Zadnjih 20 novic

Novice

Prav in pošteno, gospod predsednik?
Spoštovani! Za predsednika republike je prav in pošteno, da dobi mandat relativni zmagovalec volitev. Lepo in prav, a le če že imel podporo vsaj 46 poslancev, pa je nima.

Novice

Al Husein kritiziral "sebične in hladnokrvne voditelje"
Visoki komisar Združenih narodov za človekove pravice Zeid Ra'ad Al Husein je ob začetku 38. zasedanja Sveta ZN-a za človekove pravice v Ženevi kritiziral "sebične in hladnokrvne voditelje".
7

Kultura

John Cleese v Zagrebu: kralj absurdnega humorja še vedno v formi
John Cleese: ni še mrtev. Taka uvodna ugotovitev bi bila pri kakem drugem 78-letniku žaljiva - a drugi svojih turnej pač ne naslavljajo "Zadnja priložnost, da me vidite, preden umrem".
4

Novice

Ljubljanski mestni svetniki povečali proračun za 13 milijonov evrov
Ljubljanski mestni svet je brez razprave potrdil rebalans letošnjega proračuna, ki je po pojasnilih vodje mestnega oddelka za finance Saše Bistan 13 milijonov evrov višji od obstoječega in znaša 399 ...
9

Ture avanture

Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo?
Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
10

Šport

Kane v 91. minuti strl srca Tunizijcev
Ostrostrelec Harry Kane je bil znova na pravem mestu, v 91. minuti je odločil napeto srečanje skupine G v Volgogradu. Angleži so premagali Tunizijo z 2:1.
161

Novice

Nekdanji izraelski minister Segev obtožen vohunjenja za Iran
Izraelsko tožilstvo je vložilo obtožnico proti nekdanjemu izraelskemu ministru Gonenu Segevu, ki ga obtožuje vohunjenja za Iran, poroča BBC.
4

Šport

Se bo Olimpija v boju za Ligo prvakov soočila z Nikolićem?
Opoldne v torek bodo na sedežu Uefe v Nyonu izžrebali pare 1. in 2. predkroga za Ligo prvakov, v katerem sodeluje tudi Olimpija kot nenosilec.
29

Šport

Di Francesco do leta 2020 na klopi Rome
Vodstvo Rome je za dve leti podaljšalo pogodbo s trenerjem Eusebiom Di Francescom. 48-letni strokovnjak bo v Rimu ostal do poletja 2020.

Šport

Gorenje za tolažbo v Pokalu EHF
Rokometaši Gorenja v prihodnji sezoni ne bodo igrali v Ligi prvakov, so določili na zasedanju izvršnega odbora Evropske rokometne zveze v Glasgowu.
2

Zabava

Zaljubljena Lara Gut v Rusiji navija za fanta Valona Behramija
Med gledalci na tribunah stadiona v Rostovu, kjer sta se merili reprezentanci Švice in Brazilije, je bilo včeraj opaziti tudi Laro Gut.
17

Novice

Trije "novorojeni" planeti se skrivajo v naši soseščini
Astronomi so pri 330 svetlobnih let oddaljeni zvezdi odkrili dokaze za obstoj treh novorojenih eksoplanetov. Zvezda šteje le štiri milijone let, planeti še manj.
8

Šport

Košarkarska zveza obudila B-reprezentanco
Košarkarska zveza Slovenije se je odločila, da spet obudi projekt B-reprezentance. Selektor Aleksander Sekulić jo bo julija popeljal na tri tekme na Kitajsko.
6

Zabava

Spregovoril osramočeni oče Meghan Markle: Želel bi si biti na poroki
V prvem intervjuju po poroki hčerke Meghan Markle z britanskim princem Harryjem je Thomas Markle razkril, kako ga je Harry zaprosil za hčerkino roko in kako ga je bolelo, ker je moral poroko ...
5

Šport

Marko Polanc
Težko bo, če bodo prekmalu odhajali. To pomeni, da moramo malce slabše delati kot do zdaj. Če bomo kolesarje tako hitro lansirali med profesionalce, nam jih bo zmanjkalo. To je težava.
4

Novice

Na meji med Hrvaško in BiH-om ustavili 100 prebežnikov
Policisti iz Bosne in Hercegovine so ob mejnem prehodu Maljevac s Hrvaško ustavili približno 100 migrantov oziroma prebežnikov, ki so se peš napotili iz Velike Kladuše, da bi vstopili na Hrvaško.
15

Kultura

Kritiki razmesarili Travoltov film Gotti
Biografska drama o newyorškem mafijskem donu Johnu Gottiju z Johnom Travolto v glavni vlogi je po dolgi genezi naposled dosegla kinematografe.
6

Kultura

Prepovedani sad: skrajni čas za pogovor o vulvi
Kdaj je znanost nehala gledati na ženski orgazem kot na sestavni del procesa razmnoževanja?
44

Šport

Šah-mat Lukakuja za zmagoviti štart "rdečih vragov"
Belgija je v 2. polčasu tekme v Sočiju le strla odpor debitanta na SP-jih, Paname (3:0).
39

Novice

Rahlo znižanje sicer visokih cen dizla in 95-oktanskega bencina
Regulirani pogonski gorivi, dizel in neosvinčeni 95-oktanski bencin, se bosta s torkom pocenili in s tem končali daljše obdobje podražitev. Ceni sicer ostajata visoki.
7
Izjava dneva
link
Borut Pahor
3
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo