Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
V zdravstvu stavke ne želijo uperiti v bolnike Zaposleni v zdravstvu, ki se bodo v sredo pridružili stavki, opozarjajo na porušena razmerja med poklici v dejavnosti, zahtevajo tudi sprejem normativov.
Število obolelih in umrljivost zaradi raka materničnega vratu se še naprej manjšata V okviru evropskega tedna preprečevanja raka materničnega vratu bodo potekali številni dogodki za večjo ozaveščenost.
Pacienti dobivajo nove pravice, pa tudi obveznosti Veljati sta začela novela zakona o pacientovih pravicah in pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov. Izvajalci zdravstvenih storitev bodo morali tudi prečistiti čakalne sezname.
Delovno sodišče: UKC Maribor mora odstavljenega vodjo nabave pozvati nazaj na delo Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi nekdanjemu pomočniku direktorja UKC-ja Maribor za nabavo Petru Weissensteinerju je bila nezakonita, je razsodilo Delovno sodišče v Mariboru.
V ljubljanskem kliničnem centru iščejo novega vodjo Svet ljubljanskega kliničnega centra je po decembrski krivdni razrešitvi Andraža Kopača objavil razpis za novega generalnega direktorja zavoda.
Alenka Bratušek: V mojem mandatu bi morali v zdravstvu storiti več Preiskovalna komisija DZ-ja o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic je zaslišala nekdanjo premierko Alenko Bratušek , ki je nekaj mesecev ...
Biti gasilec in hkrati kadilec je ubijalsko Pristojni s Kliničnega inštituta za medicino dela so pregledali 283 gasilcev in jim sinoči predstavili skupno zdravstveno poročilo.
Učitelji slabo usposobljeni za delo s težavnimi mladostniki Zadnjih pet let je pri mladostnikih zaznati vedno več osebnostnih motenj, predvsem čustvene nestabilnosti.
Na zdravstveni komisiji Dejanu Perši očitali laži Dejan Perša, zaposlen v laboratoriju za interventno kardiologijo UKC-ja Maribor, je med pričanjem pred zdravstveno preiskovalno komisijo DZ-ja o nakupih žilnih opornic spreminjal izjave in bil ...
Kaj bo razkrilo poročilo Računskega sodišča o dogajanju v UKC-ju Računsko sodišče bo revizijsko poročilo za UKC Ljubljana izdalo predvidoma do konca tega meseca, je med pričanjem pred zdravstveno preiskovalno komisijo napovedal predsednik sodišča Tomaž Vesel.
Priključitve študentskega zdravstvenega doma k Zdravstvenemu domu Ljubljana očitno ne bo Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo dogovor o povezovanju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi z Zdravstvenim domom Ljubljana sklenili samo ob soglasju vseh sodelujočih.
Med stavko javnega sektorja bodo vrata za tri ure zaprle tudi lekarne Stavki javnega sektorja 24. januarja se bodo pridružili tudi farmacevti, ki opozarjajo, da so preobremenjeni in glede na zdravnike znatno podplačani, četudi je njihova odgovornost primerljiva z ...
Kakšna bo usoda sprememb zdravstvenega varstva? Nova različica predloga zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki naj bi določila košarico pravic in novo financiranje, gre v koalicijsko usklajevanje.
Na Hrvaškem zaradi gripe umrlo deset ljudi Zaradi gripe je na Hrvaškem umrlo deset ljudi, je potrdil hrvaški zavod za javno zdravje (HZJZ).
Stare napotnice za zdravnika se poslavljajo, veljavne so le še do ponedeljka V veljavo stopa pravilnik o naročanju in upravljanju čakalnih seznamov pri zdravstvenih izvajalcih.
Dodatnih 7.000 odmerkov cepiva proti gripi na voljo prihodnji teden Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je naročil dodatnih 7.000 odmerkov štirivalentnega cepiva proti gripi za otroke od tretjega leta starosti, mladostnike in odrasle, saj je cepiva zaradi ...
Nov primer ošpic pri predšolskem otroku. Vir okužbe ni znan. V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano so v nedeljo potrdili primer ošpic pri predšolskem otroku, ki je bil v preteklosti cepljen z enim odmerkom cepiva proti ošpicam, so sporočili z ...
Na Debeli rtič prihaja nova ambulanta za otroke z avtizmom Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču spet odprta. Letos napovedujejo nove projekte.
Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d.
Prihodki zdravstvene blagajne se bodo povečali za 162 milijonov Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je potrdila predlog finančnega načrta zavoda za leto 2018. ZZZS bo tako letos razpolagal z 2,85 milijarde evrov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Izjava dneva
link
Miro Cerar
2
22. januar 2018 ob 12:56 Trudimo se čim bolj pravično in učinkovito deliti sadove gospodarske rasti tudi na javni sektor. Ker so bili leta in leta prikrajšani, so tudi zahteve večje.
Več novic ...
Kazalo