slice
Mun in Kim na korejski sveti gori, ZDA za takojšnje pogovore
Pompeo za takojšnja pogajanja s Severno Korejo, 20. september 2018 ob 08:05 Tridnevni obisk Severne Koreje je južnokorejski predsednik Mun Dže In sklenil z obiskom korejske svete gore Paektu, kjer je s Kim Džong Unom ponovil zavezo za jedrsko razorožitev Korejskega polotoka.
18
Hezbolah pozdravil dogovor o Idlibu, a ostaja v Siriji
14
20. september 2018 ob 09:04 Vodja Hezbolaha Hasan Nasrala je podprl dogovor Rusije, Irana in Turčije, da se okoli edine preostale uporniške sirske pokrajine vzpostavi demilitarizirano območje in odpove pričakovana ofenziva, ...
Trump napadel Sessionsa: "Nimam državnega tožilca"
13
20. september 2018 ob 07:18 Predsednik ZDA Donald Trump je v najostrejšem napadu doslej na Jeffa Sessionsa v intervjuju zatrdil, da sploh nima generalnega tožilca, in mu ob izvzetju iz preiskave o Rusiji očita tudi neodzivnost ...
Ascension: eden najodročnejših otokov sveta, kjer prebivalci nimajo pravice bivati
30
20. september 2018 ob 06:38 "Nikdar ne boste uganili, od kod smo," ob koncu večera zagotovi angleško govoreči obiskovalec, ki se je nedavno mudil v Hiši Franko.
Slovenka v Južni Karolini: "Ko sem izvedela, da naj bi Florence zadela moj kraj, sem takoj spakirala"
25
19. september 2018 ob 12:50 Čeprav je orkan Florence oslabel v tropsko depresijo, so oblasti zaradi nevarnosti za predele na predvideni poti orkana odredile evakuacijo.
ICC napovedal preliminarno preiskavo zločinov nad Rohingi Glavna tožilka Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Fatou Bensouda je napovedala začetek preliminarne preiskave glede domnevnih zločinov Mjanmara nad pripadniki pretežno muslimanske manjšine Rohinga.
35
Nepal bo lahko uporabljal kitajska pristanišča Kitajska in Nepal sta dosegla dogovor o nepalski uporabi kitajskih pristanišč, kar potrjuje premik Nepala od Indije h Kitajski.
7
Po škandalu zaradi pranja denarja odstopil direktor največje danske banke Po razkritju škandala, povezanega s pranjem denarja v estonski podružnici, je odstopil izvršni direktor največje danske banke Danske Bank Thomas Borgen.
24
Save the Children: Otroci v Jemnu zaradi lakote ne morejo niti jokati več Humanitarna organizacija Save the Children opozarja, da je zaradi vojne v Jemnu ogroženo življenje še milijon otrok, kar je število lačnih otrok povečalo na 5,2 milijona.
91
Kim in Mun želita Korejski polotok spremeniti v deželo miru Južnokorejski predsednik Mun Dže In in severnokorejski vodja Kim Džong Un sta se zavezala k jedrski razorožitvi Korejskega polotoka, železniški povezavi in združitvi v vojni ločenih družin.
47
Unicef: Vsak peti otrok na svetu ne hodi v šolo Na svetu so skoraj 303 milijoni otrok in mladih, ki ne hodijo v šolo. To pomeni, da se ne izobražuje vsak peti otrok na svetu, ugotavlja Unicef v poročilu, imenovanem Ukradena prihodnost.
13
Nekdanji pakistanski premier Šarif začasno na prostosti Pakistansko sodišče je odredilo izpustitev nekdanjega premierja Navaza Šarifa iz zapora, le dva meseca pred tem, ko bi moral zaradi korupcije začeti prestajati 10-letno zaporno kazen.
Grčija premešča prebežnike iz prenatrpanega taborišča na Lezbosu Grške oblasti bodo preselile okoli 2.000 prosilcev za azil iz begunskega taborišča Moria, v katerem je nastanjenih 9.000 ljudi, kar je trikrat več od njegovih prvotnih zmogljivosti.
21
Peking vrača udarec ZDA s carinami na 60 milijard dolarjev ameriških dobrin Trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko se je začela - Peking je kot povračilo za nove carine ZDA na kitajski izvoz uvedel dodatne carine na ameriško blago, izvoženo na Kitajsko, v vrednosti 60 ...
51
Predlagana nova veleposlanica ZDA čez prvo oviro Odbor ameriškega senata za mednarodne odnose je potrdil nominacije osmih kandidatov za veleposlanike, med njimi tudi Lynde Blanchard, ki jo Bela hiša pošilja v Slovenijo.
16

Anketa: 16. september 2018 ob 14:57

Ali podpirate idejo londonskega župana Sadiqa Khana o razpisu novega referenduma za brexit?

Da.
Ne.
Ta tema me sploh ne zanima.
Arhiv

Župan Londona Khan poziva k razpisu novega referenduma o brexitu.

Izjava dneva
link
Zdenka Čebašek-Tratnik
6
19. september 2018 ob 14:47 Demenca mora biti skrb vseh nas. Če bomo dolgo živeli, se bomo vsi srečali z njo. Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije o razsežnostih demence.
Več novic ...
Kazalo