slice
Češka: Na Japonskem rojeni vodja nacionalistov je pred volitvami vse bolj priljubljen
Oktobra na Češkem parlamentarne volitve, 23. avgust 2017 ob 06:58 Dva meseca pred češkimi parlamentarnimi volitvami je javnomnenjska raziskava pokazala, da je Tomio Okamura najbolj priljubljen med voditelji 16 čeških strank in gibanj, med katerimi bodo volivci ...
90
Trump znova obljubil zid na meji z Mehiko
29
23. avgust 2017 ob 07:43 Ameriški predsednik Donald Trump je na shodu " Naredimo Ameriko spet veliko" v Phoenixu obljubil, da bo za gradnjo zidu na meji z Mehiko tudi "zaprl vlado", če bo to potrebno, in spet okrcal medije.
Našli truplo izginule švedske novinarke
12
23. avgust 2017 ob 08:59 Danska policija je obglavljeno truplo, najdeno blizu Københavna, identificirala kot pogrešano švedsko novinarko Kim Wall, ki je izginila na podmornici izumitelja Petra Madsena.
Tajfun Hato dosegel Hongkong - oblasti izdale najvišja opozorila
23. avgust 2017 ob 09:32 Hongkongu se je približal tajfun Hato, ki je s seboj prinesel močne padavine in silovit veter. Ulice so poplavljene, odpovedanih je bilo več sto poletov, zaprta je ostala tudi borza.
Madrid: Dva osumljenca v zapor, tretji v pripor, četrtega so izpustili
132
22. avgust 2017 ob 22:33 Teroristična celica je načrtovala veliko obsežnejši napad z eksplozivnimi telesi, glavni načrtovalec napadov pa je bil ubiti imam, sta na zaslišanju v Madridu dejala dva od četverice osumljencev, ki ...
Vatikanski državni tajnik na obisku v Rusiji za izboljševanje medverskega dialoga Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je na štiridnevnem obisku v Rusiji. Po srečanju z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom v Moskvi je pohvalil odnose med Rusijo in Vatikanom.
17
Reševalci po trčenju ameriškega rušilca našli več trupel Po ponedeljkovem trčenju ameriškega rušilca John S. McCain s tankerjem blizu Singapurja reševalci nadaljujejo iskanje d esetih pogrešanih ameriških mornarjev.
30
Trump bo povečal število ameriških vojakov v Afganistanu Ameriški predsednik Donald Trump se je med predvolilno kampanjo zavzemal za umik ameriških sil iz Afganistana, a je po pogovorih z vojaškim vodstvom spremenil mnenje, tako da bo število ameriških ...
181
Ischia: Po potresu rešili vse pogrešane; dve smrtni žrtvi Priljubljeni turistični otok Ischia blizu Neaplja je v ponedeljek zvečer stresel potres z magnitudo 4,0. Umrla sta dva človeka, več deset je poškodovanih, reševalci pa so rešili vse pogrešane.
11
V vodi odkrili obglavljeno žensko truplo. Gre za pogrešano Kim Wall? Ob obali Köbenhavna je mimoidoči kolesar odkril obglavljeno žensko truplo, a policija svari, da je še prezgodaj domnevati, da gre za pogrešano švedsko novinarko Kim Wall, ki je izginila 10. avgusta, ...
61
18-letni Maročan priznal napad z nožem v Turkuju Abderrahman Mechkah, osumljenec za napad v finskem mestu Turku, je med zaslišanjem pred preiskovalnim sodnikom priznal, da je izvedel napad, v katerem sta umrla dva človeka, osem ljudi pa je bilo ...
27
Zaradi uporabe smukca v otroškem pudru 417 milijonov kazni za Johnson & Johnson Multinacionalka Johnson & Johnson mora Američanki, ki trdi, da je dobila raka na jajčnikih zaradi uporabe njihovih izdelkov, plačati 417 milijonov dolarjev.
15
Muslimani v Indiji se ne bodo več mogli ločiti prek telefona ali aplikacije Če je poročeni musliman v Indiji trikrat zapored izrekel besedo talak (ločitev), je bil njegov zakon končan.
11
Hrvaška v boju s požari - ognjena črta pri Drnišu daljša od 6 kilometrov Hrvaški gasilci na območju Šibenika in Zadra se še vedno borijo z obsežnimi požari.
18
Španija: Policija po večdnevnem iskanju ubila voznika kombija Španska policija je potrdila, da je blizu kraja Subirats zahodno od Barcelone ubila 22-letnega Younesa Abouyaaqouba, voznika kombija, ki je ubil 14 ljudi.
132

Anketa: 18. avgust 2017 ob 15:07

V luči burne razprave o neonacizmu v ZDA ali menite, da se skrajna desničarska, neonacistična gibanja in gibanja za belo nadvlado da opravičevati?

Ne, tu ne gre za levo ali desno, gre za skrajni pol in zlo, za katerega ni prostora.
Ne, ampak je pa treba vsako situacijo pogledati posebej, če je bila tudi druga stran nasilna.
Da, tovrstna gibanja imajo upravičen razlog za proteste.
Ne vem, nimam mnenja.
Arhiv
Izjava dneva
link
Luka Fajs
22. avgust 2017 ob 14:41 Pri nas ni prave podjetniške miselnosti, predvsem v znanstvenih ustanovah. Marsikatere izjemne znanstevne dosežke bi lahko spravili na trg, vendar jih ne.
Več novic ...
Kazalo