Vreme
PONEDELJEK
15
28
TOREK
15
29
SREDA
16
30
ČETRTEK
17
32
PETEK
17
20
Napoved za Slovenijo
Zvečer bodo plohe povsod ponehale, ponoči se bo postopno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, v alpskih dolinah okoli 10, ob morju 20 °C. V torek bo pretežno jasno, le občasno ponekod v notranjosti zmerno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo in četrtek bo sončno in poletno vroče. V četrtek popoldne in zvečer bo lahko nastalo nekaj neviht. V petek bo oblačno s pogostimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Osvežilo se bo, na Primorskem bo zapihala burja. Od 22. do 27. junija 2018 V petek bo območje Alp, severnega Balkana in severnega Sredozemlja prešla hladna fronta. Za njo bo tudi k nam nekaj dni pritekal hladnejši zrak, nad srednjo Evropo se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. V petek bo oblačno s pogostimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Osvežilo se bo. Od sobote do srede kaže na suho vreme brez vročine. V notranjosti Slovenije bodo popoldanske temperature večinoma pod 25 stopinjami.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči se bo postopno razjasnilo. V torek bo sončno, nekaj več oblačnosti bo le v notranjosti Hrvaške. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.
Vremenska slika
Nad večjim delom zahodne in srednje Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Oslabljena vremenska motnja se pomika proti vzhodu severno od Alp Od severa doteka k nam topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak. V torek Nad večjim delom zahodne in srednje Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka k nam topel in razmeroma suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Pri najbolj občutljivih bodo možne manjše vremensko pogojene težave. Večini vreme ne bo povzročalo težav. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav se je začela nekoliko zniževati, vendar bo v lepem vremenu še vedno srednje visoka, lokalno na nepokošenih travnikih oziroma na senčnih legah visoka. Sezona se je pomaknila tudi višje v hribe. Obremenitev bodo zniževale krajevne padavine in košnja trave. Prisoten bo še nizko alergeni cvetni prah trpotca in kislice. V zraku bo srednje visoka do visoka obremenitev s cvetnim prahom pravega kostanja in kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo cvetni prah lipe, bezga, ligustra (kaline) in velikega pajesena. V Primorju bo obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav in koprivovk (kopriva in krišina) bo nizka do srednje visoka. Prisotna bodo posamezna zrna cvetnega prahu trpotca, oljke, pravega kostanja, metlikovk in ligustra (kaline).
Satelit SLO
Satelit EU
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 24.2 °C
Piran 24.5 °C
Tržaški zaliv 24.5 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 22.6 °C
Dubrovnik 25.0 °C
Hvar 24.0 °C
Komiža 24.0 °C
Krk 23.0 °C
Malinska 21.3 °C
Pulj 24.0 °C
Rab 21.0 °C
Split 24.0 °C
Šibenik 20.0 °C
Zadar 22.8 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 22.2 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 15.6 °C
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:10 20:55
Maribor 05:03 20:53
Koper 05:15 20:56
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 10:30 00:43
Maribor 10:24 00:39
Koper 10:34 00:45
Kazalo