Glasba
slice
Prihaja večkrat obljubljena avtobiografija Beastie Boys
Biografija o "boju za pravico do zabave"?, 19. januar 2018 ob 21:26 Še živeča člana legendarne zasedbe Beastie Boys, Michael "Mike D" Diamond in Adam "Ad-Rock" Horovitz, bosta izdala knjigo, ki bo dokumentirala začetke in vzpon newyorškega hiphopovskega tria.
4
Izraelci našli zamenjavo za velikega Zubina Mehto
19. januar 2018 ob 16:23 Izraelski dirigent Lahav Šani bo novi glasbeni direktor Izraelskega filharmoničnega orkestra v Tel Avivu. Nasledil bo maestra Zubina Mehto, ki se bo leta 2019 upokojil, so sporočili iz orkestra.
Mlada pianistka Manca Udovič: Morda je pri nas le odrov in občinstva premalo
2
18. januar 2018 ob 15:57 Pianistka, ki prihaja iz Ljubljane, ob klavirju združuje klasično in džezovsko znanje.
"Zaprite šole in tovarne!" ali ko umetnost praznuje rojstni dan
3
17. januar 2018 ob 22:03 Danes praznuje rojstni dan prav posebna slavljenka – umetnost.
Jani Kovačič in Ana Pupedan z besnimi pesmimi nad skrb vzbujajočo stvarnost
1
16. januar 2018 ob 10:03 Nocojšnji večer v Klubu Cankarjevega doma bo zazvenel v mešanici šansona, ljudske glasbe in rocka, predvsem pa v ostrem jeziku Janija Kovačiča, ki neusmiljeno biča in jasno odslikava trenutno ...
Umrla je Dolores O'Riordan, pevka skupine The Cranberries Umrla je Dolores O'Riordan, pevka irske skupine alternativnih rockerjev The Cranberries, ene najuspešnejših skupin devetdesetih. Stara je bila 46 let, vzrok smrti pa še ni znan.
68
Festival Emona v znamenju flavte, klarineta in saksofona V prostorih ljubljanskega konservatorija za glasbo in balet se začenja festival Emona.
Zbor francoskega nacionalnega radia od jeseni pod taktirko Martine Batič Martina Batič, eno vodilnih dirigentskih imen mlajše generacije v Sloveniji, septembra prevzema mesto glasbene direktorice mešanega zbora francoskega nacionalnega radia.
1
Slovenska filharmonija ponavlja spored svojega čisto prvega koncerta V Slovenski filharmoniji bo nocoj odmevala tista glasba, ki jo je filharmonični orkester pred 70 leti zaigral na svojem prvem koncertu.
2
Zbor Carmina Slovenica ostal brez državnega denarja Ministrstvo za kulturo je jeseni objavilo razpis za sofinanciranje štiriletnih kulturnih programov na področju umetnosti.
21
Feministična priredba opere Carmen ne le ravnodušno sprejeta, temveč tudi izžvižgana Na premieri feministične priredbe opere v štirih dejanjih Georgesa Bizeta je občinstvo na koncu nastopajoče, namesto da bi jih počastili z aplavzom, nemilo izžvižgalo.
14
Umrl je Ray Thomas, ustanovitelj The Moody Blues, ki so tlakovali pot progresivnemu rocku Poslovil se je pevec in flavtist ter ustanovitelj britanske rokovske zasedbe Moody Blues , ki je zaslovela v 60. letih preteklega stoletja, pozneje pa je pripomogla k razvoju progresivnega oziroma ...
5
Slovo francoske glasbene ikone: umrla je pevka France Gall Pri 70 letih je umrla pevka France Gall, ki je z glasbenimi uspešnicami zaslovela že v najstniških letih in se s svojim ustvarjanjem zapisala v zgodovino francoske ter evropske popglasbe.
9
Severa Gjurin v znova razprodani dvorani ljubljanske Drame Na oder ljubljanske Drame drevi stopa Severa Gjurin, ki bo v družbi kitaristov Dejana Lapanje in Uroša Rakovca, kontrabasista Žige Goloba in bobnarja Blaža Celarca prinesla pisan glasbeni repertoar, ...
2
Naj se Cankarjevo leto začne: novoletni koncert vrhniških simfonikov z gosti Prvi uradni dogodek ob 100-letnici smrti Ivana Cankarja, s katerim stopamo v Cankarjevo leto, bo odzvanjal na njegovi rojstni Vrhniki, saj se mu bodo poklonili z današnjim 30. novoletnim koncertom ...
6

Citat
link
Keira Knightley
3
19. januar 2018 ob 15:53 "V svojem zasebnem življenju, ko sem bila v lokalih, se lahko spomnim štirih primerov manjših spolnih napadov. Mislim, da se je vsaka že bojevala s pošastmi, ne samo igralke - tudi učiteljice, ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo