Novice
slice
Kraški podzemni svet in pivska fontana najbolj inovativna v Sloveniji
Roševa največ prispevala k prepoznavnosti Slovenije, 19. oktober 2017 ob 18:08 Na Dnevih slovenskega turizma so podelili najvišja priznanja v slovenskem turizmu.
10
"Domača naloga" Slovenije: kako enodnevne in tranzitne goste spremeniti v turiste?
32
19. oktober 2017 ob 11:41 Slovenija je lani s turizmom zaslužila 2,3 milijarde evrov, a skoraj dve tretjini so bili enodnevni in tranzitni gostje. Poleg tega več kot polovica turistov pride k nam le v štirih poletnih mesecih.
Koraki naprej v slovenskem turizmu: infrastruktura, komunikacija, nove ideje
15
18. oktober 2017 ob 14:01 Zadnja leta je ogromno narejeno za promociji Slovenije in slovenskega turizma v tujini, "zdaj pa se bo treba spet vrniti h komunikaciji z domačim prebivalstvom," je na dnevih slovenskega turizma ...
Britanci svetujejo: Pridite v Kranjsko Goro, najcenejše evropsko smučišče
65
17. oktober 2017 ob 12:40 Britanska pošta je naredila veliko reklamo Kranjski Gori, saj je v tradicionalni letni primerjavi evropskih in severnoameriških smučišč prav slovensko zimskošportno središče postavila na sam vrh ...
V Pulju se lotevajo turističnega projekta v vrednosti 65 milijonov evrov
20
15. oktober 2017 ob 11:51 V Pulju so začeli dela v okviru turističnega projekta Sveta Katarina – Monumenti, ki bo v treh fazah potekal do leta 2020. To je eden največjih hrvaških turističnih projektov – Brioni Riviera.
Letalski promet EU-ja v letu 2016: skoraj milijarda potnikov in šest smrtnih žrtev Statistični podatki razkrivajo, da je lani v Evropski uniji z letalom potovala skoraj milijarda ljudi. Število letalskih potnikov se je povečalo v vseh državah članicah, razen v Belgiji in Sloveniji.
7
Več kot milijon evrov evropskih sredstev za kolesarjenje po dolini Soče Gotovo ste že slišali za kolesarsko mobilnost med Italijo in Slovenijo. Morda ste celo že kolesarili po tej privlačni kolesarski poti, ki povezuje obe državi.
29
Sveta Helena se veseli: končno dobiva letalsko povezavo s svetom Sobota bo na otoku Sveta Helena zgodovinski dan, ki ga njenih 4500 prebivalcev nestrpno čaka že leta: na otoku bo namreč prvič v zgodovini pristalo letalo, nato pa tja iz Johannesburga letelo enkrat ...
17
Kopalci izbrali svoja najljubša kopališča - od naravnih do termalnih Najboljše veliko termalno kopališče so po akciji Naj kopališče 2017 postale Terme 3000, za najboljše srednje kopališče so bile razglašene Bioterme Mala Nedelja, med malimi termalnimi kopališči pa so ...
10
Tajska prepovedala kajenje na priljubljenih plažah Na Tajskem so uvedli prepoved kajenja na priljubljenih plažah, ki so pravi magnet za turiste z vseh koncev sveta. Kršilcem bo grozila zaporna ali denarna kazen.
29
Italija v najem ponuja svoje državne svetilnike Italijanska vlada namerava v najem oddati več svetilnikov v državni lasti, saj si ne more več privoščiti njihovega vzdrževanja. Od najemnin si obeta 760.000 evrov na leto.
8
Foto: Nebotičnik v Sankt Peterburgu - najvišja stavba v Evropi Čeprav C enter Lahta v Sankt Peterburgu še ni končan, je že zdaj dosegel naziv najvišje stavbe v Evropi.
13
Ostri odzivi na županovo odločitev bohinjsko bukev rešili pred sekiro Znamenita bukev ob Bohinjskem jezeru je zaradi bolezni obsojena na propad.
28
Dubaj bo zgradil plavajočo repliko Benetk Se da lepoto Benetk poustvariti? Težko, a Dubaj bo poskušal storiti prav to.
63
Mariborsko praznovanje ob tradicionalni trgatvi Stare trte Letošnja že enaintrideseta slovesna trgatev Stare trte je na Lent privabila množico ljudi. Prvi grozd je letos častno utrgal dijak iz Novega mesta.
12

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo