Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Svetlana Slapšak Če bi en teden iz glavnih medijev, denimo časopisov, televizije in njihove e-podpore, izločili vse politike, bankirje, gospodarstvenike ter prepustili uveljavljene akademike dialogu z manj ...
Svetlana Slapšak: Istomesečniki Mednarodno nagrajevana doktorica antičnih študij, filologinja, lingvistka, antropologinja, esejistka, prevajalka, kolumnistka, urednica, profesorica balkanologije in študij spola Svetlana Slapšak je ...
V tekmovalnem programu Toronta tudi dva slovenska filma V tekmovalni program mednarodnega filmskega festivala v Torontu se septembra po devetih letih vrača slovenski film.
Delo in duševne stiske Čajkovskega v gibu sanktpeterburških baletnikov V prestolnico se je na povabilo Ljubljana festivala v teh dneh vrnil Akademski državni balet Borisa Eifmana, ki se slovenskemu občinstvu tokrat predstavlja z baletom Čajkovski. PRO et CONTRA.
Knjižne novosti za mlade: zgodbe o Palčiču, petih grdinah, Marcu Polu in otroški prvenec Andreja E. Skubica Založba Mladinska knjiga je predstavila nov sveženj knjig, ki jih namenja mladim bralcem.
Animirani film o italijanski kolesarski legendi Ginu Bartaliju Zgodba legendarnega italijanskega kolesarskega asa in narodnega heroja Gina Bartalija dobiva še filmsko obliko – v nastajanju je animirani film z angleškim naslovom Bartali's Bicycle (Bartalijevo ...
Karmina Šilec za leto dni na Harvard, Carmina Slovenica še naprej v negotovosti Umetniška vodja zbora Carmina Slovenica Karmina Šilec septembra odhaja na enoletno rezidenco na ameriški univerzi Harvard, kjer bo na tamkajšnjem Inštitutu za napredne študije Radcliffe razvijala ...
Razstava o Velvet Undergroundu: "V New York se vrača to, kar nam je New York dal" "Zelo sem ponosen, da bomo Newyorčanom lahko pokazali, kako velik vpliv imajo Velveti vsepovsod po svetu: ne samo v Ameriki, ampak tudi v Evropi, na Japonskem, v Južni Ameriki," je poudaril glavni ...
Jeseni bodo v Berlinu na ogled deli Pergamonskega oltarja Vnovično odprtje Pergamonskega muzeja, ki ga že štiri leta prenavljajo, je predvideno šele v letu 2023, a so v želji, da bi javnost do tedaj imela priložnost videti vsaj dele znamenitega ...
Sodobna razsežnost renesanse: Zlatko Kaučič v dialogu s Sandrom Boticellijem Nocoj zvečer bo v dialogu s sliko Sandra Boticellija Pomlad iz leta 1482 nastopil slovenski bobnar, tolkalec, pedagog in nagrajenec Prešernovega sklada Zlatko Kaučič.
Gajin svet: O romantični komediji, ki je navdušila v Sarajevu Od Sreče na vrvici do Gremo mi po svoje : Slovencem množična evforija okrog mladinskih filmov ni tuja, in če lahko sodimo po uspehu sarajevske premiere romantične komedije Gajin svet , je režiserju ...
Harold Pinter Občasno me zadene, besede na listu papirja. In še vedno rad počnem to, kakor že zadnjih 60 let.
Razstava kipov Janeza Lenassija odstrla delček njegove intimne, globoko občutene duhovne dimenzije V atriju vhoda v prostore Festivala Ljubljana so nocoj odprli kiparsko razstavo Hommage Janezu Lenassiju.
"Pesnik na harmoniki" Nikola Djorica bo raztegnil meh ob retrospektivi Ivane Kobilca V Narodni galeriji ob retrospektivi Ivane Kobilca nocoj pripravljajo koncert mednarodno priznanega harmonikarja Nikole Djorica, ki živi in ustvarja na Dunaju.
V San Sebastianu bodo za življenjsko delo nagradili Dannyja DeVita Ameriški igralec Danny DeVito, ki je med drugim zaigral v filmih Dvojčka in Batmanova vrnitev, bo na mednarodnem filmskem festivalu v San Sebastianu nagrajen za življenjsko delo.
Direktorica Narodne galerije Barbara Jaki odlikovana z legijo časti Direktorica Narodne galerije Barbara Jaki je prejela francosko državno odlikovanje legija časti.
Šestdeset ur za film: zmagovalci maratona Muvit Na 5. maratonu kratkih filmov Muvit/6x60, ki je v petek potekal v Sežani, je zmagal film The Growers ekipe Eksibisionis.
Foto: Berlin devetdesetih, ko so tehnoklubi rasli kot gobe po dežju Najnovejša odmevna predstava v nemški prestolnici je posvečena tehnoglasbi, ki je v devetdesetih letih cvetela v Berlinu. Obiskovalcem obljubljajo vrnitev v čase legendarnih zabav in dekadence.
Peter Cerovšek in Matevž Jerman: "Naredili smo takšen festival, na katerega bi hoteli hoditi tudi sami" Nocoj ob 20.30 se v ljubljanskem Kinodvoru odpira četrti festival kratkega filma FeKK, ki bo poletje zaokrožil v znamenju vročih kratkometražcev.
Zvezdana Novaković prepričala z grlenim petjem Balkana V Novem Pazarju v Srbiji se je avgusta odvil festival glasb sveta Zeman World Music Festival. Osrednji dogodek festivala je bilo vokalno tekmovanje, posvečeno pevski tradiciji balkanskega izročila.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Svetlana Slapšak
21. avgust 2018 ob 19:47 Če bi en teden iz glavnih medijev, denimo časopisov, televizije in njihove e-podpore, izločili vse politike, bankirje, gospodarstvenike ter prepustili uveljavljene akademike dialogu z manj ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo