Športni SOS
slice
Edmund si je zadnji hip premislil in moral v kvalifikacije
462. del rubrike Športni SOS, 22. avgust 2017 ob 11:35 Naslednji teden se v New Yorku začenja zadnji turnir za grand slam sezone, nekateri najboljši igralci formo pilijo na turnirju v Winston Salemu.
Bubka edini s pol ducata zlatih medalj
18. avgust 2017 ob 13:16 Sergej Bubka je bil serijski zmagovalec v skoku ob palici, na svetovnih prvenstvih je tako sploh edini atlet, ki je v isti disciplini osvojil šest zlatih medalj.
Največ zmagovalnih nastopov v zadnji seriji
16. avgust 2017 ob 10:41 V disciplinah, v katerih imajo finalisti na svetovnem prvenstvu v atletiki po šest nastopov, zmagovalec najboljši izid največkrat doseže prav v zadnji seriji.
Nevarno orodje, kladivo doseže okoli 100 km/h
11. avgust 2017 ob 07:03 Varnost ima pri atletiki v metalnih disciplinah izjemni pomen, saj včasih celo odloča med življenjem in smrtjo.
Največji pritisk na obeh klubih iz Manchestra
10. avgust 2017 ob 07:27 Še pred slabim desetletjem je imela oznako najboljše nogometne lige na svetu, (vsaj) La Liga jo je pri tem že prehitela, a Premier liga še vedno uživa status lige, kjer je najteže osvojiti naslov.
Bolt v celotni karieri izgubil le sedem pomembnih tekov Morda je Usain Bolt z bronom v Londonu koga razočaral, a to je bil njegov šele sedmi poraz na stezi v članski konkurenci, kar priča o dominantni karieri.
Športni SOS odgovarja na 1.000. vprašanje: Športniki s tisoč zmagami Naslednji mesec bo minilo pet let, odkar je začel delovati portal Športni SOS, na katerem odgovarjamo na vaša vprašanja o športu, športni zgodovini in statistiki.
Adrian še vedno čaka na prvo posamično zlato Ameriški plavalec Nathan Adrian je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojil tri zlate medalje, skupaj jih ima kar osem, a še vedno čaka na prvo v posamični disciplini.
Mariboru v Evropi največkrat sodili Nemci Latvijec Andris Treimanis bo drevi Mariboru še drugič sodil v evropskih pokalih, prvič je bilo to pred štirimi leti, ko je Maribor uspešno preskočil Birkirkaro. Takrat je bilo v Ljudskem vrtu 2:0.
Federer prevzel Samprasu še dva rekorda Roger Federer je osvojil rekordnih 19 turnirjev za grand slam, v finalih je igral proti kar 13 tenisačem, kar je prav tako največ v zgodovini teniške igre.
Kroglica, ne odpelji me (pre)daleč na vzhod Slovenski nogometni klubi si pred evropskimi tekmovanji zaradi otežene logistične povezave običajno ne želijo potovati daleč proti vzhodu. A ples kroglic jih je nemalokrat poslal prav tja.
11-metrovke šele drugič odločene po treh serijah Čile je v polfinalu konfederacij enajstmetrovke proti Portugalski dobil že po treh serijah, kar se je zgodilo šele drugič v reprezentančnem nogometu.
Foto: Delček sekunde je dovolj, da športnik izgubi razum En sam trenutek je dovolj, da človek izgubi nadzor nad sabo in naredi nepremišljeno potezo, ki lahko škoduje sočloveku.
Katar za zmago v nizu potreboval 45 točk Slovenski odbojkarji so v letošnji svetovni ligi za zmago v drugem nizu proti Egiptu potrebovali 39 točk, kar spada med zelo dolge nize.
New York kralj naslovov, Green Bay najmanjše mesto New York je najbolj poseljeno ameriško mesto, ki se ponaša tudi z največ naslovi v štirih najelitnejših ameriških ekipnih športih.