Slovenija
slice
V živo: DZ potrjuje nov zakon o vladi. Dodatna ministrstva kot del kadrovske križanke
Nova vlada bo imela 15 ministrstev, predvideni tudi dve dodatni brez listnice, 28. avgust 2014 ob 11:36 Po prvem skupnem sestanku koalicijskih partneric SMC-DeSUS-SD se je pokazalo, da utegneta biti dodatni ministrstvi del kadrovske križanke ob razpletu zgodbe o evropskem komisarju.
67
V zaporu nimajo mehanizma, da bi rekli: "Stop, smo polni." Vzamejo vsakogar.
115
28. avgust 2014 ob 06:24 "Večina pravnikov je jasna, da je Janši mandat treba omogočiti izvrševati, zato je bilo za nas vprašanje samo, kako bomo to naredili - ali bo sam hodil v službo ali ga bomo mi vozili," pravijo na ...
Cerar se je pogovoril z Junckerjem in podprl Fajonovo ter Erjavca
9
28. avgust 2014 ob 12:48 Iz SMC-ja so sporočili, da je Miro Cerar v pogovoru s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem izrazil podporo komisarskima kandidatoma Karlu Erjavcu in Tanji Fajon.
Cerar proti kandidaturi Bratuškove, podpiral naj bi Erjavca in Fajonovo
132
27. avgust 2014 ob 22:03 Miro Cerar je že navezal stik z Jean-Claudom Junckerjem v povezavi z imenovanjem evropskega komisarja, podprl pa naj bi Tanjo Fajon in Karla Erjavca, kar naj bi razburilo DeSUS. Čeprav so se ...
Omogočiti prejemanje pokojnine in opravljanje samostojne dejavnosti
78
27. avgust 2014 ob 19:53 Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je v povezavi s problematiko upokojencev, ki bodo zaradi hkratnega opravljanja samostojne dejavnosti morali vračati del pokojnin, dejala, da iščejo rešitve, kako ...
Koalicijski sporazum je vsebinsko usklajen, odprta le še kadrovska vprašanja Predstavniki strank SMC, SD in DeSUS so uskladili vsebino koalicijskega sporazuma, ki bo parafiran prihodnji teden. Vodje strank čaka še kadrovska sestava vlade.
3
V novi vladi bo 14 ministrov in en minister brez resorja Parlamentarni odbor za notranje zadeve je potrdil novelo zakona o vladi, ki predvideva štirinajst ministrstev in najmanj enega ministra brez resorja.
19
Foto: Vojaki se urijo (in krepijo vezi) na Postojnskem Na mednarodni vojaški vaji Takojšen odgovor 2014 , ki od 17. avgusta poteka v Postojni, sodeluje več kot 1000 udeležencev iz enajstih držav.
33
Masleša bo lahko odločal v zadevi Patria Vrhovni sodniki, ki so obravnavali zahtevo za izločitev predsednika vrhovnega sodišča Branka Masleše iz odločanja v zadevi Patria, so sklenili, da Masleše ne izločijo. Seja je bila sklepčna.
374
Tudi redno zaposleni se bojijo izgube službe. Najbolj jih moti slaba plača. Slabe plače, strah pred izgubo delovnega mesta in tveganje poklicnih poškodb so ključne pomanjkljivosti dela v papirni, tiskarski in založniški dejavnosti, je pokazala raziskava sindikata Pergam.
40
Predsednik vlade potrjen, ministrska ekipa se še sestavlja Po prisegi Mira Cerarja se nadaljuje sestavljanje nove vlade. Znanih je vse več imen, več pa bo tudi ministrstev. Kolegij predsednika DZ-ja bo razpisal sejo, na kateri bodo spremenili zakon o vladi.
145
Osumljeni vojak iz bolnišnice v pridržanje Osumljeni vojak, ki je v petek ustrelil policista, je bil odpuščen iz zdravniške oskrbe. Prevzeli so ga policisti, zaradi suma umora ga bodo odvedli k preiskovalnemu sodniku.
84
Roman Jakič: Umik kandidatov za komisarja bi bil precedens Mandatar Miro Cerar namerava v prihajajočih dneh navezati stik s prihodnjim predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem.
85
Janković gre na lokalne volitve s svojo listo Ljubljanski župan Zoran Janković je potrdil, da bo z Listo Zorana Jankovića ponovno kandidiral na lokalnih volitvah.
127
Nova generalna sekretarka državnega zbora: Ugled si moramo prislužiti Po izvolitvi novih predsedujočih državnemu zboru je zdaj posle prevzela tudi nova generalna sekretarka DZ-ja Uršula Zore Tavčar. Želi si, da bi se delo v DZ-ju nekoliko umirilo.
29

Izjava dneva
link
Marcos Tavares
4
27. avgust 2014 ob 07:34 Moje srce bije za Maribor. Življenje se mi je spremenilo, ko sem prišel v Maribor in mislim, da si cela ekipa in klub zasluži, da enkrat igramo v Ligi prvakov.
Več novic ...
Kazalo