Aktualno
link
Film
link
Ne pozabi dihati, nov slovenski film v nastajanju
1
20. junij 2018 ob 14:06 Padla je prva klapa tretjega igranega celovečerca režiserja Martina Turka, Ne pozabi dihati. Turk jo opiše kot "atmosfersko dramo o odraščanju", ki v spomin prikliče viharnost čustev formativnih let.
Več novic ...
Oder
link
John Cleese v Zagrebu: kralj absurdnega humorja še vedno v formi
22
18. junij 2018 ob 20:43 John Cleese: ni še mrtev. Taka uvodna ugotovitev bi bila pri kakem drugem 78-letniku žaljiva - a drugi svojih turnej pač ne naslavljajo "Zadnja priložnost, da me vidite, preden umrem".
Več novic ...
Razstave
link
Foto: Modiglianijeve dame kot zmuzljivi prividi
20. junij 2018 ob 09:52 Obiskovalce razstave Modigliani Art Experience v Milanu pozdravi množica prepoznavno razpotegnjenih ženskih obrazov, projiciranih na zidove muzeja MUDEC.
Več novic ...
Gledamo
Poslušamo
link
Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations
2
31. maj 2018 ob 18:33 Englabörn , ki je izšel leta 2001, je bil prva samostojna izdaja letos umrlega islandskega skladatelja Jóhanna Jóhannssona, ki se je v zadnjih letih proslavil predvsem kot avtor filmske glasbe, tudi ...
Več novic ...
Glasba
Beremo
link
Geoff Dyer: But Beautiful (Knjiga o jazzu)
14. junij 2018 ob 12:11 Obstajajo različni načini spoprijemanja z umetniškimi oblikami; najdemo toge, akademsko zadrte analize, drugič smo deležni lahkotnih, ljubiteljskih oblik kritiškega mišljenja.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
50 let revolucionarnega 1968 – v iskanju svobode nekoč in danes
4
16. junij 2018 ob 11:46 Leto 1968 se je v zgodovino zapisalo kot leto protestov proti družbenim krivicam, neenakosti in nepotrebnim vojnam.
Več novic ...
Izbor

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Lila Prap
20. junij 2018 ob 19:17 Če se umetnik niti domačega občinstva (pa ni najbolj butasto na svetu) ne zna dotakniti, verjetno tudi v tujini ne bo postal zvezda.
Več novic ...
Kazalo