Uredniški izbor
slice
Prvo leto predsedovanja Trumpa: gospodarski kazalci odlični, mednarodna politika porazna
Ferfila kritičen do umika iz TPP-ja in priznanja Jeruzalema, 20. januar 2018 ob 06:31 V glavah intelektualcev in levičarjev je Donald Trump popolna katastrofa, še noben ameriški predsednik ni bil tako opljuvan od medijev, a njegovim volivcem so njegove poteze všeč, prvo leto ...
186
Politično plakatiranje pred volilno kampanjo je "svoboda govora"
209
19. januar 2018 ob 06:20 Za oglaševanje političnih strank v času volilne kampanje veljajo določena pravila, kršitve pa so lahko sankcionirane. Politična propaganda zunaj kampanje, pa je tako rekoč neomejena.
Kaj plaže in kitovci, na Filipine vabijo tudi kresničke in druga čudesa
29
17. januar 2018 ob 06:30 Pojdimo nekam na toplo za novo leto, je sredi jeseni padla odločitev. Po nekaj cincanja in nepredvidenih okoliščinah se je destinacija iz Srednje Amerike spremenila v Filipine. Kaj?
Je omejevanje koncesij za zasebne visokošolske zavode "birokratski fašizem"?
99
15. januar 2018 ob 06:23 V pripravi je nova novela o visokem šolstvu, ki kar v 18 členih govori o koncesijah zasebnikom, med drugim o omejitvi na 4+1 leto. Bodo vsi koncesionarji morali koncesijo pridobiti znova?
Slovenka v Iraku: Mnogo otrok jezidskih žensk in borcev IS-ja bo sirot
53
15. januar 2018 ob 06:26 Barbara Mali je v Irak prišla skoraj sočasno s t. i. Islamsko državo (IS).
Trump pritisne na gumb in jedrske konice že letijo? Ne ravno. Donald Trump je prejšnji teden zagrozil, da ima večji in močnejši jedrski gumb kot Kim Džong Un.
75
Opustitev obveznega cepljenja – izrekanje kazni ovirajo dolgotrajni birokratski postopki Za odklanjanje ali onemogočanje obveznega cepljenja otrok so v Sloveniji zagrožene kar visoke kazni, toda, kot pravijo pristojni inšpektorji, inšpekcijski postopki za vse vpletene predstavljajo ...
177
Backović se boji, da se bo poznala odsotnost Gabra in Poteka " Tudi po 14 letih me boli, da smo izgubili finale z Nemčijo. Finali se zmagujejo, " se domačega evropskega prvenstva spominja nekdanji rokometni reprezentant Ognjen Backović.
13
EU: Kako učinkovito nadzirati kriptovalute? Po nepričakovanem razmahu trgovanja s kriptovalutami v letu 2017 je EU napovedal uvedbo številnih nadzornih ukrepov, s katerimi želi ukiniti anonimnost poslovanja s kriptovalutami.
138
"Preden so duhovniki privolili v poročanje istospolnih parov, je Cerkev na Islandiji doživljala eksodus vernikov" "Če ti dominantni religijski diskurz zapoveduje, kako moraš živeti, in ne spoštuje tvojih občutkov, da se počutiš drugače, kot to določa tvoje telo, bodo razhajanja med tvojo versko in spolno ...
91
Kolektivna pogodba, po kateri so vozniki avtobusov mesečno 220 ur v službi, še vedno velja Vozniki avtobusov, ki so lani s stavko opozarjali tudi na sporno panožno kolektivno pogodbo, po kateri se čas med posameznimi vožnjami vrednoti kot tretjina delovne ure, ostaja nespremenjena.
22
INTERAKTIVNO: 40 let trpljenja in hrepenenja po samostojni Zahodni Sahari V begunskih taboriščih na jugozahodu Alžirije zaradi maroške zasedbe Zahodne Sahare že več kot 40 let živijo zahodnosaharski begunci.
41
Slovenski glasbeniki, ki so zaznamovali leto " Tisto, kar lahko prešteješ, nič ne šteje. Tistega, kar šteje, pa se ne da prešteti," je v MMC-jevem intervjuju poudaril Iztok Mlakar.
73
Iztok Mlakar: Vedno znova si v tem poslu začetnik Je dramski igralec, je interpret, predvsem pa je pronicljiv opazovalec sveta. "Ni konja, na katerega bi sedel in rekel: 'Zdaj sem pa na konju!'" je poudaril Iztok Mlakar v pogovoru za MMC.
64

MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
Kazalo