Glasba
slice
KALU: Od slikanja, projekta s Polono Kasal do samostojnega prvenca
MMC-jev pogovor z Luko Uršičem, 13. oktober 2018 ob 12:06 KALU alias Luka Uršič je stari znanec na področju domačega klubskega prizorišča.
1
Olafur Arnalds v Ljubljani: Islandska melanholija, ki se ji ne želite upreti
9
12. oktober 2018 ob 06:36 Sobotni koncert islandskega umetnika Olafurja Arnaldsa bo zagotovo eden od glasbenih vrhuncev te jeseni.
V operi bodo Hoffmannove pripovedke zapeli nürnberški Prešeren in tri Olimpije
7
12. oktober 2018 ob 08:09 SNG Opera in balet Ljubljana bo za prvo letošnjo premiero uprizorilo opero Hoffmannove pripovedke Jacquesa Offenbacha.
Logaški zbor Adoramus: v Črni gori dobili prvo nagrado odraslih zborov
1
11. oktober 2018 ob 11:13 Mešani pevski zbor Adoramus iz Logatca, ki ga vodi dirigent Marjan Grdadolnik, je na IV. mednarodnem zborovskem festivalu v Črni gori dobil prvo nagrado v kategoriji odraslih pevskih zborov.
Štiri desetletja od Brelove smrti Završan s svežimi prevodi šestih šansonov
1
9. oktober 2018 ob 14:55 Na današnji dan mineva natanko 40 let od smrti belgijsko-francoskega šansonjerja Jacquesa Brela, ki se mu igralec Branko Završan zadnjih deset let poklanja z glasbeno-gledališko predstavo Senca ...
BBC-jevo klasično stoletje: eden največjih arhivov klasične glasbe na svetu kmalu le klik stran BBC se ponaša z enim največjih arhivov klasične glasbe na svetu in ta bo kmalu postal dostopen javnosti.
5
Tolkalci, zbrani pod imenom SToP, so kljub imenu že dvajset let neustavljivi V Slovenski filharmoniji danes pripravljajo koncert Uvod v prvih 20! , s katerim bo skupina Slovenski tolkalni projekt - SToP vstopila v jubilejno, dvajseto sezono delovanja.
3
Slovenski violončelist Gal Faganel v ikonični dvorani Carnegie Hall V newyorški koncertni dvorani Carnegie Hall, eni najpomembnejših in akustično najboljših dvoran na svetu, bodo danes premierno nastopili člani ansambla The Colorado Piano Trio s slovenskim ...
2
SiTI Teater v slavje za deseti rojstni dan z Big Bandom RTV Slovenija Deset let je, odkar je na temeljih nekdanjega Teatra Komedija zrasel SiTi Teater BTC, kar bodo nocoj proslavili z večernim slavnostnim koncertom 1xnih 10, na katerem bodo ob Big Bandu RTV Slovenija ...
Umrla je Montserrat Caballe, La Superba V starosti 85 let je v bolnišnici v Barceloni umrla svetovno znana španska sopranistka Montserrat Caballe, ki je v 50-letni karieri ustvarila obsežen repertoar opernih vlog in se uveljavila tudi kot ...
25
"Feminizem je ideologija za vse, nobene zveze nima s prodajanjem imidža" "Self-made Balkan babe" , samorasla balkanska bejba - tako se v eni izmed pesmi predstavi Gnučči, v Beogradu rojena glasbenica, ki je svojo rapersko kariero in življenje zasidrala na Švedskem.
49
Sezono odpira gostovanje Daniila Trifonova, ruskega zvezdnika na klavirju Na prvem koncertu srebrnega abonmaja Cankarjev dom gosti Daniila Trifonova, ki pianistični svet osvaja z "elegantno virtuoznostjo in mladostno razigranostjo ter občutenjem strasti in skromne ...
Ustvarjanje še neustvarjenega: Trio Baldur na poti v Obljubljeno deželo Trio Baldur se je letos podal v Obljubljeno deželo; tako je poimenoval koncertni večer, na katerem bo prepletal akustično, elektroakustično in elektronsko glasbo, tako komponirano kot improvizirano.
Dan, ko šansoni zaihtijo: pri 94 letih je umrl ikonični šansonjer Charles Aznavour V 95. letu starosti je danes ponoči umrl slavni šansonjer in igralec Charles Aznavour, "francoski Frank Sinatra".
13
Damien Rice: Irski otožnež je oboževalce v Kinu Šiška zadel v srce Na veliko srečo slovenskih oboževalcev se je irski kantavtor Damien Rice lani na nov način zavedel minljivosti in mogočih obžalovanj, ki bi ga lahko nepričakovano zadela v starosti.
5

Citat
link
Anja Štefan
15. oktober 2018 ob 19:12 Krutost ima smiselno mesto v pravljicah. Nobeno življenje ne teče brez preizkušenj in zatikanj. Je pa zelo odvisno, kako, kam in kaj je umeščeno, kako to povemo in v kaj se potem pravljica spelje.
Več novic ...
Izbor
Kazalo