Aktualno
link
Na Kongresnem trgu se je z Orffovo kantato Carmina Burana v veličastni izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus začel 65. Ljubljana festival.
Film
link
Zgodovina ljubezni: Sonja Prosenc snema svoj novi celovečerec
27. junij 2017 ob 12:54 V Gorici je v ponedeljek padla prva klapa filma Zgodovina ljubezni režiserke in scenaristke Sonje Prosenc, njenega prvega celovečerca po festivalski uspešnici Drevo, ki je Prosenčevo uvrstila na ...
Več novic ...
Oder
link
SSG Trst v novi sezoni o večplastnosti odnosov in privlačnostih med partnerjema
26. junij 2017 ob 18:02 V Slovenskem stalnem gledališču v Trstu bodo sezono odprli s klasiko slovenske dramatike, gostujočo predstavo Cankarjevega Pohujšanja v dolini Šentflorjanski.
Več novic ...
Razstave
link
Olga Koklova: ruska balerina, ki je očarala Picassa
27. junij 2017 ob 11:32 V Picassov muzeju v Parizu poleti vabi razstava Olga Picasso. Posvečena je letom, ki jih je španski umetnik Pablo Picasso preživel s svojo prvo ženo, Olgo Kokolovo, primabalerino ruskega baleta.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: LP film Buldožer - Pljuni istini u oči
6
25. junij 2017 ob 14:36 Zakonska uvedba glasbenih kvot na slovenskih radijskih postajah je v tem letu pošteno pretresla našo medijsko sceno.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Sandra Erpe - Sinonim za mojo mladost
3
26. junij 2017 ob 08:36 Nenavaden naslov obeta, razkriti vsebini uspe prepričati, a sproža pomisleke. Zdi se, da je albumska predstavitev kantavtoričinega notranjega sveta dosledna in dovolj iskrena, da ji gre verjeti.
Več novic ...
Glasba
link
Gilberto Gil, oče brazilske "tropicalie", praznuje 75 let
26. junij 2017 ob 10:40 Pevec, kitarist in tekstopisec Gilberto Gil velja za enega največjih brazilskih glasbenikov, ki je v svojem izrazu združil različne glasbene vplive, od rocka, ritmov brazilske sambe in bossa nove, ...
Več novic ...
Knjige
link
20 let Harryja Potterja: čarovnik, ki je sprožil bralsko revolucijo
9
26. junij 2017 ob 12:26 Življenjska zgodba JK Rowling je z leti postala skoraj ponarodela, navdihujoča prilika o nujnosti vztrajanja in zaupanja vase.
Več novic ...
Drugo
link
Italijanski arheologi pod Rimom naleteli na "male Pompeje"
4
27. junij 2017 ob 14:02 Italijanska prestolnica je kraj, tako bogat z zgodovino, da lahko vsako naključno izkopavanje "naplavi" kak nepričakovani arheološki artefakt.
Več novic ...
Beremo
link
Ana Schnabl: Razvezani
20. junij 2017 ob 09:30 Njen pogled bi se razplastil kot prst: na površju prezir, ena plast globlje strah, dve plasti globlje jeza, tri plasti globlje osamljenost in najgloblja plast, plast, ki bi komaj še dihala, upanje.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Lep pozdrav, saj veš, čigav: Počitnice v nekdanji Jugoslaviji
19
20. junij 2017 ob 11:04 Leta 1947, takoj po koncu 2. svetovne vojne, je jugoslovanska vlada za zaposlene uvedla dopust, plačanemu dopustu je leta 1965 sledil letni dodatek za dopust: regres.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Walt Whitman
1
27. junij 2017 ob 21:26 Mislim, da dolgo ne bom počel drugega, kot poslušal.
Več novic ...
Kazalo