Slovenija
slice
Evropska opozorila glede zakona o tujcih nekaj negotovosti vnesla tudi v koalicijo
Pozivi iz Bruslja se nadaljujejo, 17. januar 2017 ob 20:48 Vsebina novele zakona o tujcih je po pritiskih iz domače in mednarodne javnosti še nejasna. V koaliciji bodo počakali na mnenje zakonodajno-pravne službe, opozicija je glede podpore razdeljena.
76
Pod mostovi ali kako živijo ljudje, ki so padli pod prag revščine
176
17. januar 2017 ob 06:26 Dokumentarec Pod mostovi razgalja bedo, v kateri živi vse več državljanov Slovenije.
Sindikati: Krize je konec, minimalna plača naj se občutno zviša
248
17. januar 2017 ob 14:28 Sedem sindikalnih central predlaga, da se minimalna plača januarja skozi redno uskladitev zviša za pet odstotkov na 830 evrov bruto oziroma 630 evrov neto.
Brglezu zaradi zakona o tujcih pisal komisar SE-ja za človekove pravice
133
17. januar 2017 ob 12:58 Komisar Sveta Evrope za človekove pravice Nils Muižnieks se je s pismom obrnil na predsednika DZ-ja Milana Brgleza in poslance pozval, naj novelo zavrnejo, ker da je v nasprotju z več evropskimi in ...
Pahor bo obiskal Rusijo, v podpis stomilijonske pogodbe
56
17. januar 2017 ob 11:44 Kmetijski minister Dejan Židan na dvodnevnem obisku v Moskvi z gostitelji usklajuje podrobnosti obiska predsednika Boruta Pahorja v Rusiji.
Cerar v bran zakonu o tujcih: Razlage konvencij ne smejo ogrožati človekovih pravic Predsednik vlade Miro Cerar je po negativnih odzivih Sveta Evrope na predlagano novelo zakona o tujcih dejal, da se niti mednarodne konvencije niti ustave ne more razlagati tako, da bi ogrožali ...
199
Za petkov kaos na cestah vzdrževalci krivijo okoliščine, ne novega pravilnika Po mnenju vzdrževalcev cest novi pravilnik nima zveze s petkovim stanjem na cestah, ko sta dež in nato sneg na podhlajeno podlago več ur hromila promet proti Koroški in na primorski avtocesti.
78
Slovenska policija vse pogosteje spremlja naše FB-je, Googlove in Applove račune Slovenski organi so v pol leta zahtevali podatke o 90 uporabnikih Googla, 15 uporabnikih Facebooka in posamezne podatke o lastnikih Microsoftovih in Applovih računov, razkrivajo poročila korporacij ...
109
Vlada bo prenovila institucijo državnega pravobranilstva S predlogom zakona o državnem odvetništvu želijo na vladi zagotoviti učinkovitejše in preglednejše opravljanje pristojnosti pravobranilstva, ki bo kot samostojen in avtonomen organ bolj fleksibilno.
6
V dveh urah se je 132 voznikov oglasilo "samo na hitro" ali "zaradi službe" V današnjem zgolj dveurnem nadzoru so ljubljanski in gorenjski policisti odkrili več kot 130 voznikov, ki so med vožnjo uporabljali telefon.
121
Ilinka Todorovski postala nova varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Programski svet RTV SLO je na seji za zaprtimi vrati odločal o novem varuhu pravic gledalcev in poslušalcev.
32
Vse "stare" nerazglašene oporoke vpisane v centralni register Notarska zbornica je v skladu z dogovorom z vrhovnim sodiščem in ministrstvom za pravosodje v Centralni register oporok vpisala vse do zdaj še nevpisane nerazglašene oporoke.
9
"Občutek imam, da se vračamo v 19. stoletje, ko socialne države še ni bilo" Zaposlitev in revščina v preteklosti nista hodili z roko v roki, danes pa zaposlitev ne zagotavlja več poti iz revščine, pod prag tveganja revščine niso padli zgolj številni prekarci, ampak se jim, ...
195
Četrt stoletja od mednarodnega priznanja Slovenije Mineva 25 let, odkar je takratna Evropska skupnost, predhodnica Evropske unije, priznala Slovenijo. To je bila prelomnica pri vključevanju države v mednarodno skupnost.
39
Vox populi: Prednost SDS-a pred zasledovalci nekoliko manjša Sodeč po raziskavi Vox populi, bi SDS, če bi bile volitve ta konec tedna, v DZ-ju dobil 22 sedežev pred 18 SMC-jevimi.
221

Izjava dneva
link
Theresa May
3
17. januar 2017 ob 14:15 Velika Britanija zapušča Evropsko unijo in moja naloga je, da naredim, kar je prav za našo državo.
Več novic ...
Kazalo