Vreme
PONEDELJEK
17
30
TOREK
18
32
SREDA
19
32
ČETRTEK
20
26
PETEK
18
27
Napoved za Slovenijo
Danes bo precej jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah še nekaj megle ali ostankov oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija. Jutri bo povečini delno jasno, občasno bo več oblačnosti. Verjetnost za nastanek krajevnih neviht je znatna predvsem v zahodni polovici Slovenije. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21, najvišje dnevne od 27 do 33 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo na vzhodu sprva precej jasno, drugod bo že spremenljivo oblačno. Čez dan se bodo na zahodu pričele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo krepile in postopno širile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Več sonca bo na vzhodu. Nekoliko hladneje bo. Jugozahodni veter se bo še okrepil. Od 29. junija do 4. julija 2017 Od četrtka do nedelje bodo naši kraji na obrobju višinskega jedra hladnega zraka, ki se bo v začetku novega tedna pomaknilo nad vzhodno Evropo. Od četrtka do nedelje bo nestalno vreme, predvsem popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 25 stopinj Celzija. Za začetek novega tedna kaže na suho vreme, vročine ne bo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo pretežno jasno. Dopoldne se bo razjasnilo tudi v krajih vzhodno in severno od nas. Na območju Alp bodo možne posamezne popoldanske nevihte. Jutri bo povečini delno jasno, z nekaj zmerne oblačnosti. Predvsem v krajih zahodno in severno od nas bodo možne posamezne nevihte. Zapihal bo jugozahodni veter.
Vremenska slika
Nad Alpami se je zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s šibkimi vetrovi zahodnih smeri topel in suh zrak. Jutri Nad vzhodno Evropo vztraja šibko območje enakomernega zračnega tlaka. Nad zahodno in delom srednje Evrope se poglablja novo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki jo spremlja nestanovitno vreme z nevihtami. Z jugozahodnimi vetrovi nad naše kraje priteka topel in bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V nedeljo zve~er bo vremenska obremenitev oslabela in ve~inoma ponehala. V ponedeljek bo vremenski vpliv ugoden in ob son~nem vremenu spodbuden. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 9 in v gorah 10,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo srednje visoka, lokalno visoka. Obremenitev bodo zniževale vročinske nevihte in košnja trave. Višje v hribih je obremenitev lahko visoka. V zraku bo visoka obremenitev s cvetnim prahom pravega kostanja in kopriv, ki le redko povzroča težave z zdravjem. Pojavljal se bo še cvetni prah trpotca in lipe. V Primorju je obremenitev zraka nižja kot na celini. Obremenitev s cvetnim prahom trav bo nizka do srednje visoka, s koprivovkami (krišina in kopriva) srednje visoka. Prisoten bo še cvetni prah trpotca. Sezona pojavljanja cvetnega prahu oljke je zaključena. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladuje Cladosporium. Velik vpliv na povišanje obremenitve imajo intenzivna dela na njivah in travnikih.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Popoldne znova nevihte, na Obali lahko količina ozona preseže opozorilno vrednost
12
24. junij 2017 ob 13:42 Neurja, ki so v petek zvečer povzročala težave na severu države - ob padcu drevesa na brunarico je bila poškodovana ženska -, so mogoča tudi danes, opozarjajo vremenoslovci.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:12 20:57
Maribor 05:06 20:54
Koper 05:17 20:58
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:56 22:52
Maribor 07:49 22:48
Koper 08:00 22:54
Kazalo