Uredniški izbor
slice
Vremenski opazovalec na Kredarici: "Včasih tako noter padem, da pozabim, koliko dni sem že tu gor"
Najviše ležeča meteorološka postaja deluje od leta 1954, 14. avgust 2018 ob 06:36 "Delo vremenskega opazovalca na Kredarici je tako nestanovitno, kot je vreme samo. Če je vreme lepo, je tu tisočkrat lepše kot v dolini, če je pa slabo, je pa tisočkrat slabše," pravi vremenski ...
2
Poslovni model franšiz v trafikah kljub akciji inšpektorata teče naprej. Oba monopolista delavce disciplinirala s korenčkom.
112
18. avgust 2018 ob 07:28 Kljub obsežni akciji inšpektorata za delo, razpravam v državnem zboru in opozarjanju na nezavidljiv položaj delavcev v trafikah poslovni model franšiznih pogodb, ki v praksi pomenijo 10 ali več ur ...
Kormoran: Nizozemska jih "izvaža", na Bavarskem streljajo - 10.000 letno
57
17. avgust 2018 ob 07:07 Slovenija trenutno odstreli 139 kormoranov letno, kar je po navedbah ribičev premalo, saj povzročajo ogromno škodo populaciji rib in ribiškemu turizmu.
Okoljsko sprejemljiva sežigalnica ne prinaša dobička
87
15. avgust 2018 ob 08:42 "Odpadek mora biti drag, sicer se jih ne bomo nikoli rešili," meni ekolog in aktivist Uroš Macerl, ki v novih kapacitetah za sežiganje odpadkov v Sloveniji v nasprotju z ministrstvom za okolje in ...
Slovenski GenEplanet v približevanju informatizaciji zdravja
28
13. avgust 2018 ob 06:35 Slovensko biotehnološko podjetje je od švicarskega sklada JF Investments dobilo investicijo v vrednosti 10 milijonov evrov. Denar bo namenilo razvoju in širjenju na nove trge.
Država Jelinčiču podarila knjige, za katere so davkoplačevalci odšteli več kot deset tisočakov Poslanska skupina SNS-a oz. njen vodja Zmago Jelinčič je v mandatu 2008–2011 v DZ-ju nabavila za več kot 10.000 evrov knjig in jih ni vrnila. DZ je bil nato neuspešen s sodno izterjavo.
352
Dom upokojencev Kranj izgubil še drugo tožbo, s katero je od zaposlenih zahteval vračilo potnih stroškov Dom upokojencev Kranj je izgubil še drugo tožbo proti svoji zaposleni zaradi domnevno preplačanih stroškov prevoza na delo.
56
Oglasi za prepoznavne blagovne znamke z delovno silo na brezplačni preizkušnji Produkcijsko podjetje Bas Production se lahko pohvali s širokim naborom prepoznavnih blagovnih znamk, za katere so snemali oglase, a oglasi nastajajo pod vprašljivimi praksami z vidika pravic ...
70
Foto: 20 let od Pantanijeve velike zmage na Touru Danes mineva natanko 20 let od zgodovinske zmage na Dirki po Franciji ene najvznemirljivejših osebnosti v zgodovini kolesarstva – Marca Pantanija.
79
Žalosten vsakdan Venezuelcev: prazne police, nenehni izpadi elektrike, hiperinflacija ... Maracaibo, prestolnica največje venezuelske zvezne države Zulia in srce do pred nekaj leti cvetoče venezuelske naftne industrije, je bil nekoč znan po divjih celonočnih zabavah, na katerih so njeni ...
243
Če bi vsi živeli kot Slovenci, bi vsako leto porabili za skoraj tri planete naravnih virov Človeštvo je do današnjega dne porabilo vse naravne vire, ki jih je imelo na razpolago za tekoče leto, odslej se zadolžujemo pri prihodnjih generacijah.
160
Evropske volitve prek spleta? Ne prihodnje leto, morda pa leta 2024. Evropska unija skuša tudi z reformo evropske volilne zakonodaje povečati volilno udeležbo na volitvah v evropski parlament. Med drugim tudi z možnostjo volitev prek spleta.
83
Razdvojena Nikaragva še daleč od konca krize Od aprila, ko so se začeli protesti proti predsedniku Danielu Ortegi, je v Nikaragvi umrlo že več kot 300 ljudi, krizi pa ni videti konca.
35
Vrednost Facebooka v enem dnevu nižja za 120 milijard dolarjev Zdi se nezaslišano, da delnice podjetja, ki je četrtletne prihodke povečalo za 42 odstotkov, padejo za 20 odstotkov, a prav to je doletelo Facebook, s čimer je v zrak "odfrčalo" 120 milijard dolarjev.
42
Po apartheidu zdaj obdobje nasilja nad belopoltimi Južnoafričani? Marca je opozicija v Južni Afriki okarala belopolte južnoafriške kmete, ki se v zadnjem času množično izseljujejo iz države, češ da "bežijo pred samim seboj".
211

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo