slice
Trump uresničil grožnjo in Kitajski naložil za 50 milijard dolarjev carin
Peking grozi s povračilnimi ukrepi, 22. marec 2018 ob 19:14 Ameriški predsednik Donald Trump je z več kot enoletno zamudo uresničil svojo predvolilno grožnjo in uvedel kazenske gospodarske ukrepe proti Kitajski, s katero imajo ZDA največji zunanjetrgovinski ...
81
Avstrija zaradi nacistične majice iz Izraela odpoklicala diplomata
8
22. marec 2018 ob 22:10 Avstrijsko zunanje ministrstvo je iz svojega veleposlaništva v Izraelu odpoklicalo uslužbenca, potem ko je na Facebooku objavil fotografijo sebe v majici z znakom nacistične tankovske divizije.
"Dvolični" Justin Trudeau brani kanadsko prodajo orožja Savdski Arabiji
41
22. marec 2018 ob 18:21 Justin Trudeau brani odločitev svoje vlade, da potrdi prodajo oklepnih vozil in orožja Savdski Arabiji, češ da je dogovor v skladu s kanadsko zunanjo in obrambno politiko.
Francijo ohromila stavka zaposlenih v javnem sektorju
37
22. marec 2018 ob 20:50 V Franciji so danes stavkali zaposleni v javnem sektorju. Na poziv sindikatov so bile zaprte številne šole, vrtci in knjižnice, močno je moten železniški in letalski promet.
V Vatikanu afera "Lettergate" odnesla vodjo komunikacij
8
22. marec 2018 ob 16:12 Vatikan pretresa nova afera - pod drobnogledom je pismo, ki ga je nekdanji papež Benedikt XVI.
Zuckerberg: Če ne moremo varovati osebnih podatkov, si ne zaslužimo zaupanja Ustanovitelj družbenega omrežja Facebook Mark Zuckerberg je po razkritju, da je omrežje omogočilo priskrbeti podatke o 50 milijonih uporabnikov, ki so bili zlorabljeni, dejal, da mu je žal.
77
17-letna Ahed Tamimi, ki je oklofutala izraelskega vojaka, za osem mesecev v zapor 17-letna palestinska aktivistka Ahed Tamimi, ki je bila posneta, kako klofuta in brca dva pripadnika izraelske vojske pred njenim domom na zasedenem Zahodnem bregu, je sprejela dogovor z izraelskim ...
154
Nizozemska: Na referendumu najverjetneje proti večjemu nadzoru obveščevalnih služb Nizozemski volivci in volivke so v sredo glasovali na neobvezujočem referendumu o novi zakonodaji o krepitvi vladnega nadzora na spletu.
3
Prijeli direktorja malteške banke, ki jo je raziskovala umorjena novinarka V New Yorku so prijeli 38-letnega iranskega bančnika Alija Sadra Hašemija Nedžada, predsednika uprave malteške banke Pilatus, ki je bila v središču preiskav korupcije oktobra umorjene malteške ...
15
Najmanj šest mrtvih v eksploziji v kemični tovarni na Češkem V kemični tovarni v bližini Prage je v eksploziji umrlo najmanj šest ljudi, več je ranjenih.
10
Sarkozy: Tožilstvo nima nobenih dokazov Nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki je obtožen korupcije, trdi, da tožilstvo nima dokazov proti njemu. Od prvih obtožb zoper njega iz leta 2011 živi v peklu, je dejal.
19
Perujski predsednik Kuczynski odstopil pod pritiskom obtožb o korupciji Perujski predsednik Pedro Pablo Kuczynski je še pred četrtkovim parlamentarnim glasovanjem o njegovi odstavitvi zaradi korupcijskih povezav sporočil, da odstopa s položaja, in zanikal krivdo.
3
Slovaški predsednik vendarle potrdil novo vlado Slovaški predsednik Andrej Kiska je tokrat potrdil novo vlado, ki jo je sestavil mandatar Peter Pellegrini. V torek je namreč zavrnil predlagani kabinet in ga pozval k spremembam.
5
Angela Merkel: Begunska kriza je razdelila nemško družbo V prvem nagovoru nemškega parlamenta je nemška kanclerka Angela Merkel poudarila, da je begunska kriza razdelila nemško družbo, dejala, da je islam postal del Nemčije, ter obsodila turško ofenzivo ...
125
Nekdanji francoski predsednik Sarkozy obtožen korupcije Nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy je obtožen korupcije, ker naj bi prejel več milijonov evrov od nekdanjega libijskega diktatorja Moamerja Gadafija za financiranje volilne kampanje.
23

Anketa: 5. marec 2018 ob 22:48

Kdo bo sestavil novo italijansko vlado?

Voditelj Lige Matteo Salvini.
Voditelj Gibanja petih zvezd Luigi Di Maio.
Nobeden izmed njiju, ampak tretja oseba, tehnični mandatar.
Nikomur ne bo uspelo sestaviti vlade, ampak bodo razpisane nove volitve.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Mary Nash
22. marec 2018 ob 14:04 Živimo v zelo individualistični družbi, zato se na ta način gleda na ženske pravice. Mislim, da obstaja veliko upanje za ženske. Če pogledamo iz zgodovinske perspektive, vidimo napredek zelo jasno.
Več novic ...
Kazalo