Slovenija
slice
Slovenijo od oktobra prečkalo več kot 274.000 prebežnikov
Večina sprejemnih centrov je praznih, 29. november 2015 ob 10:18 V Slovenijo je v soboto vstopilo 3139 prebežnikov, do 6. ure zjutraj pa 798. V sprejemnem centru v Dobovi so bili zjutraj 804 prebežniki, drugi sprejemni centri pa so bili prazni.
30
Kristjani z adventom začenjajo priprave na božič
60
29. november 2015 ob 07:58 Na današnjo prvo adventno nedeljo se začenja adventni čas, ki za kristjane predstavlja čas pričakovanja in priprave na božič, praznik Jezusovega rojstva.
Foto: "Ograjeni" razkriški kmetje: Zahtevamo odškodnino!
143
28. november 2015 ob 21:50 Kmetom v občini Razkrižje je zaradi postavitve žičnate ograje prekipelo, saj svojih polj ne morejo obdelovati, skrbi pa jih tudi, kako bo s spomladansko setvijo.
Vlada želi zvišati mejo za vstop v tretji dohodninski razred
117
28. november 2015 ob 20:22 Vlada je na dopisni seji sprejela predlog novele zakona za uravnoteženje javnih financ, po kateri bi za dve leti zmanjšali obremenitve tretjega dohodninskega razreda in s tem razbremenili srednji ...
SD bi razbremenil srednji razred in zvišal davek na dobiček
53
28. november 2015 ob 16:08 Koalicijska stranka SD je v Mariboru obravnavala nov strankin ekonomski program, s katerim želijo razbremeniti srednji razred in spodbuditi delodajalce k zaposlovanju.
150-obletnica rojstva Kreka, zagovornika kmetov in pobudnika zadružništva Mineva 150 let od rojstva Janeza Evangelista Kreka, slovenskega politika, sociologa, teologa, pisatelja in publicista.
14
Več kot dva milijona evrov za sofinanciranje programov mladinskega dela Urad za mladino, ki deluje v okviru ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, bo v letih 2016 in 2017 za sofinanciranje programov mladinskega dela skupaj namenil 2,4 milijona evrov.
Štefanec: Pojasnila nas niso prepričala; Janković: Dokazal bom svojo pravico Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je v nadzoru premoženjskega stanja ljubljanskega župana Zorana Jankovića ugotovila, da je večkrat kršil zakon, in odkrila korupcijska tveganja.
280
Čezmerno nakupovanje škoduje okolju in ustvarja nevzdržne delovne razmere Pretirano potrošništvo ima številne škodljive posledice, ki jih bodo čutile tudi prihodnje generacije, ob jutrišnjem dnevu brez nakupov opozarjajo nevladne organizacije.
31
Vlada in policisti bodo v ponedeljek sedli za pogajalsko mizo Policisti bodo po desetih dneh stavke na vladni strani dobili pogajalskega sogovornika.
59
"Socialni sporazum je padel zaradi dobrega razloga" Tri delodajalska združenja so zaradi spremembe definicije minimalne plače odstopila od socialnega sporazuma. Sindikati pozivajo k ponovnem premisleku in zanikajo kršenje sporazuma.
159
Ustavna odločba o financiranju zasebnih osnovnih šol ne bo zaživela do roka Ustavna odločba DZ-ju nalaga, da do devetega januarja prihodnje leto zagotovi 100-odstotno financiranje javnega programa v zasebnih osnovnih šolah, a se to po besedah ministrice za izobraževanje ...
43
"Vsi se zgledujemo po portalu gov.uk, Avstrijcih in Estoncih" " Zgledovali smo se po dobrih praksah doma in v tujini, seveda pa smo se želeli izogniti napakam, ki smo jih mi in drugi delali v preteklosti ," je povedala vodja projekta prenove portala eUprava ...
10
Varuh: Odnos nekaterih policistov do prebežnikov je neprimeren Varuh človekovih pravic po eni strani ministrstvo za notranje zadeve opozarja na neprimeren odnos nekaterih policistov do prebežnikov, na drugi pa na težavne razmere, v katerih delajo policisti.
89
Z novo zakonodajo manj zlorab azilnega sistema Vlada se je seznanila s predlogi za spremembo azilne zakonodaje. Ti so usmerjeni k hitrejšim postopkom in spremembam v standardih obravnave.
17

Izjava dneva
link
Tomaž Šušteršič
1
28. november 2015 ob 13:54 Vsak posameznik je odgovoren za svoja dejanja. Če je Fak na svojo roko naredil kaj takega, ve edinole on sam.
Več novic ...
Kazalo