Zadnjih 20 novic

Novice

Osrednji del Slovenske ceste v Ljubljani bo nekaj dni zaprt
Zaradi prenove vozišča bo od srede popoldne do petka Slovenska cesta v Ljubljani za ves promet zaprta na odseku med Dvoržakovo in Šubičevo ulico.

Šport

Messija septembra ne bo v reprezentanci, o prihodnosti se še niso pogovarjali
Začasni selektor argentinske nogometne reprezentance Lionel Scaloni je predstavil seznam igralcev za prijateljski tekmi proti Gvatemali in Kolumbiji.

Novice

Washington v zadnjih letih zamrznil večmilijonsko premoženje Rusov v ZDA
Washington je zamrznil več sto milijonov dolarjev vredno premoženje Rusov in ruskih podjetij v ZDA kot del sankcij proti Moskvi, ki trajajo že od leta 2013.
28

Novice

Štuhec: Ostanki komunističnega totalitarizma so še živi in v revitalizaciji
Pred dnevom spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki ga bomo zaznamovali v četrtek, je nadškof metropolit Stanislav Zore v ljubljanski stolnici daroval mašo za žrtve.
30

Zabava

Gospa si je za 93. rojstni dan zaželela policijske aretacije
Večina si rojstnega dne ne želi preživeti na zadnjem sedežu policijskega avtomobila, a gospa iz Maina si je ob praznovanju 93. rojstnega dne zaželela ravno tega.
3

Novice

IAEA: Severna Koreja še vedno izvaja jedrski program
Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA) v najnovejšem poročilu ugotavlja, da Severna Koreja, kljub zavezam o denuklearizaciji, ni ustavila svojih dejavnosti.
5

Šport

Na prazni Marakani mreži ostali nedotaknjeni
Crvena zvezda in Salzburg, ki naskakujeta zgodovinski dosežek za oba kluba, sta se na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Beogradu razšla brez zadetkov.
34

Šport

Pjanić z novo pogodbo tretji najbolje plačani igralec Juventusa
Bosanski nogometaš Miralem Pjanić ostaja pri Juventusu, saj je podaljšal pogodbo s Torinčani do leta 2023.
1

Novice

Potrdili obstoj ledu na polih Meseca
Znanstveniki so potrdili, da ima Mesec na obeh polih večje količine vodnega ledu. Zaloge utegnejo biti koristne za napovedane lunarne kolonije. O vodnem ledu na polih Lune se govori že dolgo.
16

Novice

Miro Požun, a Slovene handball legend, passes away
Miro Požun, one of Slovenia's biggest handball experts, has died after illness at the age of 76. Požun left a big mark on Slovenian handball.

Šport

Nouri se je po več kot letu prebudil iz kome
Nekdanji nogometaš Ajaxa Abdelhak Nouri se je po 13. juliju lani, ko se je med pripravljalno tekmo proti Werderju zgrudil na zelenico, zbudil iz kome.
2

Zabava

Asia Argento zanika vse obtožbe spolnega nadlegovanja
Italijanska igralka, ki je obtožena spolne zlorabe, zaradi katere naj bi 22-letnemu igralcu Jimmyju Bennettu plačala 380.000 dolarjev, vse obtožbe zanika.
26

Kultura

Svetlana Slapšak
Če bi en teden iz glavnih medijev, denimo časopisov, televizije in njihove e-podpore, izločili vse politike, bankirje, gospodarstvenike ter prepustili uveljavljene akademike dialogu z manj ...

Novice

The division of ministries in the new coalition
The government coalition has confirmed an agreement of the party leaders on the division of ministries. The LMŠ List of Marjan Šarec, apart from the position of PM, will get another four ministries.

Novice

ZDA izgnale nekdanjega paznika v koncentracijskem taborišču
Po več letih diplomatskih pogajanj glede statusa nekdanjega paznika v koncentracijskem taborišču Trawniki na Poljskem je ZDA 95 let starega Jakiwa Palija le uspelo deportirati v Nemčijo.
13

Kultura

Svetlana Slapšak: Istomesečniki
Mednarodno nagrajevana doktorica antičnih študij, filologinja, lingvistka, antropologinja, esejistka, prevajalka, kolumnistka, urednica, profesorica balkanologije in študij spola Svetlana Slapšak je ...
2

Šport

Iličić po dolgih težavah z infekcijo le zapustil bolnišnico
Potem ko je izpustil vse štiri tekme Atalante v kvalifikacijah za Evropsko ligo in v ponedeljek tudi prvo v Serie A, je Josip Iličić, kot kaže, vendarle blizu vrnitvi na zelenice.
4

Zabava

Jon Stewart s tirov podzemne železnice v New Yorku reševal kozi
Promet podzemne železnice v New Yorku sta zmotili kozi, ki sta si privoščili malico na tirih linije N, rešiti pa sta ju pomagala tudi ameriški komik Jon Stewart in njegova žena Tracey.

Kultura

V tekmovalnem programu Toronta tudi dva slovenska filma
V tekmovalni program mednarodnega filmskega festivala v Torontu se septembra po devetih letih vrača slovenski film.
2

Novice

Nizozemec Slovencu oplazil avtomobil, zato ga je ta lovil in vanj večkrat trčil
Slovenec se je konec tedna v lovu za Nizozemcem, ki se je na parkirišču zaletel v njegovo vozilo, na bavarski avtocesti večkrat zaletel vanj.
38
Izjava dneva
link
Marjan Hočevar
21. avgust 2018 ob 14:34 Desezonizacija pa pomeni, da se Ljubljana ne more več zanašati na turiste, ki gredo na Hrvaško. To je malo boleče in zato se ne govori
Več novic ...
Kazalo