Vreme
SREDA
-3
-1
ČETRTEK
-3
0
PETEK
-5
1
SOBOTA
-9
1
NEDELJA
-4
1
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo oblačno, rahlo sneženje bo povsod ponehalo, do jutra se bo na zahodu delno zjasnilo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, v krajih z burjo malo nad 0 °C. V četrtek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v vzhodnih krajih bo občasno še naletaval sneg. Na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 1, na Primorskem do 7 °C.
Obeti za Slovenijo
V petek bo na vzhodu pretežno oblačno, drugod delno jasno. Ponekod bo pihal severni veter, na Primorskem zmerna burja. V soboto bo povečini sončno z občasno zmerno oblačnostjo. V nedeljo bo pretežno oblačno, občasno bo rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo. Od 27. januarja do 1. februarja 2019 Južno in vzhodno od nas se bodo zadrževala ciklonska območja, nad nami bodo prevladovali vetrovi vzhodnih smeri, le v nedeljo bo prehodno zapihal manj hladen jugozahodni veter. Prevladovalo bo oblačno vreme. Največja verjetnost za padavine bo v nedeljo in ponedeljek, po nižinah v notranjosti bo snežilo. Od torka do petka bo verjetnost za padavine manjša, občasnega rahlega sneženja pa ne gre povsem izključiti. Jutra bodo mrzla, čez dan pa se bo temperatura v notranjosti dvignila največ do ledišča. Snežna odeja se bo obdržala.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
V četrtek bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu delno jasno, pihala bo zmerna, pod Velebitom močna burja. Drugod bo oblačno, predvsem v krajih vzhodno od nas bo občasno še rahlo snežilo.
Vremenska slika
Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje. Ob šibkem vzhodnem vetru se nad našimi kraji zadržuje mrzel in vlažen zrak. V četrtek Nad Sredozemljem je ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z vetrovi vzhodnih smeri hladen in vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Najbolj občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo še lahko okrepljeni. Priporočamo večjo previdnost. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali ob otoplitvi. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Sneg pobelil tudi slovensko obalo, težav v prometu ni pričakovati
10
23. januar 2019 ob 18:27 Dan je prinesel nizke temperature in tanko snežno odejo, ki je prekrila državo, večjih nevšečnosti pa ni povzročala. . Snežinke so še največ vtisa naredile med prebivalci na Primorskem.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:33 16:53
Maribor 07:30 16:47
Koper 07:35 16:58
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 19:54 09:13
Maribor 19:48 09:09
Koper 19:58 09:15
Kazalo