Glasba
slice
Neil Diamond se zaradi bolezni poslavlja s koncertnih odrov
V nedeljo bo prejel grammyja za življenjsko delo, 23. januar 2018 ob 08:51 Ameriški glasbenik Neil Diamond, eden najbolj prodajanih popizvajalcev vseh časov, je zbolel za Parkinsonovo boleznijo, zato se bo koncertno upokojil.
2
Nagradna igra: Z MMC-jem na koncert Tram 11
22. januar 2018 ob 16:59 Na začetku februarja v Ljubljano prihaja znani hrvaški hiphoperski duo, Tram 11, ki je lani napovedal (in nato novembra uprizoril) veliko vrnitev, koncerte po domači Hrvaški in sosednjih državah pa ...
Dolly Parton zbirki nagrad dodala dva Guinnessova rekorda
7
19. januar 2018 ob 17:18 Dolly Parton še vedno podira rekorde.
Foto: Nastopajoči na Emi delili prve vtise o svojih pesmih
31
19. januar 2018 ob 11:47 Naslednji mesec bo znan slovenski potnik na Evrovizijo, ki bo maja v Lizboni. V predizboru se bo predstavilo šestnajst pesmi. Osem se jih bo uvrstilo v finalni večer.
Exit razglašen za najboljši evropski festival, dve nagradi za ljubljanski Ment
5
18. januar 2018 ob 16:18 Festival Exit je v sredo v nizozemskem Groningenu prejel prestižno nagrado za najboljši evropski festival.
Justin Timberlake: Nov album je posvečen sinu Silasu Justin Timberlake se po skoraj petih letih vrača na glasbeno prizorišče, in sicer z albumom Man of the Woods , ki bo uradno izšel 2. februarja.
1
Mlada pianistka Manca Udovič: Morda je pri nas le odrov in občinstva premalo Pianistka, ki prihaja iz Ljubljane, ob klavirju združuje klasično in džezovsko znanje.
2
Katy Perry zaradi slabe prodaje albuma v težavah z založbo Direktor založbe Capitol Records je razkril, da imajo s Katy Perry zadnje čase zaradi velikega razočaranja, ki ga je prinesla slaba prodaja njene zadnje plošče Witness , "težke pogovore".
20
Ziggy Marley prihaja na festival Exit Jamajški kralj reggaeja in osemkratni prejemnik nagrade grammy Ziggy Marley je prvo izmed osrednjih imen, ki jih je najavil srbski festival Exit.
Umrla je Dolores O'Riordan, pevka skupine The Cranberries Umrla je Dolores O'Riordan, pevka irske skupine alternativnih rockerjev The Cranberries, ene najuspešnejših skupin devetdesetih. Stara je bila 46 let, vzrok smrti pa še ni znan.
68
Dua Lipa: S Kosova v zgodovino nagrad brit 22-letna britanska poppevka Dua Lipa je ob razglasitvi nominacij za letošnje brite spisala zgodovino, saj je postala prva izvajalka, ki je prejela pet nominacij v enem letu.
25
Prihajajoče evropsko prvenstvo v futsalu dobilo še svojo himno V duhu evropskega prvenstva v dvoranskem nogometu, ki ga letos gosti Slovenija, je skupina Tosca Beat ustvarila novo pesem z naslovom Let's get going.
9
Radiohead zanikajo, da so vložili tožbo proti Lani Del Rey Radiohead so po tvitu glasbenice Lane Del Rey sporočili, da že od avgusta potekajo dogovori o pravilnem navajanju avtorstva skladbe, vseeno pa naj ne bi šlo za tožbo.
3
Radiohead se ne strinjajo s 40 odstotki in od Lane Del Rey hočejo vse Pevka Lana Del Rey je potrdila, da jo zasedba Radiohead toži, ker naj bi s skladbo Get Free kopirala njihovo znano uspešnico Creep.
20
Axlu Rosu in Slashu se je splačalo zakopati bojno sekiro Turneja Not In This Lifetime znova združenih prvotnih članov zasedbe Guns N' Roses se še ni končala, pa je že prinesla 475 milijonov dolarjev.
23

Nove note
link
Kino Šiška napoveduje novo sezono dijaške Špil lige
3
24. november 2017 ob 08:20 V ljubljanskem Kinu Šiška se začenja nova sezona tekmovanja srednješolskih in osnovnošolskih glasbenih upov Špil liga, kjer so v prejšnjih letih slavili Koala Voice, Joker Out, StillOut in Infected.
Več novic ...
Izbor
Anketa: 21. januar 2018 ob 15:28

Če gre sklepati po prvih tednih novega leta, bo vaše leto 2018 ...

Odlično.
Ne morem se pritoževati.
Nekaj srednjega.
Obupno.
Arhiv
Kazalo