Uredniški izbor
slice
"Mladi odlašajo z obveznostmi, potem pa ugotovijo, da prekarnost ni fina"
Zbornik Skozi oči prekariata s 56 intervjuji ljudi iz javnega življenja, 22. junij 2017 ob 16:21 "Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt ...
118
 • Prekarizacija družbe
 • "Če ti ni uspelo, si lenuh"
 • Nespodobno "preimenovanje" neke nemške zadevice
  3
  24. junij 2017 ob 12:17 Kakor mnogi učitelji tedanje dobe je bil tudi Anton Kosi, nadučitelj (danes bi rekli ravnatelj) šole v Središču ob Dravi, vsesplošno nadarjen mož.
  Po svetu mikrozavarovanja rešujejo revne, pri nas previsok standard, pravijo zavarovalnice
  28
  22. junij 2017 ob 23:12 Mikrozavarovanja se v zadnjem času kažejo kot ena od možnosti, da bi zavarovalni proizvodi bolje dosegli socialno šibkejše sloje.
  Kek: Uspeh prinaša le lastna pot in ne kopiranje
  34
  21. junij 2017 ob 14:02 Sladko, a kratko je bilo slavje Rijeke po dvojni kroni. Arhitekt uspeha Matjaž Kek je svoje varovance pripeljal na priprave v Kranjsko Goro, kjer si je vzel nekaj časa tudi za našo televizijo.
  "Če bi dobro poznali svojo zgodovino, bi več govorili o velikih ljudeh"
  15
  20. junij 2017 ob 06:29 Umetnostna zgodovinarka in kodikologinja ddr. Nataša Golob večji del dolge kariere posveča knjižnim spomenikom.
  Življenje na podeželju v BiH-u: lepe vasi (lepo) umirajo " Oprosti, ampak pri sosedih smo balirali seno. Sem zaslužil 10 mark, zdaj moramo pa razmisliti, ali jih bomo porabili za hrano, zdravila ali kaj drugega ," mi ob stisku roke pojasni moški v poznih ...
  82
  "Grška logika je takšna: zakaj bi kaj delali, saj nam bodo dali denar" "Zmagovalke grške dolžniške krize so nemške in svetovne banke, ki so dobile oziroma dobivajo poplačana posojila. Zato so tudi pritiski, da se dolg Grčiji ne odpiše, tako močni," meni Boštjan Udovič.
  154
  Jože Privšek: mojster, ki ga je za pomoč klical celo Quincy Jones Deloval je zelo resno, kolegi glasbeniki pa so ga zelo spoštovali. "Bil je umirjen, ni se veliko družil z ljudmi," je o Jožetu Privšku za MMC delil svoje spomine pevec Ivo Mojzer.
  13
  V BiH-u mlad človek nima česa iskati. Množično na delo v "obljubljeno deželo" Slovenijo. " Vsakič, ko so uradne ure, je tako, " mi pojasnjuje mlajši očka pred vhodom v slovenski konzulat v Banjaluki, kjer skupaj s približno 50 sodržavljani čaka v vrsti na dovoljenje za delo v Sloveniji.
  159
  Na poveljstvu posebnih sil ZDA: Odločanje o usodi sveta iz "centra za vojne igrice" "Fotografiranje je prepovedano. Ob vhodu boste oddali svoje prenosne telefone, če morate na WC, vas bo do njega pospremil eden izmed vojakov," so nam dajali napotke, medtem ko smo se vozili do ...
  105
  Židan: V Avstriji starši ne bi tolerirali, da bi otrok jedel francoski svinjski zrezek "Ne predstavljam se, da bi bil v Avstriji kateri koli ravnatelj šole, ki ne bi poskrbel, da bodo avstrijski otroci jedli avstrijsko hrano, ravnatelj tudi naslednje leto," o še razvijajoči se ...
  163
  "Bolnika z demenco ne smemo prepričevati, da je z njim kaj narobe - to je nesmiselno!" "Na koncu pogosto vprašajo: 'Kdaj bo prišla mama?'. Ne smemo se odzvati s pojasnilom, da je že 30 let mrtva, ker jih bo to zelo prizadelo. Boljša je pritrditev, da bo že prišla," svetuje Štefanija L.
  58
  Na Arktiki vse bolj vroče - razvnema se boj za njena bogastva Debela plast ledu je stoletja Arktiko reševala pred srdito tekmo za njena naravna bogastva.
  136
  EU: Državne meje ne bodo več omejevale digitalnih vsebin Evropska unija še naprej uresničuje idejo o enotnem digitalnemu trgu. Po izenačenju cen domačih in gostujočih mobilnih storitev bodo prenosljive tudi digitalne vsebine.
  42
  "Ko si turist na pošti želi brezžičnega dostopa do spleta, mu lahko ponudim le čokoladno banano" Dogovor, ki ga je Pošta Slovenije podpisala z enim sindikatom, ko je bil drugi sindikat iz pogajanj izločen zaradi dvoma o reprezentativnosti, je začasno umiril dogajanje v Pošti Slovenije, a ...
  88

  MMCteden 1. svetovna vojna Jezikovni spletovalec Podcast Številke Lepota bivanja Živalski otok
  Kazalo