Slovenija
slice
Cerar: Organiziranje manevrske strukture je bilo junaško dejanje domoljubnih skupin
Proslava ob 25. obletnici manevrske strukture narodne zaščite, 4. oktober 2015 ob 21:00 Organiziranje manevrske strukture narodne zaščite (MSNZ) je bilo izjemno in junaško dejanje domoljubnih skupin posameznikov, je na današnji slovesnosti ob 25. obletnici njene ustanovitve poudaril ...
38
Škof Lipovšek: Darujoča in odpuščajoča ljubezen je ključ, ki vodi do sprave
183
4. oktober 2015 ob 14:59 Na spominski slovesnosti za žrtve medvojnega in povojnega nasilja na Teharjah, je celjski škof poudaril pomen sprave za trajen in resničen mir ter srečno prihodnost slovenskega naroda.
Katič: Naše ekipe prve pomoči izžarevajo humanost in solidarnost
6
3. oktober 2015 ob 20:23 Ob državnem preverjanju ekip prve pomoči v Murski Soboti je obrambna ministrica Andreja Katič dejala, da smo se po zaslugi Rdečega križa in Civilne zaščite ob begunski krizi izkazali.
Dars meri hitrost med trojanskimi predori, kaznovali še ne bodo
45
3. oktober 2015 ob 18:14 Začelo se je šestmesečno poskusno sekcijsko merjenje povprečnih hitrosti na območju trojanskih predorov. Do pridobitve ustreznega certifikata Urada za meroslovje kazni ne bo.
V Sloveniji študira 2300 tujih študentov
11
3. oktober 2015 ob 17:40 V novo študijsko leto je pri nas stopilo 90.000 študentov; med njimi dobrih 2300 tujih. "Doma je vse strožje, biti moraš točen in ne moreš izbirati predmetov," je dejal turkmenistanski študent.
Bo v tretje uspelo? Sodni svet za sodnika ESČP-ja podpira štiri imena. Sodni svet pri kandidaturi za sodnika ESČP-ja podpira vrhovno sodnico Nino Betetto, odvetnika Marka Bošnjaka, vrhovnega sodnika Miodraga Đorđevića ter harvardskega predavatelja Klemna Jakliča.
39
Vrhovno sodišče: Drnovškov kip in park lahko ostaneta Zahtevek svojcev pokojnega predsednika Janeza Drnovška je na vrhovnem sodišču padel. Zagorski občini tako ni treba odstraniti njegovega kipa in iz naziva mestnega parka črtati njegovega imena.
39
Erjavec bo zaradi prisluhov na pogovor povabil veleposlanika ZDA Premier Miro Cerar čaka na poročilo pristojnih institucij zaradi prisluškovanja, zato navedb, da sta varnostni službi ZDA in Nemčije prestrezali pogovore slovenskih državljanov, ni želel ...
83
Vohunska afera Eikonal ali zgolj prijateljsko sodelovanje tajnih služb Razkritje, da sta varnostni službi ZDA in Nemčije prestrezali pogovore slovenskih državljanov, ki so potekali prek omrežja nemškega Telekoma, odmeva tudi v Sloveniji, odgovore pa bodo skušali ...
65
Triglav na operacijo proti tihotapcem v Sredozemlje Na slovesnem postroju prvega kontingenta Slovenske vojske pred napotitvijo na operacijo EU-ja v Sredozemlje je predsednik Borut Pahor pozval k enotnim stališčem glede reševanja krize.
64
ŠOU želi Študentski kampus postaviti na trasi za železnico Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU) še vedno načrtuje sodoben študentski kampus, ki pa je povsem neusklajen s prostorskim načrtom.
53
Povprečnine še vedno razdvajajo predstavnike vlade in občin Nov krog pogajanj med predstavniki združenj občin in ministrstva za finance ni obrodil sadov, vladna stran vztraja pri svojih izhodiščih, ki se močno razlikujejo od predlogov združenj občin.
1
Slovenski kmetje 17. oktobra na ulice po vsej državi Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije (KGZS) bo 17. oktobra v večjih mestih po državi organizirala shode slovenskih kmetov.
109
Gasilci v milijonsko tožbo zaradi neizplačevanja višjega nadomestila za prehrano Sindikat poklicnega gasilstva je na mariborsko delovno in socialno sodišče vložil tožbo zaradi neizplačevanja višjega nadomestila za prehrano v nočnem času. Dolg za nazaj znaša okoli milijon evrov.
16
Ameriški obveščevalci prisluškovali slovenskim telefonskim pogovorom Ameriška obveščevalna agencija NSA naj bi s pomočjo nemške obveščevalne službe BND in Deutsche Telekoma med letoma 2005 in 2008 prisluškovala tudi telefonskim pogovorom Slovencev.
70

Izjava dneva
link
Papež Frančišek
4
4. oktober 2015 ob 14:47 Imamo paradoks globaliziranega sveta s številnimi luksuznimi stanovanji, a z vse manj topline doma in v družini. Imamo veliko zabave, a vse več globoke praznine v srcu.
Več novic ...
Kazalo