Slovenija
slice
Obvezno služenje vojaškega roka spet postaja moderno po Evropi
Nekatere evropske države znova uvajajo naborniški vojaški sistem, 21. oktober 2016 ob 06:27 Na evropskem severu so nekatere države napovedale oz. so že znova uvedle obvezno služenje vojaškega roka.
316
Pahor kot prvi slovenski predsednik obiskal Argentino
31
21. oktober 2016 ob 07:44 Predsednik države Borut Pahor je začel uradni obisk v Argentini, kjer živi okoli 30.000 slovenskih izseljencev in njihovih potomcev. Sprejel ga je predsednik Argentinske republike Mauricio Macri.
Ustavni pravniki opozarjajo, da ima v Sloveniji predsednik republike neustrezne pristojnosti
29
21. oktober 2016 ob 16:39 Predsednik republike ima zaradi neposrednih volitev močno legitimnost, ki pa se ne odraža v njegovih pristojnostih, opozarjajo avtorji monografije Ustavni položaj predsednika republike in pozivajo k ...
Prevoznice pri odvozu lesa iz gozda bodo ukinjene
17
21. oktober 2016 ob 08:23 Koalicija in opozicija sta mnenja, da je treba ukiniti prevoznice za odvoz lesa iz gozda. Te so začasno zamrznjene zaradi žleda in lubadarja, a z letom 2017 bi postale spet obvezne.
Študentske volitve na filozofski fakulteti spremljalo spolno nadlegovanje kandidatk
125
20. oktober 2016 ob 19:44 " Vse skupaj je šlo tako daleč, da se na fakulteti nisem več počutila varno in jo obiskovala le v spremstvu prijatelja," pripoveduje Lana Satler, udeleženka študentskih volitev na ljubljanski ...
Kopač Mrakova bo morala na zagovor k Cerarju Po odločitvi vrhovnega sodišča glede velenjskih dečkov je v opoziciji večinsko mnenje, da bi bilo najbolje, če bi ministrica Anja Kopač Mrak odstopila.
121
Poslanci sprejeli strožje ukrepe glede pranja denarja Poslanci so sprejeli zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, ki uradu za preprečevanje pranja denarja prinaša inšpekcijska pooblastila.
29
Zadržanje Cete: "To smo dosegli in na to sem ponosna" "Valonski premier Magnette nam je povedal, da je prejel nekaj groženj, ni pa povedal, kakšne so bile te grožnje," razmere po zavrnitvi sporazuma opisuje poslanka Zelenih v valonskem parlamentu ...
157
Vrhovno sodišče: CSD velenjska dečka odvzel prenagljeno Vrhovno sodišče je odločilo, da je bil odvzem dečkov nezakonit - CSD bi moral najprej počakati na odločitev ministrstva, ali dajo starim staršem dovoljenje za rejniško dejavnost.
198
Zaradi nerazglašenih oporok je treba oblikovati merila za zunajsodno poravnavo Odbor za pravosodje je predlagal, naj se zaradi nerazglašenih oporok preveri obstoj elementov osebne odgovornosti - tako pri uslužbencih kot funkcionarjih sodstva.
14
Proračun skozi odbor za finance nespremenjen Odbor DZ-ja za finance in monetarno politiko je obravnaval predlog državnega proračuna za leto 2018. Zavrnil je vsa predlagana dopolnila. Akt roma nazaj na vlado.
6
Incident med študentskimi volitvami na filozofski fakulteti Na ljubljanski filozofski fakulteti, kjer so potekale študentske volitve, je zavrela kri, posredovati je morala tudi policija.
50
Cerar od Simonetija in ministrstva za finance pričakuje pojasnila Premier Miro Cerar ne bo privolil v to, da bi se v zadevi Marko Simoneti potegnile sodbe na "populističen način". Od Simonetija in ministrstva za finance pričakuje zelo jasna pojasnila.
63
Kolesa z motorjem bo treba registrirati, zavarovati in tehnično pregledati Državni zbor je po vetu državnega sveta znova potrdil dopolnitve zakona o motornih vozilih in cestnem prometu, kar pomeni, da bo treba mopede po novem registrirati.
88
Ministrica za zdravje po prestani interpelaciji zadovoljna Podpora poslancev v uspešno prestani interpelaciji za ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc pomeni dodatno zavezo, da uresničijo vse potrebne spremembe v zdravstvu.
86

Oglasno sporočilo
link
Zamenjava dobavitelja je povsem preprosta!
19. oktober 2016 ob 16:24 Zamenjava dobavitelja električne energije in zemeljskega plina je res precej bolj preprosta reč, kot si morda mislite.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Kurdski borec
4
20. oktober 2016 ob 14:07 Mi upamo, da bomo preživeli, ampak spopadamo se s sovražnikom, ki upa, da bo umrl.
Več novic ...
Kazalo