Slovenija
slice
Volilni molk pred nedeljskimi predsedniškimi volitvami
Volilni molk velja do zaprtja volišč, 21. oktober 2017 ob 18:04 Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka v petek opolnoči do 17.00 danes prejela osem obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.
240-urna "priprava na šolo" postala brezplačna
5
21. oktober 2017 ob 10:00 Veljati je začela novela zakona o vrtcih, ki uvaja znižano plačilo vrtca in brezplačne krajše programe za predšolske otroke, ki niso vključeni v vrtec.
Bodo stavkali tudi poklicni gasilci?
11
20. oktober 2017 ob 20:57 Sindikat poklicnega gasilstva Slovenije je na današnji izredni seji predsedstva oblikoval stavkovni odbor, saj tudi dva tedna po protestnem shodu, s katerim so pozvali k pravičnemu vrednotenju ...
Predlogi za uveljavitev arbitraže na poti v državni zbor
5
20. oktober 2017 ob 18:31 Vlada je v državni zbor poslala štiri zakonske predloge za uveljavitev arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško. Vlada pričakuje, da jih bo državni zbor sprejel po nujnem postopku že novembra.
15. kmetica leta peče kruh, z možem redita ovce in upravljata kamnolom
12
20. oktober 2017 ob 08:37 Zveza kmetic Slovenije je ob svetovnem dnevu kmetic v četrtek na prireditvi v Zagorju ob Savi naslov kmetice leta podelila Karolini Dragici Črešnar iz Zreč, ki skupaj s svojim možem kmetuje na ...
Nepravilnosti pri poslovanju bolnišnice Topolšica, tam trdijo, da so že odpravljene Računsko sodišče je po reviziji poslovanja Bolnišnice Topolšica v letu 2015, ko je bolnišnico vodil Leopold Rezar, zaradi več nepravilnosti - med drugim pri zaposlovanju, izplačilih in naročilu ...
Kljub padcu novele zakona o kazenskem postopku za Klemenčiča zgodba še ni končana Državni zbor ni izglasoval vnovičnega sprejetja novele zakona o kazenskem postopku, na katerega je državni svet podal veto.
49
Fiskalni svet: Proračuni le delno skladni s fiskalnimi pravili Fiskalni svet po pregledu makroekonomskih napovedi in napovedi javnofinančnih gibanj ocenjuje, da so proračunski dokumenti za letos in prihodnji dve leti le deloma skladni s fiskalnimi pravili.
13
Klemenčičeva kandidatura v Svetu Evrope se Gorenaku zdi "absolutno neprimerna" Človek, ki je kršil človekove pravice veliko ljudem, danes kandidira za komisarja Sveta Evrope za človekove pravice, se zaradi Klemenčičeve kandidature huduje poslanec SDS-a Vinko Gorenak.
32
Sklepno soočenje: Kdaj bi se predsednik republike moral oglasiti? V končnici kampanje za šestega predsednika Slovenije je na Televiziji Slovenija potekalo sklepno soočenje deveterice kandidatov za položaj najvišjega političnega funkcionarja v državi.
175
Nad Popovičevim zdravjem bo bedela prehospitalna enota Komisija medicinske fakultete je spremenila svoje mnenje o nadzoru zdravstvenega stanja župana Borisa Popoviča med sodnimi obravnavami.
105
Študenti z odprtim pismom zahtevajo dopolnitev zakona o visokem šolstvu Predstavniki Društva Iskra so pred poslopjem ministrstva za izobraževanje predali javno pismo, v katerem opozarjajo na krčenje študentskih pravic, ki so ga povzročile zadnje spremembe zakona o ...
3
Na področju obravnave zlorabe otrok "pretirano vključevanje izvedencev" V zaščito otrok se vračajo zelo konservativne prakse, izvedenci pa včasih delajo v škodo otrok, so ugotavljali na dogodku o obravnavi otrok.
Vlada potrdila arbitražni sveženj, ljudem ob meji ohranjene vse pravice Vlada je potrdila štiri od osmih zakonskih predlogov, povezanih z uveljavitvijo arbitražne razsodbe o meji s Hrvaško. V DZ-ju naj bi bili sprejeti do konca leta.
20
Ali bodo odškodnine za neutemeljen zapor v zadevi Patria rekordne? Trojica obtoženih v zadevi Patria, ki so bili zaradi razveljavitve sodbe neupravičeno v zaporu, ni zadovoljna s ponujenimi odškodninami.
102

Izjava dneva
link
Matjaž Trošt
21. oktober 2017 ob 14:08 Kar pogrešam v tej zgodbi o Kataloniji, je predvsem razprava o tem, kaj je cilj katalonskih oblasti, še posebej, če vemo, da neodvisna Katalonija pomeni tudi Katalonijo zunaj EU-ja.
Več novic ...
Kazalo