Aktualno
link
Pri založbi Goga je izšel prevod romana Sarajevski omnibus Veliborja Čolića, ki je ob tej priložnosti obiskal Slovenijo.
Film
link
Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju
15. oktober 2018 ob 14:57 Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...
Več novic ...
Oder
link
Igor Vuk Torbica: Za to, kar počnem, je potreben čas. In potrpljenje.
2
15. oktober 2018 ob 10:36 "Imel sem srečo, da so me določeni ljudje videli in mi ponudili sodelovanje, da sem lahko nadaljeval delo. Mnogi moji kolegi (op.: v Beogradu) čakajo eno ali dve leti na angažma. In to ni kondicija, ...
Več novic ...
Razstave
link
Ženske, manj znano poglavje Corotovega slikarstva
14. oktober 2018 ob 17:12 Umetnost francoskega slikarja Jean-Baptiste-Camilla Corota povezujemo v prvi vrsti s krajino in v mehko svetlobo potapljajoče se drevje, travnike in drobne sprehajalce.
Več novic ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale
7
14. oktober 2018 ob 14:48 Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
Več novic ...
Poslušamo
link
Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations
2
31. maj 2018 ob 18:33 Englabörn , ki je izšel leta 2001, je bil prva samostojna izdaja letos umrlega islandskega skladatelja Jóhanna Jóhannssona, ki se je v zadnjih letih proslavil predvsem kot avtor filmske glasbe, tudi ...
Več novic ...
Drugo
link
Nova ruska katedrala kot primer simbioze med Cerkvijo in vojaškim patriotizmom
19
15. oktober 2018 ob 13:11 Rusk i pr edsednik Vladimir Putin in patriarh Ruske pravoslavne cerkve Kiril I. sta v preteklem mesecu položila temeljni kamen katedrale, ki bo zgrajena v rusko-bizantinskem slogu, njene stene pa ...
Več novic ...
Beremo
link
Bojan Sedmak: Mraken ali Bitje ponoči
11. oktober 2018 ob 20:07 Bojan Sedmak je velik poznavalec poezije, njegovi verzi pa se dvigajo nad vse tisto, kar se je ohranilo v njegovi zavesti, in zapojejo z novo pesniško melodijo.
Več novic ...
Prireditve
Išči:

Od: Do:

Ljubljana Maribor Štajerska
Gorenjska Primorska in Notranjska
Pomurje Koroška Zasavje
Dolenjska, Posavje, Bela krajina

Kino Gledalisce Koncerti Razstave
Šport Za otroke Drugo


link
Črno zlato – pobiralci premoga skozi doživeto fotoreportersko pričevanje Srdjana Živulovića
2
10. oktober 2018 ob 16:58 Fotograf Srdjan Živulović je serijo Črno zlato ustvaril v Bosni in Hercegovini, ko so ga tja pritegnili povsem drugi dogodki.
Več novic ...
Izbor

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Citat
link
Anja Štefan
15. oktober 2018 ob 19:12 Krutost ima smiselno mesto v pravljicah. Nobeno življenje ne teče brez preizkušenj in zatikanj. Je pa zelo odvisno, kako, kam in kaj je umeščeno, kako to povemo in v kaj se potem pravljica spelje.
Več novic ...
Kazalo