Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Sacha Baron Cohen pretental kulinaričnega kritika, da jé kondom in "človeško" meso Po Ali G-ju, Brünu in Boratu se je Sacha Baron Cohen vrnil s svojo novo oddajo na Showtimu, naslovljeno Who Is America?
Turizem v Ljubljani: "Izgublja se raznovrstnost njenih prebivalcev" Čeprav se Ljubljana po številu turistov ne more primerjati z Benetkami ali Barcelono, turizem že vpliva na življenje domačinov, ki se vse bolj umikajo iz mestnega jedra.
"Živim pravljično življenje" Nedavno odprtje Polhovega doživljajskega parka v Polhovem Gradcu prinaša novo turistično ponudbo za otroke in družine.
Belorusija: "Kjer ni ljudi, tam ni težav" Na odročnem severovzhodu Belorusije, več deset kilometrov od najbližje vasi s tekočo vodo, živita zakonca Bajkov.
"Slovenija se trži s konvencionalnimi vini, ko bi morala izpostavljati oranžna" Simon J. Woolf je eden največjih strokovnjakov za t. i. oranžna/jantarna vina, bela vina s podaljšano maceracijo.
Uspešna sezona gliserja, ki povezuje Trst, Piran in hrvaško Istro Potovanje z italijanskim gliserjem Fiametta , ki ima postanek tudi v Piranu, je vse bolj priljubljeno.
V dolini Vrata omejen promet, ukrepe bi potreboval tudi Vršič V dolini Vrata poteka promocijski dan umirjanja prometa z omejitvijo motornega prometa in spodbujanjem hoje, kolesarjenja ter uporabe javnega prevoza.
Rebula – obraz Vipavske doline "Ženske v vipavskih vinogradih so redka pasma. Ko sva začenjala z vinogradništvom, me je soseda vprašala – a veste, da ste v Kamnjah edina ženska, ki gre v vinograd," pravi vipavska vinogradnica Ivi ...
Foto: Zasadili so ideje, zrasel je koruzni labirint Letošnjo pomlad je na Dravskem Dvoru pri Mariboru zrasel koruzni labirint, ki privablja turiste iz vse Slovenije.
Tudi vse več Slovencev se odpravlja v Park Škocjanske jame Obisk v Parku Škocjanske jame je vsako leto višji. Do 1. avgusta letos so upravitelji našteli že 116 tisoč obiskovalcev, do konca leta jih pričakujejo 190 tisoč.
Italijanski tekač je tirolsko pohodniško pot premagal v rekordnem času Večina planincev tirolsko visokoležečo pohodniško pot prehodi v desetih dneh.
Park Postojnska jama podrl mejnik 14.000 obiskovalcev dnevno Postojnska jama je skupaj s "sestrskimi" atrakcijami podrla nov rekord.
Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
Enotedenski oddih si lahko privošči vse več Slovencev Čeprav pogosto tožimo, da si oddiha zaradi visokih stroškov ne moremo privoščiti, podatki statističnega urada kažejo, da se na enotedenske počitnice odpravi vse več Slovencev.
Vipavka za 30 ur izboljšala ženski rekord teka po planinski transverzali Anja Klančnik je malo pred šesto uro zjutraj pritekla na Debeli rtič in s tem za 30 ur izboljšala ženski rekord teka po Slovenski planinski poti (SPP).
Dunaj od Melbourna prevzel naziv najboljše mesto za bivanje V raziskavi, kjer glede na različna merila ocenjujejo 140 mest po svetu, je po sedmih letih z vrha lestvice avstrijska prestolnica Dunaj izrinila Melbourne.
Video: Kanal gostil tradicionalne skoke v Sočo Kanal ob Soči je bil znova prizorišče že tradicionalne prireditve skoki z mostu, ki je ena od bolj odmevnih vsakoletnih popestritev turistične ponudbe v Posočju.
Sesljan: Ob morju v družbi dinozavrov Tržaška občina Devin Nabrežina je raznovrstni turistični ponudbi ta mesec dodala še vabljivo posebnost.
Usmeritev v trajnostni turizem upočasnila filipinsko gospodarsko rast Gospodarska rast na Filipinih se je v drugem četrtletju upočasnila, kar je posledica odločitve oblasti, da se usmerijo v trajnostni turizem.
Pohorski Bike park končno dobiva svojo staro podobo Bike park Pohorje počasi spet dobiva nekdanjo podobo in privablja množico gorskih kolesarjev, zlasti iz sosednje Avstrije.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo