Športni SOS
slice
LeBron petič presegel 45 točk, Jordan razred zase
526. del rubrike Športni SOS, 19. april 2018 ob 13:53 LeBron James je na drugi tekmi serije proti Indiani dosegel 46 točk, kar je najboljši izkupiček katerega koli igralca v letošnji končnici Lige NBA.
59
Zgodovina: Vegas za metlo potreboval le sedem golov
18. april 2018 ob 10:21 Šele petič v zgodovini končnice Lige NHL je zmagovalec dobil serijo v zmagah s 4:0, pri čemer pa je na prav vsaki tekmi slavil le z golom razlike.
Najvišje povprečje golov v enem krogu Prve lige kar 5,6
12. april 2018 ob 11:03 Ljubitelje nogometa običajno navdušujejo zadetki, najvišje povprečje v zgodovini slovenske nogometne lige je staro več kot 21 let.
Redko videno: trije rdeči kartoni isti ekipi
6. april 2018 ob 09:48 Nogometaši Celja so prejšnji konec tedna dodobra kaznovali številne izključitve, saj so v mrežo Ankarana spravili kar sedem žog.
Polfinalisti LP so lahko prvič sami državni prvaki
3. april 2018 ob 11:01 V igri za zmago v Ligi prvakov je le še osem ekip, polovica od teh je na poti do naslova državnega prvaka v eni od najmočnejših lig na svetu.
Kateri dan pade največ rekordov v poletih? Letos smučarjem skakalcem ni uspelo popraviti svetovnega rekorda, premikanje meje mogočega vseeno buri duhove številnih gledalcev.
V Planici skoraj polovica poletov daljša od 220 metrov Čeprav Peter Prevc v zadnjih dveh sezonah ni niti enkrat preletel 240 metrov, še vedno ostaja v vrhu statistike poletov čez to mejo, le da ima zdaj družbo še treh skakalcev.
Norvežani v Vikersundu slavili rekordno zmago Norveški skakalci so bili na ekipni tekmi v poletih tako prepričljivi, da so za zmago potrebovali le sedem nastopov.
Nič kaj spodbudno: Le ena zmaga Slovenije na ekipnih tekmah Ekipna tekma alpskih smučarjev obstaja dobro desetletje, v tem času slovenski smučarji niso bili preveč uspešni, saj so se v 11 nastopih veselili ene same zmage.
Vstopnica za finale? Gisinu ni bilo dovolj niti 122 točk. Na finalu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju v Äreju bo nastopilo šest Slovencev, pravico do nastopa pa je izpolnila tudi Tina Robnik, ki je zaradi poškodbe sicer končala sezono.
Federer zna unovčiti zgodnje izpade favoritov Roger Federer na grand slamih nima najboljše medsebojne statistike proti Rafaelu Nadalu in Novaku Đokoviću, a ta statistika se precej spremeni, če upoštevamo dodatno merilo.
Hirscher in Kristoffersen najbolj dominanten par Marcel Hirscher in Henrik Kristoffersen sta na kar 23 tekmah svetovnega pokala hkrati osvojila prvi dve mesti, kar je največ med vsemi pari v zgodovini alpskega smučanja.
Kranjec prvi Slovenec po 22 letih v elitni sedmerici V zadnjih letih se z besedo doping največ povezuje Rusijo, zato ni presenetljivo, da so prav športniki iz te države zaradi dopinga na zimskih olimpijskih igrah izgubili največ medalj.
Fakovi medalji: S slovaško pomočjo do celotnega seznama Jakov Fak se je iz Pjongčanga vrnil s svojo drugo olimpijsko medaljo, ki jo je osvojil za drugo državo. Na portalu Športni SOS smo nekaj ur po njegovem uspehu sestavili seznam športnikov
Največji padec medalj? Rusija, za njo pa Slovenija. Slovenski deskar na snegu Žan Košir ima odličen olimpijski izkupiček, saj je v samo štirih nastopih osvojil kar tri medalje.

Izbor