Atletika
slice
Farah se je od domačih navijačev poslovil z zmago na 3.000 metrov
Izjemni Barshim preskočil 2,40 metra, 20. avgust 2017 ob 19:02 Mo Farah se je od stadionske atletike v Veliki Britaniji poslovil na Diamantni ligi v Birminghamu, kjer je zanesljivo zmagal v teku na 3.000 metrov (7:38,64).
Marija Šestak se lahko brona veseli deset let po Osaki
56
18. avgust 2017 ob 14:53 Ruska atletinja Ana Pjatih si je zaradi jemanja prepovedanih poživil prislužila štiriletni suspenz, vzeli pa ji bodo tudi bron s svetovnega prvenstva v Osaki.
Bubka edini s pol ducata zlatih medalj
3
18. avgust 2017 ob 13:16 Sergej Bubka je bil serijski zmagovalec v skoku ob palici, na svetovnih prvenstvih je tako sploh edini atlet, ki je v isti disciplini osvojil šest zlatih medalj.
Bolt dvomljivcem dokazal, da je šlo res za poškodbo
15
17. avgust 2017 ob 18:52 Usain Bolt je na družbenih omrežjih objavil dokaz, da se je na SP-ju v Londonu v štafetnem teku res poškodoval in da ni šlo za blefiranje.
Največ zmagovalnih nastopov v zadnji seriji
6
16. avgust 2017 ob 10:41 V disciplinah, v katerih imajo finalisti na svetovnem prvenstvu v atletiki po šest nastopov, zmagovalec najboljši izid največkrat doseže prav v zadnji seriji.
Farah: Sem kot pokvarjena plošča, ko ponavljam, da sem vse dosegel s trdim delom Mo Farah je v svojem zadnjem nastopu na 10.000 metrov Veliki Britaniji pritekel edino zlato posamično medaljo na domačem svetovnem prvenstvu.
3
Šele London pokazal, kako težko je biti Bolt in simbol atletike Usain Bolt se je na svetovnem prvenstvu v Londonu od največjih atletskih odrov poslovil z bronasto medaljo in spoznanjem, da je vsakega obdobja enkrat konec. Tretje mesto na 100 metrov
23
Video: Štafeta Trinidada in Tobaga presenetila Američane Svetovnega atletskega prvenstva v Londonu je konec. Sklenilo se je z moško štafeto 4 x 400 m, v kateri so tekači Trinidada in Tobaga presenetljivo ugnali favorizirane Američane.
27
Slovenska stroka zadovoljna z nastopi v Londonu Slovenski atleti se s svetovnega prvenstva vračajo z enim finalnim nastopom, Martina Ratej je v metu kopja osvojila deveto mesto.
58
Michael Johnson: Bolt se je poslovil leto prepozno Atletski navdušenci so predzadnji dan svetovnega prvenstva pričakovali zlato slovo Moja Faraha in Usaina Bolta, a razpletlo se je drugače.
54
Video: Bolt se je v zadnjem teku v karieri poškodoval! Predzadnji dan SP-ja v atletiki v Londonu je bilo na sporedu sedem končnih odločitev. V finalu na 4 x 100 m se je Usain Bolt kot zadnji član jamajške štafete poškodoval in ostal brez medalje.
78
V glavni vlogi skoka v daljino dve štartni številki Američanka Brittney Reese je s četrtim naslovom svetovne prvakinje potrdila status ene najboljših tekmovalk v zgodovini skoka v daljino.
37
Schippersova ubranila zlato na 200 m, Reesova in Fajdek serijska prvaka Vrhunec petkovega večera na SP-ju v atletiki v Londonu je bil ženski tek na 200 metrov, v katerem je drugič zapored najboljša na svetu postala Nizozemka Dafne Schippers.
76
Makwala: Molil bom, da se mi to ne zgodi več Zmaga Turka azerbajdžanskih korenin Ramila Guliyeva na svetovnem atletskem prvenstvu v Londonu ni bila najbolj po meri 60 tisoč gledalcev, saj so imeli na 200 metrov svoja favorita.
19
Nevarno orodje, kladivo doseže okoli 100 km/h Varnost ima pri atletiki v metalnih disciplinah izjemni pomen, saj včasih celo odloča med življenjem in smrtjo.
3

Citat za prebrat
link
Davo Karničar
8
20. avgust 2017 ob 10:47 Ko sem z bolečim hrbtom sedel v baznem taboru, sem si rekel, doma v takem stanju ne bi šel na Kočno, torej na K2 sploh nimam kaj iskati. Tudi tu je bila povezava z odpravo iz leta 1993.
Več novic ...
Anketa: 4. avgust 2017 ob 17:27

Ali se bodo nogometaši Maribora prebili v Ligo prvakov?

da
ne
Arhiv
Kazalo