Planinski izlet
slice
Tekaški podvig: z Ljubljanskega gradu na Triglav v manj kot 24 urah
Osebna zmaga treh tekačev, 16. julij 2018 ob 11:26 Med večernim spektaklom izteklega nogometnega prvenstva, ko je v Kazanu Belgija zabila gol Braziliji, je trojica tekačev med nogometnimi navdušenci, ki so po Ljubljani na prostem spremljali tekmo, ...
44
Gorski reševalci opozarjajo na več nesreč v gorah in pozivajo k previdnosti
5
30. junij 2018 ob 11:41 Pri Gorski reševalni zvezi Slovenije opozarjajo, da je ob večjem obisku gora večje tudi število nesreč.
Video: V pol leta zbrali pol milijona evrov in zgradili kočo
14
31. oktober 2017 ob 14:02 Na Planini nad Vrhniko že stoji nova planinska koča. Upajo, da jo bodo za obiskovalce odprli še to leto.
Slovenska planinska pot v enem dnevu: 23 vrhov, 58 koč in 599 kilometrov poti
5
30. september 2017 ob 18:11 Slovenska planinska pot v enem dnevu je skupni projekt in združevanje športnih navdušencev, pohodnikov, tekačev in gorskih kolesarjev, ki obožujejo slovenski gorski svet.
Na Roblek bom odšel ... In v naj planinski koči leta 2017 postal
19
14. september 2017 ob 19:44 Roblekov dom na Begunjščici, ki v dolino zre z višine 1657 metrov, je bil v letošnji poletni akciji Planinske zveze Slovenije (PZS) okronan za najbolj priljubljeno planinsko kočo.
Mont Blanc: Župan uvedel globo za alpiniste brez primerne opreme Župan francoske občine Saint-Gervais, pod katero spada tudi Mont Blanc, je uvedel denarno kazen za alpiniste, ki se bodo v gore odpravili brez primerne opreme, kot so dereze ali vrvi.
24
Ni ravno za tiste z vrtoglavico: plezanje nad kaninskimi prepadi Na Kaninu so odprli tako imenovano ferato ali z jeklenico zavarovano planinsko pot v ostenju Prestreljenika. Preplezala jo je tudi ekipa Televizije Slovenija.
13
V nahrbtniku naj bosta tudi prva pomoč in zemljevid V poletnem času se marsikdo odpravi v hribe, vendar se je na turo treba tudi pripraviti in o njej zbrati čim več informacij.
6
Foto: Švicarske Alpe poleti - raj za planince Švica je tudi v poletnih mesecih magnet za turiste – predvsem hribi, kjer so smučarje nadomestili planinci in ljubitelji neokrnjene narave. Takšno podobo je moč zaslediti te dni na gori Alvier.
13
Izgubljeni in nepripravljeni planinci odžirajo dragoceni čas reševalcem Gorski reševalci so letos do prve tretjine junija opravili že 154 intervencij, kar je 54 več kot v enakem obdobju lani. Vrhunec planinske sezone pa šele prihaja, zato se znova poziva k previdnosti.
31
"Ko pa prideš ti, se nebo mi razjasni ..." Pohod z Goričkega v Piran Ko je legendarni slovenski glasbenik Vlado Kreslin pred desetimi leti napisal pesem Z Goričkega v Piran , si najbrž ni predstavljal, kakšne ideje bo ta pesem vzbudila pri ljubiteljih njegove glasbe.
26
Everest je letos tako obljuden, da obstaja nevarnost "prometnih zamaškov" Britanski alpinist Tim Mosedale opozarja, da "toksična mešanica" neizkušenih pohodnikov na Everestu povzroča velike težave, saj se na najvišjo goro sveta vzpenja vse več turistov, ki povzročajo ...
29
Orcieres Merlette - smučišče v Alpah s pridihom Mediterana Francoske Alpe so prava smučarska meka in prav vsak lahko najde smučišče, ki mu ustreza po številu in zahtevnosti prog ter namestitvi, na kar seveda vpliva globina žepa.
8
Slovenska Istra - s 170 kilometri pešpoti raj za pohodnike Slovenska Istra je prepletena z mrežo planinskih poti, samo na območju med Slavnikom in mejo s Hrvaško se jih razteza okoli 170 kilometrov.
3
V slovenskih gorah vsako leto več do okolja in družin prijaznih koč Od 164 planinskih koč, kolikor jih upravljajo slovenska planinska društva, se jih lahko s certifikati, ki dokazujejo, da so do okolju ali družin prijazna, pohvali že 47, poudarjajo na planinski zvezi.
15

Izbor
Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo