Slovenija
slice
Ustavna komisija zavrnila začetek postopka spremembe ustavnega zakona za zaščito NLB-ja
Strokovna skupina z različnimi mnenji, 20. april 2018 ob 12:55 Ustavna komisija DZ-ja je zavrnila predlog za začetek postopka spremembe ustavnega zakona, s katero bi dodatno zaščitili premoženje NLB-ja pred neveljavnimi pravnomočnimi sodbami hrvaških sodišč.
47
Cerar kljub pretresom v SMC-ju samozavestno na volitve
48
20. april 2018 ob 19:51 Kljub izstopu dveh poslancev iz stranke in umiku Simone Kustec Lipicer, predsednice poslanske skupine SMC-ja, iz politike Miro Cerar verjame, da lahko stranka po volitvah znova odigra vodilno vlogo, ...
Ladja Triglav odplula proti Siciliji
56
20. april 2018 ob 21:44 Triglav, l adja Slovenske vojske, je odplula iz Luke Koper in tako začela mednarodno misijo Eunavfor Med Sophia na jugu Sredozemlja, v prvi vrsti se bo borila proti tihotapljenju prebežnikov.
Kaj se zgodi z vojakom po 45. letu?
17
20. april 2018 ob 20:44 Ministrstvo za obrambo zavrača očitke Sindikata vojakov Slovenije, da se razporejanje vojakov, ki so dopolnili 45 let, na ustrezna delovna mesta ne izvaja.
Po stavki velenjskih rudarjev: "Danes lahko uprave in direktorji nekaznovano delajo, kar hočejo"
6
20. april 2018 ob 20:14 "Delovanje vodstva družb Premogovnik Velenje in HTZ pred napovedano stavko je bilo nedopustno in nezakonito," poudarja predstavnik Sindikata delavcev rudarstva in energetike Slovenije Asmir Bećarević.
Končno število organizatorjev kampanje o 2. tiru: 32 Za organizacijo referendumske kampanje pred ponovljenim glasovanjem o zakonu o drugem tiru se je do roka prijavilo 30 organizatorjev, dodatno sta DVK o sodelovanju obvestila še dva.
8
Kdo bo prišel v parlament? 14 predsednikov strank verjame v uspeh. Tokratna Tarča je najprej soočila predstavnike strank, ki jim izidi anket kažejo na uvrstitev v parlament, v drugi uri pa so se predstavile stranke, ki so pod pragom, a ne povsem brez možnosti.
590
Medtem ko SMC prešteva svoje uspehe, se iz politike umika Kustec Lipicerjeva V SMC-ju so kot svoje največje uspehe poudarili neposredne tuje investicije, konsolidacijo javnih financ in politično stabilnost, medtem je na svetu stranke umik iz politike najavila Simona Kustec ...
76
Zorman in Krajnc izstopila iz SMC-ja. Zorman: Cerar je neposredno ščitil interese starih sil. Poslanca SMC-ja Branko Zorman in Bojan Krajnc sta izstopila iz stranke po padcu zakona o igrah na srečo.
89
Največ voznikov hitrost prekorači v naselju Policisti so v sredo na maratonu nadzora hitrosti zaznali 824 prekoračitev omejitve hitrosti, največ, kar 602 voznika sta prehitro vozila v naselju.
21
V pričakovanju volitev: najdlje je v vladi sedel DeSUS Šest volitev, osem koalicij, 7.545 dni v vladi. DeSUS je nesporni prvak v dnevih sodelovanja v vladi.
43
Iz proračuna vsako leto dodatnih 43 milijonov evrov za obrambo Vlada, ki opravlja tekoče posle, je sprejela Srednjeročni obrambni program 2018–2023, s spremembo uredbe pa je za približno 400 evrov povišala prejemek prostovoljcev na služenju vojaškega roka.
40
DZ zvišal socialno pomoč na 385 evrov DZ je s 33 glasovi za in 22 proti sprejel novelo zakona o socialnovarstvenih prejemkih, ki zvišuje osnovni znesek minimalnega dohodka oz. denarne socialne pomoči.
187
Notranja ministrica: V toplejših mesecih pričakujemo, da bodo migracijski tokovi v porastu Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je opozorila na očiten porast klasičnih nezakonitih migracij.
76
Poslanci DZ-ja razrešili guvernerja Banke Slovenije Boštjana Jazbeca DZ je Boštjana Jazbeca razrešil z mest guvernerja Banke Slovenije. DZ naj bi novega guvernerja imenoval jeseni, v vmesnem obdobju pa Banko Slovenije vodi Primož Dolenc.
10

Izjava dneva
link
Theresa May
2
20. april 2018 ob 14:52 Generacija Windrush je pomagala zgraditi državo, v kateri zdaj živimo. Želim pregnati vsako senco dvoma, da se je moja vlada postavila proti ljudem s Karibov, ki so si tukaj ustvarili novo življenje.
Več novic ...
Kazalo