Vreme
SOBOTA
9
19
NEDELJA
9
13
PONEDELJEK
7
14
TOREK
3
15
SREDA
5
15
Napoved za Slovenijo
Ponoči in v jutranjih urah se bo postopno povsod pooblačilo. Zjutraj bodo na zahodu že možne rahle padavine, drugod bo še suho. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na obali do 15 stopinj Celzija. Jutri bodo pogoste padavine bodo čez dan od zahoda zajele vso državo. Predvsem v južni Sloveniji bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem popoldne zmerna do močna burja. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo proti večeru spustila do nadmorske višine okoli 1200 m. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.
Obeti za Slovenijo
V ponedeljek dopoldne bodo padavine na zahodu ponehale, oblaki se bodo ponekod trgali. Na vzhodu bo čez dan še možen občasen dež. Pihal bo severni veter, burja pa bo ponehala. V torek in sredo kaže na zmerno oblačno in suho vreme, v torek bo še pihal severni veter. Od 25. do 30. oktobra 2017 Od srede do konca tedna se bo nad srednjo Evropo in Alpami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma vztrajalo do nedelje, nato pa kaže na prehodno slabitev anticiklona nad našimi kraji. Od srede do sobote kaže na suho vreme z dnevnimi temperaturami malo nad 15 stopinj. V nedeljo in ponedeljek se verjetnost za padavine nekoliko poveča.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Popoldne bo na območju severnega Jadrana in Furlanije-Julijske krajine pretežno oblačno, ponekod bo lahko rosilo. Drugod bo povečini še sončno, več zmerne oblačnosti bo lahko v krajih severno in vzhodno od nas. Jutri bo v krajih vzhodno od nas sprva še nekaj sonca, nato se bo povsod pooblačilo. Padavine bodo čez dan od zahoda zajele vse sosednje pokrajine. Predvsem ob morju bodo tudi nevihte. Ohladilo se bo, zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Jadranu sprva jugo, popoldne pa zmerna do močna burja.
Vremenska slika
Nad Sredozemljem in jugovzhodno ter delom srednje Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se od severozahoda bliža Alpam in bo jutri prešla naše kraje. Pred njo z zahodnim vetrom k nam še doteka topel in postopno bolj vlažen zrak. Jutri Nad severno polovico Evrope je ciklonsko območje s hladno fronto, ki sega v Sredozemlje. Južno od Alp je nastal nov ciklon. S severovzhodnim vetrom v nižjih zračnih plasteh nad naše kraje doteka hladnejši zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah doseže 3,5 in v gorah 4. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Sezona alergenega cvetnega prahu je zaključena, obremenitve zraka bodo prenizke, da bi vplivale na zdravje večine alergikov. V SV Sloveniji bo cvetni prah ambrozije v zraku do prvih slan, obremenitve bodo zelo nizke in ne bodo vplivale na zdravje večine alergikov. V jeseni cvetijo cedre, v zrak sproščajo velike količine cvetnega prahu, ki običajno ne povzroča zdravstvenih težav.Prehajamo v obdobje zimskega mirovanja narave, ko v zraku le občasno zaznamo kakšno zrno cvetnega prahu. Začetek sezone 2018 pričakujemo v otoplitvah v januarju, ko zacvetita leska in jelša in v Primorju cipresovke. Spore plesni bodo še prisotne v zraku.
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober
21
10. oktober 2017 ob 11:33 Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:27 18:05
Maribor 07:24 17:59
Koper 07:30 18:08
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 08:49 19:22
Maribor 08:45 19:17
Koper 08:51 19:27
Kazalo