Slovenija
slice
Občine in vlada pred četrtkovim rebalansom iščejo dogovor
Rebalans proračuna, 27. januar 2015 ob 07:57 Pogajalci združenja občin se bodo danes sešli z vlado in preverili, ali je vladna ponudba varčevanja pri občinah, ki je veliko nižja od njihovih zahtev, še sprejemljiva.
14
V živo: "Politična utopija genocida še vedno ostaja skušnjava"
96
27. januar 2015 ob 10:17 Holokavst je pokazal, da genocid ni le "morilska norost, ampak je politika, ki obljublja utopijo onstran politike, eno nacijo, eno domovino, eno resnico ", je v svojem govoru ob mednarodnem dnevu ...
V osnovni šoli Deskle želijo odstaviti ravnatelja
5
27. januar 2015 ob 10:52 Na predlog inšpektorata za šolstvo je svet osnovne šole Deskle začel postopek za razrešitev ravnatelja Vojka Simčiča, so sporočili iz šole.
Cerar poslancem: Nadaljevanje privatizacije pomembno za verodostojnost Slovenije
304
26. januar 2015 ob 19:53 Državni zbor je s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade Miru Cerarju in ministrom začel redno januarsko sejo. Opozicijo sta zanimali predvsem privatizacija in zdravstvena reforma.
Zaradi postopka imenovanja Violete Bulc na tnalu KPK-ja tudi Koprivnikar
47
26. januar 2015 ob 14:28 KPK je zaradi imenovanja Bulčeve pod drobnogled vzel tudi ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja. Predsednik komisije Štefanec pa je kljub očitkom prepričan v ohranitev kredibilnosti.
Zdravstvena ministrica zaradi homeopatije ne bi jemala licenc Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je pozdravila predlog zdravniške zbornice, da zgolj ukvarjanje s homeopatsko dejavnostjo ne bi bil razlog za odvzem licence zdravniku.
36
ZaAB bi zakon o fiskalnem pravilu podprl, NSi ima še pripombe Izvršni odbor ZaAB-a bo poslanski skupini predlagal, da podpre predlog izvedbenega zakona o fiskalnem pravilu. V NSi-ju imajo še določene pripombe in predloge .
2
Predlog zakona o medijih bi RTV Slovenija stal najmanj 20 milijonov evrov Radiotelevizija Slovenija se je seznanila s predlogom sprememb Zakona o medijih, ki ga je 15. januarja 2015 v obravnavo zakonodajalcu vložila stranka SDS.
27
Anketa Vox populi: Podpora zrasla tako vladi kot SMC-ju Vlado Mira Cerarja je v januarski anketi Vox populi podprlo dobrih 32 odstotkov anketirancev, vladajočo stranko SMC pa 25 odstotkov.
57
Anketa Dela: Več podpore peticiji proti privatizaciji kot peticiji zanjo Peticija proti privatizaciji je v tokratni anketi Dela prejela višjo podporo kot pa peticija v podporo privatizaciji. Tudi varčevanju v šolstvu nasprotuje večina.
69
Tožilstvo nadaljuje pregon novinarjev. Na muhi tudi Erik Valenčič. Specializirano državno tožilstvo je zaradi suma razkritja tajnih podatkov Sove na zaslišanje kot osumljenca povabilo novinarja RTV Slovenija Erika Valenčiča zaradi objav v oddaji Koalicija sovraštva.
189
Anketa POP TV-ja: Vodstvo med strankami znova prevzel SMC Vladajoči SMC je v javnomnenjski raziskavi POP TV-ja znova prevzel vodstvo, potem ko ga je decembra premagala največja opozicijska stranka SDS.
33
Šibek potresni sunek pri Igu Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so popoldne ob 16.07 zaznali šibek potresni sunek 13 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini Iga.
1
Spomin na holokavst: "Nikoli ne smemo gledati stran in ne ukrepati" Spomin na žrtve holokavsta nosi odgovornost, da s tišino in neukrepanjem nikoli ne smemo biti sokrivi za take dogodke, je bilo med drugim sporočilo na slovesnosti ob spominu na ta množičen poboj.
76
Ministrica Györkös-Žnidarjeva: "Policija je na dnu javnega sektorja" Skupni imenovalec policije po vsej državi so iztrošenost voznega parka, neopremljenost policistov, objekti so dotrajani, investicij tako rekoč ni, opozarja ministrica za notranje zadeve.
24

Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
26. januar 2015 ob 19:33 Upamo, da bo denar, ki smo ga prispevali za razvoj Grčije, nekega dne prišel nazaj. Kaj bo, pa bomo videli.
Več novic ...
Kazalo