Glasba
slice
Na odru združeni pojoči ruski duhovniki, ki sicer služijo vsak v svoji župniji
Koncert Zbora duhovništva Sanktpeterburške metropolije, 23. oktober 2017 ob 15:07 Znano je, da je imela ruska cerkvena glasba v zgodovini Rusije zelo pomembno vlogo, zato pevci svoje izročilo negujejo s posebno ljubeznijo, Zbor duhovništva Sanktpeterburške metropolije pa v svoj ...
Vasko Atanasovski: Meje za glasbo ne obstajajo, obstajajo samo čustva
3
21. oktober 2017 ob 13:32 Nacionalizmi se me ne dotikajo, pravi skladatelj in glasbenik Vasko Atanasovski.
Ennio Morricone bogatejši še za madžarski red za zasluge
2
20. oktober 2017 ob 21:21 Italijanskemu skladatelju Enniu Morriconeju, ki se ponaša z mnogimi lovorikami, med katerimi je tudi častni oskar za življenjske dosežke, so na Madžarskem pred srednim koncertom v tamkajšnji ...
Največji mednarodni zborovski dogodek prihaja k nam v letu 2021
3
20. oktober 2017 ob 17:55 Poleti 2021 bo Slovenija gostila mednarodni zborovski festival Europa Cantat , ki velja za največji mednarodni zborovski dogodek v Evropi, projektu pa je vlada že namenila sredstva.
Ministrstvo razrešuje Damjanoviča s položaja direktorja filharmonije
4
19. oktober 2017 ob 17:12 Damjan Damjanovič je potrdil, da je ministrstvo za kulturo izdalo sklep, s katerim ga razrešuje s položaja direktorja Slovenske filharmonije (SF), in sicer s 15. novembrom.
Skrb glasbenikov za našo uglašenost s svetom Kompilacijam Jazz Slovenia 2011 , Etno Slovenia 2011 , Eksperiment Slovenia , Klasika Slovenia in Jazz Slovenia 2015: Čas za improvizacijo se po novem pridružuje še nova bera aktualne slovenske ...
Nick Cave iz Tivolija v Stožice, na voljo dodatne vstopnice Nick Cave se bo s skupino The Bad Seeds 30. oktobra ustavil v Ljubljani, a koncert so iz tehnično-produkcijskih razlogov premaknili iz Hale Tivoli v Areno Stožice.
5
Teden italijanskega jezika drevi nadaljuje violončelist Giaovanni Gnocchi Italijanski inštitut v Sloveniji je ob tednu italijanskega jezika pripravil sklop dogodkov.
Maida Džinić Poljak: "Na mojih koncertih skupaj pojemo, jokamo in se objemamo" Osem let začasnega zatočišča bosanskim beguncem ni omogočalo veliko.
5
Osem dni Cellofesta, pestrega programa praznika violončelizma Koncerti v različnih dvoranah in na prostem, seminarji vrhunskih violončelistov ter fotografska razstava o violončelistih: v prihodnjih osmih dneh vas bo čelo osvajal na številnih koncih Ljubljane.
Nagradna igra: Večer z Borisom Cavazzo v vlogi poeta sredozemskega melosa Čast odprtja nove sezone cikla Drama Akustika bo to nedeljo pripadla Borisu Cavazzi, ki bo tokrat kot pevec, interpret in poet z glasbo odprl vrata v svet, ki ga obdaja, in občutke, ki se v njem ...
Sajsi MC: Najhuje je to, da smo na seksizem v glasbeni industriji čisto navajeni " Nisem boss, jaz sem bossanova" - tako o sebi poje Sajsi MC, provokativna srbska raperka z več kot desetletnim stažem na glasbenem področju.
22
Forest Swords prinaša v Kino Šiška plemenske rituale, prevedene v sodobni jezik " Vselej so me privlačili zvoki, ki bi jim lahko dejali starodavni - oziroma na splošno me privlači starodavna estetika, " pravi britanski elektronski glasbenik Forest Swords , ki bo drevi nastopil ...
2
Nekoč tenor, danes bariton Placida Dominga se bo prvič v živo razlegal pri nas Rekordnih 148 opernih vlog, več kot 3800 nastopov, posnetih več kot 100 oper, arij, kompilacij in duetov ter 12 grammyjev in eden izmed Treh tenorjev – to je Placido Domingo v številkah, ki ga bo ...
2
Kraftwerk se v Slovenijo vračajo z avdiovizualnim spektaklom Kraftwerk, ena najvplivnejših elektronskih zasedb vseh časov, se naslednje leto vrača v Ljubljano. Obeta se koncertni spektakel ob spremljavi posebnih 3-D grafik.
9

Citat
link
Martin Luther
23. oktober 2017 ob 21:48 Vojna je največja kuga, ki lahko prizadene človeštvo, saj uničuje tako religijo in države kot družine. Katera koli druga nadloga je boljša.
Več novic ...
Izbor
Kazalo