Arhiv

ISKALNIK

SEKCIJE

Označi vse Odznači vse
Od: Do:
Način iskanja:
Iskane besede:
Slovenija Svet
Evropska unija Evropske volitve
Gospodarstvo Kultura
Šport Črna kronika
Zdravje Okolje
Znanost in tehnologija Ture avanture
Zabava Pregled tedna
Arhiv novic
Tožba zoper Kanglerja za odvzem premoženja nezakonitega izvora je neutemeljena Ljubljansko okrožno sodišče je odločilo, da je tožba Specializiranega državnega tožilstva zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja in njegovo hčer Mašo Kangler za odvzem premoženja ...
Turistov preveč, Amsterdam bo omejil pijančevanje na ladjicah Amsterdam oblega vse več turistov, zato iščejo načine, s katerimi bi omejili množice turistov, ki vse bolj motijo tudi domačine. Ti imajo dovolj gneče na ulicah in divjih fantovščin in dekliščin.
Paragvaj kot tretja država odprl veleposlaništvo v Jeruzalemu Tudi Paragvaj je po ZDA in Gvatemali odprl svoje veleposlaništvo v Jeruzalemu, diplomatsko predstavništvo so preselili iz Tel Aviva. Voditelja po odprtju nista skoparila s komplimenti.
Tekmeci v lovu za Yatesom bolj kot ne obupali Simon Yates je na Dirki po Italiji tako suveren, da njegov največji konkurent v boju za rožnato majico Tom Dumoulin priznava, da je preprosto premočan.
Nasmeh do ušes – uradne poročne fotografije princa Harryja in Meghan Le dva dneva po veliki kraljevi poroki sta se princ Harry in njegova žena Meghan posvetila kraljevim obveznostim, medeni tedni bodo tako morali še počakati.
Sem glasba, sem mesto: koncertni večeri, spoznavanje romunske kulinarike in Novega mesta V Novem mestu bo v teh dneh mogoče slišati glasbene stvaritve širokega razpona – od klasike do sodobnih del.
Pompeo: "ZDA bodo z novimi sankcijami zdrobile Iran" Ameriški zunanji minister Mike Pompeo je na predstavitvi novih sankcij poudaril, da bodo ZDA z gospodarskim in vojaškim pritiskom zdrobile Iran, če ne bo spremenil obnašanja na Bližnjem vzhodu.
Dvojno kakovost živil in namerno zavajanje potrošnikov je težko dokazati Evropski trg je glede kakovosti hrane vse prej kot enoten, govorci na okrogli mizi o dvojni kakovosti izdelkov in pravicah potrošnikov so zato opozorili, da se je proti nepoštenim praksam ...
Ob odprtju TE Brestanica: nujna bo razprava o energetski strategiji Predsednik države Borut Pahor je ob odprtju novega nadomestnega plinskega agregata Termoelektrarne Brestanica pozval k razpravi o energetski strategiji države in k strnitvi moči za zagotovitev ...
Valvasorjevo odličje za življenjsko delo Andreju Dularju Slovensko muzejsko društvo je Valvasorjevo odličje za življenjsko delo tokrat podelilo etnologu Andreju Dularju, prvemu kustosu Belokranjskega muzeja in avtorja številnih razstav Slovenskega ...
Vlada znižala trošarine, cene bencina in dizla ostajajo nespremenjene Vlada je na dopisni seji znižala trošarine na neosvinčen bencin in dizelsko gorivo, zaradi tega posredovanja bodo cene reguliranih pogonskih goriv, ki so na najvišji ravni v približno treh letih, ...
Messi petič dobitnik zlate kopačke Lionel Messi je petič v karieri dobil zlato kopačko, ki jo prejme najboljši strelec najmočnejših nogometnih lig v Evropi.
Dimitrov: "Če podpirate Makedonijo, zagotovo podpirate Ilindensko Makedonijo" Makedonski zunanji minister Nikola Dimitrov se je odločno zavzel za predlagano novo ime Ilindenska Makedonija in sporočil, da bo v primeru propada pogajanj prevzel odgovornosti in odstopil.
Prijeli Ljubljančana, ki je z lažno prodajo vinjet ogljufal 3.500 ljudi Mariborski kriminalisti so preteklo sredo odvzeli prostost 28-letnemu Ljubljančanu, ki je po SMS-ih oglaševal prodajo letne slovenske avtocestne vinjete po polovični ceni in tako povzročil za okoli ...
V torek v Ljubljani 25. študentski tek na grad V torek, 22. maja, bo v Ljubljani tradicionalni študentski tek po ljubljanskih ulicah od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu. Gre za že 25. dobrodelni Decathlonov študentski tek na grad.
Ljudstvo izbralo - konoplja v mestnem grbu ni nič spornega Prebivalci estonskega podeželskega mesta Kanepi, katerega ime dobesedno pomeni konoplja, in številni drugi estonski državljani so za mestni grb izbrali konopljin list.
Škoti želijo postaviti megažago, slovenski žagarji ogorčeni Slovenski žagarji nasprotujejo napovedanemu prihodu škotskega investitorja BSW-ja, ki namerava na Gomilskem zgraditi največjo žago v državi.
Presežki in razočaranja filmskega festivala v Cannesu Filmski festival v Cannes je v svoji drugi polovici vendarle prestavil v višjo prestavo in ponudil obilje dobrih filmov, med katerimi se je večina znašla tudi med končnimi dobitniki nagrad.
Okrožno sodišče zavrglo obtožnico proti nekdanjemu veleposlaniku Rebrcu, vzrok (še) ni znan Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrglo obtožnico zoper nekdanjega slovenskega veleposlanika v Madridu Petra Reberca, ki so mu očitali zlorabo položaja.
SŽ z novimi ponudbami vozovnic: cenejše letne, nič doplačil, Izletko, Zlatka ... Slovenske železnice uvajajo številne ugodnosti za potnike, da bi vožnja z vlakom postala privlačnejša in preprostejša.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Zdenka Čebašek Travnik
1
21. maj 2018 ob 13:20 Trenutni projekti glede otroške srčne kirurgije ne morejo zagotoviti varne obravnave otrok.
Več novic ...
Kazalo