Aktualno
link
Jerry Lewis, situacijski komik, ki je svoj pečat v popularni kulturi pustil tako s svojim občutkom za komedijo kot z videzom - izstopal je predvsem s poudarjeno obrazno mimiko - je umrl v 92. letu ...
Film
link
Mazzini bo z Izbrisano filmsko srenjo snubil v San Sebastianu
6
18. avgust 2017 ob 18:36 Zgodba v Izbrisani govori o 36-letni Ani, ki rodi v krajevni bolnišnici. Vse poteka po načrtih, razen majhne, birokratske težave: Ana ni zavedena v računalniških datotekah.
Več novic ...
Oder
link
20. Mladi levi: pogled naprej z intimnimi, a hkrati globalnimi zgodbami
18. avgust 2017 ob 13:32 Na letošnji jubilejni izdaji festivala Mladi levi bodo glas dobili običajno preslišani, na sporedu bo veliko intimnih zgodb, kar nekaj bo interaktivnih predstav.
Več novic ...
Razstave
link
Hranite doma katero od platen Ivane Kobilce ali gradivo o njej?
1
17. avgust 2017 ob 14:07 Priljubljenost del Ivane Kobilce je še danes izredno velika - uporabljajo jih v reklamah, njena podoba pa je bila natisnjena tudi na nekdanjih slovenskih bankovcih.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Biser Bojane
12. avgust 2017 ob 17:16 Avdiovizualna produkcija balkanskih držav, v prvi vrsti tistih, ki so vzniknile na pogorišču nekdanje skupne domovine, se je v zadnjih letih močno okrepila.
Več novic ...
Poslušamo
link
Poslušamo: Mihajlov Trio - Redemption & Submission
1
27. julij 2017 ob 15:00 Presneto dobro mu gre, pa čeprav je le Počasen vlak. Velenjski trio zveni zavzeto in tehnično brezhibno.
Več novic ...
Glasba
Knjige
link
Ni bila vse zgolj fikcija: znani kitajski pisatelj večkratni morilec
1
17. avgust 2017 ob 15:27 "Dve desetletji sem živel v strahu – vedel sem, da bo prišel ta dan," je med drugim zapisal kitajski pisatelj v enostranskem pismu svoji ženi, potem ko so ga aretirali zaradi štirikratnega umora, ki ...
Več novic ...
Drugo
link
Slovenec žrtev ene najskrivnostnejših ameriških afer?
5
20. avgust 2017 ob 07:27 V rubriki Iz zakladnice zasebnih arhivov tokrat predstavljamo knjigo, ki poskuša osvetliti še danes nerazrešeno ameriško afero, v središču katere se je znašel Slovenec Ivan Poderžaj.
Več novic ...
Beremo
link
Aleš Jelenko, Helena Zemljič: Kontejner
15. avgust 2017 ob 11:56 Šalamunizem. Silovitost novejše slovenske umetniške besedne usmeritve, ki jo je pred vsaj pol stoletja sprožil Tomaž Šalamun z objavo pesniške zbirke
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Tudi Maribor kmalu bogatejši za Pogačnikov geopunkturni krog
26
10. avgust 2017 ob 16:23 Marko Pogačnik je svoje kozmograme postavil že na nekaj koncev Slovenije in tudi drugje po svetu.
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Martin Luther King ml.
20. avgust 2017 ob 12:59 Na svetu ni večje nevarnosti, kot sta iskrena nevednost in zavestna neumnost.
Več novic ...
Kazalo