Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo? Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
Vasica Pedrovo je že izumirala, danes ima 18 prebivalcev Ob imenu Pedrovo vsak najprej pomisli na nekaj drugega. Očitno ime vasi vzbuja veliko pozornosti, saj so krajevno tablo že nekajkrat ukradli.
Polja smrti, nočni avtobus v Bangkok in zanikrni Bombaj Zarjavela postelja, pod njo tla polna starih madežev krvi in človeškega blata, ki ga ljudje v hudih mukah niso zmogli zadržati.
Lizbona: najbolje ohranjena skrivnost Evrope Stari turistični vodniki so bili polni zapisov: "Neizpodbitni čar Lizbone je, da se vanjo ne zgrinjajo množice turistov, kot se v druga evropska mesta." Toda to se je sčasoma nekoliko spremenilo.
Foto: Zapuščeno ciprsko "letališče duhov" Pred več kot 40 leti je mednarodno letališče v Nikoziji veljalo za stičišče milijonov potnikov, ki so prihajali na priljubljeni dopustniški otok.
Kam ta konec tedna? Na ogled čipk, dobrote iz Italije, klavirski koncert in festival FUKSi Nov konec tedna, nov pester izbor športnih, kulinaričnih, družabnih in kulturnih dogodkov, med katerimi izstopajo italijanska tržnica Idea Italia in festival FUKSi v Ljubljani, Festival idrijske ...
Prihodnost letal - brez zunanjih, le z notranjimi virtualnimi okni? Velika dubajska letalska družba Emirates je na nekaterih svojih letalih že uvedla novost - virtualna okna za nekatere potnike v prvem razredu.
Foto: Učinek vrha Trump-Kim enak promociji, vredni 270 milijonov dolarjev "Kje je Singapur?" To je bilo vprašanje, ki so ga ameriški uporabniki med srečanjem Donalda Trumpa in Kim Džong Una največkrat vpisali v iskalnik Google.
Foto: Pokopališče vlakov v Budimpešti, tudi tistih, ki so vozili v Auschwitz Popravljalnica vlakov Istvántelek na obrobju Budimpešte sodi pod okrilje madžarskih železnic, med ljubitelji zapuščenih krajev pa je bolj znana kot "pokopališče vlakov Rdeča zvezda".
Ponaredki velikih turističnih znamenitosti – prihodnost turizma? Sporni ponaredek egipčanske sfinge, ki so ga pred dvema letoma zaradi neodobravanja egipčanskih oblasti umaknili iz kitajske province Hebej, je turistom znova na ogled.
Mladi se lahko prijavijo za brezplačno odkrivanje Evrope Evropska komisija je sporočila, da bo v torek opoldne začel teči 14-dnevni rok, v katerem se lahko mladi prijavijo za brezplačne vozovnice v okviru nove pobude DiscoverEU (OdkrijEU), s katerimi bodo ...
V Dubrovniku boste pet evrov odšteli že samo za pogrinjek Čeprav se glavna turistična sezona na Hrvaškem še ni popolnoma začela, so se cene že močno dvignile.
S poprove plantaže na otoke, ki jih bodo kmalu pokupili Kitajci "Ti veš kaj o popru?" sem vprašal Claire, Angležinjo, ki je ležala na pogradu nasproti mojega: "Ne? Jaz tudi ne. Greš zraven na plantažo?"
Deset kilometrov novih poti za kolesarje ob Dravi Na slovenskem delu kolesarske poti ob reki Dravi, ki je speljana skozi štiri države in je dolga 710 kilometrov, bodo še letos uredili 10 kilometrov novih poti.
Nočna mora ekološkega vinarja iz Ankarana: namesto vinograda mora posaditi hraste Ljubiteljem ekoloških, sonaravno pridelanih vin je vinska klet Gordia iz Kolombana nad Ankaranom dobro znana – manj javno znana pa je birokratska nočna mora, v kateri se je v zadnjem letu znašel ...
Ob smrti Anthonyja Bourdaina: varljiva maska kulinaričnega hedonista Samomor Anthonyja Bourdaina, človeka, ki je koncept kulinaričnih oddaj postavil na glavo in v domovanja vsakega slehernika pripeljal svet v malem, je bil za vse popoln šok.
Število turistov v prestolnici vse višje, a Ljubljana je odločena ostati butična destinacija Lani se je število prihodov turistov v Ljubljani povečalo za 14 odstotkov, število prenočitev se je povečalo za 16 odstotkov in prvič preseglo milijon in pol, a prestolnica si kljub navalu turistov ...
Umrl ameriški kuharski zvezdnik Anthony Bourdain V Strasbourgu je umrl ameriški kuharski zvezdnik, popotnik in pisec Anthony Bourdain, najbolj znan po seriji Parts Unknown (Neznani deli), v kateri je raziskoval kulinariko in druge kulturne ...
Video: Kdo ima dovolj poguma za skok z elastiko 260 metrov v globino? Vsi ljubitelji višine in adrenalina, novica za vas! Z najvišjega steklenega mostu na svetu, ki leži na Kitajskem, bo mogoče od avgusta skakati z bungee jumpingom kar 260 metrov v globino.
Kmalu nova dostavna žičnica na Kanin, s kabinami za 10 ljudi Na Kaninu iščejo rešitve za zanesljivejšo žičnico, obrambo pred plazovi in tudi zasneževanje.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo