Slovenija
slice
Opozorila: Človekove pravice za mnoge le mrtva črka na papirju
Dan človekovih pravic letos pod geslom Poskrbi za pravice sočloveka - zdaj!, 10. december 2016 ob 07:32 Človekove pravice so za mnogo ljudi, ki so se znašli na družbenem robu in ki so revni, bolni, invalidi ali žrtve zlorab, le še mrtva črka na papirju, opozarja varuhinja človekovih pravic in dodaja, ...
30
Višje sodišče razveljavilo odškodnino za gozdove v lasti Katoliške cerkve
152
9. december 2016 ob 08:46 Višje sodišče je razveljavilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, po kateri bi moral sklad kmetijskih zemljišč ljubljanski nadškofiji plačati 11,2 milijona evrov odškodnine za mozirske in ...
Brglez: Dogovor s sindikati lahko in moramo doseči čim prej
21
9. december 2016 ob 19:36 Predsednik DZ-ja Milan Brglez je pozval vlado in sindikate javnega sektorja, naj "skušajo doseči sporazumen dogovor, ki bo v korist vsem".
Vlada akreditirala sistem za črpanje evropskih sredstev iz kohezijske politike 2014-2020
1
9. december 2016 ob 22:08 Vlada je akreditirala sistem izvajanja evropske kohezijske politike 2014-2020 in o tem obvestila Evropsko komisijo. Z akreditacijo sistema se lahko začne črpanje evropskih kohezijskih sredstev.
Poslanci naklonjeni predlogu, da 2. januar ponovno postane praznik
113
9. december 2016 ob 13:50 Parlamentarni odbor za delo je podprl spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih, s katero bi 2. januar že prihodnje leto znova postal dela prost dan.
Nove, varnejše potne liste začno izdajati v ponedeljek Z ministrstva za notranje zadeve so sporočili, da bodo z začetkom prihodnjega tedna začeli izdajati nove potne liste, ki bodo imeli nove varnostne elemente.
9
Peterletovo kandidaturo za predsednika Evropskega parlamenta podprl tudi Cerar Lojze Peterle si pri kandidaturi za mesto predsednika Evropskega parlamenta poleg podpore stranke NSi obeta tudi podporo predsednika vlade Mira Cerarja in predsednika državnega zbora Milana Brgleza.
92
Pahor: Nadškof Šuštar med najpomembnejšimi osamosvojitelji Na predstavitvi knjige Antona Jamnika o pokojnem ljubljanskem nadškofu Alojziju Šuštarju je predsednik Borut Pahor dejal, da ga lahko štejemo med najpomembnejše osamosvojitelje in demokrate.
50
Milijon evrov vojakom, ki na misijah niso mogli počivati Ministrstvo za obrambo je samo letos plačalo že 950 tisoč evrov odškodnin pripadnikom Slovenske vojske, ki jim na misijah ni omogočilo enega dneva počitka na teden.
126
Erjavec z Lavrovom tudi o možnosti srečanja Trump-Putin v Sloveniji Ruski zunanji minister je Karlu Erjavcu zagotovil, da bo prihodnje leto uradno obiskal Slovenijo. Ob robu zasedanja Ovseja v Hamburgu sta se dotaknila tudi možnosti srečanja Trump-Putin v Sloveniji.
33
Kar polovica odločitev sodišča v Litiji je po pritožbi padla Sodnikom Okrajnega sodišča v Litiji so drugostopenjska sodišča ob pritožbah razveljavila več kot polovico sodb, razkriva poročilo vrhovnega sodišča.
66
Zveza upokojencev v boj za zvišanje najnižjih pokojnin na vsaj 500 evrov "Gremo v akcijo," napovedujejo v Zvezi društev upokojencev glede prizadevanj za zvišanje najnižjih pokojnin na vsaj 500 evrov.
47
Vlada "intenzivno išče približevalno rešitev" za dogovor s sindikati Vlada uradno ni obravnavala pogajanj s sindikati javnega sektorja, so pa o tem imeli neformalne pogovore, tudi koalicija, je povedal minister Boris Koprivnikar in dodal, da iščejo približevalno ...
45
"Detektivsko delo vključuje predvsem ure in ure čakanja v avtomobilu ali na javnem mestu" "Večina ljudi, ko jim povem, kaj počnem, najprej pomisli na odkrivanje nezvestih soprogov. A to je daleč od resnice," pravi detektivka Bernarda Škrabar.
22
Lavrov in Erjavec naj bi govorila o srečanju Trump-Putin v Sloveniji Zunanji minister Karl Erjavec se bo sestal z ruskim kolegom Sergejem Lavrovom, ki naj bi odprl tudi vprašanje morebitnega vrha ruskega predsednika Vladimirja Putina in novoizvoljenega ameriškega ...
37

Oglasno sporočilo
link
Zamenjava dobavitelja je povsem preprosta!
19. oktober 2016 ob 16:24 Zamenjava dobavitelja električne energije in zemeljskega plina je res precej bolj preprosta reč, kot si morda mislite.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Darja Kapš
9. december 2016 ob 14:11 Vsaka šahovska partija, ki jo izgubiš, te veliko nauči. Dobro je, da se znaš naučiti prenašati poraze, saj se iz njih lahko naučiš več kot iz zmag.
Več novic ...
Kazalo