Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
John Cleese v Zagrebu: kralj absurdnega humorja še vedno v formi John Cleese: ni še mrtev. Taka uvodna ugotovitev bi bila pri kakem drugem 78-letniku žaljiva - a drugi svojih turnej pač ne naslavljajo "Zadnja priložnost, da me vidite, preden umrem".
Kritiki razmesarili Travoltov film Gotti Biografska drama o newyorškem mafijskem donu Johnu Gottiju z Johnom Travolto v glavni vlogi je po dolgi genezi naposled dosegla kinematografe.
Prepovedani sad: skrajni čas za pogovor o vulvi Kdaj je znanost nehala gledati na ženski orgazem kot na sestavni del procesa razmnoževanja?
Staroegipčanska piramida iz sodčkov za nafto zrasla sredi Londona Včasih lahko piramide zrastejo tudi iz vode, ne samo iz puščavskega peska ali džungle.
Med osebnimi predmeti Fride Kahlo: kako je umetnica zgradila lastno identiteto? "Frida kot oseba, Frida kot ženska, kot nekdo, ki je imela rada parfume, ki je bila izjemno ženstvena in ki ni dopustila, da bi jo določala invalidnost," sporočilo razstave o znameniti mehiški ...
Hanif Kureishi Strah konservativcev pred drugačnimi glasovi ne izvira iz strahu, da umetniki zunaj mainstreama ne bodo nadarjeni, da bodo knjigarne in galerije napolnili s šodrom; izvira iz strahu, da bodo ...
Filmska osvetlitev različnih obrazov migracij in razlogov, ki ljudi preženejo na pot Pred svetovnim dnem beguncev se v Ljubljani danes začenja 9. Festival migrantskega filma, ki z raznovrstnimi pogledi in zgodbami osvetljuje različne obraze migracij, azila in življenja prebežnikov.
Na Ukrepu prvič nagradili perspektivne plesne ustvarjalce Mednarodni festival plesnih perspektiv Ukrep se je prvič sklenil s podelitvijo nagrad za perspektivne plesne ustvarjalce.
O Cankarju na dveh razstaviščih hkrati: vrhunec pisatelju posvečenega leta Z odprtjem dveh velikih razstav, ki vsaka na svoj način osvetljujeta življenje in delo Ivana Cankarja, se v Ljubljani nocoj začenja eden od vrhuncev leta, posvečenega stoletnici smrti tega velikega ...
Med vrhunskimi dosežki in zahtevo po konkurenčnosti: evropska kultura po letu 2020 Pred državami članicami EU-ja je predlog novega programa Ustvarjalna Evropa , torej programa za kulturne in ustvarjalne sektorje za obdobje med letoma 2021 in 2027, ki ga je Evropska komisija ...
Naj cveti sto cvetov – spolna neenakost nekoč in danes Ko je prišla mlada ženska na prakso, so bili vsi prepričani, da je direktorjeva ljubica … So trdnjave (ne)enakosti kaj načete ali se le kažejo v novih oblikah?
Umrl je Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija V 90. letu starosti se je poslovil Slavko Pernuš, tehnični pionir RTV Slovenija. V zgodovino RTV-ja se je trajno zapisal kot prvi tehnični direktor nekdanje TV Ljubljana.
V Šentvidu pri Stični je zapelo več kot 1.000 pevcev V Šentvidu pri Stični se je z nastopom desetih slovenskih zamejskih pevskih zborov v soboto začel tradicionalni 49. Tabor slovenskih pevskih zborov, na današnji osrednji prireditvi pa je nastopilo ...
Stephen King Ljudje si verjetno mislijo, da sem čuden človek. To ni pravilno. Imam srce malega fantiča. Stoji v steklenem kozarcu na moji pisalni mizi.
Odprto morje, film o begunski krizi brez medijske senzacionalnosti Pred svetovnim dnevom beguncev, 20. junija, je na prvem programu Televizije Slovenija film Odprto morje usmeril pogled na Lampeduso, simbolno mejo Evrope, ki jo že dve desetletji prečka na tisoče ...
Protestni shod pred univerzo: uvod v zasedbo Filozofske fakultete V času najintenzivnejšega študentskega gibanja v Ljubljani so se akcije pripravljale praktično od danes na jutri, ker so sledile dogodkom, ki so se vrstili z bliskovito naglico.
V novi sezoni tržaškega SSG-ja bo odmeval kulturni dvom Slovensko stalno gledališče (SSG) v Trstu v novi sezoni odpira temo Kulturni dvom.
Filmska recenzija: Šum Balkana V filmu Borisa Petkoviča si je Tomaž Grom zamislil neko glasbeno matrico in potem hrvaške, srbske, bosanske, makedonske, albanske in druge glasbenike spodbuja, naj se nanjo odzovejo sami; spodbuja ...
Tratnikovi Begunci, naš umetniško najprepričljivejši odmev na 1. svetovno vojno Ko so po koncu prve svetovne vojne likovni umetniki izmučeni in nezaupljivi opazovali popolnoma uničen svet, so se zavedali, da je tudi za umetnost nastopil nov čas.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Hanif Kureishi
18. junij 2018 ob 14:43 Strah konservativcev pred drugačnimi glasovi ne izvira iz strahu, da umetniki zunaj mainstreama ne bodo nadarjeni, da bodo knjigarne in galerije napolnili s šodrom; izvira iz strahu, da bodo ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo