Vreme
PONEDELJEK
-1
8
TOREK
-2
6
SREDA
-3
5
ČETRTEK
-2
1
PETEK
-3
1
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod tudi pretežno oblačno. V torek bo po precej jasnem jutru spremenljivo oblačno, predvsem v Prekmurju bo še pihal severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do okoli 10 °C.
Obeti za Slovenijo
V sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji. V četrtek in petek bo oblačno, ponekod v notranjosti bo naletaval sneg. Od 14. do 19. decembra 2018 V petek bo čez osrednji in južni del Sredozemlja proti vzhodu potoval ciklon. Njegove točne lege in poti se še ne da napovedati. Od tega bo potem odvisen tudi nadaljnji razvoj vremenske situacije nad srednjo Evropo in Sredozemljem. V višinah bo k nam pritekal razmeroma hladen zrak, od nedelje dalje pa se bo v višinah počasi spet nekoliko otoplilo. V petek bo v notranjosti Slovenije snežilo, količina padavin je še nezanesljiva. V soboto je verjetnost za padavine manjša. O nedelje dalje do srede bo spet najverjetneje suho. Temperature bodo ob jutrih večinoma pod ničlo, ob popoldnevih pa sprva malo nad 0, od nedelje dalje od 0 do 5 ° C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem v krajih severno in vzhodno od nas bodo nastale posamezne kratkotrajne plohe. V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več predvsem v osrednji in vzhodni Sloveniji.
Vremenska slika
Nad Skandinavijo in delom vzhodne Evrope je območje nizkega zračnega tlaka, ki sega proti jugu do Grčije in Turčije. Nad Biskajskim zalivom je anticiklon, naši kraji pa so na njegovem vzhodnem robu. K nam od severozahoda doteka hladnejši in občasno bolj vlažen zrak. V torekNad vzhodno Skandinavijo in delom vzhodne Evrope je območje nizkega zračnega tlaka, ki sega proti jugu do Grčije in Turčije. Nad Biskajskim zalivom je anticiklon, naši kraji pa so na njegovem vzhodnem robu. K nam od severozahoda doteka hladnejši in občasno bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. Spanje občutljivih ljudi v noči na torek bo moteno. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z aktualnimi napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Na Gorenjskem po nižinah 15, po vrhovih 20 centimetrov snega
49
20. november 2018 ob 14:18 V hribovitih krajih je ponoči zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega, po nižinah je bilo snega do pet centimetrov.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:33 16:16
Maribor 07:30 16:10
Koper 07:34 16:21
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 09:59 19:08
Maribor 09:56 19:02
Koper 10:00 19:13
Kazalo