Svet - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Svet - Arhiv
Nemška vlada vodjo obveščevalcev Maassena preselila na notranje ministrstvo Nemška vlada se je odločila, da mora vodja notranje obveščevalne službe Hans-Georg Maassen odstopiti in se preseliti na položaj državnega sekretarja na notranjem ministrstvu.
V hudih poplavah v Nigeriji v dveh tednih umrlo okoli 100 ljudi V hudih poplavah v Nigeriji je v preteklih dveh tednih umrlo približno sto ljudi, tamkajšnje oblasti pa so razglasile nacionalno katastrofo.
Zagreb: Zaradi okužbe z virusom Zahodnega Nila umrl 84-letnik Zaradi okužbe z virusom Zahodnega Nila je v Zagrebu umrl 84-letni moški, so potrdili v zagrebški kliniki za infekcijske bolezni Fran Mihaljević.
Rusija bo na Madžarskem gradila jedrska reaktorja Ruski predsednik Vladimir Putin je v Moskvi sprejel madžarskega premierja Viktorja Orbana, ob tem pa je poudaril, da je Madžarska ena od najpomembnejših evropskih partneric Rusije.
V Južni Afriki legalizirali uporabo marihuane v zasebnih prostorih Ustavno sodišče v Južni Afriki je odločilo, da je uživanje marihuane za lastno uporabo v zasebnih prostorih zakonito.
Avstralija: Po jagodah so se igle pojavile tudi v jabolkih in bananah Potem ko so se v avstralskih trgovinah prejšnji teden pojavile jagode, v katerih so bili skriti žebljički in šivalne igle, policija svari, da so igle našli tudi v nekaterih jabolkih in bananah.
Po očitkih Rusije zoper Izrael Putin zmehčal stališče do sestrelitve letala Rusko obrambno ministrstvo je, potem ko je sirska vojska po nesreči nad ozemljem Sirije sestrelila rusko vojaško letalo, za incident, v katerem je umrla 15-članska posadka, okrivilo Izrael.
Mun se je Kimu zahvalil za "drzno odločitev, da odpre novo dobo" Severnokorejski predsednik Kim Džong Un je z objemi in nasmeški v Pjongjangu sprejel južnokorejskega kolega Mun Dže Ina.
Z novimi ukrepi ocarinjena že polovica kitajskega izvoza v ZDA Ameriški predsednik Donald Trump zaostruje trgovinsko vojno s Kitajsko, saj je napovedal uvedbo novega svežnja carin na kitajsko blago.
Od maja novi bankovci za 100 in 200 evrov Evropska centralna banka bo maja naslednje leto v obtok poslala nova bankovca za 100 in 200 evrov, ki ju bo teže ponarediti.
Burkina Faso: 50 deklet po obrezovanju spolovil prepeljali v bolnišnico Zaradi šarlatanskega obrezovanja spolovil deklic v Burkina Fasu – obrezovanje spolovil je sicer prepovedano od leta 1996 – so v kritičnem stanju v bolnišnico prepeljali okoli 50 deklet.
Skoraj polovica škofov na Nizozemskem vedela za zlorabe otrok Nizozemska organizacija žrtev zlorab v Cerkvi zahteva vnovično preiskavo afere spolnih nadlegovanj otrok v Cerkvi od leta 1945, saj naj bi kar polovica škofov in kardinalov vedela za zlorabe.
Ofenzive na Idlib ne bo: Erdogan in Putin oblikovala demilitarizirano območje Ruski predsednik Vladimir Putin je s turškim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom dosegel dogovor o oblikovanju varnega območja v Idlibu v Siriji, ki bo v celoti pod nadzorom ruske in turške vojske.
Donald Trump v trgovinsko "vojno" s Kitajsko? Po avgustovski uvedbi dodatnih carin med ZDA in Kitajsko namerava ameriški predsednik Donald Trump še dodatno zaostriti konflikt, saj naj bi ZDA uvedle posebne carine na kitajsko blago.
IMF svari: Brez dogovora o brexitu velike posledice za britansko gospodarstvo Mednarodni denarni sklad predvideva, da se bo britansko gospodarstvo skrčilo, če bo Združeno kraljestvo zapustilo EU brez dogovora o brexitu, določene posledice pa bodo ne glede na dogovor.
Mangkhut po Filipinih razdejal tudi jug Kitajske Tajfun Mangkhut, ki je sprva pustošil po Filipinih, kjer je najmanj 65 mrtvih, zaradi zemeljskih plazov pa bi bilo lahko žrtev še več, je pustil pravo razdejanje tudi na Kitajskem, kjer poročajo o ...
Kubanski predsednik za pogovore z ZDA, a le če bosta državi enakopravni sogovornici Kubanski predsednik Miguel Diaz-Canel je v prvem intervjuju po nastopu položaja aprila letos dejal, da se njegova vlada ne more pogovarjati z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, dokler njegova ...
Revija Time ima po komaj osmih mesecih znova novega lastnika Revija Time bo komaj osem mesecev po menjavi lastnika to storila znova: iz rok ameriške medijske skupine Meredith Corporation prehaja v last soustanovitelja podjetja Salesforce.com Marca Benioffa in ...
Kavanaugh se spopada z očitki o domnevnem spolnem napadu Postopek imenovanja Bretta Kavanaugha za novega ameriškega vrhovnega sodnika se zapleta: v javnosti je postalo znano ime ženske, ki trdi, da jo je Kavanaugh spolno napadel, ko sta bila najstnika.
Švica poziva Rusijo, naj preneha vohunske aktivnosti na njenem ozemlju Potem ko sta v zadnjih dneh odmevala dva domnevno vohunska primera, je švicarska vlada pozvala Rusijo, naj preneha vsakršne vohunske dejavnosti na njenem ozemlju.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Anketa: 16. september 2018 ob 14:57

Ali podpirate idejo londonskega župana Sadiqa Khana o razpisu novega referenduma za brexit?

Da.
Ne.
Ta tema me sploh ne zanima.
Arhiv

Župan Londona Khan poziva k razpisu novega referenduma o brexitu.

Izjava dneva
link
Ariel Salleh
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo