Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Sedem dni in sedem noči za ponovno odprtje beograjskega muzeja sodobne umetnosti Dolgo - pravzaprav kar celo desetletje - pričakovano odprtje obnovljenega Muzeja sodobne umetnosti Beograd (MSUB) se je naposled le zgodilo in glede na razsežnost napovedanega slavja gre za zares ...
V Metliki se začenja praznik mlade portugalke V Metliki 21. oktobra poteka že 9. vinski festival Mlada portugalka v Beli krajini, katerega osrednji del je točenje tamkajšnjega mladega vina, t. i. portugalke ali tudi potrgalke.
Kraški podzemni svet in pivska fontana najbolj inovativna v Sloveniji Na Dnevih slovenskega turizma so podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu.
"Domača naloga" Slovenije: kako enodnevne in tranzitne goste spremeniti v turiste? Slovenija je lani s turizmom zaslužila 2,3 milijarde evrov, a skoraj dve tretjini so bili enodnevni in tranzitni gostje. Poleg tega več kot polovica turistov pride k nam le v štirih poletnih mesecih.
Koraki naprej v slovenskem turizmu: infrastruktura, komunikacija, nove ideje Zadnja leta je ogromno narejeno za promociji Slovenije in slovenskega turizma v tujini, "zdaj pa se bo treba spet vrniti h komunikaciji z domačim prebivalstvom," je na dnevih slovenskega turizma ...
Britanci svetujejo: Pridite v Kranjsko Goro, najcenejše evropsko smučišče Britanska pošta je naredila veliko reklamo Kranjski Gori, saj je v tradicionalni letni primerjavi evropskih in severnoameriških smučišč prav slovensko zimskošportno središče postavila na sam vrh ...
Foto: Vonsan, poletna rezidenca Kim Džong Una - med zabavo in vojno V obalnem letovišču Vonsan se severnokorejske družine poleti zberejo ob ražnjih na plaži, ribarijo in se sladkajo s sladoledom okusa "matičnega mlečka".
Revolucija je mrtva! Naj živi revolucija! Dva mojita za petdeset cordob je viselo na šanku, za njim sta pa stala Juan in Mark, brata, Argentinca.
V Pulju se lotevajo turističnega projekta v vrednosti 65 milijonov evrov V Pulju so začeli dela v okviru turističnega projekta Sveta Katarina – Monumenti, ki bo v treh fazah potekal do leta 2020. To je eden največjih hrvaških turističnih projektov – Brioni Riviera.
Letalski promet EU-ja v letu 2016: skoraj milijarda potnikov in šest smrtnih žrtev Statistični podatki razkrivajo, da je lani v Evropski uniji z letalom potovala skoraj milijarda ljudi. Število letalskih potnikov se je povečalo v vseh državah članicah, razen v Belgiji in Sloveniji.
Ljubljana bo letos bogatejša za "ledeno fantazijo" Letos se v središče Ljubljane znova vrača drsališče na prostem, odprli ga bodo 25. novembra na Kongresnem trgu.
Več kot milijon evrov evropskih sredstev za kolesarjenje po dolini Soče Gotovo ste že slišali za kolesarsko mobilnost med Italijo in Slovenijo. Morda ste celo že kolesarili po tej privlačni kolesarski poti, ki povezuje obe državi.
Sveta Helena se veseli: končno dobiva letalsko povezavo s svetom Sobota bo na otoku Sveta Helena zgodovinski dan, ki ga njenih 4500 prebivalcev nestrpno čaka že leta: na otoku bo namreč prvič v zgodovini pristalo letalo, nato pa tja iz Johannesburga letelo enkrat ...
Kopalci izbrali svoja najljubša kopališča - od naravnih do termalnih Najboljše veliko termalno kopališče so po akciji Naj kopališče 2017 postale Terme 3000, za najboljše srednje kopališče so bile razglašene Bioterme Mala Nedelja, med malimi termalnimi kopališči pa so ...
Foto: Čez Aljasko po Dalton Highway, eni najodročnejših cest na svetu Za vse adrenalinske navdušence je vožnja po Dalton Highway, 666 kilometrov dolgi cesti, ki povezuje aljaško mesto Faibanks z Deadhorsom pri Arktičnem oceanu, pravo doživetje in eden od vrhuncev ...
Tajska prepovedala kajenje na priljubljenih plažah Na Tajskem so uvedli prepoved kajenja na priljubljenih plažah, ki so pravi magnet za turiste z vseh koncev sveta. Kršilcem bo grozila zaporna ali denarna kazen.
Ljubljanska grajska žametovka letos dala 10 kg grozdja Na Ljubljanskem gradu so potrgali grozdje z grajske žametovke, ki je letos izjemno dobro obrodila. Natrgali so približno deset kilogramov grozdja, iz njega bodo pridelali dobrih sedem litrov vina.
Hindujski nacionalisti obrnili hrbet Tadž Mahalu Hindujska nacionalistična oblast v indijski zvezni državi Utar Pradeš se je odločila izločiti vzdrževanje Tadž Mahala iz svojega proračuna za naslednje leto, prav tako ga je izločila iz turističnih ...
Postelja, vilice in nočne vragolije. Zgodbe iz hostla. Po treh mesecih potovanja lahko rečem, da so tri osnovne stvari, ki jih mora imeti vsak hostel. Čista postelja, brezžično medmrežje in prostor za druženje. Vsak človek ima rad čisto posteljo.
Italija v najem ponuja svoje državne svetilnike Italijanska vlada namerava v najem oddati več svetilnikov v državni lasti, saj si ne more več privoščiti njihovega vzdrževanja. Od najemnin si obeta 760.000 evrov na leto.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo