Glasba
slice
Karmina Šilec za leto dni na Harvard, Carmina Slovenica še naprej v negotovosti
Razvijala bo nov glasbeno-gledališki projekt, 21. avgust 2018 ob 13:49 Umetniška vodja zbora Carmina Slovenica Karmina Šilec septembra odhaja na enoletno rezidenco na ameriški univerzi Harvard, kjer bo na tamkajšnjem Inštitutu za napredne študije Radcliffe razvijala ...
1
Sodobna razsežnost renesanse: Zlatko Kaučič v dialogu s Sandrom Boticellijem
1
21. avgust 2018 ob 09:33 Nocoj zvečer bo v dialogu s sliko Sandra Boticellija Pomlad iz leta 1482 nastopil slovenski bobnar, tolkalec, pedagog in nagrajenec Prešernovega sklada Zlatko Kaučič.
"Pesnik na harmoniki" Nikola Djorica bo raztegnil meh ob retrospektivi Ivane Kobilca
20. avgust 2018 ob 19:44 V Narodni galeriji ob retrospektivi Ivane Kobilca nocoj pripravljajo koncert mednarodno priznanega harmonikarja Nikole Djorica, ki živi in ustvarja na Dunaju.
Zvezdana Novaković prepričala z grlenim petjem Balkana
1
20. avgust 2018 ob 12:13 V Novem Pazarju v Srbiji se je avgusta odvil festival glasb sveta Zeman World Music Festival. Osrednji dogodek festivala je bilo vokalno tekmovanje, posvečeno pevski tradiciji balkanskega izročila.
18-letni violinist Nikola Pajanović v finalu Evrovizijskih mladih glasbenikov
2
19. avgust 2018 ob 20:37 Šest finalistov Evrovizijskih mladih glasbenikov prihaja iz Slovenije, Češke, Nemčije, Madžarske, Norveške in Rusije. Slovenijo zastopa 18-letni violinist Nikola Pajanović.
Virtuoz na klavirju Peter Bence nocoj še v Kopru Po nedavnem nastopu na ljubljanskem Kongresnem trgu se madžarski virtuozni pianist, skladatelj in producent Peter Bence danes predstavlja še na Obali.
1
Foto: "Za njenim veličastnim pevskim glasom je bil glas gibanja za človekove pravice" Vest o smrti Arethe Franklin odmeva po vsem svetu, kraljici soula se poklanjajo njeni oboževalci, politiki in pevkini stanovski kolegi pa so si enotni, da je s svojo glasbo dala izjemen pečat kulturi.
2
Profesionalni in amaterski džezisti se spet družijo v Kranju Kranj je v teh dneh znova postojanka profesionalnih in amaterskih džez, pop in klasičnih glasbenikov, ki želijo v poletnih dneh izpopolniti svoje glasbeno znanje.
2
Poslovila se je legendarna kraljica soula Aretha Franklin Ameriška pevka Aretha Franklin, ki je na svetovni glasbeni sceni vladala kot kraljica soula, je umrla na svojem domu v Detroitu za posledicami raka na trebušni slinavki. Stara je bila 76 let.
29
Ifriqiyya Electrique ali kako deluje adorcizem za današnje dni " Ljudje vse od tunizijske puščave Djerid do ibiških diskotek in moskovskih rock klubov imajo enako potrebo po samopozabi, " je po mnogih letih muziciranja in koncertiranja prepričan François ...
4
Prerojen in osvežen Jazzinty, osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti " Z novimi mentorji, rekordnim številom udeležencev in izvirnimi koncerti postaja osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti, kompetentno sledi svetovnim trendom v svetu improvizirane ...
2
Razdedinjeni Jean-Michel Jarre izpodbija oporoko svojega očeta, oskarjevskega skladatelja Nemara ni splošno znano, da je zvezdniški elektronski glasbenik Jean-Michel Jarre sin priznanega hollywoodskega skladatelja Mauricea Jarreja, ki pa ni v oporoki zapustil ničesar lastnemu sinu.
16
Večer v Slovenski filharmoniji z mladim pianistom Aleksandrom Gadžijevim V sklopu 66. Ljubljana Festivala bo nocoj ob 20. uri v Slovenski filharmoniji nastopil goriški pianist Aleksander Gadžijev, prejemnik številnih nagrad na klavirskih tekmovanjih.
1
Filharmoniki se za en večer vračajo k svojim koreninam Ljubljana Festival se zvečer v Viteški dvorani Križank nadaljuje s koncertnim večerom, imenovanim Nazaj h koreninam.
1
Glasbe sveta odpirajo vrata s koncertom Paola Fresuja Z današnjim koncertom sardinskega džezovskega trobentača Paola Fresuja, ki se mu bo pridružil Daniele di Bonaventura z bandeonom in elektroniko, se bo v amfiteatru gradu Kromberk začel letošnji ...

Citat
link
Svetlana Slapšak
21. avgust 2018 ob 19:47 Če bi en teden iz glavnih medijev, denimo časopisov, televizije in njihove e-podpore, izločili vse politike, bankirje, gospodarstvenike ter prepustili uveljavljene akademike dialogu z manj ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo