Ture avanture - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ture avanture - Arhiv
Na Maldivih turistom kmalu na voljo prvi podvodni hotel Prestižno letovišče na Maldivih se je potovalnega razkošja lotilo na popolnoma nov način - gradijo namreč dvonadstropni hotel, del katerega bo segal pet metrov pod vodo Indijskega oceana.
Zvonik mariborske stolnice ponuja vpogled v življenje požarnega opazovalca Zvonik mariborske stolnice, ki je bil nekoč tudi požarna opazovalnica, je znova odprl vrata za obiskovalce, ki si lahko ob tem ogledajo tudi posebno muzejsko razstavo.
Pester konec tedna: od vinskih, pivskih do čokoladnih festivalov Sončen konec tedna lahko izkoristite tudi za obisk enega od številnih festivalov - pestra bo zlasti sobota.
S slovenskih letališč največ potnikov v Veliko Britanijo in Nemčijo Z ljubljanskega, mariborskega in portoroškega letališča je lani potovalo 1,69 milijona potnikov, kar je 20 odstotkov več kot leta 2016.
Slovenski preboj na 52. Vinitalyju - izjemno zanimanje za rebulo Verona je bila te dni svetovna vinska prestolnica, dežela Veneto pa vinski popek sveta.
V Ženevi hotelska soba v povprečju stane kar 242,90 evra Pripravite denar - veliko denarja, če želite ali morate prespati v Ženevi. V tem švicarskem mestu je povprečna cena hotelske prenočitve namreč najvišja v Evropi, kar 242,90 evra.
Boracay: Policija nad turiste v tropskem raju, ki se je spremenil v "greznico" Filipinske oblasti so na Boracay odposlale na stotine specialcev, da bi s tega dopustniškega otoka pregnali še zadnje turiste in zajezili morebitne proteste zaradi zaprtja priljubljenega otoka.
Savudrijski svetilnik praznuje 200 let Savudrijski svetilnik, najstarejši še delujoči svetilnik na vzhodni obali Jadranskega morja, praznuje 200-letnico svojega delovanja.
Turisti, pozor: Ljubljana turistično takso dviguje na 2,5 evra Turistična taksa v Ljubljani se bo s prvim majem zvišala z 1,265 evra na 2,5 evra, je potrdil ljubljanski mestni svet.
Spoznajte najprivlačnejšo letalsko posadko na svetu Revija Monocle je v začetku leta posadko portugalske letalske družbe TAP razglasila za najlepšo na svetu. Pri tem je upoštevala tako njihove stevardese kot tudi pilote.
Foto: Vietnamski hotel, kjer je vse v zlatem - od bazena do WC-školjke Zlate kadi, zlati umivalniki, zlate straniščne školjke, zlat pribor ... celo ime hotela je "zlato". Dobrodošli v hotelu Danang Golden Bay v mestu Danang v osrednjem Vietnamu.
Na Olgi med riževimi polji severnega Vietnama Parkiram, pogledam pod motor. Nekaj teče. Jeb...mater! Dam na prst in povonjam. Bencin je, okej, samo da ni olje.
Foto: Popotovanje vzdolž severnokorejske meje, kamor turisti redko zaidejo Reutersov fotoreporter se je podal na teden dni dolgo popotovanje vzdolž meje med Kitajsko in Severno Korejo.
Ognjenik Etna drsi proti morju Etna, najaktivnejši ognjenik v Evropi, se počasi pomika proti morju. Ognjenik, ki leži na italijanskem otoku Sicilija, proti Sredozemskemu morju drsi s hitrostjo 14 milimetrov na leto.
Kje se je letos smučalo najbolje: Cerkno pred Voglom in Kaninom Na Gradu Rače so podelili nazive Naj smučišče, ki so jih prejela najboljša smučišča v letošnji smučarski sezoni. Dolga sezona je prinesla veliko glasov in zmagovalce v petih različnih kategorijah.
V Peruju na novo dokumentirani geoglifi, ki so nemara starejši od tistih v Nazci Posnetki, ki so jih v Peruju naredile kamere brezpilotnih letalnikov, so razveselili znanstvenike, saj so na jugu države ujeli spektakularne geoglife, torej ogromne linijske risbe, za katere menijo, ...
Neurje pri znamenitem Tadž Mahalu uničilo dva minareta Huda nevihta je na dvojih vstopnih vratih, ki vodijo do znamenite stavbe Tadž Mahal v mestu Agra na severu Indije, uničila dva minareta.
Kdo si še lahko privošči Berlin? Cene v nemški prestolnici skočile v nebo Pozabite London in New York, mesto z najhitreje rastočimi cenami nepremičnin je mesto, ki je še do nedavnega veljalo za eno ugodnejših evropskih metropol - Berlin.
Nizozemska: Najdaljša ogrevana kolesarska steza v zahodni Evropi Med nizozemskima mestoma Wageningen in Arhem bodo zgradili najdaljšo ogrevano kolesarsko pot v zahodni Evropi, ki bo dolga kar 1,7 kilometra.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo