Slovenija
slice
Župani spornih območij na vladi, policija na arbitražo pripravljena
Za zdaj dve neznanki, pravi prvi mož policije Marjan Fank, 27. junij 2017 ob 20:29 Župani Pirana, Hotize, Razkrižja in Metlike so obiskali vlado, ki jih je seznanila, kaj lahko pričakujejo od nje po objavi arbitražne razsodbe. Na policiji pravijo, da so na odločitev pripravljeni.
70
Slovensko-hrvaški mejni spor - gordijski vozel, ki ga razvezujejo četrt stoletja
187
27. junij 2017 ob 20:08 Mejni spori med Slovenijo in Hrvaško so stari že več kot četrt stoletja. V tem času je bilo sicer kar nekaj poskusov reševanja, tudi pri mednarodni skupnosti. Vsi po vrsti so bili neuspešni.
Če ne bo odprave anomalij, bodo cariniki, vojaki, pravosodni policisti in veterinarji stavkali
34
27. junij 2017 ob 16:54 "Vlada razume edino zakon močnejšega oziroma stavko kot sredstvo za dosego cilja," je poudaril predsednik sindikata državnih organov Frančišek Verk, ki je po novem tudi vodja stavkovnega odbora, v ...
Ministrica: Policija je strokovna, odgovorna in ni pretirano represivna
21
27. junij 2017 ob 20:02 Slovenska policija s svojim načinom dela dokazuje, da je strokovna, odgovorna, da ni pretirano represivna, je dejala ministrica Vesna Györkös Žnidar.
Na slovensko-hrvaški meji nič več dvakratnega preverjanja dokumentov
56
27. junij 2017 ob 20:03 Hrvaška ima od danes dostop do schengenskega informacijskega sistema, kar pomeni, da bosta Slovenija in Hrvaška lahko izvajali izmenični mejni nadzor evropskih državljanov - slovenski organi pri ...
Kosorjeva: Mislim, da je figo v žepu v resnici držala Slovenija Za Hrvaško se v četrtek ne bo zgodilo nič in kakršni koli pogovori o arbitražnem postopku so pogovori o nečem, kar ne obstaja, je v Odmevih povedala nekdanja hrvaška premierka Jadranka Kosor. 4.
230
Židan na odboru zavrnil očitke SDS-a o neaktivnosti glede Magne Steyr Dejan Židan je pred odborom za kmetijstvo zavrnil očitke SDS-a, da je v postopku zaščite kmetijskih zemljišč pri projektu Magne Steyr deloval premalo aktivno.
36
Razočarani svojci padlih v vojni za Slovenijo Danes mineva 26 let, odkar so iz vojašnice v Pivki zapeljali prvi tanki JLA in se je začela slovenska osamosvojitvena vojna.
73
Plausteiner: Ni znakov pranja denarja ali financiranja terorizma prek NLB-ja Andrej Plausteiner je pojasnil, da so za sumljive transakcije iranske banke prek NLB-ja izvedeli leta 2010 od tujih organov.
42
Policisti nadaljujejo lov na prehitre voznike Agencija za varnost prometa nadaljuje nacionalno preventivno akcijo Hitrost, ki bo potekala do 2. julija. Neprilagojena hitrost je eden glavnih razlogov za prometne nesreče, opozarjajo na agenciji.
36
Za učence in dijake se začenjajo počitnice, za manj pridne popravni izpiti Nekaj več kot 161 tisoč osnovnošolcev in dobrih 54 tisoč srednješolcev začenja najdaljše počitnice v šolskem letu. A šolskih obveznosti se še niso znebili tisti, ki opravljajo popravne izpite.
13
Dan državnosti - 26 let, odkar je Slovenija stopila na svojo pot Slovenija praznuje 26. obletnico osamosvojitve, na sobotni proslavi pa je predsednik Borut Pahor med drugim poudaril, da nam dozdajšnji uspehi dajejo "upanje in zaupanje v našo prihodnost".
198
Mufti Grabus: Zahvaljujoč svobodi slovenske družbe je mogoče razvijati našo identiteto S sončnim zahodom se je končal deveti mesec muslimanskega koledarja ramazana in začelo tridnevno praznovanje ali ramazanski bajram.
128
Fahir Gutić: "Ne želimo poslanca ali dvojezičnih tabel. Zahtevamo le kolektivno dostojanstvo." Albanci, Bošnjaki, Črnogorci, Hrvati, Makedonci in Srbi želijo biti omenjeni v slovenski ustavi kot manjšinske narodne skupnosti.
50
"Dobro pripravljeni, da na vse izzive gledamo z upanjem, ne s strahom" "Slovenija je v kratkem času veliko dosegla, dovolj, da nam daje upanje in zaupanje v našo prihodnost," je na proslavi ob dnevu državnosti dejal predsednik republike Borut Pahor.
226

Oglasno sporočilo
link
Ali veste, kje je več kot 15.000 Slovencev odpravilo dioptrijo?
22. junij 2017 ob 09:41 Ali veste, na katerem mestu je 15.000 Slovencev zavedno izgubilo svoja očala in kontaktne leče? V Zagrebu, v največji in najmodernejši očesni kliniki v Jugovzhodni Evropi – Kliniki Svjetlost.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Sean Spicer
2
27. junij 2017 ob 14:20 ZDA so v Siriji zato, da uničijo Islamsko državo. Če pa bo Asad izvedel nov morilski napad s kemičnim orožjem, bo skupaj s svojo vojsko plačal hudo ceno.
Več novic ...
Kazalo