Vreme
PETEK
-1
1
SOBOTA
0
1
NEDELJA
-8
-5
PONEDELJEK
-12
-6
TOREK
-11
-5
Napoved za Slovenijo
Ponoči se bo sneženje od juga spet nekoliko okrepilo in zajelo vso Slovenijo. Le ob morju ter ponekod na Goriškem bo večinoma deževalo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do -1, na Primorskem do 4 °C. V petek bo oblačno. Občasno bo snežilo, ob morju in na Goriškem rahlo deževalo. Še bo vetrovno. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.
Obeti za Slovenijo
V noči na soboto bodo padavine oslabele in povečini ponehale. V soboto čez dan bo v notranjosti Slovenije oblačno, predvsem na jugu in vzhodu bo sprva občasno še rahlo snežilo. Na Primorskem se bo čez dan delno zjasnilo. V nedeljo in ponedeljek bo zmerno do pretežno oblačno. Vse dni bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Od 26. februarja do 3. marca 2018 Nad severno in srednjo Evropo bo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki se bo v torek umaknilo proti vzhodu in naši kraji bodo v območju visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo nad vzhodne Alpe in Balkan pritekal mrzel celinski zrak. V četrtek se bo iznad zahodne Evrope k nam razširilo novo ciklonsko območje, pod vplivom katerega bomo do konca tedna. Od ponedeljka do srede bo povečini suho in zelo mrzlo. Temperature bodo ves dan pod lediščem, ob jasnih jutrih pa tudi pod -15 °C. V gorah bo na nadmorski višini 1500 m temperatura okoli -15, na 2000 m pa okoli -20 °C. Še bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa burja. Veter bo slabel od torka dalje. Od četrtka do sobote se bo verjetnost za padavine povečala. Postopno bo nekoliko topleje.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči se bodo padavine od juga spet nekoliko okrepile in postopno zajele vse sosednje pokrajine. V notranjosti bo snežilo, ob morju pa deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna, v Kvarnerju zelo močna burja. V petek bo oblačno s padavinami. Deževalo bo le ob morju ter v Furlanski nižini. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.
Vremenska slika
Nad Sredozemljem je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka nad naše kraje vlažen in hladen zrak. V petek Nad Sredozemljem se zadržuje ciklonsko območje. Nad severno polovico Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Z vzhodnimi vetrovi nad naše kraje priteka vlažen in hladen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Spanje v noči na petek bo moteno. V petek bodo občutljivi ljudje imeli vremensko pogojene težave. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže do 2,5 in v gorah do 3. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Zimsko vreme z nizko temperaturo in sneženjem ni naklonjeno sproščanju cvetnega prahu, le občasno bodo v zraku posamezna zrna, ki ne bodo vplivala na zdravje alergikov. Obremenitev zraka s cvetnim prahom se bo ponovno povišala ob otoplitvi. V Primorju bo nizka temperatura zavrla sproščanje cvetnega prahu, v zraku bodo le posamezna zrna jelše in cipresovk.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Največ snega je zapadlo na jugovzhodu Slovenije, ponoči nova pošiljka
38
22. februar 2018 ob 17:30 Sneženje se bo ponoči povsod okrepilo in zajelo vso Slovenijo. Dopoldne je največ snega, 12 cm, zapadlo v okolici Brežic.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:50 17:39
Maribor 06:46 17:34
Koper 06:53 17:43
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 10:57 01:00
Maribor 10:51 01:00
Koper 11:02 01:00
Kazalo