Slovenija
slice
Klientelizem, zaposlovanje brez razpisov, rezidenca v Parizu za hčerko šefinje kabineta ...
Nove obtožbe Milana Balažica o delovanju Karla Erjavca, 2. september 2014 ob 19:32 Nekdanji slovenski veleposlanik v Avstraliji Milan Balažic je Karla Erjavca obtožil političnega kadrovanja, klientelizma, politične trgovine in rentništva. Ta obtožbe zavrača.
135
Dve šoli v istem kraju in za kar 50 evrov razlike
38
2. september 2014 ob 12:56 Stroški šolskih potrebščin se od šole do šole močno razlikujejo. Določajo jih učitelji, ki imajo popolnoma proste roke pri veliki izbiri delovnih zvezkov.
Foto: Slovenska ladja z morja rešila 237 beguncev, ki so bili 13 dni prepuščeni samim sebi
58
2. september 2014 ob 15:19 Ladja Novo mesto portoroške Splošne plovbe je v ponedeljek popoldne v Sredozemskem morju iz vode rešila 237 beguncev. Na njej so bili, ko je ladjo zapustila posadka, ujeti kar 13 dni.
Ravnatelj Merc: Mladost ima "temno zarjo". A z delovnimi navadami ne bo prav težko.
39
1. september 2014 ob 11:00 Ob začetku novega šolskega leta smo v spletni klepetalnici gostili ravnatelja ljubljanske OŠ Prule, Dušana Merca, ki je na področju šolstva vedno hvaležen sogovornik.
Pravnomočno - MOL bo moral Tritonisu vrniti 1,7 milijona
62
1. september 2014 ob 20:33 Višje sodišče je potrdilo, da so na ljubljanski občini podjetju Tritonis prodali zemljišča, ki so bila obremenjena in so jih uporabljala tudi druga podjetja. Tritonis toži še za štiri milijone.
Slovenske občine vse bolj zadolžene – 400 evrov dolga na prebivalca V povprečju je vsak občan v Sloveniji zadolžen za okoli 410 evrov, kar je skorajda dvakrat več kot leta 2008.
47
"Samo z zaupanjem lahko zgradimo močan in varen svet" " Države se morajo nenehno prilagajati in spreminjati, medsebojna razmerja moči in odnosi med globalnimi akterji pa so se obrnili na glavo ," je ob odprtju blejskega strateškega foruma dejal Milan ...
29
Parafa koalicijskega sporazuma v sredo Skorajšnje vladne partnerice SMC, DeSUS in SD bodo besedilo koalicijskega sporazuma parafirale v sredo dopoldne, je danes potrdil prvak DeSUS-a Karl Erjavec.
8
Lukič ostaja v ZSSS-ju do konca leta Izvršni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Goran Lukič kljub drugačnim napovedim z današnjim dnem ne zapušča zveze, temveč bo delo opravljal do 1. januarja 2015.
16
Botrstvo: CR7 in vaši prispevki so omogočili letovanje 35 otrokom Konec julija je bil v okviru projekta Botrstvo za 9.000 evrov prodan dres s podpisom Cristiana Ronalda.
2
V pričakovanju imen 12. vlade Koalicijski trojček SMC, DeSUS, Socialni demokrati naj bi ta teden predvidoma končal pogovore o delitvi resorjev v dvanajsti slovenski vladi.
15
Anketa: Koalicija uživa visoko podporo, toda ne med mladimi Nastajajoča koalicija ima še pred podpisom sporazuma razmeroma visoko podporo, saj jo podpira 56 odstotkov anketirancev.
61
V 35 letih je v svet učenja popeljala na stotine prvošolčkov "Se spomnim, kako smo dolga leta kontrolne naloge pisali na indigopapir in jih potem kopirali v šoli, in kako me je včasih roka bolela od pritiskanja. Še prej pa nismo imeli niti tega, samo tablo in ...
6
Za nadomestilo se je odločilo 34 nekdanjih poslancev Od 64 poslancev, ki so morali s prvim avgustom zapustiti poslanske klopi, se jih je 34 odločilo, da zaprosijo za nadomestilo. V dozdajšnjih državnozborskih mandatih je to najmanj zahtevkov.
22
Reportaža iz hospica: Življenje je skrivnostno in takšno ostane vse do konca "Tole si poglejta," z dvoumnim nasmeškom reče starejši možakar in iz denarnice potegne majhno plastično ovojnico ter jo poda sogovornici.
48

Izjava dneva
link
Maja Hawlina
2. september 2014 ob 14:33 Današnji čas lahko daje vtis, da živimo vse to, k čemur se je včasih težilo, vendar umanjka celota kritičnih prevpraševanj in zahtev po pravičnosti, enakosti, enakopravnosti.
Več novic ...
Kazalo