Hrana in pijača
slice
Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50!
Na sam vrh se je spet zavihtela Osteria Francescana, 20. junij 2018 ob 00:40 V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
37
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Ostalo

Grški giros s namazom fete, tunino in pinjolami
Sestavine: 2 tanka naan kruha ali lepinji, 3 konzerve tunine, 4 žlice grškega jogurta, 30-40 gramov fete, nekaj listov solate ali špinače, 1 sveža ali okisana kumara, šopek drobnjaka ali mlada ...

Ribje jedi

Lignji v paradižnikovi omaki
Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), dl suhega belega vina, 2 čebuli ali 5 šalotk, 2 stroka česna, oljčno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.

Juhe

Juha iz kolerabe s krompirjem
Sestavine: 70 dag zelene kolerabice, 80 dag krompirja, 40 dag očiščenega pora, 2 dag masla, lovorjev list, liter zelenjavne jušne osnove (ali vode), pol šopka drobnjaka, sol, poper v zrnu.

Zelenjavne jedi

Špinačna rulada z jajci
Sestavine: 600 g kuhane špinače, 4 jajca, 2 žemlji, sol, poper, 4 mehko kuhana jajca, 4 žlice mleka, 50 g naribanega sira. Rumenjake ločimo od beljakov. Žemlji namočimo v mleko.

Juhe

Špinačna juha s skutnimi cmočki
Sestavine: 30 dag mlade špinače, 2 šalotki, 1 strok česna, približno 10 dag masla, 9 dl zelenjavne jušne osnove, 1 dl kisle smetane, 2 jajci, 8 dag drobtin, 10 dag skute, 2 žlici peteršilja, sol.

Juhe

Krompirjeva juha s feto
Sestavine: 60 dag krompirja, 2 čebuli, 2 korenčka, 10 dag gomoljaste zelene, por, 2 žlici kisle smetane, liter zelenjavne jušne osnove, olivno olje, 12 lističev žajblja, 10 dag fete, sol, poper.

Sadje

Karamelne marelice
Sestavine: 1 kg marelic, 15 dag sladkorja, 4 dag masla. Marelice operemo, razpolovimo in razkoščičimo. Polovice narežemo na krhlje.

Sladice

Bananov kolač z orehi
Sestavine: 4 zrele banane, 25 dag masla za pecivo in nekaj za pomastitev pekača, 18 dag sladkorja, pol žličke mletega ingverja, četrt žličke cimeta, 4 jajca, 7 dag nasekljanih orehov, 33 dag moke, 1 ...
Hrana in pijača
link
Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50!
37
20. junij 2018 ob 00:40 V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
Več novic ...
Kazalo