Vreme
PETEK
5
9
SOBOTA
1
3
NEDELJA
-3
3
PONEDELJEK
-6
2
TOREK
-4
1
Napoved za Slovenijo
Danes bo oblačno in v večjem delu Slovenije deževno, sprva bodo vmes krajevne plohe, lahko tudi zagrmi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ki bo sredi dneva slabel. Temperature bodo od 7 do 13, v severnih krajih okoli 3 °C. Zvečer in ponoči se bo meja sneženja v notranjosti Slovenije spustila do nižin, na Primorskem bo začela pihati šibka do zmerna burja. Jutri dopoldne bodo padavine povsod ponehale, najpozneje na zahodu. Večinoma bo oblačno, popoldne se bo ponekod v zahodnih krajih delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem od 1 do 6, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem do 9 °C.
Obeti za Slovenijo
Sledilo bo nekaj suhih in razmeroma hladnih dni. Zjutraj in ponekod tudi dopoldne bo po nekaterih nižinah megla. Od 18. do 23. decembra 2017 Naši kraji bodo večji del prihodnjega tedna pod vplivom območjem visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte bodo potovale čez srednjo Evropo in le malo vplivale na vreme pri nas. V drugi polovici tedna bo v višinah dotekal toplejši zrak. Od ponedeljka do sobote kaže na delno jasno in suho vreme, predvsem zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Razmeroma hladno bo.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo oblačno in predvsem dopoldne tudi vetrovno. Padavine bodo postopno zajele vse sosednje pokrajine. Zvečer se bo meja sneženja od severa začela spuščati. Jutri dopoldne bodo predvsem v krajih južno od nas še padavine, ob morju dež, drugod tudi po nižinah večinoma kot sneg. Čez dan se bo v krajih zahodno od nas jasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala večinoma šibka burja.
Vremenska slika
Nad večjim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka. Iznad zahodnega Sredozemlja preko Alp do vzhodne Evrope se vije vremenska fronta. Pred njo z jugozahodnimi vetrovi k nam priteka razmeroma topel in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo v petek močno obremenilen. Veliko ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, ki se bodo najpogosteje kazale kot slabo počutje, potrtost, razdražljivost, motnje zbranosti, hitreje se bo pojavila utrujenost, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže 1. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z objavljanjem informacij o cvetnem prehu v zraku bomo predvidoma ponovno začeli ob otoplitvah v januarju, ko bosta zacveteli leska in jelša, v Primorju pa bodo s cvetenjem začele cipresovke.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Nova razlivanja rek in okrepljen jugozahodni veter
2
15. december 2017 ob 08:08 Jugozahodni veter, ki je tudi v četrtek odkrival strehe in podiral drevesa, se je znova okrepil in bo v petek dopoldne predvsem na severovzhodu in na Notranjskem dosegal hitrost do 70 kilometrov na ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:37 16:17
Maribor 07:34 16:10
Koper 07:38 16:22
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 04:33 14:57
Maribor 04:29 14:51
Koper 04:35 15:01
Kazalo