Uredniški izbor
slice
Nizozemski fenomen: vas, v kateri živijo le ljudje s hudo demenco
Združenje Spominčica po Sloveniji širi projekt Demenci prijazne točke, 17. junij 2018 ob 07:49 Po 65. letu je dementen že vsak peti človek; ker število obolelih za to dolgotrajno boleznijo, ki izčrpa tudi svojce, narašča, je tudi v Sloveniji primerno iskati alternativo za oskrbo: edinstven ...
52
Zamolčano nasilje nad starejšimi: žrtve se sramujejo zlorab svojih najbližjih
47
15. junij 2018 ob 06:52 Nasilje nad starejšimi je v naši družbi pogostejše, kot si mislimo, a ker ima toliko različnih obrazov, ga je težko prepoznati, o njem se v javnosti ne govori, o nasilju, ki ga doživljajo, pa zaradi ...
Trump in Kim napisala zgodovino - od rokovanja do podpisa dogovora
395
12. junij 2018 ob 14:04 Ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski voditelj Kim Džong Un sta v Singapurju podpisala dogovor, v katerem se je Severna Koreja obvezala k popolni jedrski razorožitvi, ZDA pa bodo ...
Slovensko morje onesnažuje plastika, ne pa kemikalije
44
12. junij 2018 ob 06:43 Slovensko morje je z vidika kemijskih spojin zelo čisto, posodobljeni čistilni napravi na Obali uspešno prečiščujeta komunalne odplake, vseeno pa se pri nas zadržuje več mikroplastike kot drugje po ...
Pritiski na sindikaliste v Domu upokojencev Kranj. V drugem sindikatu zadovoljni, da jih vodi "razsoden gospodar"
30
11. junij 2018 ob 06:34 V domu upokojencev Kranj so se odnosi med direktorico in sindikatom zaradi izplačevanja stroškov prevoza na delo zaostrili, spor pa se je preselil na sodišče, kar za DU Kranj pomeni visoke stroške ...
Počitniško delo: ponudbe je veliko, mladim izkušnje ponujajo tudi občine Po napornem izpitnem obdobju in končevanju ocen v srednjih šolah sledijo težko pričakovane počitnice. Številni mladi bodo del prostega časa namenili tudi počitniškemu delu.
36
Bi morali bela LED-svetila zaradi svetlobnega onesnaževanja prepovedati? Lepota neokrnjene nočne narave izginja, saj je svetlobno onesnaženje dodobra "izbrisalo" zvezde z neba. Največja grožnja so bele LED-svetilke (4.000 K), ki svetijo z veliko belo-modre svetlobe.
83
Veliko odpadne plastike je zanič in predelava ne prinaša dobička Ministrstvo za okolje in prostor ne razume, zakaj družbe ne odvažajo odpadne embalaže, ki se je je nabralo že za 6000 ton, Ekologi brez meja pa opozarjajo, da je vzrok tudi v slabi plastiki, katere ...
61
Rusija pred SP-jem – od dobička in homofobije do trkanja Kitajske na nogometna vrata "Ruski BDP bi se lahko zaradi svetovnega nogometnega prvenstva povečal za 31 milijard dolarjev." "Svetovno prvenstvo bo imelo le majhen kratkoročen vpliv na rusko gospodarstvo."
42
Volilni dan na MMC-ju iz minute v minuto Volivci so izbrali novih 90 poslancev, ki bodo sestavljali državni zbor prihodnja štiri leta. Končni izidi bodo znani 11. junija. Na MMC-ju smo volilni večer spremljali iz minute v minuto.
61
Estonija utira pot na področju brezplačnega javnega prevoza Estonija, znana po digitalizaciji, postavlja nove mejnike tudi na področju javnega prevoza.
87
"Pri nas med staranjem v lastnem domu in v domu za starejše ni dosti druge izbire" Sobivanje lahko pomembno vpliva na kakovost življenja, saj so starejši v bivanjskih skupnostih manj osamljeni, olajšajo si vsakodnevna opravila in znižajo stroške.
40
Luka Zahović: Po drugem zlomu sem si rekel, da se ne bom smilil samemu sebi Nogometno državno prvenstvo, ki se je končalo v nedeljo, je z 18 spomladanskimi zadetki, 17 jih je dal na zadnjih 12 tekmah, zaznamoval tudi najboljši strelec Luka Zahović.
75
Mihael Žgank eksistencialno vprašanje rešuje v Turčiji Velika večina športnikov v svoji karieri tekmuje za eno samo državo, a pri tem seveda obstajajo izjeme. Eden izmed teh je judoist Mihael Žgank.
Slovenski Datafund v zelje tehnoloških velikanov z blockchain varstvom osebnih podatkov Slovenski startup Datafund razvija rešitev veriženja blokov, s katero bi vsak posameznik lahko varno shranil svoje osebne podatke in jih obenem lahko ponudil podjetjem v zameno za plačilo.
40

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo