Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Anja Štefan Krutost ima smiselno mesto v pravljicah. Nobeno življenje ne teče brez preizkušenj in zatikanj. Je pa zelo odvisno, kako, kam in kaj je umeščeno, kako to povemo in v kaj se potem pravljica spelje.
"Pomembno je, da se znaš pošaliti, ko si v težavah. Ničesar ne spremeni, a pomaga." Pri založbi Goga je izšel prevod romana Sarajevski omnibus Veliborja Čolića, ki je ob tej priložnosti obiskal Slovenijo.
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
"Praznik slovenske besede je danes … Prvič je razpela krila, da poleti iz Ljubljane" Radio Slovenija praznuje 90 let in ob častitljivem jubileju bo v goste povabil nekdanje voditeljice, se spomnil predvojnega radia in s pričevanji ter arhivskimi posnetki popeljal k svojim začetkom.
Za nagrado Astrid Lindgren nominirana tudi Anja Štefan in Slavko Pregl Med nominirance za prestižno spominsko nagrado Astrid Lindgren (ALMA) sta se uvrstila tudi slovenska pisatelja Anja Štefan in Slavko Pregl.
Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...
Maksimovićeva Nevidna roka Adama Smitha na filmskem festivalu One Take Večkratni nagrajenec mednarodnih filmskih festivalov režiser in scenarist Slobodan Maksimović se na Mednarodnem filmskem festivalu One Take , posvečenem filmom, posnetim v enem kadru, predstavlja s ...
Nova ruska katedrala kot primer simbioze med Cerkvijo in vojaškim patriotizmom Rusk i pr edsednik Vladimir Putin in patriarh Ruske pravoslavne cerkve Kiril I. sta v preteklem mesecu položila temeljni kamen katedrale, ki bo zgrajena v rusko-bizantinskem slogu, njene stene pa ...
Argentinski stadion La Bombonera, ki je slovenskemu arhitektu prinesel slavo Buenosaireški stadion Alberto J. Armando, ki se ga je zaradi štirikotne oblike prijel naziv La Bombonera , torej bombonjera, so začeli graditi pred natanko 80 leti in še vedno ima prvotno obliko.
Igor Vuk Torbica: Za to, kar počnem, je potreben čas. In potrpljenje. "Imel sem srečo, da so me določeni ljudje videli in mi ponudili sodelovanje, da sem lahko nadaljeval delo. Mnogi moji kolegi (op.: v Beogradu) čakajo eno ali dve leti na angažma. In to ni kondicija, ...
Čas je za Borštnikovo srečanje, praznovanje slovenske gledališke ustvarjalnosti Festival Borštnikovo srečanje, ki se začenja danes v Mariboru, bo tokrat v prenovljeni obliki in z razširjenimi vsebinami v 14 dneh ponudil nekaj manj kot 70 dogodkov.
Nicola Lubitsch: "Moj oče je snemal komedije, ki niso podcenjevale inteligence občinstva" Ernst Lubitsch je bil eden največjih režiserjev klasičnega Hollywooda, utemeljitelj žanra romantične komedije in muzikala.
Ženske, manj znano poglavje Corotovega slikarstva Umetnost francoskega slikarja Jean-Baptiste-Camilla Corota povezujemo v prvi vrsti s krajino in v mehko svetlobo potapljajoče se drevje, travnike in drobne sprehajalce.
Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
Ingrid Berger Myhre se v Ljubljani predstavlja z Vrzelmi Koreografinja in performerka Ingrid Berger Myhre se v Ljubljani predstavlja z uprizoritvijo Vrzeli , v kateri na lahkoten način pokaže, kako opis neke situacije zmeraj spremeni situacijo, ki jo ...
Sklepno dejanje popotovanja nadangela Mihaela: kip znova bdi nad Piranom Vsaka ekskurzija ima svoj konec in tako se je kip nadangela Mihaela po restavratorskih posegih vrnil na vrh piranskega zvonika, kamor so ga dvignili s helikopterjem Slovenske vojske , kakor so ga na ...
Umrla je legenda jugoslovanskega filma Milena Dravić V starosti 78 let je v eni izmed beograjskih bolnišnic po težki bolezni umrla ena najbolj priznanih srbskih in jugoslovanskih igralk, Milena Dravić.
Družbenokulturni konteksti študentskega gibanja; kaj pa študentke? Časi študentskih gibanj so bili tudi za nas študentke, ki smo v tistih časih začele bolj številčno vstopati v univerzitetni študij in smo sodelovale v teh dogodkih, pomembno obdobje.
Filmska recenzija: Žaba Filmi, nastali na podlagi dramskih predlog seveda niso nič novega.
Pawel Pawlikowski Življenje je zapleteno in tudi umetnost ima pravico, da je kompleksna. Ne maram filmov, ki poenostavljajo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Anja Štefan
15. oktober 2018 ob 19:12 Krutost ima smiselno mesto v pravljicah. Nobeno življenje ne teče brez preizkušenj in zatikanj. Je pa zelo odvisno, kako, kam in kaj je umeščeno, kako to povemo in v kaj se potem pravljica spelje.
Več novic ...
Izbor
Kazalo