Kolesarstvo
slice
Roglič bo vzpon med kronometrom nadaljeval na cestnem kolesu
Izjemni slovenski kolesar uvrščen v širši krog favoritov, 19. september 2017 ob 12:34 Primož Roglič je od nedelje in ekipnega kronometra na svetovnem prvenstvu v Bergnu na Norveškem z mislimi že povsem osredotočen na sredino posamično vožnjo na čas.
2
Gorazd Penko kritičen do predstave svoje hčerke Karin
3
18. september 2017 ob 18:26 Karin Penko je na SP-ju v kolesarstvu v 16-km vožnji na čas med mladinkami osvojila 34. mesto, veliko bolje pa se je med mlajšimi člani odrezal Izidor Penko in bil 15. Mavrično majico je med ...
Rogličeva forma vliva upanje na odličen posamičen kronometer
4
17. september 2017 ob 19:18 Na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu se je v Bergnu zlate medalje v ekipnem kronometru veselil Sunweb. Rogličev LottoNI-Jumbo je bil sedmi, Tratnikov CCC Sprandi osmi. Nastopilo je 17 ekip.
Roglič in Mezgec glavna aduta Slovenije na SP-ju
29
12. september 2017 ob 12:07 V nedeljo bodo Bergen zavzeli cestni kolesarji, ki se bodo teden dni potegovali za medalje na svetovnem prvenstvu.
Froome se spogleduje z zgodovinskim trojčkom
29
11. september 2017 ob 22:01 Chris Froome je že nekaj ur po zmagi na Vuelti misli usmeril v leto 2018. V mislih ima seveda novo zmago na Touru, spogleduje pa se celo s trojčkom zmag na vseh treh "grand tourih".
Trentinu zadnja etapa, Froome v rdeči in zeleni majici Zadnjo etapo Dirke po Španiji od Arroyomolinosa do Madrida je dobil Matteo Trentin, ki pa v točkovnem seštevku za zeleno majico ni prehitel zmagovalca dirke Chrisa Frooma.
40
Monika Hrastnik sedma, Tanja Žakelj deseta Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na svetovnem prvenstvu v Cairnsu v Avstraliji v krosu osvojila 10. mesto. Zmagala je Švicarka Jolanda Neff.
1
Contador za konec kariere dobil še kraljevsko etapo na Angliru Alberto Contador, ki bo v nedeljo sklenil bogato kariero v Madridu, je dobil 20. etapo Vuelte, ki se je končala na znamenitem vzponu na Angliru.
29
De Gendt le dočakal veliki trenutek na Vuelti Thomas De Gendt je dobil šprint skupine ubežnikov v 19. etapi Dirke po Španiji. Favoriti so hranili moči za odločilno etapo, v soboto bo na sporedu izjemno strm vzpon na Angliru.
28
Armee dobil boj ubežnikov, Froome odgovoril dvomljivcem Belgijec Sander Armee je zmagovalec 18. etape Dirke po Španiji, na kateri je Chris Froome po slabšem dnevu spet dokazal, da je njen gospodar.
29
Contador pred koncem kariere spomnil na zlate čase - Froome v težavah Dirka po Španiji še ni odločena. Chris Froome je v 17. etapi zašel v težave in Vincenzo Nibali se mu je približal. Zmage se je veselil Avstrijec Stefan Denifl.
29
Froome na kronometru vodstvo povišal na skoraj dve minuti Chris Froome je dodobra izkoristil 16. etapo Dirke po Španiji in zanesljivo dobil 40 km dolgo vožnjo na čas.
16
Froome lahko postane šele tretji z dvojčkom Tour-Vuelta Francoza Jacques Anquetil in Bernard Hinault sta edina kolesarja, ki sta v istem letu dobila dirki po Franciji in Španiji.
9
Lopez blestel na dolgem vzponu na Sierro Nevado Miguel Angel Lopez je dobil izjemno zahtevno 15. etapo Dirke po Španiji. V rdeči majici ostaja Chris Froome, ki je še za šest sekund povečal prednost pred Vincenzom Nibalijem.
29
Majka dobil vzpon na La Pandero Zmagovalec kolesarske dirke po Sloveniji Rafal Majka je junak 14. etape Vuelte, saj je dobil vzpon na Sierro de la Pandero.
36

Citat za prebrat
link
Goran Dragić
5
18. september 2017 ob 19:41 Spominjam se prvih dni, ko je bil Jaka Lakovič moj mentor. Jale, rad te imam. Hvala lepa tudi vsem drugim predhodnikom, da ste nas dali v ta položaj, da se borimo za slovenske barve.
Več novic ...
Anketa: 18. september 2017 ob 05:06

Kdo je bil za Dragićem in Dončićem tretji najboljši slovenski posameznik na košarkarskem EP-ju?

Anthony Randolph
Klemen Prepelič
Gašper Vidmar
Arhiv
Kazalo