjavec: V poročilu nič novega. Predhodno, sicer neuradno poročilo Europola o varnostni ogroženosti za leto 2015 je " vsekakor naravnost alarmantno ", meni predsednik komisije DZ-ja za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ...
  65
  Državne ustanove same spodbujajo dumpinške cene storitev čiščenja. Za stiske delavk se ne zmenijo. Delala sem najmanj 10 ur dnevno, včasih tudi 16 na različnih lokacijah Ljubljane. V enem dnevu sem delala na sodišču, pa potem na pošti, zvečer pa še v kulturnem centru, vse to za minimalca.
  144
  Ukinitev stanovanjskih subvencij je neustavna Ustavno sodišče je soglasno presodilo, da je črtanje subvencije do priznane neprofitne najemnine za hišniška in tržna stanovanja neustavno. Sodniki ustavnega sodišča so tako soglasno sklenili, da je ...
  55
  Zaradi nepravilnosti v zadevi koroška dečka odstopil direktor CSD-ja SG Upravna inšpekcija je ugotovila, da CSD Slovenj Gradec ni pravočasno podal vloge za izdajo dovoljenja za rejništvo starim staršem koroških dečkov.
  100
  Razveljavljen del nacionalnega preverjanja znanja za šesti razred Državni izpitni center je razveljavil del nacionalnega preverjanja znanja iz matematike za 6. razred, ker ni bil v skladu z učnim načrtom.
  36

  Izjava dneva
  link
  Saul Williams
  1
  27. maj 2016 ob 14:39 To, kar govori Sanders, za povprečnega Evropejca, ki živi v socialističnem okolju, ki na neki način deluje, ni zelo revolucionarno, kot Američan pa mislim, da pri tem je nekaj revolucionarnega.
  Več novic ...
  Kazalo