Številke
slice
Številke in animirani filmi: dva milijona dlak, množica balonov, 202 zoba ...
Zanimivosti iz celovečernih risank, 14. december 2017 ob 10:26 Ustvarjalci animiranih filmov, ki imajo na voljo visok proračun, pri izdelavi pogosto mislijo na najmanjše podrobnosti. V prazničnem decembru na podkastu Številke govorimo o animiranih filmih.
14
Z Markom Snojem o besedi leta: "Jezik je najboljše ogledalo naše družbe"
12. december 2017 ob 10:01 "Če izbiramo osebnost leta, športnika leta, vinsko kraljico in bob leta ... gotovo je prav, da se odločimo tudi za besedo leta," je prepričan jezikoslovec Marko Snoj.
Čarobni svet risank: otroke lahko povsem potegnejo vase
8. december 2017 ob 06:39 Med asociacije na besedo otrok sodijo igra, zabava, druženje in seveda tudi risanke. Želja otrok po ogledu risank je neverjetna, včasih se zazdi, da jih povsem začarajo. Na podkastu Številke
Izbiramo besedo leta, predlagajte jo tudi vi!
108
30. november 2017 ob 08:30 ZRC SAZU je lani v obsežni akciji prvič iskal besedo leta (javnost je v glasovanju izbrala besedo begunec), letos pa se akciji pridružuje tudi MMC.
Pavle Kozjek je v vsakem človeku skušal najti najboljše
15
15. november 2017 ob 09:06 Avgusta 2008 se je odprava treh slovenskih alpinistov želela povzpeti na Muztagh Tower, Gregor Kresal in Dejan Miškovič sta se vrnila, na gori pa je ostal Pavle Kozjek. Na portalu Številke
Muztagh Tower: Usodno križišče treh slovenskih alpinistov Slovenija je s številnimi drznimi in prvenstvenimi vzponi brez dvoma ena od alpinističnih velesil.
Življenje z otrokom s posebnimi potrebami Nobena nosečnica (vsaj na začetku) ne pričakuje, da se ji bo rodil otrok s posebnimi potrebami. A taki otroci se zaradi različnih vzrokov vseeno rojevajo. Na podkastu Številke
Vzroki za nedonošenost: večplodnost, socialni vzroki, starost matere ... V Sloveniji se zadnja leta rodi okrog 20.000 dojenčkov, pri veliki večini prehod v naš svet ni pretirano težaven, nekateri pa potrebujejo zdravstveno oskrbo, ki jim pomaga preživeti.
9
Goran Dragić: od nogometaša do kapetana košarkarske reprezentance Vsi športniki si želijo uspeti na najvišji ravni, a naval kritik pri mnogih lahko hrani črv dvoma o lastnih sposobnostih. A Goranu Dragiću so take kritike do končnega uspeha celo pomagale.
Zakaj je Goranu Dragiću uspelo? Goran Dragić je na začetku igranja v Ligi NBA le redko začenjal tekme v prvi postavi, redko je premagal mejo desetih točk in le malokdo je verjel, da bo postal eden najopaznejših igralcev lige.
49
Najboljši turnir Gorana Dragića v reprezentančnem dresu Goran Dragić je večkrat poudaril, da je letošnje evropsko prvenstvo njegova zadnja reprezentančna akcija.
15
Goran Dragić: Želim si nekaj osvojiti s Slovenijo Goran Dragić je danes najbolj cenjen in priznan slovenski košarkar. A preden je postal kapetan slovenske košarkarske reprezentance in prvi obraz Miamija, je prehodil dolgo pot.
39
Podkast Številke v novi preobleki: želja in strah Ta teden se vrača podkast Številke, ki bo v svoji četrti sezoni precej spremenil svojo podobo. Do zdaj je v treh sezonah izšlo 106 epizod.
1
Športne številke: od svetovnih prvakov do najboljše šahistke Peter Prevc, Shaun Murphy in Judit Polgar je le nekaj športnikov, ki so gostovali v tretji sezoni podkasta Številke.
2
Američani malce prikrojili resnico o Petroviću in Divcu Nogometni incidenti, spor med Draženom Petrovićem in Vladetom Divcem ter odhod Jureta Zdovca iz reprezentance je le nekaj dogodkov z začetka 90. let, ki so prepletli šport in politiko.
36

Kazalo