Zadnjih 20 novic

Šport

Hokej, polfinale, ob 8.40: Češka - Rusija
Danes je na sporedu polfinale moškega hokejskega turnirja. Rusi, ki so favoriti za zlato odličje, se bodo srečali s Češko. Nemci, ki so glavno presenečenje turnirja, bodo igrali s Kanadčani.

Novice

23. februar: Umrl je nekdanji predsednik Janez Drnovšek
Leta 2008 je v 58. letu starosti umrl nekdanji predsednik republike in štirikratni predsednik vlade Janez Drnovšek, ki velja za enega največjih in najbolj prepoznavnih politikov v slovenski zgodovini.

Šport

Bedene izločil tudi tretjega nosilca Carrena Busto
Aljaž Bedene še naprej blesti na južnoameriški turneji na pesku. V osmini finala turnirja v Riu de Janeiru je izločil tretjega nosilca Pabla Carrena Busto s 6:3, 5:7 in 6:2.
2

Novice

Decorated war veteran Alan Geder named new head of the army
Alan Geder was confirmed as the new Chief of the General Staff of the Slovenian Armed Forces on Thursday.

Novice

Nizozemski parlament skoraj soglasno priznal genocid nad Armenci
Nizozemski parlament je sprejel resolucijo, s katero je priznal genocid nad Armenci v Otomanskem cesarstvu med 1. svetovno vojno.
16

Kultura

Znova podaljšali rok za prijavo na razpis za obnovo Cukrarne
MOL je znova podaljšal rok za prijavo na razpis, s katerim išče izvajalca prenove nekdanje tovarne sladkorja Cukrarne. Najugodnejšega gradbinca na ljubljanski občini zdaj iščejo do 14. marca.
2

Novice

Na črnomaljski praznik odprli prenovljeno ulico
V Črnomlju so prenovili Kidričevo ulico, ki je ena najprometnejših , za njeno obnovo so na občini porabili 700.000 evrov.
1

Kultura

David Michael Hasselhoff
Vseeno mi je, zakaj me imajo radi, važno je, da me imajo. Mislim, da me ljudje spoštujejo, ker imajo občutek, da sem takšen kot božič. Vrnem se vsako leto.
2

Kultura

Cenzura v Madridu: Umaknili instalacijo o zagovornikih neodvisne Katalonije
Na mednarodnem umetnostnem sejmu ARCO v Madridu so s prizorišča umaknili instalacijo o zaprtih zagovornikih katalonske neodvisnosti kontroverznega španskega umetnika Santiaga Sierre.
2

Zabava

Na britanski dvor prispelo sovražno pismo z belim prahom
Londonska policija je sprožila preiskavo glede sovražnega pisma, ki so ga neznanci naslovili na Meghan Markle in princa Harryja. Pisemska ovojnica je vsebovala tudi sumljivo snov.
4

Novice

Vse več državljanov članic EU-ja odhaja iz Velike Britanije
Iz Velike Britanije se je med septembrom 2016 in septembrom 2017 odselilo 130.000 državljanov držav članic Evropske unije, kar je največ v zadnjih desetih letih.
36

Šport

Oblak, Kampl in Mevlja naprej, spodletelo le Iličiću
Slovenski nogometni reprezentanti Jan Oblak, Kevin Kampl in Miha Mevlja se z Atleticom, Leipzigom in Zenitom veselijo uvrstitve v osmino finala Evropske lige, medtem ko Josipu Iličiću z Atalanto to ...
19

Šport

Brajkovič se bo po nesreči kmalu pridružil Adrii Mobilu
Ekipa Adria Mobil je v Novem mestu razkrila glavne adute za novo sezono. Novi član ekipe je Jani Brajkovič, eden izmed slovenskih kolesarjev z največ trofejami.
2

Zabava

Katarci bodo poskrbeli, da bo prvenstvo potekalo v zeleni oazi
V Katarju, ki bo leta 2022 gostil svetovno prvenstvo v nogometu, organizatorji dogodka že nekaj časa delajo s polno paro. Poskrbeli bodo tudi za to, da bo okrog stadionov zrasla prava zelena oaza.
12

Šport

Hamilton po peti naslov s hitrejšo srebrno puščico, Ferrari predstavil protiorožje
Lewis Hamilton se bo z novo srebrno puščico podal v boj za peti naslov najboljšega voznika formule 1 v karieri.
23

Šport

Vrhunci 14. dne: Slovenska štafeta za konec po lep izid
14. tekmovalni dan na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu prinaša pet končnih odločitev.
1

Kultura

Ilustracije podob iz zgodovine kot navdih in izziv sodobnemu času
V Miheličevi galeriji na Ptuju bodo drevi odprli skupinsko razstavo sekcije ilustratorjev Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov (ZDSLU), posvečeno zgodovinskim podobam preteklosti, a kot ...

Novice

Alan Geder: veteran vojne za Slovenijo, ki je javno opozarjal na pomanjkanje v Slovenski vojski
Novi načelnik generalštaba Slovenske vojske je postal Prekmurec, ki je svojo pestro vojaško kariero začel leta 1988 in je tudi veteran vojne za Slovenijo. Je prejemnik številnih odlikovanj.
72

Novice

Večina držav EU-ja ima premalo učiteljev, Slovenija jih ima preveč
V večini držav Evropske unije se že spoprijemajo s pomanjkanjem učiteljev ali pa jih to še čaka, vendar pa številne države še vedno nimajo pripravljenih ustreznih ukrepov.
76

Novice

Policija ujela roparja hranilnice v Postojni
Policisti so osumljencu že dan po ropu Hranilnice Vipava v Postojni odvzeli prostost, saj so pri njem našli večino ukradenega denarja.
13
Izjava dneva
link
Miro Cerar
1
22. februar 2018 ob 14:59 Tu je prišlo do javnega in namernega samoponižanja slovenske vojske in vojakov. Mislim, da je to zelo neprimerno. Predsednik vlade je opozoril, da se je vojska sama odločila za Natovo ocenjevanje
Več novic ...
Kazalo