slice
Izrael sprejel sporni zakon o nacionalni državi Judov
Zakon predvideva, da bo uradni jezik le hebrejščina, 19. julij 2018 ob 13:35 Izraelski parlament je sprejel zakon, ki državo opredeljuje kot "nacionalno državo" judovskega naroda, a po mnenju arabskih poslancev sporni zakon lahko pomeni "smrt demokraciji" v Izraelu.
85
Španija po odločitvi nemškega sodišča ne bo sprejela izročitve Puigdemonta
19. julij 2018 ob 15:49 Špansko vrhovno sodišče je umaknilo mednarodne priporne naloge za nekdanjega katalonskega predsednika Carlesa Puigdemonta in druge katalonske politike, ki so pobegnili v tujino.
Erdogan po dveh letih preklical izredne razmere
26
19. julij 2018 ob 13:34 Turčija po dveh letih od spodletelega državnega udara leta 2016 odpravlja izredne razmere, v tem času so priprli skoraj 80.000 ljudi, dvakrat toliko jih je izgubilo službe v javni upravi.
Foto in video: Airbusov orjaški veseli kit Beluga XL poletel v nebo
20
19. julij 2018 ob 13:20 Airbus je v Toulousu v Franciji opravil poskusni polet svojega novega transportnega letala Beluga XL, ki je največje transportno letalo evropskega letalskega velikana.
Britanska policija naj bi identificirala napadalce na Skripala
55
19. julij 2018 ob 11:56 Britanska policija naj bi identificirala domnevne napadalce z živčnim strupom novičok na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julijo.
Eden od rešenih tajskih dečkov: "Vsem sem rekel, naj se borijo, naj ne obupajo" "Bilo je magično," je na prvi novinarski konferenci, odkar so jih rešili iz jame, trenutek, ko sta do njih prišla britanska potapljača, opisal eden izmed tajskih dečkov.
20
Umik Madžarske od ZN-ovega dogovora o migracijah Madžarska se umika od dogovora Združenih narodov o migracijah, ker ocenjuje, da spodbuja gibanje ljudi, kar je po njenem nevarno za svet.
138
Trump o Črnogorcih: "Lahko postanejo agresivni, in čestitke, ste v tretji svetovni vojni" "To so zelo močni ljudje. To so zelo agresivni ljudje, lahko postanejo zelo agresivni, in čestitke, ste v tretji svetovni vojni," je v pogovoru za Fox News glede morebitne pomoči Črni gori kot ...
83
Najmanj 19 mrtvih v brodolomu pred Ciprom Pred obalo Cipra je v brodolomu ladje, na kateri je bilo okoli 150 ljudi, umrlo najmanj 19 prebežnikov, po zadnjih podatkih jih pogrešajo 25. Medtem ob tunizijski obali čaka tovorna ladja, na kateri ...
11
Nemčija širi seznam varnih držav in uvaja nadzor na meji z Avstrijo Nemška vlada je dosegla dogovor o razglasitvi Maroka, Tunizije, Alžirije in Gruzije za varne države izvora, s čimer namerava pospešiti azilni postopek in olajšati izgon zavrnjenih prosilcev za azil.
33
Španski humanitarci: Italija želela sprejeti le preživelo, ne pa tudi trupel Posadka španske humanitarne organizacije Proactiva Open Arms je v torek na morju pred Libijo našla ostanke čolna, ob njih pa preživelo žensko iz Kameruna ter trupli ženske in otroka.
61
Češka vlada zaradi plagiatorstva izgubila že drugega ministra Zaradi obtožb plagiatorstva je po pravosodni ministrici Tatjani Malo iz stranke Ano v torek odstopil še minister za delo in socialne zadeve Petr Krčal iz socialdemokratov (ČSSD).
25
Trump obrnil ploščo: "Popolnoma zaupam ameriškim obveščevalcem" Ameriški predsednik Donald Trump želi po sporni izjavi, v kateri je izrazil več zaupanja ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu kot svojim obveščevalcem, zdaj popraviti izrečeno.
167
Nikaragva: Provladne sile zavzele Masayo, žarišče upora proti Ortegi Nikaragovske sile, zveste predsedniku Danielu Ortegi, so po silovitih spopadih s protestniki prevzele nadzor nad mestom Masaya, od koder so se aprila razširili protesti proti Ortegi.
16
Reševalci po zrušenju poslopja v New Delhiju iščejo preživele V predmestju indijske prestolnice New Delhi se je zrušilo šestnadstropno poslopje v gradnji. Reševalci med ruševinami iščejo preživele, ujetih naj bi bilo več ljudi.
2

Anketa: 20. junij 2018 ob 18:41

Ali podpirate Trumpovo politiko ločevanja prebežniških otrok od staršev na ameriški meji, da bi tako prisilil demokrate k sprejetju strožje protipriseljenske zakonodaje?

Da, včasih so drastične rešitve potrebne.
Se ne strinjam, a menim, da se bo taktika izkazala za uspešno.
Ne, se ne strinjam, gre za kruto in nečloveško politiko.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Janez Janša
7
19. julij 2018 ob 14:21 Pokazalo pa se je tudi, da nekatere parlamentarne stranke vztrajajo pri obžalovanja vredni nedemokratični in nedržavotvorni drži zavračanja večinske volje volivcev in celo same kulture dialoga.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo