22. oktober 2017 ob 21:47 MMC RTV SLO Novice

Iz štaba Marjana Šarca: "Mi delamo pozitivno, nekateri pa so zaostali v času in prostoru"

"Prva ovira je premagana"
Marjan Šarec
V štabu Marjana Šarca so praznovali. Foto: BoBo

Pahor in Šarec o volilni kampanji

Nagovor Marjana Šarca

"Rezultat smo ustvarili iz nič, tudi če ne bi bilo drugega kroga, bi bil to uspeh," je preštete glasove v volilnem štabu komentiral Marjan Šarec in opozoril na težavo, in sicer na politike, ki so "zaostali v času in prostoru".

V volilnem štabu Marjana Šarca je prevladovalo entuziastično vzdušje, saj so delni izidi glasovanja ves čas nakazovali, da se bo Šarec v drugem krogu predsedniških volitev pomeril z aktualnim predsednikom Borutom Pahorjem. Ob 20.36 se je v štabu tudi razlegel prvi aplavz, saj "drugi krog bo!", nato pa so sledile čestitke predsedniškemu kandidatu. "Prva ovira je premagana," je dejala članica liste ob čestitki.

Šarčeva ekipa je bila sicer veselo in optimistično razpoložena že pred 19. uro, ko so se zaprla volišča in je prenehal veljati volilni molk. Uspeh je po Šarčevih besedah že to, da kandidiraš in pred kamerami poveš svoje mnenje, ne pa samo doma "jamraš za šankom". Mladi član liste Marjana Šarca je potencialno zmago svojega kandidata pospremil z zanosom, in sicer da bi Slovenija končno dobila predsednika, kot si ga zasluži.

"Katera televizija bolj navija za nas?"
Volilni štab je bil bogato založen s prigrizki, tudi tradicionalni kamniški zavitek je bil na mizi, pa tudi craft piva ni manjkalo. Na vprašanje, ali so na listi sami Kamničani, so člani liste hitro odvrnili, da jih je Šarec nabral "z vseh vetrov", tudi iz Štajerske in "kljuna slovenske kokoši". Smeh, ki se je razlegel med množico, je nato presekalo šaljivo vprašanje novinarjem številnih medijskih hiš, saj je iz zbrane množice priletelo: "Katera televizija bolj navija za nas?"

"Potrebne so spremembe, mlade gor, staro elito dol," je v pogovoru za MMC dejala z izidom volitev vidno zadovoljna članica liste. "Delo oziroma nedelo Boruta Pahorja si ne zasluži, da bi ga obkrožili na volilnem lističu," pa je dodal mlad Šarčev podpornik.

Šarec: "Politika je dosegla dno"
Nizko volilno udeležbo je predsedniški kandidat pospremil z besedami, da politika ljudi enostavno ne zanima več. "Politika je dosegla dno, ljudje niso več ponosni na politiko," je dejal Šarec in dodal, da je izid njegove liste odličen, saj so ga praktično ustvarili iz nič in brez kakršne koli pomoči starih političnih elit.

Na vprašanje, ali je njegova lista bolj leva ali desna, je odvrnil, da "tu ni stricev iz ozadja", pač pa zgolj mladi entuziasti. "Iskreno se zahvaljujem vsem, ki so me volili, sploh me ne zanima, ali so levica, desnica ali kaj tretjega," je sklenil Šarec. "Tu ni nobene trde levice, so ljudje vseh prepričanj," je še opisal članstvo na svoji listi.

"Pahor v resnici ni zadovoljen"
Preden se je Šarec z ekipo odpravil proti medijskemu središču v Cankarjevem domu v Ljubljani, so v volilnem štabu na velikem zaslonu spremljali komentar predsednika Boruta Pahorja, ki mu prav nihče ni verjel, da je z izidom zadovoljen, pač pa je ta za aktualnega predsednika poraz, so bili prepričani v Šarčevem štabu. "Ponosen sem na svojo ekipo in nase, da smo se izpostavili," je pred odhodom še dejal Šarec, ki se je vsem v štabu zahvalil za ves trud, ki so ga vložili med volilno kampanjo.

G. K.

Oddajte svoj komentar - Št. komentarjev: 61

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike RTV Slovenija.
Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila.

Prijavi sovražni govor


 • jebelacesta23 22. oktober 2017 ob 21:52
  Prijavi neprimerno vsebino
  Naivnost volilcev Šarca je neizmerna. Pahor je zmagovalec volitev in nobenega presenečenja ne bo. Šarec je izgubil sleherne možnosti tisti trenutek, ko se je pokazalo, da za njim stojijo levi strici iz ozadja. Če bi nastopal brez tega zaleja (brez avtobusa, vse medjske podpore), bi imel veliko več možnosti.
  Ga pa pričakujem na volitvah v DZ naslednje leto. #novobrazwannabe
  +25
  -70
 • aktivist 22. oktober 2017 ob 22:03
  Prijavi neprimerno vsebino
  Bravo Sarec! S teboj do zmage!
  +58
  -19
 • okram23 22. oktober 2017 ob 22:11
  Prijavi neprimerno vsebino
  Se bi kr strinjal z njim... Čestitke
  +38
  -12
 • MajWill 22. oktober 2017 ob 22:24
  Prijavi neprimerno vsebino
  In na svetu so ljudje, ki verjamejo, da za njim ni zelezne garniture levice?
  +32
  -44
 • ciracara 22. oktober 2017 ob 22:27
  Prijavi neprimerno vsebino
  Dokler ne bo enega pametnega desnega kandidata bo pač Slovenija stagnirala.
  +23
  -48
 • Bono 22. oktober 2017 ob 22:29
  Prijavi neprimerno vsebino
  Ne morem se znebiti občutka, da je za omenjenega, biti predsedniški kandidat, pravzaprav neka gledališka vloga.
  +17
  -41
 • zakocena_je 22. oktober 2017 ob 22:45
  Prijavi neprimerno vsebino
  Sarec imas moj DA!
  +24
  -7
 • jbzt 22. oktober 2017 ob 22:50
  Prijavi neprimerno vsebino
  Dober igralec...Ali to pomeni,če ne zmaga,da je potem "to" Kučanova marioneta za zamenjavo prejšnje marionete Cerarja ?
  +5
  -14
 • Roko_europe 22. oktober 2017 ob 22:54
  Prijavi neprimerno vsebino
  To ni bil glas za Šarca, ampak glas obupa proti Pahorju, čeprav v drugem krogu ne bo imel "kaj iskati". Je že res, kakršni ljudje, takšni politiki!
  +18
  -22
 • Celjan27 22. oktober 2017 ob 22:58
  Prijavi neprimerno vsebino
  Bo Šarec zmagal?

  Težko. V prid mu govori, da so nekateri malo širšega intelekta spregledali barbikino všečno in mlačno predsedniško insta šarado, kot slabost pa štejem - pa to sploh ni nepomembno v času selfijev - da je Pahor preprosto lepši in bolj "predsedniški" kot Šarec. Meni je sicer vseeno, povprečni volilki, bralki rumenega tiska pač ne. In teh voli kar nekaj. Njihov domet so Slovenske Novice in Lady, ne Delo in Mladina.

  Da ne omenjam Šarčeve podpore istospolnim partnerjem in posvojitvam otrok. Slovenija še ni tam. Bo pač čez 2o let. Pahor bo tako verjetno zmagal, ampak želel bi si, da bi se tudi po odločnosti zgledoval po svojem idolu in enem najboljših predsednikov vseh časov - JFK-ju.
  +39
  -8

Zadnji prispevki