Gospodarstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Gospodarstvo - Arhiv
Koprski Tomos naj bi se še letos selil na novo lokacijo V Tomosu, ki je nekoč predstavljal gospodarski ponos Kopra, Slovenije in celotne Jugoslavije, pospešeno iščejo nove vlagatelje. Koprski Tomos je daleč od stare slave.
Varuh konkurence: Lastnik Telemacha, United Group, mora prodati Sport Klub AVK je družbi United Group, lastnici Telemacha, naložila, da mora odprodati 13 športnih programov iz sheme Sport Klub. Lastništvo programov, ki so jih kupili od družbe S. C.
Luka Koper bo zaposlila 300 ljudi, a to ne bodo avtomatično delavci IPS-ov V Luki Koper se s konkretnimi koraki lotevajo reševanja problematike zaposlenih pri izvajalcih pristaniških storitev. Predvidoma ta teden bodo objavili razpis za približno 300 zaposlitev.
Z novimi ukrepi ocarinjena že polovica kitajskega izvoza v ZDA Ameriški predsednik Donald Trump zaostruje trgovinsko vojno s Kitajsko, saj je napovedal uvedbo novega svežnja carin na kitajsko blago.
IMF svari: Brez dogovora o brexitu velike posledice za britansko gospodarstvo Mednarodni denarni sklad predvideva, da se bo britansko gospodarstvo skrčilo, če bo Združeno kraljestvo zapustilo EU brez dogovora o brexitu, določene posledice pa bodo ne glede na dogovor.
Hisense bo iztisnjenim delničarjem Gorenja plačal 12 evrov za delnico Delničarji Gorenja so na skupščini potrdili iztis malih delničarjev iz lastništva. Kitajska družba Hisense jim bo plačala po 12 evrov za delnico.
Analitiki banke JP Morgan: Naslednja globalna finančna kriza bo čez dve leti Naslednja globalna finančna kriza bo izbruhnila leta 2020, napovedujejo strokovnjaki investicijske banke JP Morgan, a bodo njene posledice manj pogubne kot leta 2008.
Revija Time ima po komaj osmih mesecih znova novega lastnika Revija Time bo komaj osem mesecev po menjavi lastnika to storila znova: iz rok ameriške medijske skupine Meredith Corporation prehaja v last soustanovitelja podjetja Salesforce.com Marca Benioffa in ...
Odločitev o novem guvernerju se vse bolj odmika Vse bolj kaže na ponovitev postopka izbora guvernerja Banke Slovenije, v igri naj bi bila nova imena. Nobeden izmed obstoječih kandidatov naj ne bi imel zadostne podpore.
Proti širitvi mariborskega letališča, za ohranitev kmetijskih zemljišč V Občini Miklavž na pobudo tamkajšnje civilne iniciative potekajo zbori krajanov posameznih krajevnih skupnosti na temo širitve mariborskega letališča. Nekateri so izrazito proti.
Ne le brezposelnost, danes je problem pomanjkanje delavcev Število delovno aktivnih v zadnjem času močno raste, zato ni čudno, da delodajalci vse pogosteje poročajo o pomanjkanju ustreznega kadra, je izpostavila generalna direktorica zavoda za zaposlovanje ...
Solinarjem zagodlo vreme, letina borna V Sečoveljskih solinah niso zadovoljni z letošnjo sezono, ki je prinesla okoli 1.700 ton soli in še okoli 70 ton solnega cveta. To je daleč od načrtov.
Kriptopodjetje Cofound.it zapira vrata Zagonsko podjetje Cofound.it, ki je razvijalo sistem za zbiranje sredstev ICO, bo zaprlo svoja vrata. 14 milijonov dolarjev bo razdelilo imetnikom žetonov.
"Vesoljski trg je tam, kjer je bil na začetku avtomobilski" Vesoljski trg ni več izključna domena Američanov in Rusov niti največjih vesoljskih agencij, temveč raste in v njem se odpirajo številna okna za visokotehnološka, nišna podjetja. Tudi slovenska.
10 let od Lehmana: dan, ko se minister ni ustrašil "Gorile" Kar se je prej zdelo nepredstavljivo, se je zgodilo in pripeljalo v največjo finančno katastrofo po vojni, ki je segla v osrčje neoliberalizma. Mineva 10 let od padca banke Lehman Brothers!
Občine finančnemu ministrstvu predlagajo 608 evrov povprečnine V Združenju občin Slovenije so prepričani, da bi morala povprečnina za leto 2019 znašati 608 evrov. Pričakujejo tudi, da bodo z vlado začeli pogovore o financiranju občin in lokalni samoupravi.
Adria Airways lani znova z izgubo Letalski prevoznik Adria Airways je lansko leto sklenil s 5,4 milijona evrov čiste izgube, medtem ko so leto prej zaradi prodaje blagovne znamke imeli dobiček.
Po Nemčiji bo kabinsko osebje Ryanaira stavkalo še v šestih državah Kabinsko osebje irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair iz šestih držav – Belgije, Nizozemske, Italije, Španije, Portugalske in Luksemburga – je za 28. september napovedalo stavko, so ...
ECB: Obrestne mere ostajajo enake vsaj do poletja 2019 Svet Evropske centralne banke (ECB) se v skladu s pričakovanji ni odločil za spremembe monetarne politike, s čimer ključna obrestna mera v evrskem območju ostaja pri nič odstotkih.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Borzni komentar
link
Polom na trgu kriptovalut celo večji kot zlom podjetij pikakom
195
13. september 2018 ob 06:33 "Verjamem, da bo trg kriptovalut ponovno zasijal," meni strokovnjak za kriptovalute Rok Benkovič, ki niti ni preveč presenečen, da so se zgodili tako močni padci.
Več novic ...
Tečajna lista BS
Avstralija AUD 1.6244
Kanada CAD 1.5237
Hrvaška HRK 7.4295
Češka rep. CZK 25.448
Danska DKK 7.4602
Madžarska HUF 323.82
Japonska JPY 131.21
Norveška NOK 9.5473
Ruska fed. RUB 79.1659
Švedska SEK 10.4179
Švica CHF 1.1245
Vel. Britanija GBP 0.88963
ZDA USD 1.1697
Romunija RON 4.6492
Bolgarija BGN 1.9558
Poljska PLN 4.3008
Stanje na dan: 18. september 2018
Kazalo