Zimski športi
slice
Peter Prevc do prvih točk, Kobajaši v Engelbergu razred zase
Po tekmah v Švici sledi premor do novoletne turneje štirih skakalnic, 16. december 2018 ob 16:00 Nedelja v Engelbergu je prinesla suvereno zmago vodilnega v svetovnem pokalu Rjojuja Kobajašija in prve točke zime za povratnika med najboljše smučarske skakalce Petra Prevca.
116
 • Na novoletno turnejo s šestimi, in ne sedmimi Slovenci
 • Hirscher nesporni gospodar Alta Badie
  115
  16. december 2018 ob 13:57 Najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec je tudi v Alta Badii poslabšal izhodišče po prvem nastopu, ko je bil šesti, na koncu se je moral zadovoljiti z devetim mestom.
  Emi Klinec zmagovalni oder ušel za samo desetinko
  16
  16. december 2018 ob 12:25 Katharina Althaus je v Premanonu dobila tudi drugo tekmo smučark skakalk, odlično je nastopila Ema Klinec, ki je osvojila četrto mesto.
  Po veliki napaki Flisar obstal v kvalifikacijah
  2
  16. december 2018 ob 20:27 V Arosi se je z zamudo začel svetovni pokal smučarjev prostega sloga v krosu. Za edinega slovenskega predstavnika Filipa Flisarja kvalifikacije za ponedeljkovo tekmo niso bile uspešne.
  Bolezen Drinovca preprečila boljšo uvrstitev
  9
  16. december 2018 ob 16:59 Biatlonska tekmovanja za svetovni pokal v Hochfilznu so se končala z moško štafeto. Zmago so dosegli Švedi, ki so bili dobre tri sekunde hitrejši od Norvežanov.
  Johaugovi nedelja v Davosu, Čebaškova 17. Norveška smučarska tekačica Therese Johaug je zmagovalka desetkilometrske tekme v prosti tehniki za točke svetovnega pokala v Davosu. Na 17. mestu je končala Alenka Čebašek.
  1
  Peter Prevc brez finala, Zajc 12., prvenec Geigerja Skakalcu Petru Prevcu se na prvi tekmi po vrnitvi v svetovni pokal ni uspelo prebiti v finale, saj je v Engelbergu osvojil 35. mesto. Od Slovencev je bil najboljši 12. Timi Zajc.
  154
  Veliko zmagoslavje Fourcada na Tirolskem, Fak 13., Bauer 21. Zmagovalec zasledovalne tekme na 12,5 kilometra v v Hochfilznu je Francoz Martin Fourcade, ki se veseli 76. zmage v svetovnem pokalu.
  Katja Višnar peta v šprintu Davosa Katja Višnar je v šprintu svetovnega pokala v Davosu osvojila peto mesto. Zmagala je Švedinja Stina Nilsson pred Američanko Sophie Caldwell in še eno Švedinjo Majo Dahlqvist.
  1
  Slovenski dan v Franciji - Ema Klinec 3., Nika Križnar 5., Urša Bogataj 6. Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec se je še drugič letos uvrstila na zmagovalni oder, v francoskem smučarskem središču Premanon je bila tretja.
  19
  Video: Kildeju smuk v Val Gardeni; grd padec Gisina Norvežan Aleksander Aamodt Kilde je veliki zmagovalec moškega smuka v Val Gardeni, ki ga je zaznamoval grd padec Švicarja Marca Gisina.
  49
  Kotnikova tik pod zmagovalnim odrom, Mastnak in Marguč obstala v osmini finala Tim Mastnak na drugi preizkušnji v Cortini d'Ampezzu ni dosegel novega vrhunskega dosežka. Izpadel je v osmini finala, tako kot Rok Marguč. Najuspešnejša med Slovenci je bila Gloria Kotnik, ki je osvojila četrto mesto.
  4
  Luitz bo, kot kaže, ostal brez zmage v Beaver Creeku Ker je nemški veleslalomist Stefan Luitz pred finalom tekme svetovnega pokala v Beaver Creeku vdihaval kisik, mu bo FIS, kot vse kaže, vzel krstno zmago med elito.
  26
  Boe do 25. zmage kariere, Fak brez zgrešenega strela 9. Zasneženi Hochfilzen je gostil šprint biatloncev. Zmagal je Johannes Thingnes Boe, drugi pa je bil Martin Fourcade. Jakov Fak je osvojil 9. mesto.
  13
  Svindal prekosil Innerhoferja, četverica Slovencev v dveh desetinkah Petkov superveleslalom na sloviti progi Saslong v Val Gardeni/Grödnu je pripadel Akslu Lundu Svindalu, ki je za pičlih pet stotink prehitel domačega Južnega Tirolca Christofa Innerhoferja. Vsi štirje Slovenci so se drug za drugim zgnetli za petnajsterico.
  32

  Izbor
  Citat za prebrat
  link
  Peter Prevc
  2
  16. december 2018 ob 22:10 Za mano je že 21. tekma v Engelbergu. Danes sem zadovoljen z zanesljivo uvrstitvijo v finale in dvema korektnima skokoma.
  Več novic ...
  Anketa: 4. december 2018 ob 04:49

  Nostradamusi, katero mesto bo Slovenija osvojila v kvalifikacijski skupini G za Euro 2020?

  Prvo mesto.
  Drugo mesto.
  Tretje mesto.
  Četrto mesto.
  Peto mesto.
  Šesto mesto.
  Arhiv
  Kazalo