slice
Ruski režiser Serebrenikov pridržan zaradi domnevne goljufije
Priznan gledališki in filmski režiser Kiril Serebrenikov, 22. avgust 2017 ob 17:59 Pred kratkim smo poročali o ponovnih težavah Kirila Serebrenikova z ruskimi oblastmi, tamkajšnji preiskovalni odbor pa je zdaj sporočil, da je ta priznani gledališki in filmski režiser pridržan ...
2
Poklon Ljubi Prenner, ki ni nikoli izgubila poguma, kakor tudi svojega klobuka in kravate ne
7
22. avgust 2017 ob 11:37 Odvetnica in pisateljica Ljuba Prenner se je v slovensko zgodovino zapisala kot človek, ki ga toge družbene opredelitve biološkega in družbenega spola niso ovirale pri tem, da bi živel, kot sam ...
Ljubljana festival: od klasik Broadwaya do Puccinija in pekinške nacionalne opere
21. avgust 2017 ob 20:59 Predzadnji teden letošnjega Ljubljana festivala prinaša opero, zabavno glasbo in muzikal.
20. Mladi levi: pogled naprej z intimnimi, a hkrati globalnimi zgodbami
18. avgust 2017 ob 13:32 Na letošnji jubilejni izdaji festivala Mladi levi bodo glas dobili običajno preslišani, na sporedu bo veliko intimnih zgodb, kar nekaj bo interaktivnih predstav.
75 let Radka Poliča - Raca, "vrvohodca brez varovalne mreže"
6
18. avgust 2017 ob 10:40 Priljubljeni slovenski igralec Radko Polič - Rac, ki je nastopil v okoli 100 filmih ter v skoraj 100 gledaliških in radijskih igrah, praznuje 75 let.
Tadej Brdnik ob čipki Eve Petrič vpeljal festival Battery Letošnji festival na prostem Battery, ki vsako leto Manhattan preplavi s plesnimi koreografijami z vsega sveta, se je letos začel s sporočilom o pomenu medkulturnega razumevanja.
Prihaja kritiška platforma Kriterij, zagnana ob jubilejni izvedbi Mladih levov Ob jubilejnih dveh desetletjih mednarodnega festivala Mladi levi bo njegov organizator zavod Bunker zagnal kritiško platformo Kriterij , nastanek katere je spodbudilo pomanjkanje refleksivnih ...
The Boss na Broadwayu: prvič po 40 letih pred majhnim občinstvom Bruce Springsteen, ki s svojimi maratonskimi koncerti polni stadione, se podaja v novo areno - na Broadway.
2
Jubilejni Mladi levi dajejo glas preslišanim Mladi levi bodo letos svetovna vprašanja načenjali prek intimnih zgodb.
Lutke vseh velikosti in oblik so spet v Mariboru Maribor je v teh dneh dom lutk v vsej njihovi pisanosti, vseh velikosti in oblik. Začenja se Poletni lutkovni pristan, ki prinaša več kot 20 brezplačnih domačih in tujih predstav.
Od nesojenega vladarja Asgarda do nesojenega vladarja Danske Poznamo ga kot Lokija, Hanka Williamsa in Nočnega receptorja, zdaj pa bo Tom Hiddleston - morda po vzoru Benedicta Cumberbatcha? - prevzel še vlogo trpinčenega danskega princa, ki vidi duhove.
1
Vdova "kralja ringa" Parlova ne dovoli uporabe moževega imena Tik pred premiero predstave Mate Parlov v gledališču Ulysses na Brionih je boksarjeva vdova gledališču prepovedala vsakršno uporabo imena pokojnega moža.
9
Izza rešetk na oder: zaporniška izkušnja članice Pussy Riot Kar se je zgodilo meni, se lahko zgodi komur koli, sporoča članica ruske pankovske skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonikova s svojim svežim interaktivnim gledališkim projektom.
5
Bayreuth se bo znova odel v Wagnerjevo pozlato " Kaj je umetnost in kaj je nemška umetnost? Kaj je dobra glasba in kaj slaba? Kaj je nemško in kaj ne? Kdo odloča o tem? Kdo je član skupnosti? " Ta vprašanja je kot pomembna poudaril Barrie Kosky ...
Milanska elita v Scali zgrožena nad turisti v kratkih hlačah Verjetno najslovitejša in gotovo ena najprestižnejših opernih hiš na svetu, milanska La Scala, od obiskovalcev pričakuje določeno mero dekoruma.
34

Citat
link
William Blake
22. avgust 2017 ob 18:23 "Pot ekscesa vodi do palače modrosti."
Več novic ...
Izbor
Kazalo