Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Noma znova šokira – na meniju raca s perjem in račja glava z možgani Noma ostaja verjetno najbolj avantgardna restavracija zahodnega sveta – tokrat je Rene Redzepi osupnil s svojim jesenskim menijem, posvečen divjačini in gozdu.
V Danakilski depresiji, najbolj vročem kraju na svetu Na neki razgledni točki sva se razgovorila o tem, kako neverjetno je, da v ZDA zaradi Grand Canyona služijo milijone, v Etiopiji pa je kanjon, ki se ponaša s primerljivo lepoto, samo postanek na ...
Video: Slikovita južnosibirska republika Hakasija se želi vpisati na turistični zemljevid Južnosibirska republika Hakasija, kjer živi dobrega pol milijona ljudi, je pomembno industrijsko območje, bogato z rudami; ponaša se z več kot tisoč let starimi megaliti, ki so posejani po stepi, ...
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
Smučišču Kanin se obeta posodobitev, najprej je na vrsti nova dostavna žičnica Občina Bovec želi v naslednjih letih posodobiti smučišče Kanin. Prvi korak bo nova dostavna žičnica, za katero francoska družba STEM International že pripravlja idejno zasnovo.
Več kot 45.000 Slovencev in Slovenk bo razvajalo brbončice Po vsej Sloveniji se je začel jesenski Teden restavracij. Gre za uspešen gastronomski projekt, ko vrhunske restavracije ponudijo posebne sezonske menije po enotni ceni – letos ta znaša 18 evrov.
Slovenija bo prihodnji teden središče golfskega turizma V Sloveniji se bo prihodnji teden odvila mednarodna borza golfskega turizma IGTM 2018, kar je največji dogodek te panoge na svetu.
Najdaljši neprekinjeni polet minil brez težav – v zraku skoraj 18 ur Singapurski letalski prevoznik Singapore Airlines je znova vzpostavil najdaljšo neposredno komercialno letalsko povezavo na svetu, ki povezuje singapursko letališče Changi z newyorškim letališčem ...
Oblikovalska rešitev za diete: skleda Om Nom v obliki želodca Kaj imata skupnega Donald Trump in goveja juha - Nino Malovrh, ki je sooblikovala kristal za Trump Home, zdaj pa ima oblikovalsko rešitev za shujševalne norije, skledo Om Nom, iz katere lahko zadiši ...
Berlin in gentrifikacija: nemška prestolnica vse dražja in vse manj seksi V obdobju po padcu zidu je Berlin za umetnike postal še privlačnejši kot nekdaj, saj jim je tamkajšnje življenje zagotavljalo poceni najemnine, velike prazne stavbe, živahno dogajanje v polju ...
Velenjska plaža najboljše naravno, celjsko najboljše letno kopališče Terme 3000 so postale najboljše veliko termalno kopališče, Terme Vivat najboljše srednje in Zdravilišče Radenci najboljše manjše.
Top vino postavil bordojce in šampanjce ob bok slovenskim vinom Po premierni izdaji leta 2016 in letu dni premora se je v Ljubljano vrnil Top vino, festival, na katerem se predstavljajo nekatera najprestižnejša svetovna vina.
Poslovanje v turizmu se izboljšuje, tujce bomo vabili z novim geslom Poslovanje turističnega gospodarstva se izboljšuje, panoga je po letih izgub znova na zeleni veji.
Zamude, odpovedi, združevanja poletov: kaj se dogaja z Adrio? Že od junija se vrstijo številne pritožbe potnikov na račun letalskega prevoznika Adria Airways. Poleti zamujajo, prevoznik jih odpoveduje, združuje, neposredni poleti dobivajo vmesne postanke.
"Skozi gastronomijo lahko predstavimo bistvo Slovenije" Slovenija je na slovesnosti v Bruslju poleg portugalskega mesta Coimbra prejela naziv evropske gastronomske regije 2021.
Celje, Nova Gorica in Slovenske Konjice so najlepše urejena mesta V Portorožu so podelili nagrade v okviru tekmovanja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Najbolje ocenjeni so Celje med večjimi mesti, Nova Gorica med srednjimi in Slovenske Konjice med manjšimi mesti.
Iskanje ljubezni v Afriki je mala malica V preteklem tednu sva obiskala štiri destinacije (in ne "države", čeprav so tehnično gledano bile te destinacije v štirih različnih državah), in sicer Niamey v Nigru, Abidžan v Slonokoščeni obali, ...
Miha Bratina: Fotograf postal varilec butičnega slovenskega gina Potem ko je pred nekaj leti tudi Slovenijo dosegla revolucija craft piv, zdaj pospešeno dobivamo še butične znamke slovenskih ginov.
Parkirišče pod Slavnikom je plačljivo Parkirišče v Podgorju, na katerem svoje avtomobile večinoma parkirajo pohodniki na Slavnik in okoliško hribovje, je od danes plačljivo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo