Vreme
PONEDELJEK
12
23
TOREK
10
25
SREDA
13
28
ČETRTEK
14
30
PETEK
15
31
Napoved za Slovenijo
Danes bo dokaj sončno, ponekod občasno zmerno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah nastala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija. Jutri bo sončno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V sredo in četrtek so bo nadaljevalo sončno vreme, temperature bodo šle zopet navzgor. Popoldne bo predvsem v gorskem svetu možna kakšna ploha ali nevihta. Od 24. do 29. avgusta 2017 Nad južno polovico Evrope bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo ob koncu tedna prehodno nekoliko oslabelo. K nam bo dotekal suh in vse toplejši zrak. Večinoma bo sončno in postopno spet vroče, najvišje temperature bodo okoli ali malo nad 30 stopinj Celzija. Predvsem v gorskem svetu bodo spet nekoliko verjetnejše popoldanske plohe ali nevihte.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo sončno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju zmerna burja. Jutri bo sončno, po nižinah bo zjutraj ponekod megla. Burja bo ponehala.
Vremenska slika
Nad večjim Evrope je območje visokega zračnega tlaka, vremenska motnja pa valovi prek vzhodne in dela severne Evrope. Nad naše kraje od severozahoda doteka še razmeroma hladen, a nekoliko bolj suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V ponedeljek vreme ne bo povzročalo opaznih težav. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 7 in v gorah 8. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah poteka glavna sezona pojavljanja cvetnega prahu ambrozije, v osrednji Sloveniji bo obremenitev do srednje visoka, glavnino sezone pričakujemo po 20. avgustu. V SV Sloveniji in Krški kotlini bodo dnevne obremenitve z ambrozijo visoke. Poteka sezona pojavljanja cvetnega prahu pelina, na območjih zaraslih s pelinom bo obremenitev visoka. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo nizka. V zraku bo prisoten cvetni prah trpotca, metlikovk, konopljevk (divji hmelj, konoplja) in večje količine nizko alergenih kopriv. V Primorju bo obremenitev zraka s cvetnim prahom nizka, prisoten bo cvetni prah trav, trpotca, koprivovk (krišina, kopriva), ambrozije, pelina in metlikovk. Obremenitev s sporami plesni bo visoka, prevladujejo spore rodu Cladosporium, Alternaria, Epiccocum in Pithomyces. V Primorju bo obremenitev do srednje visoka. DOBRO JE VEDETI: - Navadni pelin (Artemisia vulgaris) najpogosteje uspeva na robovih poti in njiv, nasipališčih, posekah, gozdnih obronkih, obrežjih Pogost je tako v mestih kot na podeželju. Poleg navadnega pelina v Sloveniji uspeva še 13 vrst, med njimi so tudi tujerodne vrste. - Kanadska in orjaška zlata rozga sta splošno razširjeni tujerodni vrsti, prepoznamo ju po vpadljivih rumenih socvetjih. Cvetnega prahu je v zraku zelo malo, le redko povzroča težave z dihali. V stiku z rastlino se lahko pojavijo težave s kožo (kontaktni dermatitis).
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Po hrvaški Istri divjal orkanski veter, v Sloveniji le manjše težave
29
20. avgust 2017 ob 16:24 Prehod hladne fronte je nekaj nevšečnosti povzročil na Obali, kjer je v avtokampu večja veja padla na baldahin prikolice, drevo pa je delno padlo na avtomobil.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:09 20:00
Maribor 06:04 19:56
Koper 06:13 20:02
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:32 19:56
Maribor 05:26 19:52
Koper 05:36 19:58
Kazalo