Hrana in pijača
slice
Noma znova šokira – na meniju raca s perjem in račja glava z možgani
Meni, posvečen gozdu, 15. oktober 2018 ob 19:00 Noma ostaja verjetno najbolj avantgardna restavracija zahodnega sveta – tokrat je Rene Redzepi osupnil s svojim jesenskim menijem, posvečen divjačini in gozdu.
28
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Ostalo

Paprika z mocarelo in olivami
Sestavine: 1 kg paprike, pol šopka peteršilja, olivno olje, kis, balzamični kis, 3 stroki česna, 25 dag mocarele, 20 dag oliv, sol, poper. Paprike operemo, obrišemo in zložimo na pekač.

Ostalo

Pražene bučke z rožmarinom
Sestavine: 1 kg majhnih bučk, 2 vejici rožmarina, pol šopka peteršilja, neškropljena limona, olivno olje, sol, poper. Bučke očistimo in operemo.

Ostalo

Pica s štirimi siri in žajbljem
Sestavine: 50 dag testa za pico, 25 dag mocarele, 15 dag ovčjega sira, 20 dag gorgonzole, 15 dag parmezana, 5 strokov česna, 15 lističev žajblja, olivno olje. Testo razvaljamo na velikost pekača.

Ostalo

Ribje kroglice z ingverjem
Sestavine: 70 dag osličevih filejev, 3 cm ingverjeve korenine, šalotka, nekaj vejic peteršilja, žemlja, mleko, jajce, moka, olje za cvrenje, sol, poper. Žemljo nasekljamo in prelijemo z malo mleka.

Ostalo

Zapečena polenta z bučkami
Sestavine: 25 dag polente za hitro pripravo, 1 kg bučk, olivno olje, maslo, 10 dag sira, 1 vejica rožmarina, sol, poper.

Ostalo

Juha iz kolerabe in jabolk
Sestavine: 2 zeleni kolerabi (skupaj 50 dag), 3 drobna kisla jabolka, 2 žlici masla, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 dl smetane, sol, poper, muškatni orešček.

Ostalo

Čokoladna torta po italijansko
Sestavine: 20 dag temne čokolade za kuhanje, 4 jajca, 10 dag mandljev, 6 dag moke, 12 dag masla + za pekač, 7 dag sladkorja, zavitek vaniljevega sladkorja, sol.

Ostalo

Pita z marmelado in pinjolami
Sestavine: vlečeno testo, olivno olje, dve pesti piškotnih drobtin, 400 g marmelade (buča, hruške, jabolka ali slivova), dve pesti prepraženih pinjol, rezine pečene (z limono, medom in sladkorjem) ...
Hrana in pijača
Kazalo