Novice
slice
Zvonik mariborske stolnice ponuja vpogled v življenje požarnega opazovalca
Zgodovina stolpa je večini ljudi neznana, 20. april 2018 ob 13:46 Zvonik mariborske stolnice, ki je bil nekoč tudi požarna opazovalnica, je znova odprl vrata za obiskovalce, ki si lahko ob tem ogledajo tudi posebno muzejsko razstavo.
2
S slovenskih letališč največ potnikov v Veliko Britanijo in Nemčijo
5
19. april 2018 ob 11:57 Z ljubljanskega, mariborskega in portoroškega letališča je lani potovalo 1,69 milijona potnikov, kar je 20 odstotkov več kot leta 2016.
V Ženevi hotelska soba v povprečju stane kar 242,90 evra
31
18. april 2018 ob 11:31 Pripravite denar - veliko denarja, če želite ali morate prespati v Ženevi. V tem švicarskem mestu je povprečna cena hotelske prenočitve namreč najvišja v Evropi, kar 242,90 evra.
Turisti, pozor: Ljubljana turistično takso dviguje na 2,5 evra
58
17. april 2018 ob 12:12 Turistična taksa v Ljubljani se bo s prvim majem zvišala z 1,265 evra na 2,5 evra, je potrdil ljubljanski mestni svet.
Kje se je letos smučalo najbolje: Cerkno pred Voglom in Kaninom
20
13. april 2018 ob 17:07 Na Gradu Rače so podelili nazive Naj smučišče, ki so jih prejela najboljša smučišča v letošnji smučarski sezoni. Dolga sezona je prinesla veliko glasov in zmagovalce v petih različnih kategorijah.
Neurje pri znamenitem Tadž Mahalu uničilo dva minareta Huda nevihta je na dvojih vstopnih vratih, ki vodijo do znamenite stavbe Tadž Mahal v mestu Agra na severu Indije, uničila dva minareta.
5
V Peruju na novo dokumentirani geoglifi, ki so nemara starejši od tistih v Nazci Posnetki, ki so jih v Peruju naredile kamere brezpilotnih letalnikov, so razveselili znanstvenike, saj so na jugu države ujeli spektakularne geoglife, torej ogromne linijske risbe, za katere menijo, ...
5
Kdo si še lahko privošči Berlin? Cene v nemški prestolnici skočile v nebo Pozabite London in New York, mesto z najhitreje rastočimi cenami nepremičnin je mesto, ki je še do nedavnega veljalo za eno ugodnejših evropskih metropol - Berlin.
44
Mehiški Tulum: od raja na Zemlji do ekološke nočne more Mehiško letovišče Tulum, ki slovi po svojih "ekohotelih" in sproščenem, boemskem vzdušju, se z neobvladljivim porastom turistov spreminja v pravo ekološko katastrofo.
14
Z zvišanjem vstopnine nad pretirano gnečo na rtu Kamenjak Za vstop na rt Kamenjak, ki ga obiskuje vse več ljudi, bo po novem ceniku treba odšteti dvakrat toliko kot doslej.
23
Foto: Losangeleško letališče z ločenim terminalom za zvezdnike Dobrodošli na posebnem terminalu losangeleškega mednarodnega letališča, kjer carinski uslužbenci potnikom celo namenijo nasmešek, kjer ni paparacev in kjer so na voljo organski prigrizki.
76
Foto: Po 26 letih obujena žičnica iz Sarajeva na hrib Trebević V Sarajevu je po 26 letih znova začela voziti znamenita žičnica na bližnji hrib Trebević, ki je zaslovela med olimpijskimi igrami leta 1984, med vojno pa je bila popolnoma uničena.
20
Zaprtje otoka Boracay, ki se iz raja spreminja v "greznico" Filipinske oblasti so napovedale začasno zaprtje popularnega turističnega otoka Boracay, ki se zaradi čezmernega turističnega navala in onesnaževanja spreminja v "greznico".
12
Unesco opozarja na ogroženost svetovne dediščine zaradi križark Organizacija združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo se je te dni oglasila glede nevarnosti onesnaževanja, ki ga s seboj prinaša vse bolj razširjen pojav "turboturizma".
24
V Žalcu želijo vzpostaviti razpršeni hotel Žalska občina razmišlja o modelu razpršenega hotela, ki bi imel skupno upravljanje nastanitvenih enot.
19

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo