Slovenija
slice
Pred poslanci koncesije v zdravstvu in alkohol na športnih prireditvah
Nadaljevanje majske seje državnega zbora, 24. maj 2017 ob 09:05 Poslanci opravljajo prvo branje predloga sprememb zakona o zdravstveni dejavnosti, ki med drugim ureja področje koncesij.
24
 • Tudi o alkoholu na športnih prireditvah in zeliščnih cigaretah na odrih
 • SDS bi odpravil svežo obvezno registracijo mopedov
 • Anja Kopač Mrak: Delovna zakonodaja na dobri poti k soglasju
  40
  23. maj 2017 ob 18:34 Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je po koalicijskem vrhu presodila, da so na dobri poti, da bodo lahko sprejeli sveženj treh zakonov s področja delovne zakonodaje, ki bo v soglasju s socialnimi ...
  Pred islamskim kulturnim centrom bo raslo drevo verskega sožitja
  26
  23. maj 2017 ob 17:58 Najvišji predstavniki verskih skupnosti v Sloveniji so na pobudo islamske skupnosti na gradbišču islamskega kulturnega centra posadili drevo v znak miru in prijateljstva.
  Guterres ob 25-letnici članstva v ZN-u čestital Sloveniji, "zgodbi o uspehu"
  63
  23. maj 2017 ob 08:05 Generalni sekretar Antonio Guterres je na sprejemu ob 25. obletnici slovenskega članstva v Združenih narodih čestital Sloveniji, "ker je v tem času postala zgodba o uspehu".
  Spolne delavke v Sloveniji in na Hrvaškem: med stigmatizacijo in pomanjkanjem podpore
  75
  22. maj 2017 ob 17:19 Prostitucija v Sloveniji kljub dekriminalizaciji ostaja tema z roba družbe, saj se spolni delavci in delavke v praksi srečujejo s kršitvami svojih pravic, ki ostajajo nekaznovane in ...
  Ministrica: "Staršem ne bo treba doplačevati za učbenike prvošolčkov" Šolska ministrica Makovec Brenčičeva je zaradi različnih interpretacij v javnosti zagotovila, da staršem prvošolcev učnih gradiv ne bo treba doplačevati, prav tako ni izposojevalnin.
  6
  Vrhničani teden po požaru še čakajo na popolne rezultate meritev Teden dni po požaru v podjetju Kemis na Vrhniki, kjer naj bi skladiščili okoli tisoč 500 ton nevarnih odpadkov, še vedno niso znani podatki preiskave onesnaženja zemlje in vrtnin.
  73
  (Pred)poročna pogodba aktivno določa, kaj komu pripada Slovenija kot ena zadnjih evropskih držav uvaja (pred)poročno pogodbo.
  127
  Kadunc: Finančno stanje zadovoljivo, skrbijo pa majhne rezerve Programski svet RTVS je danes prvič prisluhnil poročilu novega generalnega direktorja Igorja Kadunca. Napovedal je, da bo do 20. junija pripravil nabor sprememb, ki jih zavod nujno potrebuje.
  2
  Koprski svetniki podpirajo zahtevo za referendum Majsko zasedanje DZ-ja se je, kot je že v navadi, začelo z vprašanji predsedniku vlade Miru Cerarju, tudi tokrat so se mnenja kresala okoli drugega tira.
  93
  Se bo zaradi terana Židanu zatresel stolček? Če bodo presodili, da je delegirani akt glede uporabe imena teran v škodo Sloveniji, bodo v SDS-u napovedali interpelacijo zoper ministra Židana oz. ga še pred tem pozvali k odstopu.
  22
  Nabor kandidatov za predsednika Slovenije se širi Kandidaturo na prihajajočih volitvah za predsednika republike je napovedal tudi Žiga Papež, ki se bo v času kampanje predstavljal kot komik Papster s sloganom Vrnimo Sloveniji nasmeh!
  37
  Anketa: Najzvestejše volivce imata SDS in SD, SMC ima težave z lojalnostjo Največjo težavo z lojalnostjo volivcev ima SMC, najzvestejše volilno telo imata SDS in SD, velika lojalnost volivcev se kaže tudi pri DeSUS-u, ZL-ju in NSi-ju.
  51
  Trda oreha koalicije: kdo bo plačeval demografski sklad in koga razjeziti pri delovni zakonodaji Koalicija se bo prihodnji teden poskušala uskladiti okoli odprtih vprašanj.
  239
  Pahor odlikoval ameriške reševalce slovenske ladje Tamar Predsednik Borut Pahor je pripadnikom narodne garde New Yorka vročil medalje za pogumno, strokovno in človekoljubno reševalno akcijo ponesrečencev na slovenski tovorni ladji Tamar.
  34

  Izjava dneva
  link
  Davo Karničar
  1
  23. maj 2017 ob 13:44 Trdno sem odločen, da ko odidem iz baze, sem na gori samo jaz in se ne prepuščam mislim in spominom. Seveda pa morajo v bazi biti regeneracija, dobra volja, optimizem, da greš v hrib z veseljem.
  Več novic ...
  Kazalo