slice
Ši: "Kitajska bo postala velika moderna socialistična država"
Bo kitajski predsednik Ši Džinping zapisan v ustavo?, 23. oktober 2017 ob 21:55 V Pekingu se končuje enotedenski kongres kitajske komunistične partije, na katerem kitajska oblast vsakih pet let izbere vodstvo.
26
"Pahorjeva priljubljenost izvira iz dejstva, da se Slovenci nimajo nad ničimer pritoževati"
198
23. oktober 2017 ob 11:37 "'Kralju Instagrama' Borutu Pahorju se ni uspelo izenačiti z Milanom Kučanom in zmagati v prvem krogu predsedniških volitev," je zapisal Jutarnji list in ocenil, da je Pahorja v drugi krog poslala ...
Francoski aktivisti Puigdemontu ponudili zatočišče
196
23. oktober 2017 ob 18:06 V primeru dodatne zaostritve konflikta z Madridom so francoski aktivisti Odbora za samoodločbo Severne Katalonije katalonskemu voditelju Carlesu Puigdemontu in vladi ponudili zatočišče.
Tajfun Lan na Japonskem zahteval sedem življenj, okoli sto je ranjenih
23. oktober 2017 ob 17:29 V divjanju tajfuna Lan nad skoraj celotnim ozemljem Japonske je umrlo sedem ljudi, okoli sto je poškodovanih.
Napadalec na radiu Eho Moskve zabodel novinarko
30
23. oktober 2017 ob 15:14 Neznanec je v Moskvi vdrl v prostore radia Eho Moskve in zabodel radijsko voditeljico Tatjano Felgengauer. Novinarka je bila huje poškodovana, prepeljali so jo v bolnišnico. Napadalca so aretirali.
ZN želi zbrati 369 milijonov evrov pomoči za Rohinge Združeni narodi so na donatorski konferenci v Ženevi pozvali mednarodno skupnost, naj do februarja zbere 434 milijonov dolarjev (369 milijonov evrov) humanitarne pomoči za reševanje begunske krize v ...
24
Tudi Todorićev mlajši sin, Ivan, zavrnil obtožbe o zlorabah v Agrokorju Preiskovalni sodnik na zagrebškem županijskem sodišču je zaslišal tudi Ivana Todorića, mlajšega sina dolgoletnega predsednika uprave koncerna Agrokorja Ivice Todorića.
3
Lombardija in Veneto enotna - zahtevata več avtonomije Volivci v dveh bogatih italijanskih pokrajinah Lombardija in Veneto so na nedeljskih referendumih odločno, z več kot 90 odstotki vseh glasov, podprli več avtonomije.
22
Rusi uničenje Rake primerjajo z bombardiranjem Dresdna leta 1945 Rusija je obtožila koalicijo pod vodstvom ZDA, da so z bombardiranjem sirskega mesta Rake to mesto "izbrisale z obličja Zemlje".
91
V Italiji za 400 odstotkov več primerov sifilisa kot leta 2000 Spolno prenosljive bolezni so v Italiji v porastu, tako se je na primer število primerov sifilisa od leta 2000 povečalo za kar 400 odstotkov, opozarjajo italijanski bolnišnični dermatologi.
27
Irak in Savdska Arabija po 27 letih napetosti krepita medsebojne odnose Na srečanju v savdski prestolnici Riad so se predstavniki Iraka in Savdske Arabije pogovarjali o nadgradnji strateškega sodelovanja med državama in omejevanju iranskega regionalnega vpliva.
13
Če bo Puigdemont razglasil katalonsko neodvisnost, mu grozi aretacija Tiskovna predstavnica katalonske vlade Carme Forcadell je napovedane ukrepe španske vlade označila za de facto državni udar.
116
Palestinec na Facebooku voščil dobro jutro in končal v zaporu Izraelska policija je prijela Palestinca, ki je ob svoji fotografiji na Facebooku v arabščini voščil dobro jutro, kar je Facebook v hebrejščino prevedel kot "napadite jih".
16
Množični protest v Berlinu proti vstopu stranke AfD v parlament Po berlinskih ulicah je dva dni pred ustanovno sejo nemškega parlamenta več tisoč ljudi s številnimi transparenti protestiralo proti poslancem skrajno desne stranke Alternativa za Nemčijo (AfD).
36
WHO preklical imenovanje Mugabeja za ambasadorja dobre volje Zimbabvejski voditelj Robert Mugabe po ostrih kritikah mednarodne skupnosti in humanitarnih organizacij vendarle ne bo ambasador dobre volje pri Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO).
16

Anketa: 18. oktober 2017 ob 17:41

Kakšno razsodbo haaškega sodišča v primeru Ratka Mladića pričakujete?

Dosmrtni zapor, kot zahteva tožilstvo
Oprostilno sodba, kot zahteva obramba
Nižjo kazen od zahtevane
Arhiv
Izjava dneva
link
Andraž Zorko
4
23. oktober 2017 ob 14:25 Če izhajam iz podatkov, ki so danes znani, bo udeležba v drugem krogu pod 700.000, predvidevam, da bo okrog 650–660 tisoč, razmerje oddanih glasov pa bo 63:37 odstotkov za Pahorja.
Več novic ...
Kazalo