Slovenija
slice
Masleša: Z mojim odstopom bi domače sodstvo klonilo, sodniki pa bi dobili napačen signal.
Iz Odmevov izpostavljamo, 25. april 2015 ob 08:13 Predstavniki ljubljanskega okrajnega in vrhovnega sodišča pravijo, da ni nobene potrebe po odstopih v sodstvu zaradi odločitve ustavnih sodnikov.
27
Janša: Lahko si odpustimo, se zazremo v prihodnost. A ta čas očitno še ni prišel.
412
24. april 2015 ob 22:35 Proces Patria je "razgalil vso bedo" slovenskih sodišč, je zbrane na shodu Odbora 2014 pred poslopjem vrhovnega sodišča nagovoril Janez Janša.
"Ta dokument si ne zasluži naslova reformni program"
26
24. april 2015 ob 12:23 Socialnim partnerjem je vlada predstavila dopolnjen osnutek nacionalnega reformnega programa 2015-2016. Sindikati in delodajalci pa z njim niso najbolj zadovoljni, saj ni jasno, kdo ga bo financiral.
Krivic: Odstop predsednika vrhovnega sodišča neizbežen
625
24. april 2015 ob 16:26 Ali bo zadeva Patria avgusta zastarala ali pa šele čez dve leti, bo odločila sodnica, ki je zadevo dobila v ponovno sojenje, je sporočila predsednica ljubljanskega okrajnega sodišča Vesna Pavlič Pivk.
Poslanci bodo začeli spet preiskovati nepravilnosti v bankah
29
24. april 2015 ob 21:16 DZ ni podprl sprememb zakona o subvencioniranju študentske prehrane.
Walter Wolf: Slovenije ne želim več videti, moji odvetniki pripravljajo tožbo. Na včerajšnjo odločitev ustavnega sodišča se je odzval tudi eden izmed akterjev, slovensko-kanadski poslovnež Walter Wolf.
279
Tarča: Konec afere Patria. Naj Masleša odstopi? V zadevi Patria, "aferi vseh afer", smo bili po tednu ugibanj in neuradnih informacij priče potrditvi in novemu obratu: vrnitvi sodnega postopka na začetek.
345
SDS: Ustavno sodišče potrdilo, da je bila sodba v zadevi Patria politična Odločba ustavnega sodišča je potrdila, da je bila sodba v zadevi Patria politična, so sporočili iz SDS-a, Odbor 2014 pa v petek pripravlja "izreden shod zmage upanja, pravice in resnice".
175
Del opozicije bi podaljšal čas uporabe bonov Predlog, da bi študentje lahko uporabili bone do 22. ure, so podprle opozicijske poslanske skupine, mu pa nasprotuje vlada, ki med drugim opozarja na finančne posledice.
60
Izbris členov iz kazenskega zakonika bi preprečil samocenzuro novinarjev Društvo novinarjev predlaga izbris petih členov iz kazenskega zakonika. S tem bi zmanjšali pritisk na delo novinarjev, hkrati pa ti ne bi bili več izpostavljeni ustrahovanju.
7
Uradni podatki: Maribor postaja mesto vsakodnevnih deložacij "Gospe grozi deložacija pri 85 letih," enega od dobrih 300 primerov letno opisuje vršilka dolžnosti direktorja Centra za socialno delo Maribor Frančiška Premzel.
108
"Za legalizacijo marihuane, prohibicija slepí!" Okoli tisoč udeležencev Marihuana marša se je zavzelo za legalizacijo marihuane, ker je, kot je prepričana ena izmed udeleženk shoda, "ilegalno bolj dostopno".
125
Tudi politika je začela dvomiti o trgovinskem sporazumu z ZDA ZDA in EU so v devetem krogu pogajanj o medsebojnem trgovinskem sporazumu, ki naj bi ustvaril največje svetovno prostocarinsko območje.
196
Revni zaposleni po miloščino na Rdeči križ "V tej državi nihče ne želi delati reform, vlade se raje ukvarjajo same s sabo, ljudi pa obsojajo na revščino in brezizhodni položaj," socialne razmere v Sloveniji komentira ekonomist Rado Pezdir.
102
Predlog, da bi DZ lahko dostopal do zaupnih podatkov podržavljenih bank, brez podpore Poslanci obravnavajo predlog novele zakona o bančništvu, s katero skuša SDS doseči, da varovanje zaupnih bančnih podatkov ne bi veljalo za banke, ki so bile podržavljene.
73

Izjava dneva
link
Alenka Avberšek
2
24. april 2015 ob 14:42 Ta dokument si ne zasluži naslova reformni program.
Več novic ...
Kazalo