slice
Vodja opozicije Guaido se je na protestih razglasil za predsednika Venezuele
Maduro prekinil diplomatske stike z ZDA, 23. januar 2019 ob 21:43 Na množičnih protestih proti predsedniku Nicolasu Maduru se je opozicijski voditelj Juan Guaido razglasil za začasnega predsednika Venezuele. Njegovo predsedstvo so priznale ZDA, Argentina, Brazilija, Čile, Gvatemala, Kolumbija, Paragvaj in Peru.
197
Putin: Rusija in Turčija nameravata stabilizirati sirsko pokrajino Idlib
6
23. januar 2019 ob 21:21 Ruski predsednik Vladimir Putin je po sestanku s turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom v Moskvi sporočil, da sta se pogovarjala o načrtu stabilizacije v sirski pokrajini Idlib.
Angela Merkel v Davosu: "Grozi nam drobljenje mednarodne ureditve"
9
23. januar 2019 ob 20:35 Nemška kanclerka Angela Merkel je na zasedanju Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) v Davosu pozvala k multilateralizmu in reformi mednarodnih organizacij. Za svobodno trgovino se je zavzel tudi japonski premier Šinzo Abe.
Francija zavrača italijanske kritike: "Ne bomo tekmovali, kdo je neumnejši"
10
23. januar 2019 ob 18:47 Francija se je odzvala na ostre kritike podpredsednikov italijanske vlade Mattea Salvinija in Luigija Di Maia. Ministrica za evropske zadeve Nathalie Loiseau je sporočila, da se z Italijani ne bodo spuščali v besedno vojno.
Zimbabve: Vojsko obtožujejo "sistematičnega mučenja" protestnikov
6
23. januar 2019 ob 08:11 Komisija za človekove pravice, ki jo je imenovala zimbabvejska vlada, je vojsko obtožila uporabe "sistematičnega mučenja" za zatiranje protestov, ki so pred več kot tednom dni izbruhnili zaradi velikega povišanja cen goriva.
Hongkong: Predlog zakona, po katerem bi bilo posmehovanje kitajski himni kaznivo Pred hongkonškim zakonodajnim svetom je predlog zakona, po katerem bi postalo posmehovanje kitajski državni himni kaznivo dejanje, za katero sta zagrožena visoka denarna kazen in do triletna zaporna kazen.
8
Iz utrdbe IS-ja na vzhodu Sirije odšlo 5.000 ljudi, med njimi tudi borci Iz zadnje utrdbe džihadistične skupine Islamska država (IS) na vzhodu Sirije je od ponedeljka odšlo skoraj 5.000 ljudi, med njimi tudi okoli 500 borcev, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice.
62
Sony bo svoj evropski sedež zaradi brexita preselil iz Velike Britanije Japonsko podjetje Sony bo preselilo svoj evropski sedež iz Velike Britanije na Nizozemsko, da se bo izognilo motnjam zaradi brexita.
32
V Atenah razprava o sporazumu z Makedonijo. Bo le prišlo do dogovora? V grškem parlamentu se je začela razprava o sporazumu o razrešitvi spora o imenu Makedonije. Glasovanje bo predvidoma v četrtek zvečer.
14
V Davosu tudi o podnebnih spremembah. Udeleženci prihajali z zasebnimi letali. V Davosu v Švici se je začelo zasedanje Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), kjer so na dnevnem redu tudi podnebne spremembe, kljub temu pa so udeleženci tja prihajali z zasebnimi letali in helikopterji.
45
Predlog pravosodne reforme v Romuniji povzročil spor med predsednikom in vlado V Romuniji, ki predseduje Evropski uniji, je predlog nove pravosodne reforme poskrbel za nov spor med predsednikom države Klausom Iohannisom in vlado.
2
Nemčija proučuje uporabo ultrazvoka za določanje starosti mladoletnih prebežnikov brez spremstva Lani so nemški zdravniki zavrnili pozive, da bi za potrditev starosti mladoletnih prebežnikov brez spremstva uvedli obvezni rentgenski pregled. Zdaj nemško zdravstveno ministrstvo začenja milijon evrov vredno študijo o vplivih ultrazvočnega pregleda.
64
Salvini stopnjuje spor: Francija nima interesa za stabilizacijo Libije Italijanski notranji minister Matteo Salvini stopnjuje besedno vojno med Rimom in Parizom po italijanski obtožbi, da je Francija odgovorna za revščino v Afriki. Dejal je, da Francija ne želi stabilne Libije.
68
ZDA: Vrhovno sodišče začasno potrdilo prepoved služenja v vojski za transseksualce Vrhovno sodišče ZDA, v katerem so konservativni sodniki v večini, je potrdilo odločitev predsednika Donalda Trumpa o začasni prepovedi služenja transseksualcev v vojski.
42
Roth: Niti Shakespeare si ne bi mogel zamisliti brexitovske tragedije takih razsežnosti  Britanska premierka Theresa May je nagovoru v spodnjem domu britanskega parlamenta vztrajala, da je najboljša možnost izstop iz EU-ja z dogovorom. Medtem opozicija predstavlja druge možnosti. Novo glasovanje je predvideno za 29. januar.
42

Anketa: 7. december 2018 ob 18:06

Kakšen veter bo zapihal v CDU-ju z novo vodjo Annegret Kramp-Karrenbauer?

Nič se ne bo spremenilo, saj bo še naprej vodila politiko Angele Merkel.
Prinesla bo določene spremembe.
Ne vem.
Arhiv
izbor //svet
Izjava dneva
link
Miro Cerar
1
23. januar 2019 ob 11:52 Popolnoma nesprejemljivo je, da bi tudi kandidati iz Združenega kraljestva sodelovali na volitvah in bili izvoljeni v parlament.
Več novic ...
Kazalo