Slovenija
slice
Cerar: Vlada bo tožbo proti Hrvaški vložila po obravnavi pred novim OZP-jem
Tožba do 10. julija, 20. junij 2018 ob 17:43 Slovenska vlada namerava tožbo proti Hrvaški vložiti po obravnavi pred novim odborom DZ-ja za zunanjo politiko (OZP), ki se bo lahko sešel po ustanovni seji novega DZ-ja, je napovedal Miro Cerar.
72
Med delavci v vročini: "Delali bi tudi v Afriki, če bi nas tja poslali"
35
20. junij 2018 ob 16:15 Kljub visokim temperaturam in močnemu sevanju UV-žarkov, gradbeni, cestni in tudi luški delavci večino dneva preživijo na prostem, kar lahko vodi v resne zdravstvene težave.
Državni izpitni center objavil prve analize letošnjega NPZ-ja
5
20. junij 2018 ob 19:55 V 6. in 9. razredu so učenci pri slovenščini dosegli 46,2 in 51 odstotkov mogočih točk, pri matematiki pa 52,5 in 53,1 odstotka, je pokazala prva analiza nacionalnega preverjanja znanja (NPZ).
Slovenska politika ni enotna glede tožbe proti Hrvaški
160
20. junij 2018 ob 07:50 Slovenske parlamentarne stranke imajo različna mnenja o vložitvi tožbe proti Hrvaški na Sodišče Evropske unije. Del stroke poziva, naj jo vključijo v pripravo besedila.
Zlomljeno krilo: Ko pade letalo, napolnjeno z nevarnimi snovmi
8
20. junij 2018 ob 13:46 Na vojaškem delu brniškega letališča je potekala vaja kriznega odzivanja v primeru letalske nesreče Zlomljeno krilo 2018, usmerjena zlasti v identifikacijo in odkrivanje nevarnih snovi.
Vrhovno sodišče zavrglo pritožbe zoper volilni izid, Veber se bo pritožil Vrhovno sodišče je zavrglo pritožbi neparlamentarnih strank zoper izid volitev v DZ. Predsednik stranke Sloga Janko Veber je napovedal uporabo vseh pravnih sredstev zoper izid.
25
Sodišče: Čas primopredaje in neizkoriščenega odmora je treba plačati Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je odločilo, da mora ministrstvo delavcu zagotoviti ustrezno plačilo za odmor za malico, ki ga ne more izkoristiti, kot tudi za čas primopredaje dela pred ...
18
Zelene stranke prvič po 15 letih pod enim imenom? V stranki Andrej Čuš in Zeleni Slovenije so napovedali formalne korake združevanja treh slovenskih zelenih strank, poleg njih še Zelene koalicije in Združenih zelenih.
5
Svetovni dan beguncev: "Ljudi obravnavajmo kot ljudi, ne pa kot nezaželene naravne pojave" "Če želijo ostati pri nas, se morajo kulturno integrirati, ne glede na njihov status. Lahko so begunci, ekonomski migranti, lahko so prišli sem, ker so se zaljubili ali pa iz čisto tretjega vzroka,"
105
Jelinčič po srečanju s Šarcem: Pogovore bomo nadaljevali Marjan Šarec nadaljuje povolilne pogovore o morebitni koaliciji. Sestal se je s predsednikom SNS-a Zmagom Jelinčičem. Ta je napovedal nadaljevanje pogovorov.
578
Mors zanika, da bi Katičeva sestrelitev pilota Mrlaka označila za krivično Na ministrstvu za obrambo so zanikali, da bi ministrica Andreja Katič na sobotni slovesnosti v spomin na sestrelitev pilota Tonija Mrlaka leta 1991 sestrelitev označila za krivično.
65
Cerarja skrbi molk komisije glede arbitraže. Slovenija bo zoper Hrvaško vložila tožbo. Evropska komisija ne bo podala mnenja v povezavi s tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava, ki je posledica hrvaškega nespoštovanja arbitražne sodbe o meji med državama.
312
Mesec po srečanju s Šarcem: Na obeh straneh je interes za sodelovanje Predsednik na volitvah drugouvrščene stranke LMŠ Marjan Šarec je prvi pogovor o morebitnem koalicijskem sodelovanju opravil še z Levico. Po besedah koordinatorja Levice Luke Mesca
353
Programski svet ni dal soglasja k imenovanju Stoparja za v. d. direktorja TV Slovenija Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc ni dobil predhodnega soglasja programskega sveta k imenovanju Andreja Stoparja za v. d. direktorja nacionalne televizije.
8
Skromne možnosti za izvolitev predsednika DZ-ja na petkovi seji V državnem zboru so se na sestanku, zaprtem za medije, srečali začasni vodje novoizvoljenih poslanskih skupin in določili dnevni red petkove ustanovne seje DZ-ja ter sedežni red poslancev v veliki ...
35

Izjava dneva
link
Borut Pahor
2
20. junij 2018 ob 13:59 Odločitev ZDA je slaba novica za Svet, ZN, ZDA in vsakogar, ki mu je mar za človekove pravice.
Več novic ...
Kazalo