Slovenija
slice
Sindikati javnega sektorja in vlada bodo obnovili pogajanja
Priprava odgovora na zadnjo vladno ponudbo, 26. september 2016 ob 09:32 Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo popoldne nadaljevali pogajanja o sproščanju varčevalnih ukrepov pri plačah javnih uslužbencev.
20
"Kazniva dejanja ugrabitev so v Sloveniji redka"
17
26. september 2016 ob 06:17 Domnevni poskus ugrabitve otroka v Polju je pred dnevi močno odmeval, policija pa poudarja, da se na prijave, ki se nanašajo na pojav "kombijev z neznanci", odziva z vso mero odgovornosti.
"Prav je, da obujamo spomin na prispevek k zavezniški zmagi v Evropi"
67
25. september 2016 ob 16:00 Miro Cerar je v Otoku pri Metliki , kjer so se spomnili dogodkov leta 1944, ko so partizani iz nemškega ujetništva rešili več kot 100 zavezniških vojakov, poudaril pomen zavezništva.
Koprivnikar: "Vizija zelene digitalne Slovenije dobiva podporo"
45
25. september 2016 ob 13:14 Zgodba zelene referenčne digitalne Slovenije nabira podpornike, tudi med velikimi igralci v sodobnih tehnologijah, je ob koncu obiska v ZDA zadovoljno izjavil Boris Koprivnikar.
Janša napovedal interpelacijo vlade; Cerar: Razloga za interpelacijo ni
481
24. september 2016 ob 17:41 SDS bo vložil zahtevo za interpelacijo vlade Mira Cerarja, v kateri bodo imeli priložnost pojasniti, zakaj po polovici mandata ni uresničeno tisto, kar so obljubljali, je napovedal Janez Janša.
Brglez: Iluzijo samoumevnosti miru prineslo udobje zahodne civilizacije Predpogoj za razmišljanja o miru je pomirjenost s samim seboj, naloga vseh je, da mir postane temelj delovanja vseh akterjev tako doma kot v mednarodni skupnosti, je dejal Milan Brglez.
22
Pred kratkim z odpravnino v pokoj, zdaj honorarni strojevodje Zaradi upokojitve so številni strojevodje prejeli dvanajst plač odpravnine, zdaj pa honorarno vozijo vlake, so nas opozorili viri z železnic.
57
Zagovor starih diplom le še do konca septembra Toliko študentov, kot jih bo letos končalo študij, jih ni še nikoli in jih najverjetneje tudi nikoli več ne bo.
50
Globoki dekolteji in kratka krila spodrsljaj gospodarske delegacije v Dubaju? Na spletni strani ministrstva za gospodarstvo so objavili fotografijo vladne gospodarske delegacije, ki je bila na uradnem obisku v Dubaju.
191
Erjavec: "Kandidatura Danila Türka pomembna za promocijo Slovenije" Karl Erjavec je imel v New Yorku med udeležbo na razpravi voditeljev 71. skupščine ZN-ja glede kandidature Danila Türka veliko pogovorov, v katerih je izvedel, da je podpore veliko.
43
Izkop 300 žrtev povojnih pobojev v Košnici pri Celju končan Arheologi, ki so po naročilu gospodarskega ministrstva izkopavali posmrtne ostanke v Košnici pri Celju, so končali svoje delo. Iz poškodb je razvidno, da so najdeni umrli nasilne smrti.
108
DZ: SDS-ova priporočila za krajšanje čakalnih vrst in o RTV-ju brez večinske podpore Večina poslanskih skupin nasprotuje predlogom SDS-a za "zagotovitev neodvisnega in nepristranskega delovanja Radiotelevizije Slovenija" (RTV SLO), pa tudi priporočilom o zdravstvu.
164
Predstavniki občin pozdravljajo ustanovitev vladnega urada za migracije Razmere so trenutno stabilne, pripravljajo pa se novi sprejemni centri in izpostave azilnega doma, je o stanju nezakonitih migracij v Sloveniji dejal Boštjan Šefic.
40
Židan odgovarja Cerarju: Jaz pa vem, kaj je Erjavec počel v Luki Koper Premier Miro Cerar je po delovnem posvetu vlade presodil, da bodo letošnje prioritete izpolnjene, saj projekti potekajo, se končujejo ali pa prehajajo v končno fazo.
28
Predsednik Pahor išče štiri nove ustavne sodnike Predsednik republike Borut Pahor je objavil poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za štiri prosta mesta ustavnih sodnikov. Mandati štirim ustavnim sodnikom potečejo marca in aprila 2017.
22

Oglasno sporočilo
link
Za življenje v slogu: Merkur zavarovalnica predstavlja novo celostno podobo in novo proaktivno zdravstveno strategijo.
22. september 2016 ob 15:34 Že desetletja je Merkur zavarovalnica ena izmed vodilnih ponudnikov življenjskih zavarovanj v Sloveniji.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Nikos Papastergiadis
3
25. september 2016 ob 14:39 Vse od incidenta Tampa leta 2001 (šlo je za odkritje 400 pretežno afganistanskih beguncev na potapljajočem se norveški tovorni ladji Tampa v mednarodnih vodah v bližini Velikonočnega otoka leta ...
Več novic ...
Kazalo