Slovenija
slice
250.000 učencev se podaja v šolsko leto. Angleščina zdaj obvezna v 2. razredu.
Previdno v prometu, 1. september 2016 ob 07:14 Za okoli 175.700 osnovnošolcev in 75.000 dijakov se danes začenja novo šolsko leto. Še zlasti zanimivo bo za okoli 22.300 otrok, ki v osnovno šolo vstopajo prvič.
1
Policija intervencijske patrulje "oborožuje" s kamerami
48
31. avgust 2016 ob 18:00 Manj nasilja in manj pritožb pričakuje policija ob začetku uporabe osebnih kamer policistov, ki jih po novem praviloma nosijo ob protestih ali nogometnih tekmah ter v patruljah, ki se prve odzivajo ...
Otroci na cesti - za nekoga znak, da prime mamico za roko, za drugega, da steče
23
31. avgust 2016 ob 13:37 Starši se moramo zavedati, da so otroci nepredvidljivi in da drugače razumejo promet, ob začetku šolskega leta polaga na srce prometna psihologinja.
NSi najbrž ima dovolj podpisov za interpelacijo Kolar Celarčeve
99
31. avgust 2016 ob 13:27 Odzivi opozicije kažejo na to, da bo poslancem NSi uspelo zbrati potrebnih 10 poslanskih podpisov pod interpelacijo zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc.
Nevladniki bi organizacije s posebnim statusom izvzeli iz obdavčevanja dobička
14
31. avgust 2016 ob 16:42 Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij je vladi predlagal, da bi se določene nevladne organizacije izvzelo iz obdavčevanja dobička, saj bi tako več denarja šlo za ...
Zaradi velike gneče bodo integrirane vozovnice prodajali do nedelje Po počitnicah se bo jutri vrnilo v šolske klopi več kot 170.000 šolarjev in približno 75.000 dijakov. Uvedba nove integrirane vozovnice je dijakom povzročila veliko težav.
27
Lah: Ni res, da me nihče ni evidentiral Poslanec Zvonko Lah je zavrnil navedbe, da je izstopil iz poslanske skupine SDS-a, ker ga nihče ni evidentiral za prihodnje volitve in ker ni postal predsednik odbora za kmetijstvo.
27
Prvi šolski dan: vedno več otrok začne šolanje z enoletnim odlogom V četrtek, 1. 9., bo v osnovnošolske klopi prvič sedlo 22.293 prvošolčkov, 715 več kot lani. Zanje je to gotovo vznemirljiv in poseben dan, prehod iz vrtca v osnovno šolo pa je pogosto stresen.
84
NSi napoveduje interpelacijo zoper ministrico za zdravje V NSi-ju so napovedali interpelacijo zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc. Očitajo ji odgovornost za slabo stanje v zdravstvu.
131
Podpora Gašperšiču še nejasna, pogovor tudi z zdravstveno ministrico Koalicijska podpora ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču ob interpelaciji je tudi po sestanku koalicije še nejasna.
15
Erik Kopač bo vladni sekretar za področje nacionalne varnosti Generalni sekretar SMC-ja Erik Kopač bo na povabilo premierja Mira Cerarja postal državni sekretar za področje nacionalne varnosti v kabinetu predsednika vlade. Funkcijo bo prevzel sredi septembra.
33
Po izključitvi Podobnika še trije vidni izstopi iz SLS-a Po odločitvi razsodišča SLS-a, da izključijo nekdanjega predsednika Marjana Podobnika, so svoje izstope napovedali še Jakob Presečnik, Stanislav Brenčič in Janez Podobnik. Izključitvi so v nekaj ...
67
V Postojni prvih osem otrok iz Sirije in Afganistana, ki so v Slovenijo prišli brez spremstva V Postojno je danes prispelo prvih osem afganistanskih in sirskih otrok, starih od devet do 16 let, ki so v Slovenijo prišli brez spremstva.
Če se "gazdi" ne oglasi na telefon ali delo odkloni, ga ta kazensko manjkrat pokliče Luka Koper pri svojem delu najema izvajalce pristaniških storitev od 35 podjetij, med katerimi je več takšnih, ki poslujejo izključno z Luko Koper.
92
Primer Rutar: prva pravnomočna sodba zaradi onemogočanja sindikalnega združevanja Sodišče na drugi stopnji je potrdilo, da sta bila nekdanja zaposlena v trgovski družbi Rutar, Boštjan Bradeško in Bernarda Gajser, kriva kršitev sindikalnih pravic, so sporočili iz ZSSS-ja.
27

Izjava dneva
link
Sandi Novak
31. avgust 2016 ob 14:48 Zdaj živim drugače kot prej. Bolje. Prej sem svet videl, pa ga nisem znal gledati, zdaj ga ne vidim, a ga znam gledati. Do izraza pridejo osnovne stvari, hvala, prosim, pogovor ...
Več novic ...
Kazalo