Slovenija
slice
Koalicijski vrh v znamenju iskanja ministra, nespodobnih ponudb in varčevanja
Vroča tema bo tudi privatizacija, 23. november 2014 ob 08:02 Predsedniki koalicijskih strank in vodje poslanskih skupin se bodo popoldne sestali na koalicijskem vrhu. Tem za pogovor oz. različnih stališč se je v preteklih tednih nabralo kar nekaj.
31
Spomin na veliko Maistrovo junaštvo
3
23. november 2014 ob 10:13 Praznujemo dan Rudolfa Maistra in se spominjamo dogodkov leta 1918, ko je general Maister prevzel vojaško oblast v Mariboru in s tem omogočil, da je ta del ozemlja ostal slovenski.
SDS strnil vrste za Janšo, pozivov k odstopu ni bilo
441
22. november 2014 ob 19:31 Po 10-urni razpravi so se člani SDS-a odločili za, po njihovih besedah, novo pot stranke, njen predsednik Janez Janša pa je novi vladi ponudil sodelovanje.
Policija ob začetku smučarske sezone opozarja na odgovornost in previdnost
11
22. november 2014 ob 10:45 Ob začetku smučarske sezone, je policija pripravila nasvete za varno smučanje in vedenje na smučišču. Ob tem poudarjajo obzirnost do drugih, previdnost in odgovornost.
Hitra cesta na Koroško se znova odmika, Korošcem zmanjkuje potrpljenja
60
22. november 2014 ob 07:34 Kljub velikim pričakovanjem Korošcev, da bodo ob obisku ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča dobili jasen časovni načrt gradnje 3. razvojne osi, so dobili le ohlapne obljube.
Veber: Maister pooseblja to, čemur pravimo "odzvati se klicu domovine" Na predvečer državnega praznika, dneva Rudolfa Maistra, je na osrednji državni slovesnosti obrambni minister Janko Veber izpostavil pogum in vizionarstvo prvega slovenskega generala.
44
Zoisovo nagrado za življenjsko delo prejela Vito Turk in Janez Levec Vaši dosežki so tudi dosežki Slovenije in kot takšni utrjujejo našo nacionalno samobitnost in samozavest ter povečujejo našo prepoznavnost v svetu, je na sinočnji podelitvi Zoisovih nagrad na Brdu ...
Poškodovani vojak ostaja na zdravljenju v UKCL-ju Pripadnik 30. slovenskega kontingenta operacije Kfor, ki je v petek med usposabljanjem na Kosovu dobil poškodbe glave, je v stabilnem stanju in ostaja na nadaljnjem zdravljenju v UKCL-ju.
15
Janša: Pričakujem, da bo režim malo premislil o nadaljnjih korakih Za odločitev ustavnega sodišča, da mu začasno vrne mandat, Janez Janša upa, da pomeni začetek konca spirale zlorabljanja državnih institucij.
"Ustavno sodišče ti da krila" "Zahtevam enake pravice in možnosti, kot jih ima Janez Janša," je bil le eden od številnih odzivov v slovenski tvitosferi na odločitev ustavnega sodišča glede poslanskega mandata Janeza Janše.
142
Odločitev ustavnega sodišča o Janši razdelilo stranke Nekatere stranke so se na odločitev ustavnega sodišča o mandatu Janeza Janše odzvale ostro, druge odločitev spoštujejo.
125
Poslanci potrdili več kot 100 priporočil varuhinje človekovih pravic Državni zbor je soglasno podprl 150 priporočil k poročilu varuha človekovih pravic za leto 2013. Nekatera priporočila se ponavljajo že leta, je opozorila Vlasta Nussdorfer. Poročilo varuha
41
Priznanje MMC-ju za obujanje spomina na trpljenje 1. svetovne vojne Med letošnjimi odličniki v novinarstvu, ki jim je Društvo novinarjev Slovenije izreklo priznanje, sta z RTV Slovenija Andrej Stopar in Multimedijski center.
10
Foto: Kitajski podpredsednik pokusil tradicionalni slovenski zajtrk Danes je dan slovenske hrane, katerega osrednji dogodek je tradicionalni slovenski zajtrk. Kruh, mleko, maslo, med in jabolko so postregli po slovenskih šolah.
56
Na Kosovu se je med usposabljanjem ranil slovenski vojak Med rednim usposabljanjem 30. slovenskega kontingenta operacije Kfor na Kosovu se je dopoldne poškodoval slovenski vojak. Kot so sporočili iz Slovenske vojske, je vojak dobil poškodbe glave.
4

Izjava dneva
link
Richard Ayers
22. november 2014 ob 14:23 Ljudje enostavno nimajo radi sprememb, prihod svetovnega spleta je zmotil njihovo utečeno delovanje. Nekateri ljudje se radi ves čas učijo kaj novega, nekateri pa ne.
Več novic ...
Kazalo