Slovenija
slice
Filli: "Obtožbe ministrice so grob pritisk na neodvisno delovanje javnega zavoda"
Je šla ministrica Julijana Bizjak Mlakar v obrambi medijskega zakona predaleč?, 5. februar 2016 ob 17:30 RTV Slovenija odločno protestira zoper netočne in zavajajoče izjave ministrice za kulturo in jo poziva, naj prevzame odgovornost zanje, prekliče neutemeljene obtožbe in se opraviči.
56
SMC: "Slovenska glasba potrebuje našo podporo in zaščito"
164
5. februar 2016 ob 12:46 Poslanska skupina SMC-ja poudarja, da se z novelo zakona o medijih, ki so jo z vetom zavrnili državni svetniki, želi spodbujati odpiranje medijskega prostora novi in mladi ter uveljavljeni glasbeni ...
Janša ob 25-letnici Deklaracije za mir: "Pučnik jo je označil za veleizdajo"
91
5. februar 2016 ob 21:02 Razpravljavci okrogle mize Združenja VSO so posebno pozornost namenili Deklaraciji za mir iz februarja 1991, ki je bila "deklaracija za hitro razorožitev Slovenske vojske".
Bodo poslanci o prebežniški krizi razpravljali na izredni seji?
43
5. februar 2016 ob 20:22 Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb poslancem predlaga sklic izredne seje DZ-ja o obvladovanju prebežniške krize.
Policisti in vlada bodo ponovno sedli za pogajalsko mizo
22
5. februar 2016 ob 07:43 Pogajanja med stavkajočimi policisti in vlado se bodo nadaljevala prihodnji torek, so sporočili iz policijskih sindikatov. Policisti stavkajo že 80. dan.
Slovenski znanstveni uspeh: do 50-odstotno zmogljivejše baterije Znanstveniki na Kemijskem inštitutu v Ljubljani so v sodelovanju s francoskimi kolegi našli način, kako litij-ionskim akumulatorjem do 50-odstotkov povečati energijsko gostoto.
108
Slovenija končno dobila veleposlanico v Zagrebu Predsednik republike Borut Pahor je tudi uradno izdal ukaz o imenovanju Smiljane Knez za veleposlanico Slovenije na Hrvaškem. Slovensko veleposlaništvo je z uradnim imenovanjem Knezove po petih ...
6
Boj proti IS-ju bo 11. misija Slovenske vojske Slovenski vojaki se kot inštruktorji vračajo v Irak. Slovenija pa bo že drugič darovala orožje in vojaško opremo Iraku. Tokrat za boj proti Islamski državi.
84
Veto državnih svetnikov za predpisane kvote slovenske glasbe Državni svet je s 24 glasovi za in štirimi proti izglasoval odložilni veto na novelo zakona o medijih.
85
Na primorski avtocesti zasačeni le štirje prehitri vozniki dnevno Dars ugotavlja alarmantno velike hitrosti na primorski avtocesti, radarji policije pa na isti cesti zaznajo le peščico kršilcev.
62
Rekordni davki na gorivo, za obnovo nevarnih cest niti centa "Ne," je kratek odgovor finančnega ministrstva na vprašanje, ali gre kateri koli del davščin ali dajatev od goriva namensko za ceste. Čeprav je različnih dajatev vse več in so ob tem tudi vse višje.
174
Na klavzuri SD-ja strah pred razpadom schengena Vodstvo SD-ja je na klavzuri razpravljalo tudi o načinu reševanja prebežniške krize.
22
Zahtevana ustavna presoja zakona o obrambi, ne pa tudi zakona o meji Varuhinja Vlasta Nussdorfer je vložila zahtevo za ustavno presojo novele zakona o obrambi, ne pa tudi zakona o nadzoru državne meje, ki je podlaga za žično ograjo na meji.
94
Stroka: Glede sodelovanja v Iraku veliko izbire nismo imeli Slovenija se bo boja proti Daešu, arabski izraz za Islamsko državo, udeležila z do 15 vojaškimi inštruktorji.
340
Vojaki s tožbo po dodatek, ministrica zadržana V Sindikatu vojakov Slovenije so vložili tožbe za izplačilo dodatka za delo prek polnega delovnega časa.
9

Izjava dneva
link
David Cameron
8
4. februar 2016 ob 20:12 Z današnjimi zavezami pa je naše sporočilo ljudem iz Sirije in v regiji jasno - stali vam bomo ob strani in vas podpirali, kolikor časa bo treba.
Več novic ...
Kazalo