Hrana in pijača
slice
Riba v ponvici z lečo po tržaško
Poletno kosilo, 19. julij 2018 ob 09:01 Za ribo v ponvici potrebujemo: file ribe (orada, brancin, losos) s kožo - olivno olje, sol, poper, limeta, maslo, listi radiča treviso in zelišča: drobnjak, česen, peteršilj, timijan, koriander, ...
Kuharski nasveti

iskanje po receptih

  Juhe   Enolončnice   Jedi iz krompirja   Kruh, pice   Mesne jedi   Gobje jedi   Namazi, pomake   Ribje jedi   Sadje   Sladice   Solate   Testenine, riž   Zelenjavne jedi   Ali poznate?   Nasveti   Kuharski nasveti z Damijanom   Ostalo

Solate

Cvetača z jajci in vitlofom
Sestavine: 2 glavici vitlofa, 50 dag cvetače, 4 jajca, 1 limona, nekaj v olju vloženih inčunovih filejev, olivno olje, balzamični kis, sol. Jajca trdo skuhamo, jih ohladimo in olupimo.

Sadje

Lubenica z jagodičevjem in medom
Sestavine: 1 kg lubenice, 4 žličke medu, 50 dag mešanega jagodičevja (jagode, maline, borovnice ... ), šopek sveže mete, mleti cimet.

Sladice

Ananasov kolač z mandlji
Sestavine: 10 dag masla + za pekač, 10 dag sladkorja v prahu, jajce, 2 rumenjaka, 7 dag moke + za pekač, 4 dag nasekljanih mandljev, 8 rezin svežega ananasa (ali iz pločevinke), limona.

Testenine, riž

Riž z brokolijem in parmezanom
Sestavine: 30 dag riža, 80 dag brokolija, 10 dag naribanega parmezana, 2 dag masla, muškatov orešek, olivno olje, sol. Brokoli očistimo in razdelimo na cvetove.

Ribje jedi

Losos z maslom in s kaprami
Sestavine: 4 lososovi fileji, šopek peteršilja, 4 dag masla, 2 žlici olivnega olja, 1 dl vina, 4 žlice kaper, sladkor, limoni, sol, poper.

Ostalo

Krompirjeva zloženka s papriko
Sestavine: 1 kg krompirja, 2 čebuli, 20 dag ementalerja, 5 dl mleka, žlica mlete sladke paprike, nekaj vejic peteršilja, 2 jajci, maslo, sol, poper. Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine.

Juhe

Avokadova kremna juha
Sestavine: 3 zreli avokadi, 3 žlice limoninega soka, 1,2 litra zelenjavne jušne osnove, strok česna, 1,5 dl kisle smetane, poper, sol.

Sladice

Opečeni kruhki z jabolki
Sestavine: 8 rezin kruha za toast, 4 jabolka, 1 limona, sladkor v prahu, 1 zavitek vanilijinega sladkorja, 10 dag masla, cimet. Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija.
Hrana in pijača
link
Riba v ponvici z lečo po tržaško
19. julij 2018 ob 09:01 Za ribo v ponvici potrebujemo: file ribe (orada, brancin, losos) s kožo - olivno olje, sol, poper, limeta, maslo, listi radiča treviso in zelišča: drobnjak, česen, peteršilj, timijan, koriander, ...
Več novic ...
Kazalo