Vreme
SOBOTA
17
29
NEDELJA
18
25
PONEDELJEK
16
28
TOREK
15
29
SREDA
15
29
Napoved za Slovenijo
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Dopoldne bodo krajevne plohe in nevihte v severozahodni Sloveniji, sredi dneva in popoldne se bodo pojavljale tudi drugod in se nadaljevale v noč. Nekatere bodo lahko močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 31, v severozahodni Sloveniji okoli 25 °C. Jutri bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem do 29 °C.
Obeti za Slovenijo
V noči na ponedeljek bo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo še krajevne plohe. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V torek bo povečini sončno, popoldne bodo posamezne plohe ali nevihte. Od 24. do 29. julija 2018 V torek nas bo dosegel vpliv višinskega ciklona, zato bo ozračje ponovno bolj nestabilno. Od srede do nedelje bo k nam s severovzhodnimi vetrovi pritekal razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak. Pričakujemo lahko razmeroma sončno vreme, a predvsem v popoldanskem času bodo nastajale tudi krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo na Primorskem okoli 30, drugod pa večinoma od 25 do 30, proti koncu tedna tudi nad 30 °C.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne nevihte, v krajih zahodno od nas že in dopoldne, drugod povečini šele popoldne. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.
Vremenska slika
Nad srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in vlažen zrak. Jutri Nad vzhodno Evropo in Balkanom je ciklonsko območje. V višinah se nad našimi kraji zadržuje vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
V soboto se bo vremenska obremenitev krepila, občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Po nižinah se bo sredi dneva in popoldne pred nastankom neviht pojavil občutek soparnosti. Moteno bo spanje v noči na nedeljo. Priporočamo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost. UV indeks je ob jasnem vremenu sredi dneva po nižinah do 9 in v gorah do 10. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Obremenitev zraka s cvetnim prahom trav bo nizka do mestoma srednje visoka, v tej sezoni ne pričakujemo več povišanja. Preobčutljivi posamezniki lahko še vedno razvijejo simptome alergijske bolezni. Cvetni prah sprošča tudi koruza, ki jo uvrščamo v družino trav, večje obremenitve so le v neposredni bližini njiv. Prve rastline navadnega pelina in ambrozije so začele cveteti, v zraku bodo lahko posamezna zrna. Začetek glavne sezone pelina pričakujemo v drugi polovici meseca, ambrozije pa v začetku avgusta. Obremenitev s koprivami bo v lepem vremenu visoka, obremenitev s trpotcem in metlikovkami bo nizka. Alergenost teh vrst je nizka in redko vpliva na zdravje. V Primorju bo obremenitev z alergenim cvetnim prahom zelo nizka, v zraku bo cvetni prah trav, trpotca in metlikovk ter posamezna zrna pelina. Obremenitev s koprivovkami bo srednje visoka do občasno visoka. Po parkih cvetijo grmi okrasnega ligustra, v zraku bodo le posamezna zrna. Padavine bodo zmanjševale obremenitev zraka. Obremenitev zraka s sporami plesni bo visoka. V lepem in suhem vremenu se poviša količina alergenih vrst, kot so na primer Alternaria, Cladosporium, Epiccocum, Penicillium, Aspergillus. Obremenitve zraka so na področjih, kjer poteka žetev ali košnja, zelo visoke. V deževnih obdobjih se v zraku pojavijo v velikih količinah spore drugih vrst plesni, pogoste so askospore.
Temperature morja in jezer
Slovenska obala
  Temperatura:
Koper 26.9 °C
Piran 26.3 °C
Tržaški zaliv 25.9 °C

Hrvaško primorje
  Temperatura:
Crikvenica 25.2 °C
Dubrovnik 19.7 °C
Hvar 23.0 °C
Komiža 24.0 °C
Krk 26.0 °C
Malinska 25.3 °C
Pulj 27.0 °C
Rab 25.0 °C
Split 22.0 °C
Šibenik 23.0 °C
Zadar 24.3 °C

Jezera
  Temperatura:
Blejsko jezero - Mlino 22.3 °C
Bohinjsko jezero - Sv. duh 20.2 °C
Satelit SLO
Satelit EU
Vremenske novice
link
Ponočni močnejši nalivi, v sredo ohladitev
14
10. julij 2018 ob 16:28 Na severovzhodu države se lahko ponoči in v sredo zjutraj pojavijo močnejši nalivi, ki se bodo čez dan pojavljali tudi v osrednji Sloveniji. Ohladilo se bo, sporoča Arso.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 05:32 20:44
Maribor 05:25 20:41
Koper 05:37 20:45
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 15:12 01:36
Maribor 15:08 01:30
Koper 15:14 01:41
Kazalo