Slovenija
slice
Varuh prehranske verige: Verjamem v kmetijstvo in priložnosti slovenskega podeželja
Funkcijo bo Jože Podgoršek opravljal nepoklicno, 2. marec 2015 ob 06:14 "Če bodo slovenski potrošniki doumeli, če jih bomo prepričali, da je slovenska hrana varna, da je zaupanja vredna, bodo tudi vsi deležniki v slovenski verigi hrane začeli razmišljati partnersko, ker ...
41
Klemenčič uživa Cerarjevo zaupanje, morebitne interpelacije pa se veseli
365
2. marec 2015 ob 17:14 Minister za pravosodje Goran Klemenčič se je v nedeljo sešel s premierjem Mirom Cerarjem. Po izčrpnih pojasnilih glede očitkov na njegovo delo mu je premier izrekel podporo.
DeSUS, ZL in SD in tudi SMC bojkotirali sejo komisije za človekove pravice
251
2. marec 2015 ob 23:36 Na predvečer glasovanja o spremembah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih po hitrem postopku se je na to temo sešla tudi komisija za človekove pravice, vendar brez DeSUS-a, SD-ja in ...
"Navedbe medijev o prodaji Luke v veliki meri izmišljene"
35
2. marec 2015 ob 19:06 Osnutek strategije upravljanja državnih naložb je že pripravljen, če bo šlo, bo ta teden na vladi, nato bodo z njim seznanjene stranke, sledila bo javna razprava, je poslancem povedal premier.
Neuradno: Klemenčič skoraj zagotovo ostaja minister
269
1. marec 2015 ob 19:57 Po neuradnih informacijah premier Miro Cerar pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča skoraj zagotovo ne bo pozval k odstopu.
Se napoveduje nov referendum o družinskem zakoniku? Noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih se v DZ-ju obeta podpora, saj podporo napovedujejo v SMC-ju, ZL-ju, SD-ju in ZaAB-u.
588
Klemenčič: Ne bom odstopil Pravosodni minister Goran Klemenčič je dejal, da ne namerava odstopiti, čeprav je vrhovno sodišče odpravilo poročilo protikorupcijske komisije, ki je odneslo drugo vlado Janeza Janše. "Pred tremi ...
370
Matoz pravi, da KPK ne more znova pregledati premoženja Janše, sodišče meni drugače S pismom pa se je oglasil Franci Matoz, ki meni, da Komisija za preprečevanje korupcije ne more voditi ponovljenega postopka nadzora premoženjskega stanja Janeza Janše.
157
Radio Študent preživel še eno epizodo "politične gonje" Na relaciji ŠOU - Radio Študent se je spet zapletlo, tokrat glede pogodbe o sofinanciranju. Na RŠ-u opozarjajo na "politično gonjo" študentske skupine Povezani.
52
Mramor: Še malo moramo stisniti zobe, apetiti pri javni porabi ne smejo znoreti Finančni minister Dušan Mramor je opozoril, da je pred Slovenijo izjemna priložnost, ki je ne smemo zapraviti - prostora za napake ni.
52
Očetje v Sloveniji in EU-ju se vse bolj odločajo za očetovski dopust Očetje se za starševski in očetovski dopust odločajo čedalje pogosteje v skoraj vseh državah članicah, tudi v Sloveniji, a v EU-ju kot celoti še vedno relativno redko.
13
Novi predsednik Konference SD-ja je postal Bojan Kontič Delegati SD-ja so v Portorožu za predsednika konference SD-ja izvolili Bojana Kontiča, ki je bil tudi edini kandidat za ta položaj. Za podpredsednico so izvolili Darjo Lavtižar Bebler .
19
Kunstelj le postal veleposlanik v Vatikanu V uradnem listu so bila tudi uradno objavljena imena novih veleposlanikov: Tomaž Kunstelj je prevzel položaj v Vatikanu, Eva Tomič pri Svetu Evrope ter Matjaž Longar na Portugalskem. Postopek ...
11
Foto: SV predstavil nove zmogljivosti za reševanje v naravnih nesrečah V kranjski vojašnici je bil prvi postroj nove modularne zmogljivosti Slovenske vojske, namenjene sodelovanju v zaščiti, reševanju in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah.
11
"Za ene bo Janša vedno kriv, za druge pa vedno nedolžen" "Dva dni že berem o kršenju ČP Janši. Dejstvo je, da ljudje nismo šli na ulice zaradi procesne napake, temveč vsebine posnetka pogovora," je bil le eden izmed številnih zapisov v slovenski ...
121

Izjava dneva
link
Jože Podgoršek
2. marec 2015 ob 19:03 Tudi sam prihajam s kmetije in sem v svoji praksi doživel že marsikaj, od plačilnih pogojev do stiskanja trgovin. Kot majhen kmet nimaš veliko izbire.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo