Fascinantni hoteli
slice
Hotel brez receptorja in ključev sob. Evropa dobila prvi pametni hotel.
Namenjen je popotnikom prihodnosti, 6. marec 2018 ob 18:04 Za rezervacijo, prijavo in odjavo, odklepanje vrat hotelske sobe ali naročanje zajtrka in taksija v Budimpešti potrebujete le še pametni mobilni telefon.
54
Foto: Razkošni savdski hotel ni več "zapor za elito" - spet sprejema goste
9
12. februar 2018 ob 12:25 V nedeljo so po več kot treh mesecih znova odprli hotel Ritz-Carlton v Riadu - kot je znano, so hotel začasno spremenili v "zlati" zapor za predstavnike politične in gospodarske elite, ki so se ...
Kako bi se odzvali, če bi vas na recepciji hotela pričakal - robot?
28
6. februar 2018 ob 11:51 Ne bodite presenečeni, če vas bo ob prihodu v recepcijo kakšnega hotela namesto človeka iz mesa in krvi pričakal - robotski receptor.
Mar-a-Lago, Trumpov floridski peskovnik - petični klub in situacijska soba hkrati
30
9. januar 2018 ob 06:16 Donald Trump, ki je svojega predhodnika Baracka Obamo obtoževal, da namenja preveč časa golfu, je preživel več kot tretjino svojega predsednikovanja v dopustniških rezidencah.
V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji
27
17. december 2017 ob 09:50 V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.
Foto: Japonska atrakcija za turiste - protipotresne kupole pod vulkanom Aso Farm Land, turistično letovišče ob vznožju ognjenika Aso na južnem japonskem otoku Kjušu, s svojimi 450 protipotresno zgrajenimi kupolami, porisanimi z dinozavri in cvetjem, z videzom pravljične ...
7
Foto: V Intercontinentalovi B-restavraciji, najvišji restavraciji v mestu V Intercontinentalu, ki je svoja vrata po ekspresno hitri gradnji odprl konec avgusta, vam že pri vhodu dajo naglo vedeti, da vstopate v posvečen prostor, edini petzvezdični hotel v Ljubljani in ...
83
Foto: Nacistično obalno letovišče postaja luksuzni resort Dolga leta Nemci niso prav dobro vedeli, kaj naj naredijo s Proro - kompleksom počitniških blokov vzdolž baltske obale, zgrajenih tik pred drugo svetovno vojno kot nacistično letovišče.
45
Dubaj bo zgradil plavajočo repliko Benetk Se da lepoto Benetk poustvariti? Težko, a Dubaj bo poskušal storiti prav to.
63
Ruski mogotec ruši legendarni Belvedere, najbolj luksuzni jugoslovanski hotel Hotel de luxe Belvedere v Dubrovniku je ob svojem odprtju leta 1985 veljal za najbolj luksuzni hotel Jugoslavije, ki je gostom ponujal vse od francoske restavracije do nočnega kluba.
23
Foto: Hotel v nekdanjem zaporu, za katerega skrbijo prosilci za azil Hotel Movement, ki odpira vrata ta mesec, je svoje prostore našel na precej nenavadnem mestu - v enem izmed stolpov nekoč najbolj zloglasnega nizozemskega zapora.
5
V Subidi, edini "slovenski" michelinki: večerja pod trofejami in spanje v gnezdu Subida je institucija – naj si gre za njihove interpretacije starih furlanskih jedi ali pa za butično hotelirstvo, ki je za zgled številnim.
27
Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...
33
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
35
Zanimanje za Intercontinental veliko, v načrtu nove naložbe v Sloveniji Novi ljubljanski hotel Intercontinental, edini hotel s petimi zvezdicami v prestolnici, je prve goste sprejel pred dvema tednoma in že žanje veliko zanimanje.
46

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo