slice
Izraelske sile v petek ubile štiri Palestince in jih 150 ranile s pravimi naboji
Med ubitimi tudi moški brez nog na invalidskem vozičku, 15. december 2017 ob 19:46 Zdravstvene službe poročajo, da je Izrael v petek ubil štiri Palestince, 150 pa jih je ranil s pravimi naboji. Največ žrtev je v Gazi, kjer je protestiralo na tisoče ljudi.
93
Po ameriški kritiki Irana Teheran odgovarja: ZDA preusmerjajo pozornost
56
15. december 2017 ob 16:05 Potem ko je veleposlanica ZDA v ZN-u Nikki Haley Iran obtožila dobavljanja orožja hutijevskim upornikom v Jemnu, je Teheran odvrnil, da skušajo ZDA preusmeriti pozornost z lastne odgovornosti za ...
Avstrijska ljudska stranka in svobodnjaki za uvedbo splošnih šolnin
24
15. december 2017 ob 22:05 Avstrijska konservativna ljudska stranka (ÖVP) in skrajno desni svobodnjaki (FPÖ), ki so sklenili koalicijska pogajanja in se dogovorili o vladi, podpirajo uvedbo splošne šolnine za študente.
Pretresena Avstralija: spolne zlorabe otrok v več kot 4.000 ustanovah
143
15. december 2017 ob 20:15 Petletna nacionalna preiskava o spolnih zlorabah otrok v Avstraliji je ugotovila, da je bilo v različnih avstralskih ustanovah zlorabljenih "več tisoč otrok".
Vodstvo SPD-ja potrdilo začetek pogovorov s CDU/CSU-jem o koaliciji
4
15. december 2017 ob 17:25 Vodstvo nemških socialdemokratov (SPD) je pričakovano pritrdilo začetku uvodnih pogovorov s konservativno unijo CDU-ja in CSU-ja o oblikovanju nove velike koalicije.
Cerar: Čas za pogovore o priznanju Palestine še ni primeren Potem ko je slovenski zunanji minister Karl Erjavec v sredo dejal, da meni, da je dozorel čas za slovensko priznanje Palestine, je premier Miro Cerar izjavil: "Čas še ni primeren za pogovore o ...
87
Nizozemska policija ustrelila in aretirala moškega, ki je mahal z nožem Nizozemska vojaška policija je sporočila, da je ustrelila in aretirala moškega, ki je mahal z nožem na amsterdamskem letališču Schiphol. Del letališča je bil začasno evakuiran.
15
Uljukajev prvi ruski minister, obsojen jemanja podkupnine Sodišče v Moskvi je odločilo, da je nekdanji minister za gospodarstvo Aleksej Uljukajev kriv prejemanja podkupnine od nekdanjega zaveznika ruskega predsednika Vladimirja Putina.
40
Letalska zmeda v Italiji - stavka pri Alitalii, Vuelingu in Ryanairu Letalski promet v Italiji bo danes precej otežen. Celodnevno stavko je napovedalo osebje Alitalie, za nekaj ur pa naj bi ustavili delo tudi pri nizkocenovnih prevoznikih Vueling in Ryanair.
22
Poročilo: Kitajska širi vojaške zmogljivosti v Južnokitajskem morju Kitajska je v preteklem letu upočasnila gradnjo otokov v Južnokitajskem morju, a je močno razširila svoje vojaške zmogljivosti na tem spornem območju, kaže poročilo washingtonskega Centra za ...
33
ZDA ošibile medmrežno nevtralnost Ameriška zvezna komisija je spremenila ureditev medmrežne nevtralnosti na način, ki to načelo slabi. Ponudniki interneta bodo lahko promet različnih podjetij obravnavali različno.
61
Putin: Zgodbe o ruski aferi si izmišljajo Trumpovi nasprotniki Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavil, da ZDA Rusije ne bodo potegnile v novo oboroževalno tekmo.
111
Avstralija: Več kot 1.000 zgodb o spolnih zlorabah otrok v cerkvah, vojski, šolah Več kot 1.000 ljudi, ki so v Avstraliji preživeli spolne zlorabe kot otroci, je objavilo svoje "Sporočilo Avstraliji" ob koncu prelomne preiskave, ki je zbrala obtožbe o več tisoč spolnih napadih v ...
17
Zdravniki brez meja: V Mjanmaru ubitih že več kot 6.700 Rohingov Organizacija Zdravniki brez meja je ugotovila, da je bilo v mesecu dni od izbruha spopadov v mjanmarski pokrajini Rakajn ubitih najmanj 6.700 pripadnikov muslimanske manjšine Rohinga.
41
Na jugu Francije trčila vlak in šolski avtobus. Umrli najmanj štirje ljudje. V bližini Perpignana na jugu Francije sta trčila vlak in šolski avtobus, pri čemer so po zadnjih informacijah umrli štirje najstniki, 11 jih je v kritičnem stanju.
5

Anketa: 8. december 2017 ob 13:32

Odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da prizna Jeruzalem za prestolnico Izraela:

ne bo imela veliko vpliva na mirovni proces.
bo povzročila nov val nasilja na Bližnjem vzhodu.
me ne zanima.
Arhiv
Izjava dneva
link
Miro Cerar
6
15. december 2017 ob 13:29 Čas še ni primeren, da bi se pogovarjali o priznanju.
Več novic ...
Kazalo