Zadnjih 20 novic

Šport

Fleury ob prvem srečanju s Pingvini blestel
Hokejisti Vegasa so premagali prvaka Lige NHL Pittsburgh z 2:1. Odločilni gol je v 49. minuti dosegel Jon Merrill.

Zabava

Črna obleka - nov znak protesta igralk na rdečih preprogah
Igralke na prihajajoči podelitvi zlatih globusov se bodo v luči afer, ki so pretresle Hollywood po obtožbah producenta Harveyja Weinsteina, zavile v črnino. Dobesedno.
1

Šport

Porzingis po nori Dončićevi trojki: Ta fant je neverjeten!
Luka Dončić je z nekaj velemojstrskimi potezami spet poskrbel, da se je znašel v središču košarkarskih pogovorov. Popolnoma zasluženo.
20

Novice

DZ: Kakšna bo usoda zakonske novele o financiranju zasebnih šol?
Poslanci bodo razpravljali o noveli zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, s katero želijo izpolniti ustavno odločbo glede financiranja zasebnih osnovnih šol.
10

Kultura

Vera v lutko - razmišljanje o lutkovni umetnosti
Vera v lutko avtorja Edija Majarona je knjiga, ki se po tridesetletnem premoru sistematično loteva lutkarske umetnosti na Slovenskem in prinaša pregled delovanja slovenskega lutkarstva glede na ...

Novice

Pogrešana žival: manjši rjav pes (Krško)
Opis živali: Izgubil se je psiček Otto, rjave barve, mešanec, star 4 leta. Kje je žival pogrešana? Izgubil se je na Velikem Kamnu (okolica Krškega). Od kdaj je žival pogrešana? 10. december 2017.

Novice

Nova razlivanja rek in okrepljen jugozahodni veter
Jugozahodni veter, ki je tudi v četrtek odkrival strehe in podiral drevesa, se je znova okrepil in bo v petek dopoldne predvsem na severovzhodu in na Notranjskem dosegal hitrost do 70 kilometrov na ...
2

Šport

James se je izenačil z Birdom
Košarkarji Clevelanda so premagali LA Lakerse s 121:112 in se veselili še desete zaporedne zmage pred svojimi gledalci.
9

Novice

Letalska zmeda v Italiji - stavka pri Alitalii, Vuelingu in Ryanairu
Letalski promet v Italiji bo danes precej otežen. Celodnevno stavko je napovedalo osebje Alitalie, za nekaj ur pa naj bi ustavili delo tudi pri nizkocenovnih prevoznikih Vueling in Ryanair.
4

Novice

The Legacy of an Exiled People
Slovenia’s Kočevje region was once home of a thriving German community. During World War II, its residents were expelled by the Nazis and then prohibited by the Communists from returning.

Ture avanture

Foto: V St. John'su na Novi Fundlandiji - pisane hiške, rum in ledeniki
St. John's, prestolnica kanadske province Nova Fundlandija in Labrador, se ponaša s kar nekaj zanimivimi rekordi in znamenitostmi.
8

Zabava

Slovenci v dnevnih sobah: "Ta knjiga je dejansko to, kako živimo Slovenci leta 2017"
"Dnevna soba je družaben prostor, kjer smo točno to, kar smo," o knjigi Slovenci v dnevnih sobah pove avtor Jan Golja in večkrat poudari, da je želel pokazati, da je čisto vsak Slovenec zanimiv in ...
5

Novice

Na leto vsak pridela 6 kilogramov e-odpadkov. Nujno je pravilno odlaganje.
V povprečju je vsak prebivalec sveta lani ustvaril 6,1 kilograma e-odpadkov, med kar sodijo različne elektronske naprave.
9

Novice

15. december: Rojstvo velikega arhitekta Eiffela
Leta 1832 se je v Dijonu rodil francoski inženir in arhitekt Alexandre Gustave Eiffel, ki se je specializiral v gradnji železnih struktur.

Novice

EU bo še za pol leta podaljšal sankcije proti Rusiji, strinjanja glede begunskih kvot ni
Voditelji članic EU-ja so pričakovano podprli še šestmesečno podaljšanje gospodarskih sankcij proti Rusiji in oznanili korak k obrambni uniji.
24

Kultura

Sarah Paulson
Zdi se mi, da sem mogoče res nekonvencionalna. Ženska v določenih letih, ki se je odločila, da ne bo imela otrok, da bo kariera njena prednostna naloga.
3

Šport

Froome: Prepričan sem, da nisem kršil nobenih pravil
Chris Froome je pojasnil, da se prav ničesar ne sramuje, saj je uporaba inhalatorja dovoljena. V telesu Britanca so odkrili previsoko vsebnost salbutamola.
49

Ture avanture

Zdravilišče v Brdih naj bi zaznamovala 45-metrska steklena kupola
V bližini Medane v Goriških brdih načrtujejo velik turistični kompleks, tam naj bi zrastel hotelski kompleks s 45 metrov visoko stekleno kupolo.
30

Kultura

Disney bo za astronomsko vsoto kupil konglomerat Fox
Studio Disney bo vejo konglomerata Fox, posvečeno zabavni industriji, odkupil za 52,4 milijarde dolarjev. Del te kupčije je tudi filmski studio 20th Century Fox.
4

Šport

Kralj prevzel vodenje Gimnastične zveze Slovenije
Gimnastična zveza Slovenije je na volilni skupščini dobila novega predsednika, to je postal Damjan Kralj, sicer direktor za trženje in marketing pri družbi BTC in član njene uprave.
Kazalo