Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Umrl je legendarni komik Jerry Lewis Jerry Lewis, situacijski komik, ki je svoj pečat v popularni kulturi pustil tako s svojim občutkom za komedijo kot z videzom - izstopal je predvsem s poudarjeno obrazno mimiko - je umrl v 92. letu ...
Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.
Sto let od začetka ene najbolj krvavih soških bitk Ob vsej impresivni vojaški tehniki, ki navdušuje najrazličnejše ljudi za obdobje prve svetovne vojne, lahko kaj hitro pozabimo na številne žrtve, ki se ne štejejo zgolj v sto tisočih, temveč v ...
Martin Luther King ml. Na svetu ni večje nevarnosti, kot sta iskrena nevednost in zavestna neumnost.
V 85. letu starosti se je poslovil komik in borec proti segregaciji Dick Gregory Zaradi odpovedi srca je v 85. letu starosti umrl komik in borec proti rasnemu razlikovanju v ZDA Dick Gregory, ki je hitro zaslovel, ko ga je leta 1961 zaposlil plejboj Hugh Hefner.
Slovenec žrtev ene najskrivnostnejših ameriških afer? V rubriki Iz zakladnice zasebnih arhivov tokrat predstavljamo knjigo, ki poskuša osvetliti še danes nerazrešeno ameriško afero, v središču katere se je znašel Slovenec Ivan Poderžaj.
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
Krivda za čudež pri Kobaridu je padla na poveljnika Luigija Cadorna Italijanski poveljnik Luigi Cadorna je bil po strahovitem porazu v zadnji, 12., soški bitki oktobra 1917 odstavljen, saj naj bi bile zanj krive prav njegove taktične zablode. V 1. sv.
Matjaž Pikalo izbran za priznano rezidenco na Univerzi v Iowi Priznanega mednarodnega pisateljskega rezidenčnega programa na ameriški univerzi v Iowi se bo kot eden od 30 izbrancev udeležil tudi slovenski literat, glasbenik in vsestranski umetnik Matjaž Pikalo.
Sodišče zavrnilo opustitev pregona Romana Polanskega zaradi posilstva V petek je sodišče zavrnilo prošnjo Samanthe Geimer, ki je bila leta 1977 stara 13 let in je bila žrtev domnevnega posilstva slavnega poljskega režiserja Romana Polanskega, naj primer po več kot 40 ...
John Cleese Igranje je pretvarjanje. In vsi se zelo dobro pretvarjamo, da obvladamo stvari, o katerih nima mo pojma.
Začetek Jazz kampa v Kranju, urbani krst Letnega odra Ruše Z zasedbo Bluesbreakers se začenja 14. Jazz kamp v Kranju, z urbanimi legendami pa bodo odprli dogajanje polnoletnega Letnega odra Ruše.
Mazzini bo z Izbrisano filmsko srenjo snubil v San Sebastianu Zgodba v Izbrisani govori o 36-letni Ani, ki rodi v krajevni bolnišnici. Vse poteka po načrtih, razen majhne, birokratske težave: Ana ni zavedena v računalniških datotekah.
Vse kaže, da bo Obi Wan Kenobi resnično dobil svoj film Stephen Daldry se dogovarja, da bi prevzel režijo novega spin-offa v sagi Vojna zvezd, ki bi bil posvečen jedijskemu mojstru Obiju Wan Kenobiju, poročajo ameriški mediji.
Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
20. Mladi levi: pogled naprej z intimnimi, a hkrati globalnimi zgodbami Na letošnji jubilejni izdaji festivala Mladi levi bodo glas dobili običajno preslišani, na sporedu bo veliko intimnih zgodb, kar nekaj bo interaktivnih predstav.
Srce Sarajeva Strašni materi, častni srci Stonu in Cleesu Srce Sarajeva za najboljši igrani film je dobila gruzijsko-estonska zgodba mlade režiserke Ane Urushadze (1990) o gospodinji, ki je prisiljena izbrati med družinskim življenjem in strastjo do ...
Stanovski poklon Fassbinderjevi muzi Hanni Schygulla Nemško igralko Hanno Schygulla (73) bodo za njeno vplivno igralsko ustvarjanje odlikovali s častnim priznanjem nemške igralske nagrade.
75 let Radka Poliča - Raca, "vrvohodca brez varovalne mreže" Priljubljeni slovenski igralec Radko Polič - Rac, ki je nastopil v okoli 100 filmih ter v skoraj 100 gledaliških in radijskih igrah, praznuje 75 let.
Siddharta Gavtama - Buda Ne premišljuj o preteklosti in ne sanjaj o prihodnosti ter raje svoj um usmeri na tukaj in zdaj.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Martin Luther King ml.
20. avgust 2017 ob 12:59 Na svetu ni večje nevarnosti, kot sta iskrena nevednost in zavestna neumnost.
Več novic ...
Izbor
Kazalo