Kultura - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kultura - Arhiv
Walt Whitman Mislim, da dolgo ne bom počel drugega, kot poslušal.
Kako oddaljen je v resnici svet, v katerem bodo ljudi nadomestili stroji? Premišljevanje o tem, kaj bi za človeštvo pomenilo, ko bodo njegove roke v celoti zamenjali stroji, imajo v umetnosti že dolgo zgodovino.
Nasprotovanja koncertu Svetlane Makarovič, ker v ospredje postavlja rdečo zvezdo Na ljubljanski upravni enoti so prejeli zahtevo za prepoved koncerta Nosil bom rdečo zvezdo , na katerem bo v četrtek nastopila Svetlana Makarovič in približno 100 nastopajočih.
Španski kralj se prvič uradno poda na razstavo, na razstavo NSK V Madridu so ob navzočnosti španskega kralja Felipeja VI. in predsednika RS Boruta Pahorja ter ministra za kulturo Toneta Peršaka odprli razstavo NSK – Od Kapitala do kapitala.
"To je Carmina Burana, zdravilo, da se počutimo bolje" Na Kongresnem trgu se je z Orffovo kantato Carmina Burana v veličastni izvedbi katalonske skupine La Fura dels Baus začel 65. Ljubljana festival.
Italijanski arheologi pod Rimom naleteli na "male Pompeje" Italijanska prestolnica je kraj, tako bogat z zgodovino, da lahko vsako naključno izkopavanje "naplavi" kak nepričakovani arheološki artefakt.
Zgodovina ljubezni: Sonja Prosenc snema svoj novi celovečerec V Gorici je v ponedeljek padla prva klapa filma Zgodovina ljubezni režiserke in scenaristke Sonje Prosenc, njenega prvega celovečerca po festivalski uspešnici Drevo, ki je Prosenčevo uvrstila na ...
Poletje je čas za filmske projekcije pod milim nebom Več članov Art kino mreže Slovenije se je tudi letos odločilo za prikazovanje poletnih projekcij na prostem.
Olga Koklova: ruska balerina, ki je očarala Picassa V Picassov muzeju v Parizu poleti vabi razstava Olga Picasso. Posvečena je letom, ki jih je španski umetnik Pablo Picasso preživel s svojo prvo ženo, Olgo Kokolovo, primabalerino ruskega baleta.
Slovenski paviljon z beneškega bienala na turneji po domovini Projekt Novicam se ne odpovemo!, s katerim se v slovenskem paviljonu na letošnjem Beneškem bienalu predstavljajo Nika Autor, Andreja Hribernik, Ciril Oberstar in Andrej Šprah, v teh dneh potuje po ...
Kassel, kjer se človek iskreno razveseli Dürerja in Cranacha tam za ovinkom Sredi umetnikov, ki popravljajo svet, pod stropom partenona prepovedanih knjig, ob gonjenju mlina za proizvodnjo kovancev, obelisku, posvečenem beguncem, pri prodaji mila iz 'dobre' grške obrtniške ...
Nataša Golob Nehati je treba govoriti o majhnosti; če bi dobro poznali svojo zgodovino, bi več govorili o pomembnih dejanjih in velikih ljudeh.
Toliko Modiglianijevih aktov v Londonu še niso videli na kupu Ko so leta 1917 v Parizu razstavili enega od Modiglianijevih ženskih aktov, ni trajalo dolgo, da je policija razstavo zaprla zaradi nedostojnosti.
KUD France Prešeren dobil kupca, Trnfest že v pripravah Po nekajletnem životarjenju društva KUD France Prešeren se je vendarle našel kupec njegovih trnovskih prostorov.
SSG Trst v novi sezoni o večplastnosti odnosov in privlačnostih med partnerjema V Slovenskem stalnem gledališču v Trstu bodo sezono odprli s klasiko slovenske dramatike, gostujočo predstavo Cankarjevega Pohujšanja v dolini Šentflorjanski.
Zaradi ugotavljanja očetovstva bodo izkopali Salvadorja Dalíja Sodišče v Madridu je odredilo izkop posmrtnih ostankov Salvadorja Dalíja na podlagi zahtevka za ugotovitev očetovstva, ki ga je vložila neka španska prerokovalka iz kart.
Izjemne najdbe v okolju Posavskega muzeja Brežice Ob današnjem dnevu Posavskega muzeja so v Brežicah predstavili izjemne arheološke najdbe iz zadnjih let, posebej letošnjega. Večer bo kronalo odprtje razstave Romula – Odsevi rimskega stekla.
V ring televizijskih serij se podaja še Facebook Korporacija Facebook se podaja novim izzivom naproti: s predstavniki večjih hollywoodskih studiev se pogovarjajo o sodelovanju pri ustvarjanju izvirnih igranih televizijskih serij.
20 let Harryja Potterja: čarovnik, ki je sprožil bralsko revolucijo Življenjska zgodba JK Rowling je z leti postala skoraj ponarodela, navdihujoča prilika o nujnosti vztrajanja in zaupanja vase.
Gilberto Gil, oče brazilske "tropicalie", praznuje 75 let Pevec, kitarist in tekstopisec Gilberto Gil velja za enega največjih brazilskih glasbenikov, ki je v svojem izrazu združil različne glasbene vplive, od rocka, ritmov brazilske sambe in bossa nove, ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Citat
link
Walt Whitman
1
27. junij 2017 ob 21:26 Mislim, da dolgo ne bom počel drugega, kot poslušal.
Več novic ...
Videonovice
Na koncertu Tosca Beat 00:02:17, 27.06.2017
Pred začetkom Jazz festivala 00:06:32, 27.06.2017
Folkart na Lentu 00:03:12, 27.06.2017
Pred začetkom Ljubljana Festivala 00:01:04, 26.06.2017
Gostja v studiu: Maša Derganc 00:05:24, 26.06.2017
Poletne kolekcije modnih velikanov 00:02:23, 26.06.2017
Bob Geldof se ustavil na Lentu 00:04:53, 26.06.2017
Izbor
Kazalo