Slovenija
slice
Prvomajsko praznovanje na Rožniku letos v znamenju delavskega povezovanja
Ministrica Kopač Mrakova opominja, da delavske pravice niso samoumevne, 29. april 2016 ob 18:09 Obuditev duha združevanja delavstva in upiranja pritiskom je pomembno, je poudaril Vladimir Tkalec iz KSJS-ja. Proslava bo potekala pod geslom "Skupaj delamo, skupaj praznujemo!".
61
 • Ministrica verjame, da bodo vsi resorji združili moči in sprejeli ukrepe, ki bodo vsem posameznikom omogočili tako ekonomsko kot tudi pravno in socialno varnost.
 • SDS bi z zakonom o katastrskem dohodku pomagal kmetom
  11
  29. april 2016 ob 19:55 Poslanci SDS-a so vložili novelo zakona o katastrskem dohodku, s katero želijo razbremeniti kmete, saj bi prehodno obdobje določitve katastrskega dohodka podaljšali na leto 2017.
  Foto: V sadjarstvu in vinogradništvu škoda ponekod 90-odstotna
  70
  28. april 2016 ob 16:48 "O konkretni škodi zaradi pozebe bomo lahko govorili šele čez 10 dni, takrat ko plodiči in cvetovi postanejo rjavi ali pa odpadejo," so za MMC pojasnili na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije.
  Pristojne službe odpravljajo škodo; ponekod so še vedno brez elektrike
  76
  28. april 2016 ob 20:32 Potem ko je v sredo sneg pobelil velik del Slovenije, imajo pristojne službe polne roke dela z odstranjevanjem podrtih dreves in obnovo dobave električne energije.
  Pahor poziva k izboljšanju vojaške pripravljenosti
  59
  28. april 2016 ob 19:45 Predsednik republike Borut Pahor ocenjuje, da mora Slovenija zaradi poslabšanja mednarodnih varnostnih razmer in nalog v Natu čim prej sprejeti ukrepe za izboljšanje vojaške pripravljenosti.
  NSi predlaga omejitev vpisnine v imenik odvetnikov Poslanska skupina NSi je v parlamentarni postopek vložila novelo zakona o odvetništvu, ki so jo pripravili v podmladku stranke.
  41
  “Seks, količina ena. Cena po ceniku: 60 evrov” "Mislim, da smo edini v Sloveniji, ki ponujamo seks legalno,” je prepričan podjetnik Valter Šmid, ko ga obiščemo v salonu erotične masaže v Novem mestu. V zgornjem nadstropju postelja, v spodnjem ob ...
  214
  Vložene še tri dodatne referendumske pobude delavcev migrantov Predstavniki delavcev migrantov so v DZ vložili referendumske pobude še za tri zakone: novelo pomorskega zakonika, zakon o partnerski zvezi in o varstvu pred diskriminacijo.
  79
  "Vsak evro, vložen v varnost in zdravje pri delu, se delodajalcu večkratno povrne" Slovenija statistike o poklicnih boleznih ni ma, vendar na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) ob svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu opozarjajo, da na podlagi mednarodnih raziskav ...
  32
  Pahor: Gradimo na tem, kar nam je skupno in spoštljivo ravnajmo z razlikami Vodstvo ZZB-ja NOB-ja je počastilo spomin na ustanovitev Osvobodilne fronte pred 75 leti. Predsednik zveze Tit Turnšek je v nagovoru izpostavil, da se je OF rodil iz ljubezni do naroda in domovine.
  Zaradi snega nesreče, zdrsi in zastoji na primorski avtocesti Sneženje po Sloveniji močno ovira promet. Najhuje je na primorski avtocesti, kjer med priključkoma Vrhnika in Logatec proti Kopru promet poteka po voznem in prehitevalnem pasu.
  63
  Obnovljeni partizanski spomeniki na Bazi 20, namesto ukradenih bronastih zdaj stojijo kamniti Na Bazi 20 v Kočevskem rogu so pripravili proslavo ob 75. obletnici Osvobodilne fronte.
  24
  Mrzlično zaključevanje študija po starih programih Tisti, ki študirajo še po starih predbolonjskih študijskih programih, imajo le še do konca septembra čas, da študij končajo. Ta skrajni rok je povzročil velik pritisk na fakultete.
  78
  Žmavc začasno prevzel kulturno ministrstvo. Peršak še naprej državni sekretar. Dosedanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je na ministrstvu začasno predala posle ministru za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazdu Žmavcu.
  38
  Pahor in Putin sta uskladila podrobnosti julijskega obiska Slovenije Ruski predsednik Vladimir Putin je v telefonskem pogovoru s predsednikom Slovenije Borutom Pahorjem uskladil podrobnosti okoli uradnega obiska v Sloveniji.
  94

  Izjava dneva
  link
  Rodolfo Vanoli
  1
  29. april 2016 ob 14:22 Vedno iščem projekte in ne pogodb, saj mi je všeč ustvarjati. Rodolfo Vanoli, novi trener Olimpije.
  Več novic ...
  Kazalo