Slovenija
slice
Sodstvu spet zmanjkuje denarja za plačilo sodnih stroškov
Sodstvo že nekaj let opozarja, da gre za sistemski problem, 29. avgust 2015 ob 10:58 Sodiščem že nekaj let zapored v drugi polovici leta zmanjkuje denarja za plačilo sodnih stroškov.
19
Cerar miri, da je Slovenija pripravljena na večje število beguncev
375
28. avgust 2015 ob 18:53 Vlada se je seznanila s poročilom o pripravljenosti Slovenije na po trenutnih podatkih povečane begunske tokove, ki ga je pripravilo notranje ministrstvo.
Sanacija žičnic na Kaninu je državnega pomena
8
28. avgust 2015 ob 20:30 Vlada je na seji sanacijo žičnic na Kaninu označila za projekt državnega pomena, dogovorili so se tudi za uvedbo probacijske službe in nadaljevanje izrednih ukrepov na področju sadja in zelenjave.
Na Večeru nepričakovano odpustili pet novinarjev
28
28. avgust 2015 ob 19:31 Na Večeru so brez dogovora s socialnimi partnerji in uredništvom odpustili pet novinarjev, novinarske organizacije so način odpuščanja označile za neprimeren in v nasprotju z osnovno poslovno in ...
Pahor bo prihodnji teden zaključil postopke imenovanja novih veleposlanikov
23
28. avgust 2015 ob 18:19 Vlada, ki je na seji na prošnjo predsednika Boruta Pahorja razpravljala o poročilu o nadzoru na veleposlaništvih, je sklenila, da pri imenovanju veleposlanikov nima nobenih zadržkov.
SDS predlaga obravnavo umrlih v povojnih pobojih po kazenskem postopku Poslanci SDS-a so v parlamentarni postopek vložili novelo zakona o varstvu kulturne dediščine, v kateri je predlagana obravnava umrlih v povojnih pobojih po načelu kazenskega postopka.
86
Strateški forum Bled za mlade bo postregel s številnimi razpravami Na Bledu se začenja Strateški forum za mlade, že petič zapored uvodno dejanje Strateškega foruma Bled, ki velja za največji dogodek slovenske zunanje politike.
6
Pozivi k ogrožanju življenj beguncev so "protipravno in moralno zavržno dejanje" Na spletnih omrežjih se pojavlja vse več nestrpnega in sovražnega govora glede beguncev, zato se pojavljajo številna opozorila, da je treba proti tovrstnim izjavam nastopiti odločno.
543
Sindikati strnili vrste, pozivajo k podpori redefinicije minimalne plače Sindikati so pozvali k oddaji podpisov v podporo redefiniciji minimalne plače, s katero bi "odpravili 20-letno krivico".
69
Cerar in Milanović glede arbitraže "pojasnila vsak svoje stališče in se razšla" Premier Miro Cerar se je ob robu konference o Zahodnem Balkanu na Dunaju na kratko sešel s hrvaškim kolegom Zoranom Milanovićem. A stališč glede arbitražnega postopka nista zbližala.
18
Kriza v novinarstvu se nadaljuje - napovedujejo se nova odpuščanja Jeseni je pričakovati nova odpuščanja v novinarskih vrstah, samo na Delu načrtujejo zmanjšanje števila zaposlenih za 20, od teh naj bi odpustili ali upokojili osem novinarjev.
159
Razpis za štipendiranje deficitarnih poklicev bodo ponovili Ministrstvo bo razveljavilo razpis za deficitarne štipendije in objavilo novega, sporoča ministrica za delo Anja Kopač Mrak.
91
Vožnja v nasprotno smer ni le slovenska posebnost Število voženj v nasprotno smer v Sloveniji se je povečalo z uvedbo vinjet, ugotavlja Dars, ki pripravlja nekaj ukrepov za ozaveščanje in zmanjšanje tovrstne vožnje.
41
Podeljevanje štipendij po sistemu iger na srečo Ministrstvo za delo je zaradi težav pri prijavah na razpis za štipendije za deficitarne poklice napovedalo, da bo razpis razveljavilo, če bodo ugotovljene nepravilnosti.
61
Cerar: Pomagali bomo beguncem, a pomemben je tudi varnostni vidik Premier Miro Cerar je zatrdil, da je Slovenija pripravljena na morebitno večje število beguncev.
324

Izjava dneva
link
Jože Gerbec
28. avgust 2015 ob 13:21 Če je res, da se kitajsko gospodarstvo ohlaja hitreje, kot smo mislili, in glede na to, da je drugo najmočnejše gospodarstvo na svetu, bi lahko v rdeče številke za sabo potegnilo tudi druga ...
Več novic ...
Kazalo