Vreme
TOREK
17
32
SREDA
18
33
ČETRTEK
18
32
PETEK
18
31
SOBOTA
18
24
Napoved za Slovenijo
Ponoči in zjutraj bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C V sredo bo sončno. Popoldne in zvečer je možna kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 °C.
Obeti za Slovenijo
V četrtek bo zjutraj in dopoldne povečini sončno. Popoldne in zvečer pa bo več spremenljive oblačnosti, plohe in nevihte bodo spet bolj pogoste. V petek bo oblačnost naraščala, popoldne in zvečer bodo nastajale nevihte. V soboto bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Vročina bo popustila. Od 25. do 30. avgusta 2018 Ob koncu tedna bo srednjo Evropo in Alpe prešla hladna fronta, nad severnim Sredozemljem bo nastalo ciklonsko območje. V prihodnjem tednu se bo nad Evropo spet okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V soboto in nedeljo pričakujemo več oblačnosti in pogoste padavine tudi v obliki ploh in neviht. Ohladilo se bo. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri. Od ponedeljka naprej kaže na ustaljeno vreme. Jutranje temperature bodo okoli 10, dnevne pa okoli 25 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči in zjutraj bo večinoma jasno. V Kvarnerju in pod Velebitom bo pihala šibka burja. V sredo bo prevladovalo sončno vreme. Popoldne bo nad Alpami in v notranjosti Hrvaške nastalo nekaj ploh in neviht.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah se nad našimi kraji zadržuje topel in razmeroma suh zrak. V sredo Nad Alpami se zadržuje območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkem vzhodnem vetru nad naše kraje priteka dokaj suh in topel zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo ugoden in ob sončnem vremenu spodbuden. Po nižinah bo popoldne povečana toplotna obremenitev, takrat se izogibajte večjim naporom na soncu. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 7,5 in v gorah 8,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Poteka glavna sezona cvetnega prahu ambrozije in pelina. V nižinah bodo obremenitve z ambrozijo nizke do srednje visoke, v predelih z večjo pogostostjo rastline (SV Slovenija, Brežiška kotlina) visoke. Obremenitve s pelinom bodo nizke do srednje visoke, ob rastlinah lahko pričakujemo v zraku več cvetnega prahu. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka, višje v hribih bo lahko občasno srednje visoka. V zraku se bo pojavljal cvetni prah trpotca, metlikovk, konopljevk (konoplja in divji hmelj) in večje količine kopriv, alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. V Primorju bo obremenitev s cvetnim prahom ambrozije in pelina nizka, le najbolj občutljivi lahko razvijejo simptome. Obremenitev s koprivovkami (kopriva, krišina) bo nizka do srednje visoka. V zraku bo še cvetni prah trav, trpotca, metlikovk in konopljevk. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 27.3 °C
Piran 26.9 °C
Tržaški zaliv 26.7 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 25.0 °C
Dubrovnik 26.3 °C
Hvar 26.0 °C
Komiža 26.0 °C
Krk 24.0 °C
Malinska 23.7 °C
Pulj 26.0 °C
Rab 26.0 °C
Split 26.0 °C
Šibenik 25.0 °C
Zadar 24.5 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 24.8 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 22.4 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Triglavski ledenik ‒ več nadpovprečno snežnih sezon je upočasnilo njegovo krčenje
25
21. avgust 2018 ob 06:40 Triglavski ledenik je sredi 19. stoletja meril 40 hektarov, ob prvih meritvah sredi 20. stoletja 15 hektarov, v začetku tega stoletja, natančneje leta 2003, pa je prvič meril manj kot 1 hektar, in ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:09 20:00
Maribor 06:03 19:56
Koper 06:13 20:02
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 16:59 02:00
Maribor 16:55 02:00
Koper 17:00 02:00
Kazalo