Glasba
slice
Najboljši pevski zbori in velika zborovska nagrada Evrope po šestih letih nazaj v Mariboru
Hkrati 25. tekmovanje slovenskih pevskih zborov Naša pesem 2018, 21. april 2018 ob 11:27 Maribor je po šestih letih ponovno evropsko središče zborovskega petja - gostijo namreč najboljše zbore sveta, ki se bodo pomerili za veliko zborovsko nagrado Evrope.
Ena izmed postaj newyorške podzemne železnice posvečena Davidu Bowieju
2
21. april 2018 ob 10:27 Okolico postaje podzemne železnice Broadway-Lafayette v New Yorku, mimo katere je dolga leta pot vsak dan vodila predlani preminulega glasbenika Davida Bowieja, so zdaj prekrili z njegovimi podobami.
Najboljši zbori sveta se pomerijo v Mariboru
20. april 2018 ob 17:32 V Mariboru se bo po šestih letih spet razlegalo petje najboljših zborov sveta. Za veliko zborovsko nagrado Evrope se bo pomerilo pet zborov, ki prihajajo iz Švedske, Italije, Kitajske in Indonezije.
Založba sporna nemška raperja vzela v bran, hkrati napovedala kampanjo proti antisemitizmu
12
19. april 2018 ob 21:18 Po škandalu s podelitvijo nemške glasbene nagrade echo raperjema Kollegahu in Faridu Bangu, katerih nekatera besedila so v nekaterih pesmih antisemitsko naravnana, je zdaj založba BMG , s katero ...
Z MMC-jem na Čarni urok Simfoničnega orkestra RTV Slovenija
19. april 2018 ob 14:27 Na naslednjem koncertu abonmajskega cikla Kromatika bo Simfonični orkester RTV Slovenija pod naslovom Čarni urok nastopil pod taktirko katalonskega dirigenta Francesca Prata.
Koncertni poklon Vaclavu Talichu in pogumnemu dejanju mlade slovenske kulture Sklepni dan Slovenskih glasbenih dnevov bo namenjen Vaclavu Talichu, nekoč osrednji glasbeni osebnosti v Ljubljani, dirigentu, ki je na začetku 20. stoletja pomembno zaznamoval slovensko glasbeno ...
Francoska zvezda novega šansona in futurističnega popa Camille bo drevi rekla "Oui" V Cankarjevem domu bo drevi nastopila francoska pevka Camille, ki je nedavno prejela nagrado za najboljši glasbeni nastop lanskega leta v Franciji.
1
Kendrick Lamar in njegova zgodovinska osvojitev Pulitzerjeve nagrade Ameriškega raperja Kendricka Lamarja, ki ga sicer slavijo tako kritiki kot poslušalci, so na včerajšnji podelitvi Pulitzerjevih nagrad nagradili v glasbeni kategoriji, s čimer je postal prvi ...
7
Koncert enega najstarejših in tudi najsevernejših orkestrov na svetu " Ker živimo v Bergnu, na robu Evrope, je ključno, da nam to predstavlja le preprosto geografsko dejstvo in ne merila našega pomena v evropski glasbi, " ocenjuje Edward Gardner, glavni dirigent ...
Užaloščene strune skupine Avtomobili - umrl je njihov nekdanji kitarist Alan Jakin Umrl je kitarist Alan Jakin, ustanovitelj skupin Jutro in Go ter dolgoletni član novogoriške skupine Avtomobili, ki je z njimi posnel in izdal sedem albumov, zaradi hude bolezni pa leta 2006 skupino ...
12
Nemci ogorčeni zaradi nagrade za "antisemitistična raperja" Nemško javnost je prejšnji teden razdelilo vse glasnejše negodovanje zaradi glasbene nagrade echo, ki sta jo letos dobila raperja, obtožena antisemitizma.
10
Dunajska opera pod zvezdami tudi s slovensko mezzosopranistko Moniko Bohinec Z drevišnjo izvedbo Somraka bogov se začenja letošnja sezona tradicionalnih prenosov izbranih opernih in baletnih predstav Dunajske državne opere na veliko platno pred stavbo.
1
Montserrat Caballe, La Superba, praznuje 85 let Španska sopranistka Montserrat Caballe, tudi opernim analfabetom znana vsaj po uspešnici Barcelona , ki jo je odpela v duetu s Freddyjem Mercuryjem, danes praznuje 85 let.
4
Slovenski glasbeni dnevi o operni umetnosti nekoč in njenih izzivih danes Slovenski glasbeni dnevi letošnji program posvečajo predvsem stoletnici delovanja Opere Narodnega gledališča v Ljubljani, ki ji bo namenjena tako vrsta koncertnih dogodkov kot muzikološki simpozij.
1
Savdska Arabija se odpira svetu: dobili bodo tudi operno hišo Savdska Arabija v sodelovanju z Američani po dolgoletni prekinitvi znova odpira kinodvorane - s pomočjo strokovnega znanja iz Francije pa bodo ustanovili še narodno opero in orkester.
12

Citat
link
Miloš Forman
20. april 2018 ob 19:11 Ne mislite, da z uvedbo cenzure človeštvo zapustijo vse slabe stvari.
Več novic ...
Izbor
Kazalo