Slovenija
slice
Cerar od Vebra pričakuje odstop. SD: Premier naj spoštuje koalicijsko pogodbo.
SD osamljen v podpori Vebru, 30. marec 2015 ob 18:11 Premier Miro Cerar od obrambnega ministra Janka Vebra pričakuje odstopno izjavo. Veber je presenečen, odstopiti pa ne namerava, stranka je okoli njega strnila vrste.
544
 • Tonin: Zmagala je pravna država
 • Koprivnikar: S prenovo državne informatike 20-milijonski prihranek
  142
  30. marec 2015 ob 19:14 Vlada je odgovarjala poslancem. Cerar jim je sporočil, da še ni čas za terjanje nemške vojne odškodnine; Mramor, da ZL manipulira; Kolar Celarčeva pa, da je za čakalne vrste krivo slabo vodenje.
  Pred spremembami plačnega sistema bi sindikati odgovor, kaj bo s plačami v 2016
  27
  30. marec 2015 ob 19:34 Vladna stran je sindikatom predstavila gradivo z analizo plačnega sistema, s katerim v sindikatih niso zadovoljni, predvsem pa želijo jasen odgovor vlade, kaj bo s plačami v prihodnjem letu.
  Tri mesece po vpeljavi vrednotnic: upokojenci se še vedno sprašujejo, za koga plačujejo
  61
  30. marec 2015 ob 08:02 Tri mesece po tem, odkar so v okviru boja, ki ga je delu na črno napovedalo pristojno ministrstvo, za dopolnilno osebno delo obvezni nakupi vrednotnic, smo zbrali nekaj odzivov uporabnikov.
  Ob veliki noči pozivi k odpuščanju, pogumu in upanju
  10
  30. marec 2015 ob 16:43 Ljubljanski nadškof Stanislav Zore in evangeličanski škof Geza Filo v svojih velikonočnih poslanicah poudarjata pomen odpuščanja in zavedanja človeške omejenosti ter poguma in upanja.
  Klavdija Markež tudi uradno vodi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport Klavdija Markež, nova ministrica za izobraževanje, znanost in šport, je od premierja Mira Cerarja, ki je začasno vodil izobraževalni resor, prevzela posle na ministrstvu.
  7
  Vodenje TRS-a iz Hanžkovih v roke Violete Tomić Stranka za ekosocializem in trajnostni razvoj Slovenije je v soboto na konvenciji za novo predsednico izvolila poslanko ZL-ja Violeto Tomić, ki je na tem položaju nadomestila Matjaža Hanžka.
  163
  Lepo vreme na cvetno nedeljo rodovitno letino pripelje Cvetna nedelja predstavlja uvod v veliki teden. Številni kristjani danes k mašnim obredom prinašajo različno cvetje in zelenje, spleteno v butarico.
  31
  Foto: Zaradi posojil v frankih od Banke Slovenije na protestu zahtevali ukrepe V središču Ljubljane se je dopoldne na shodu, ki ga je organiziralo Združenje frank, zbralo od 150 do 200 ljudi.
  236
  Ne pozabite – prehod na poletni čas Urne kazalce smo z druge premaknili na tretjo uro in tako prešli na poletni čas, ki so se mu ali pa se mu bodo danes pridružile tudi nekatere druge države po svetu.
  45
  Gorazd Kovačič: Znotraj univerze poteka razredni boj na več ravneh Bolj skrb vzbujajoč kot to, da so nekateri predavatelji prejemali visoke honorarje, je odziv dekanov in rektorjev, je za MMC dejal Gorazd Kovačič, predsednik Visokošolskega sindikata na Univerzi v ...
  60
  Poslanci Klavdijo Markež posadili na stolček šolske ministrice Klavdija Markež je postala nova ministrica za izobraževanje, znanost in šport. Zanjo je glasovalo 46, proti pa je bilo 16 poslancev.
  66
  Primc: V DZ-ju imamo podivjano večino, ki zlorablja ustavo in zakone Koalicija za otroke gre je od ponedeljka do petka zbrala 48.146 podpisov za razpis zakonodajnega referenduma, ki ga je v četrtek zavrnil DZ.
  768
  Če Cerar v ponedeljek ne odstavi Vebra, sledi interpelacija Če Cerar ne bo razrešil ministra Vebra, bosta NSi in SDS zaradi domnevne zlorabe Obveščevalno-varnostne službe zoper njega vložili interpelacijo, katere osnutek je že spisan.
  48
  Cestnine za tovornjake se bodo letno usklajevale z inflacijo Sprejet je zakon o cestninjenju, s katerim se na enem mestu ureja tako cestninjenje osebnih kot tovornih vozil.
  6

  Oglasno sporočilo
  link
  Zakaj bi vozili slabši avto, če pa lahko Škodo?
  29. marec 2015 ob 10:42 Obstaja več razlogov za nakup Škode, zdaj tudi cena – poiščite pod 'easy'! Poznate tisto, da vse dobre stvari redijo, so nemoralne ali so pa vsaj predrage?
  Več novic ...
  Izjava dneva
  link
  Miro Cerar
  30. marec 2015 ob 20:18 Tajnih služb ni mogoče usmerjati ustno. To je povsem nedopustno. Premier o svoji odločitvi , zakaj ne zaupa več ministru za obrambo Janko Vebru, MMC.
  Več novic ...
  Kazalo