slice
Na lokalnih volitvah v Italiji slavila desna sredina
Volitve zaznamovala nizka udeležba, 26. junij 2017 ob 07:35 V drugem krogu delnih lokalnih volitev v Italiji, na katerih je štiri milijone volivcev in volivk izbiralo nove župane, je desna sredina osvojila županske položaje v 16 od 22 večjih mest.
7
V nesreči ladje na kolumbijskem jezeru najmanj šest mrtvih
26. junij 2017 ob 08:27 Na jezeru na severozahodu Kolumbije blizu mesta Guatapé je potonila ladja, pri čemer je umrlo najmanj šest ljudi, 16 pa jih je še vedno pogrešanih. Rešenih je bilo 133 ljudi.
Albanija: Po vzporednih izidih volitev Edi Rama ostaja premier
4
25. junij 2017 ob 21:53 V Albaniji je po vzporednih volitvah slavila Socialistična stranka dosedanjega premierja Edija Rame. Volilna udeležba je bila s 44,9 odstotka najnižja v zgodovini.
Iraška vojska: "Mosul bo osvobojen v nekaj dneh"
10
25. junij 2017 ob 21:30 Prebivalci vzhodnega dela iraškega Mosula so praznovali svoj prvi bajram brez prisotnosti IS-ja po dolgem času. Na zahodu iraška vojska počasi osvobaja civiliste.
Carigrad: Varnostne sile udeležencem parade onemogočajo zborovanje
57
25. junij 2017 ob 18:40 Turška policija je udeležencem parade ponosa onemogočila dostop do zbirne točke na osrednji carigrajski aveniji Istiklal. Na navzoče so streljali z gumijastimi naboji, več ljudi so prijeli.
Hrvaška ministrica: "Od Slovenije pričakujemo, da ne bo izvajala enostranskih dejanj" Nova hrvaška zunanja ministrica in podpredsednica sabora Marija Pejčinović Burić je v intervjuju za Večernji list spregovorila o prihajajoči odločitvi haaškega arbitražnega sodišča.
167
Portoriko: Dežela med zvezno državo in kolonijo ZDA V zadnjem desetletju se Portoriko spopada s hudo recesijo, dolg države je narasel že na dobrih 64 milijard evrov.
44
Požar v jugozahodni Španiji dosegel narodni park Donana Iz narodnega parka Donana v španski pokrajini Andaluzija so zaradi požara evakuirali več kot 1.800 ljudi. Požar je izbruhnil ponoči, ognjeni zublji so do jutra dosegli park.
ZN: V Jemnu najhujši izbruh kolere na svetu Združeni narodi opozarjajo, da se Jemen sooča s hujšim izbruhom kolere kot kjer koli drugje po svetu. Sumov glede primerov te bolezni je več kot 200.000, do zdaj pa je umrlo več kot 1.300 ljudi.
58
Mongolski strah pred boljšo železniško povezavo s Kitajsko Medtem ko bi morala biti železnica, ki bi povezala mongolski rudnik premoga Tavan Tolgoi s Kitajsko, končana že leta 2014, pa projekt stoji.
34
V nesreči tovornjaka cisterne z nafto v Pakistanu najmanj 146 mrtvih V mestu Bahavalpur na vzhodu Pakistana se je prevrnil tovornjak cisterna z nafto in zagorel ter eksplodiral. Pri tem je umrlo najmanj 146 ljudi, ki naj bi poskušali zajeti nafto, ki je iztekala.
6
London: Evakuacija iz štirih stolpnic zaradi skrbi glede požarne varnosti Po hudem požaru v stolpnici Grenfell so iz več kot 700 stanovanj v štirih stolpnicah na severozahodu Londona zaradi skrbi glede požarne varnosti evakuirali stanovalce.
23
Al Sisi ratificiral predajo dveh otokov Savdski Arabiji Egiptovski predsednik Abdel Fatah Al Sisi je ratificiral pomorsko razmejitev, po kateri Egipt neposeljena otoka Tiran in Sanafir v Rdečem morju predaja Savdski Arabiji.
8
Kibernetski napad na britanski parlament iskal šibka gesla Britanski parlament je bil tarča kibernetskega napada, katerega namen je bila identifikacija šibkih gesel elektronske pošte. Nekateri poslanci še vedno ne morejo dostopati do svojih računov.
6
Kratkotrajno premirje med proruskimi separatisti in Ukrajinci na vzhodu dežele Oblasti samooklicane republike Doneck so sporočile, da je ukrajinska vojska večkrat prekršila dogovor o prekinitvi ognja, ki je na vzhodu Ukrajine zaradi prihajajoče žetve začel veljati danes.
52

Anketa: 13. junij 2017 ob 14:41

Menite, da bo Theresa May odstopila s premierskega položaja?

Da, to bi morala storiti že takoj po volitvah.
Da, v stranki bodo počakali na po njihovem najbolj primeren trenutek za odstop.
Ne, njen odstop ni potreben, njena stranka je zmagala.
Ne, njen odstop bi oslabil pogajalsko izhodišče za pogajanja o brexitu.
Ne vem, me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Klemen Čebulj
25. junij 2017 ob 14:00 Pokazali smo, kako uživamo, ko igramo skupaj, kako v nobenem trenutku v igri ne popuščamo.
Več novic ...
Kazalo