Vreme
PONEDELJEK
9
16
TOREK
10
17
SREDA
9
20
ČETRTEK
8
20
PETEK
8
20
Napoved za Slovenijo
Ponoči in zjutraj bo zmerno do pretežno oblačno. Predvsem na zahodu so še možne manjše padavine. Po nižinah vzhodne Slovenije bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 10, na Primorskem do 15 °C. V torek bo na vzhodu zmerno oblačno, drugje pa večinoma pretežno oblačno. Predvsem na zahodu in jugu lahko nastane kakšna ploha. Popoldne se bo oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 21 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo in četrtek bo zmerno do pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo ponekod zjutraj in dopoldne megla. V petek bo več jasnine, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Od 19. do 24. oktobra 2018 Nad vzhodno in srednjo Evropo bo sprva še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna nas bo predvidoma dosegla ena vremenska motnja, v sredini naslednjega tedna pa verjetno še druga. V petek in soboto kaže na suho in dokaj sončno vreme. Po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in deloma dopoldne zadrževala megla. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 °C. Najverjetneje v nedeljo nas bo dosegla hladna fronta, ki bo prenesla ohladitev in možnost manjših padavin. V začetku prihodnjega tedna bo vreme spet bolj stabilno, potem pa se verjetnost za padavine in novo ohladitev spet poveča.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo v krajih zahodno in južno od nas pretežno oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Več jasnine bo vzhodno od nas. V torek bo nad severnim Jadranom in Furlanijo-Julijsko krajino pretežno oblačno, občasno se bodo še pojavljale padavine. Bolj jasno bo nad Panonsko nižino.
Vremenska slika
Naše kraje je iznad Sredozemlja dosegla manjša vremenska motnja. V višinah z južnimi vetrovi doteka bolj vlažen zrak. V torek Območje visokega zračnega tlaka se nahaja nad vzhodno Evropo. Nad zahodnim Sredozemljem je plitev ciklon. V višinah z južnimi vetrovi k nam priteka vlažen in razmeroma topel zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, lahko bodo okrepljeni tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočamo večjo previdnost in dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 3 in v gorah 3,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona pojavljanja cvetnega prahu ambrozije je v večjem delu Slovenije zaključena. V SV Sloveniji pričakujemo nizko obremenitev z ambrozijo, srednje visoka obremenitev bo možna le občasno. Večjih povečanj obremenitve ne bo. Sezona cvetnega prahu drugih alergenih vrst rastlin je zaključena. Cvetijo cedre in bršljan, obremenitev zraka bo nizka, cvetni prah obeh vrst ni inhalatorni alergen. Obremenitev zraka s sporami plesni bo srednje visoka do občasno visoka, v Primorju nizka. Nekatere vrste lahko povzročajo alergije.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 20.1 °C
Tržaški zaliv 19.6 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 17.8 °C
Dubrovnik 20.9 °C
Hvar 21.0 °C
Komiža 21.0 °C
Krk 19.0 °C
Malinska 18.1 °C
Pulj 19.0 °C
Rab 20.0 °C
Split 20.0 °C
Šibenik 21.0 °C
Zadar 19.7 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 16.7 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 14.3 °C
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Portugalsko dosegla tropska nevihta. Lažje ranjenih 27 ljudi.
12
14. oktober 2018 ob 14:56 Portugalsko je ponoči dosegla tropska nevihta Leslie s sunki vetra do 180 kilometrov na uro. Po besedah vodje civilne zaščite Luisa Bela Coste je 27 ljudi dobilo lažje poškodbe.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:19 18:15
Maribor 07:15 18:10
Koper 07:21 18:19
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 13:37 22:44
Maribor 13:34 22:37
Koper 13:38 22:49
Kazalo