Aktualno
link
Nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico prejme Andreja Peklar, ki je prepričala s sporočilom o sprejemanju drugačnosti zgolj skozi podobe.
Film
link
Slovenski filmi "plenijo" lovorike po mednarodnih festivalih
4
23. oktober 2017 ob 11:57 " To potrjuje, da so vrednote, za katere se bori naš filmski junak Alija, v tem trenutku ključnega pomena ne samo za naš prostor, ampak tudi za druge: da se pošteno soočimo z demoni preteklosti in ...
Več novic ...
Oder
link
Predstava o Marie Curie, ki je ob kristaliziranju radija v drugem loncu kuhala zelje
21. oktober 2017 ob 18:20 Odrska postavitev, ki (mlade) gledalce popelje skozi praktične prikaze radioaktivnosti in zgodovinskega razvoja njenega odkrivanja ter hkrati nudi estetsko nadgradnjo znanstvenih dejstev in omogoča ...
Več novic ...
Razstave
link
Skozi desetletje za "dobro vago" nabranih stvaritev mlajših avtorjev Bienala neodvisnih
23. oktober 2017 ob 13:05 Teden dni po odprtju Bienala neodvisnih se odpira še razstava v okviru prireditve, ki torej vsako drugo leto raziskuje področja in kontekste rabe sodobne ilustracije.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Aquarius
21. oktober 2017 ob 18:31 Aquarius je elegantna stara zgradba v brazilskem mestecu ob morju, v kateri so izpraznjena že vsa stanovanja – razen enega. V njem živi Clara, ki se še upira nepremičninski družbi.
Več novic ...
Poslušamo
link
Smaal Tokk - “Sindrom druge plošče”
15
22. september 2017 ob 10:24 Na razstavi političnih karikatur iz obdobja nekdanje države se mi je v spomin utrla le ena.
Več novic ...
Glasba
link
Na odru združeni pojoči ruski duhovniki, ki sicer služijo vsak v svoji župniji
23. oktober 2017 ob 15:07 Znano je, da je imela ruska cerkvena glasba v zgodovini Rusije zelo pomembno vlogo, zato pevci svoje izročilo negujejo s posebno ljubeznijo, Zbor duhovništva Sanktpeterburške metropolije pa v svoj ...
Več novic ...
Knjige
link
Katere knjižne izdaje so se znašle med jesensko bero ob koncu babjega leta?
22. oktober 2017 ob 18:16 Žanrsko raznolik nabor izdaj na domačem knjižnem trgu prinaša vse od strokovne zgodovinske do skorajda diagonalno nasprotnih mladinskih fantazijskih knjižnih izdaj.
Več novic ...
Drugo
link
Grad Rihemberk naj bi v življenje prebudil zasebni vlagatelj
2
23. oktober 2017 ob 16:20 Z denarjem iz evropskega projekta Restaura so pokrili projektne stroške. Z lastnimi sredstvi pa so ga poleti obnovili v takšni meri, da so grajska vrata odprli za javnost.
Več novic ...
Beremo
link
Marcello Potocco: Poznam te črne stvari
17. oktober 2017 ob 10:36 Literarni teoretik, pesnik in prevajalec Marcello Potocco v svojem pesniškem ustvarjanju prikazuje svet pretakanja in nenehnih sprememb.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Praznik evropske arhitekture: Arhitektura danes in jutri
20. september 2017 ob 13:48 Dvoletni program Future Architecture se sklepa z istoimenskim festivalom, v okviru katerega bodo razstave, predavanja, razprave, simpozija, projekcije in pop-up dogodki, predstavljen pa bo tudi ...
Več novic ...

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Martin Luther
23. oktober 2017 ob 21:48 Vojna je največja kuga, ki lahko prizadene človeštvo, saj uničuje tako religijo in države kot družine. Katera koli druga nadloga je boljša.
Več novic ...
Kazalo