Športni SOS
slice
Đokoviću do popolne zbirke manjka le še olimpijsko zlato
563. del rubrike Športni SOS, 21. avgust 2018 ob 11:56 Novak Đoković je v Cincinnatiju osvojil še zadnji turnir serije 1.000, ki mu je manjkal v bogati karieri. Do popolne zbirke mu zdaj manjka le še zlata olimpijska medalja.
2
10 let, odkar Maribor v Evropi ni zadnji slovenski klub
17. avgust 2018 ob 08:18 Nogometaši Maribora so daleč najuspešnejši slovenski nogometni klub v Evropi, prvič po 11 letih se je zgodilo, da vijolični niso zadnji slovenski klub v Evropskih tekmovanjih.
Đoković pred mejnikom 100.000 osvojenih točk
14. avgust 2018 ob 14:14 Novak Đoković je v slabih desetih letih – odkar je ATP uvedel spremembo točkovanja – skupaj osvojil skoraj 100.000 točk. Na portalu Športni SOS tokrat govorimo o tenisu.
Največji skok in padec za Chelsea in Leicester
9. avgust 2018 ob 11:18 Nogometaši Manchester Cityja so v zadnjih petih sezonah najuspešnejša ekipa v angleškem prvenstvu, saj so osvojili dva naslova in zbrali največ točk.
100 slovenskih medalj: Od Londona do Glasgowa
9. avgust 2018 ob 08:15 Eden slovenskih vrhuncev združenih evropskih prvenstev v Glasgowu je bil nedvomno nastop Petra Johna Stevensa, ki je slovenskemu plavanju priskrbel jubilejno 100. medaljo.
Maribor sezono začel z desetko Nogometaši Maribora so udarno začeli novo državno prvenstvo, saj so na dveh gostujočih tekmah skupaj zabili kar deset zadetkov.
Ronaldo in Leonidas zabila po osem golov Miroslav Klose je najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev v nogometu, če pa upoštevamo samo tekme na izpadanje, sta na vrhu dva Brazilca.
Olimpija tretji prvak, ki je začel z dvema ničlama Nogometaši Olimpije so začetek sezone začeli s kronično neučinkovitostjo, saj so kar na štirih od petih tekem v vseh tekmovanjih ostali brez doseženega gola.
Fenomen Primoža Rogliča: Nova priložnost za vero v upanje " Res je, želel sem postati najboljši na svetu ," je v dokumentarcu rahlo sramežljivo priznal Primož Roglič in s tem razložil, zakaj svoje prihodnosti ni več videl v smučarskih skokih.
Najtežja pot do finala za Italijo, najlažja za Hrvaško Francija je na poti do finala svetovnega prvenstva igrala kar s petimi reprezentancami, ki so na Fifini lestvici uvrščeni med najboljših 15. Med svetovnim prvenstvom v nogometu na portalu Športni ...
Od 1 do 10: Od preobrata do Neymarjevega valjanja Do konca svetovnega prvenstva je le še osem tekem, v igri za naslov pa ostaja osem reprezentanc.
Število zadetkov naraslo v bojih na izpadanje Na svetovnem prvenstvu v Rusiji je prav na vsaki tekmi osmine finala padel vsaj en zadetek, povprečno kar trije na tekmo.
Videli smo že tri loterije, rekord je blizu Prvič v zgodovini svetovnih prvenstev so bile kar tri tekme osmine finala svetovnega prvenstva odločene po enajstmetrovkah. Na ta način so med najboljših osem napredovale Hrvaška, Rusija in Anglija.
Tekma z najhitrejšim izidom 1:1 v zgodovini SP-jev Tekma med Hrvaško in Dansko se je začela izjemno razburljivo, saj sta edina zadetka iz igre padla že pred koncem četrte minute.
Angleži kralji tekem brez zadetkov Šele v tretjem krogu predtekmovanja smo videli prvo tekmo brez zadetkov, kar je precej manj v primerjavi s prejšnjimi svetovnimi prvenstvi v nogometu.

Izbor