Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
"Za eno noč": Ljubljana začenja serijo kulinaričnih pop-up dogodkov V Ljubljani bo potekal prvi v nizu urbanih kulinarično-glasbenih pop-up dogodkov, ki se bo zgodil vsakič na drugi lokaciji, z drugim kuharskim mojstrom, drugim vinarjem in drugim didžejem.
Ko te preganjajo vizumi Čeprav sva se v zadnjih nekaj krajih kar malce razvadila z obiljem časa, sva ta teden znova morala "stopiti na plin".
Jamarji odkrili novo drugo najglobljo jamo v Sloveniji Slovenija je po zaslugi slovensko-italijanske ekipe jamarjev dobila drugo najglobljo jamo oziroma jamski sistem.
Bled z novim turističnim rekordom – milijon prenočitev našteli že oktobra Na Bledu so dosegli nov turistični rekord – tam je letos prenočilo že več kot milijon obiskovalcev. Za primerjavo: letos so ta mejnik dosegli že oktobra, lani pa konec decembra.
Slovensko kosilo, kot ga vidijo vrhunski kuharski mojstri Kaj je bolj slovenskega od nedeljskega kosila z govejo juho, tafelspitzem in praženim krompirjem?
Slovenija prva v EU-ju: Največja rast števila letalskih potnikov v lanskem letu Število letalskih potnikov v Evropski uniji se je najbolj povečalo v Sloveniji, po podatkih Eurostata kar za 19,8 odstotka, letališče Jožeta Pučnika je tako prepeljalo kar 1,682 milijona potnikov.
Ljubljana bogatejša za prve "sourdough pice" pri nas Po črnih picah z ogljem in neapeljskih picah je zdaj čas za novo revolucijo na področju picopeke pri nas – "sourdough pico".
Ljubljanski "brkači" izbrani za najboljšo kolesarsko turo Evrope "Brko turo", vodeno turo s kolesi po Ljubljani, ki jo izvajajo trije brkači, je EasyJetova revija izbrala za najboljšo kolesarsko turo Evrope.
Skriti biseri Slovenije: od laške pivske ture do zeliščnega vrta nad Koprom Na Radiu Si so razglasili zmagovalce akcije "Slovenia's Hidden Gems" (Skriti biseri Slovenije), s katero so želeli opozoriti na manj opevane lokacije, atrakcije in turistična doživetja, s katerimi ...
V Luksemburgu bo od leta 2020 ves javni prevoz brezplačen Luksemburg bo leta 2020 postal prva država na svetu, v kateri bo celoten javni prevoz, torej vlaki, avtobusi in tramvaji, brezplačen.
Šojna, ruska ribiška vas, ki jo pokopava mivka Šojna, ribiška vasica na obali Belega morja na polotoku Kanin na severu Rusije, počasi izginja pod peščenimi sipinami, ki dan za dnem zasuvajo hiške, da od nekaterih kukajo iz mivke samo še strehe.
Video: Mlada Nova Gorica dobila zgodovinsko pot Komaj 71 let stara Nova Gorica je dobila prvo uradno zgodovinsko pot.
Med tisočerico najboljših restavracij sveta osem slovenskih Vrh seznama tisoč najboljših restavracij sveta, imenovan La Liste, si z enakim številom točk (99,75) delita pariška restavracija Guy Savoy in newyorški Le Bernardin, v kateri kuha Francoz Eric Ripert.
V Slovenj Gradcu po novem lahko naročite Wolfovo kavo V Slovenj Gradcu lahko od tega tedna dalje naročite posebno Wolfovo kavo. V rojstnem kraju skladatelja Huga Wolfa že nekaj let pletejo zgodbo o njegovi ljubezni do kave.
British Airways bo poleti letel iz Ljubljane na Heathrow Britanski prevoznik British Airways bo v poletni sezoni opravljal polete med Ljubljano in londonskim letališčem Heathrow.
V Amsterdamu "iz strahu pred individualizmom" odstranili mestno znamenitost Slavni napis pred Rijksmuseumom v središču Amsterdama – orjaške črke, ki izpišejo I AMsterdam – je bil dolga leta ozadje turističnih selfijev in nezgrešljiva točka za orientacijo po nizozemski ...
Planinska zveza podelila priznanja, med nagrajenci tudi RTV Slovenija Planinska zveza Slovenije (PZS) je podelila priznanja za letošnje dosežke. Med nagrajenci za posebne dosežke v letu 2018 sta tudi RTV Slovenija in Miha Lampreht, sicer direktor Radia Slovenija.
Plavanje v morju s 13 stopinjami in navdušenje nad delfini Fotografije za podpornike, prispevki, sodelovanje s hoteli, digitalni marketing, čistilne akcije, sajenje dreves in iskanje ustreznih stikov za širjenje miru.
Začenja se zagrebški Advent, eden najboljših predbožičnih sejmov v Evropi S prižiganjem praznične svečke ob vodnjaku na osrednjem trgu so Zagrebčani vstopili v praznični Advent.
SŽ omogočil nakup vozovnic po spletu Potniki lahko odslej vozovnice za vlake Slovenskih železnic kupijo tudi po spletu, v kratkem pa bo potnikom na voljo še mobilna aplikacija. Naložba je vredna 1,45 milijona evrov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo