Kolesarstvo
slice
Rogličeva pot med zvezde: ko je naredil napako, je ni ponovil
Lani sijajne predstave na Giru, letos na Touru, 20. julij 2017 ob 13:53 "Rad bi nekoč na kakšni priznani dirki dobil gorsko etapo," je pred štirimi leti, ko se je šele dobro začel spoznavati s profesionalnim kolesarstvom, v intervjuju za MMC svoje želje razkril Primož ...
51
 • Portret Primoža Rogliča
 • Barguil suvereno kralj gora, Froome tik pred končno zmago
  105
  20. julij 2017 ob 19:35 18. etapo Dirke po Franciji, ki se je končala z vzponom na Izoard, je dobil najboljši hribolazec na letošnjem Touru Warren Barguil, svojo moč pa je na klancu pokazal tudi Chris Froome.
  Ko so Rogliča kupovali v Novem mestu, se niso zavedali, kaj so dobili
  67
  20. julij 2017 ob 08:02 Pred osmimi leti je Borut Božič, ki je tudi v karavani letošnjega Toura, na španskih tleh poskrbel za prvo slovensko zmago na eni od največjih treh dirk, ki trajajo tri tedne.
  Veličasten napad Rogliča za največji uspeh slovenskega kolesarstva
  445
  19. julij 2017 ob 19:37 Primož Roglič je prvi Slovenec z etapno zmago na Dirki po Franciji. Silovito je napadel na vzponu na Galibier, bil prvi na najvišji točki letošnjega Toura, nato pa ohranil prednost na spustu.
  Matthews še drugič potegnil najdaljši konec
  49
  18. julij 2017 ob 17:25 Avstralski kolesar Michael Matthews je zmagovalec 16. etape Toura, potem ko je bil v ciljnem šprintu za las močnejši od Norvežana Edvalda Boassona Hagna in Nemca Johna Degenkolba.
  Froome: Mislil sem, da je boj za rumeno majico končan Trikratni zmagovalec Dirke po Franciji Chris Froome se je v 15. etapi znašel v težavah, ko je moral zamenjati zadnje kolo, in mislil je, da izgublja boj za tretje zaporedno slavje na Touru.
  28
  Roglič v lovu za zmago izenačil najboljšo slovensko uvrstitev Bauke Mollema je dobil zanimivo 15. etapo Dirke po Franciji. Med najbližjimi zasledovalci nizozemskega kolesarja je bil tudi Primož Roglič, ki je v cilj prišel na četrtem mestu.
  176
  Foto: Po Franciji s kolesarji - mimo žitnih polj, tovarne letal in starodavnih utrdb Tri tedne najboljši kolesarji sveta vozijo po zavitih gorskih cestah Pirenejev in Alp, gonijo po ravnicah, na katerih se bohoti zoreče žito, in dirjajo tako po ozkih uličicah srednjeveških mest kot ...
  11
  Matthews dobil ciljni vzpon, Froome spet v rumenem Michael Matthews je dobil 14. etapo letošnje Dirke po Franciji. Na ciljnem vzponu je imel preprosto največ moči in je že precej pred ciljem z dvignjenimi rokami slavil pred Gregom Van Avermaetom.
  67
  Mikel Landa in Chris Froome - sodelavca ali tekmeca? Potem ko je Mikel Landa drugi dan zapored etapo na Dirki po Franciji končal pred moštvenim kolegom pri Skyu Chrisom Froomom in se mu v skupnem seštevku približal le na dobro minuto, so se v karavani ...
  22
  Francoz Barguil na praznični dan osrečil sebe in rojake Warren Barguil je na francoski državni praznik, dan Bastilje, dobil 13. etapo Toura od Saint-Gironsa do Foixa v dolžini 101 km, kar je bila najkrajša načrtovana etapa v zgodovini dirke.
  140
  Riževe ploščice z banano in temno čokolado Med prenosom Dirke po Franciji na TV Slovenija je bilo tudi nekaj govora o riževih ploščicah, priljubljenem "obedu" kolesarjev na kolesu.
  7
  Silovit pospešek Bardeta na letališki stezi, Aru v rumeni majici Romain Bardet je z izjemnim finišem na vzponu na Peyragudes dobil 12. etapo Dirke po Franciji. Rumeno majico je oblekel Fabio Aru, saj je Chris Froome nepričakovano popusti l.
  234
  Pol stoletja od črnega dne na Touru - Tom Simpson umrl na Mont Ventouxu 13. julij 1967 je bil eden izmed najbolj črnih dni v zgodovini kolesarstva. Na vzponu na Mont Ventoux je umrl svetovni prvak na cestni dirki leta 1965 Tom Simpson.
  28
  Kittel po peti etapni zmagi: Ko si enkrat na najvišji ravni, je vse kot tetris Marcel Kittel je znova dokazal, da nima pravega tekmeca v šprintih na letošnjem Touru. Nemec se je veselil že pete etapne zmage in zelo težko mu bo odvzeti zeleno majico najboljšega po točkah.
  44

  Citat za prebrat
  link
  Josep Maria Bartomeu
  7
  20. julij 2017 ob 20:55 Praktično nemogoče je, da nekdo plača Neymarjevo odkupno klavzulo, ki je 222 milijonov evrov, ne da bi kršil pravila finančnega fair playa.
  Več novic ...
  Anketa: 14. julij 2017 ob 21:43

  Kdo bo zmagovalec 104. kolesarske Dirke po Franciji?

  Chris Froome
  Fabio Aru
  Romain Bardet
  Nekdo drug
  Arhiv
  Kazalo