Zadnjih 20 novic

Novice

Macron napovedal popuščanje protestnikom. Bo to dovolj?
Francoski predsednik Emmanuel Macron se je v televizijskem nagovoru odzval na proteste t. i. rumenih jopičev, ki že več tednov pretresajo Francijo.

Šport

Marcel Rodman: Stanje na Jesenicah ni tako katastrofalno
Marcel Rodman je zavihal rokave v Podmežakli. Krivuljo bo skušal obrniti navzgor že naslednji teden proti Rittnu in na derbiju v Tivoliju. Cilji Jeseničanov ostajajo visoki.

Šport

Jasnič ostaja predsednik zbora za smučarske skoke
Ljubo Jasnič bo še naprej vodil panogo za smučarske skoke kot predsednik zbora in odbora panoge. Klubi Jasniču niso podelili razrešnice, kar pomeni, da želijo, da še naprej opravlja naloge prvega moža panoge.

Zabava

Avstralci žalujejo – poginil "mišičasti" kenguru Roger
V starosti 12 let je v Avstraliji poginil Roger, kenguru, ki je po vsem svetu zaslovel s svojo orjaško velikostjo in impresivnim stasom.

Novice

Voyager 2, drugo človeško plovilo, ki je zapustilo naše osončje
Ameriška vesoljska sonda Voyager 2 je kot drugo človeško plovilo zapustilo naše osončje in vstopilo v medzvezdni prostor, šest let po sestrski sondi Voyager 1, je sporočila ameriška vesoljska ...

Novice

Cerar: Zahodni Balkan integrirati v EU, da ne bo strateško izgubljen
Zunanji minister Miro Cerar je v Bruslju poudaril pomen zelo konkretnih dejanj EU-ja v odziv na pozitivne premike na Zahodnem Balkanu, saj naj bi bila ta regija v nasprotnem primeru za EU ...

Kultura

Muzej črnskih civilizacij v Senegalu: Če kultura ljudi povezuje, tudi spodbuja napredek
V Senegalu so odprli Muzej črnskih civilizacij, eno največjih umetniških zbirk v Afriki v nizu novih muzejev na celini, ki bi sčasoma od evropskih muzejev lahko dobila nazaj na tisoče predmetov, zaplenjenih v času kolonializma.

Šport

Ancelotti: Nimamo pravih igralcev, da bi parkirali avtobus pred vrata
V torek se bo eden izmed evropskih velikanov poslovil od Lige prvakov. Liverpool, ki vodi v Premier ligi, se je znašel v neugodnem položaju. Napoli mora premagati z 1:0 ali pa z dvema goloma razlike.

Novice

SDS, NSi in SNS pripravljajo ustavno obtožbo zoper premierja Marjana Šarca
V poslanski skupini SDS-a so potrdili, da skupaj z NSi-jem in SNS-om pripravljajo predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Marjana Šarca, in sicer zaradi nepripravljenosti vlade za ...

Zabava

Katarina Čas nadaljuje naskok na Hollywood, a selitev v L. A. bo še počakala
Katarina Čas leto 2018 sklepa polno zaposlena – tako v domačih kot tujih koprodukcijah. Ta trenutek promovira tretjo sezono ameriške serije Berlin Station, v kateri vidimo kar nekaj znanih obrazov.

Novice

Šporar heads to winter break with 20 goals. Will he really stay in Bratislava?
The ideal goal average slipped away from him, but Andraž Šporar is in a good mood after 15 goals in 16 league games in Slovakia and five goals in six games in Europe.

Šport

Krka izničila zaostanek 13 točk, vendar v končnici spet zatajila
Košarkarji Krke so v 10. krogu Lige ABA izgubili proti Ciboni z 90:100 in s tremi zmagami ostaja v družbi ekip z najslabšim izkupičkom.

Ture avanture

"Za eno noč": Ljubljana začenja serijo kulinaričnih pop-up dogodkov
V Ljubljani bo potekal prvi v nizu urbanih kulinarično-glasbenih pop-up dogodkov, ki se bo zgodil vsakič na drugi lokaciji, z drugim kuharskim mojstrom, drugim vinarjem in drugim didžejem.

Kultura

Judy Garland
Čarovnika iz Oza sem vedno jemala zelo resno. Verjamem v idejo mavrice. In vse življenje sem posvetila temu, da bi splezala čeznjo.

Novice

Darko Šarić obsojen na 15 let zapora zaradi tihotapljenja kokaina
Specializirano sodišče v Beogradu je v ponovljenem procesu obsodilo Darka Šarića na 15 let zapora zaradi tihotapljenja 5,7 tone kokaina iz Južne Amerike na območje Zahodne Evrope v letih 2008 in 2009. Sodba še ni pravnomočna.

Novice

Štirje predsedniki: Leto 2019 priložnost za strukturne reforme
Predsednik republike Borut Pahor je po srečanju štirih predsednikov pojasnil, da so se s predsedniki DZ-ja, vlade in DS-ja strinjali, da je Slovenija še naprej varna država in da trend gospodarskega ...

Kultura

"Razstava stoletja" v Ermitažu: velika retrospektiva Piera della Francesce, titana med titani
Direktor Ermitaža Mihail Pjotrovski je ob razstavi Piera della Francesce, ki so jo postavili ob 254-letnici muzeja, umetnika označil za "titana med titani" , saj med italijanskimi renesančnimi ...

Zabava

Na podelitvi Fijinih nagrad vse oči uprte v okajenega Kimija Raikkonena
Petkova Fijina gala podelitev nagrad v Sankt Peterburgu bi morala miniti v znamenju Lewisa Hamiltona, ki je še petič osvojil naslov svetovnega prvaka v formuli 1, a ga je zasenčil precej okajeni Kimi Raikkonen.

Šport

Šporar na zimsko spanje z 20 goli. Bo res ostal v Bratislavi?
Idealno povprečje gol na tekmo se mu je izmaknilo, a Andraž Šporar je po 15 golih na 16 ligaških tekmah na Slovaškem in petih zadetkih na šestih tekmah v Evropi, več kot dobre volje in kljub ...

Kultura

Turneja slovenskega filma po Berlinu in Moskvi zavija še v srbske kinematografe
Slovenski film nadaljuje svojo evropsko turnejo: po Sarajevu, Sombotelu, Pulju in Osijeku, Budimpešti, Rigi, Minsku, Moskvi in Berlinu bodo Dnevi slovenskega filma potekali od 11. do 14. decembra še ...
Izjava dneva
link
Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor
10. december 2018 ob 12:39 Vsakodnevno smo zaradi pomanjkanja časa tarča nezadovoljstva in celo psihičnega nasilja naših uporabnikov.
Več novic ...
Kazalo