Vreme
SOBOTA
9
27
NEDELJA
10
27
PONEDELJEK
10
25
TOREK
11
23
SREDA
11
26
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 10 °C. V soboto bo jasno, ponekod bo pihal veter južne do jugovzhodne smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27 °C.
Obeti za Slovenijo
V nedeljo bo sprva pretežno jasno, čez dan bo nekaj kopaste oblačnosti. V ponedeljek in torek bo spremenljivo oblačno. Popoldne bodo predvsem v severni polovici Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte. Od 24. do 29. aprila 2018 V torek bodo naši kraji na robu ciklona s središčem nad severozahodno Evropo. Predvidoma v četrtek nas bo prešla hladna fronta, nekoliko se bo ohladilo. Za njo se bo od zahoda k nam spet razširilo območje visokega zračnega tlaka. V torek in sredo bo delno jasno s popoldanskimi plohami, ki se bodo pojavljale v severni polovici Slovenije. V četrtek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Nekoliko hladneje bo. Od petka do nedelje bodo padavine spet manj verjetne.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči in jutri bo jasno.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam topel in suh zrak. V soboto Nad večjim delom Evrope vztraja območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se nad našimi kraji zadržuje topel in suh zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo ugoden in spodbuden. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah 7 in v gorah 8. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. V nižinah poteka glavna sezona pojavljanja cvetnega prahu breze in gabra, v suhem vremenu bo obremenitev srednje visoka do visoka. Cvetenje se je pomaknilo tudi na višje ležeče kraje. Sezona pojavljanja cvetnega prahu jesena pojenjuje, obremenitev zraka bo lahko dosegla srednje visoke vrednosti. Cvetni prah so začele sproščati tudi bukve z alergeni sorodnimi brezi. V zraku bo prisoten še cvetni prah vrb, javorjev, cipresovk in tisovk, ki so za alergije manjšega pomena. V Primorju večino cvetnega prahu prispevajo cipresovke, gaber in hrast. V zraku bodo manjše količine cvetnega prahu bukve, jesena in vrbe. Cvetni prah sprošča krišina, obremenitev bo nizka. Poteka glavna sezona cvetnega prahu platane, v zraku so prva zrna trav povečanja v prihodnjih dneh še ne pričakujemo. Cvetnega prahu breze je v zraku zelo malo, prinašajo ga vetrovi s celine.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Arso: Tako močan naliv se aprila povprečno ne pojavi niti enkrat na 100 let
34
17. april 2018 ob 10:38 Nevihtno vreme je ponekod po državi povzročilo nevšečnosti. Območje Slovenije z okolico je bilo najbolj nevihtno v Evropi.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 06:04 19:57
Maribor 05:58 19:53
Koper 06:08 19:59
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 10:19 01:55
Maribor 10:13 01:52
Koper 10:24 01:57
Kazalo