slice
Delo in duševne stiske Čajkovskega v gibu sanktpeterburških baletnikov
Ta teden tudi koncert opernih arij in muzikal Vesna, 21. avgust 2018 ob 17:26 V prestolnico se je na povabilo Ljubljana festivala v teh dneh vrnil Akademski državni balet Borisa Eifmana, ki se slovenskemu občinstvu tokrat predstavlja z baletom Čajkovski. PRO et CONTRA.
V Mariboru se je zasidral Poletni lutkovni pristan, prijazen do obiskovalcev in lutk
1
5. avgust 2018 ob 17:11 V Mariboru se je včeraj začel 29. Poletni lutkovni pristan, tradicionalno avgustovski dogodek Lutkovnega gledališča Maribor (LGM), na katerem so od skoraj 100 prijavljenih predstav izbrali 20 ...
Mestni piskači bodo pritrobili in pripihali začetek festivala stare glasbe v Radovljici
2
4. avgust 2018 ob 17:19 Z Mestnimi piskači v renesančni Evropi se ob 20. uri v Radovljiški graščini začenja tradicionalni, že šestintrideseti Festival Radovljica.
Cenzura po pravilniku
8
31. julij 2018 ob 11:24 Pogled na menjavo selektorja tekmovalnega programa Borštnikovega srečanja – dogodek iz gledališkega sveta kot metafora našega družbenopolitičnega duhovnega vsakdana.
Bayreuth s svežim Lohengrinom in prvo svetovno praizvedbo po dolgem času
23. julij 2018 ob 13:00 V Bayreuthu bo letos znova zazvenela poročna koračnica in z njo najbolj melodično delo Richarda Wagnerja – trodejanka Lohengrin , ki je ljubitelji skladateljevega gledališča na Zelenem griču niso ...
Koprski operni večer v znamenju velikega Rossinija Dvorana Frančiška Asiškega v Kopru bo nocoj gostila videmsko društvo Filarmonia, ki se vrača s projektom Tespisov voz , ki je posvečen velikemu italijanskemu opernemu skladatelju Gioachinu Rossiniju.
3
Še ena mednarodna nagrada za Žigana Krajnčana in Gašperja Kunška Na 11. mednarodnem koreografskem tekmovanju v Köbenhavnu sta prvo nagrado za koreografijo osvojila plesalca Žigan Krajnčan in Gašper Kunšek, ki sta žirijo prepričala z avtorskim projektom Alien ...
1
Salzburški festival - ko je celo mesto oder Mozartov Salzburg bo med 20. julijem in 30. avgustom prizorišče največjega in najpomembnejšega avstrijskega kulturnega festivala, ki se približuje stoletnici ustanovitve.
Ljubezenska zgodba med različnimi plesi sveta Potem ko se je koreograf Jurij Batagelj s slovenskimi plesalci pred časom podal v 50. leta, je med plese z različnih koncev sveta zatem zajadral še v živahnem utripu New Yorka leta 1947.
Tjaša Ferme kot Marlene Dietrich: iz New Yorka v Ljubljano Marlene Dietrich - vojna junakinja, tiranska mama, glamurozna umetnica, nepoboljšljiva romantičarka.
1
Vrnitev Baruf iz Novega Sada z najvišjo festivalsko lovoriko v žepu Še ene nagrade je deležna koprodukcijska uprizoritev štirih primorskih gledališč Barufe , saj je osvojila nagrado za najboljšo predstavo na festivalu Novi tvrđava teatar v Novem Sadu.
Prešernovo gledališče Kranj na festival v Jajce s slovensko-bošnjaškim labirintom zgodb Na 37. festivalu Gledaliških iger BiH-a (Festival Pozorištnih/Kazalištnih igara BIH) , ki te dni poteka v Jajcu, bo nocoj navzoče tudi Prešernovo gledališče Kranj s predstavo Nede R. Bric Zrno soli ...
Umrl je Alojz Milič, dolgoletni član Slovenskega stalnega gledališča Trst Poslovil se je dramski igralec Alojz Milič, dolgoletni član Slovenskega stalnega gledališča v Trstu, ki je na tamkajšnjih deskah največkrat upodabljal like iz del Antona Pavloviča Čehova in Ivana ...
Nova sezona LGL-a bo trčila ob samoto in strah gledalčevega notranjega sveta Novo sezono v Lutkovnem gledališču Ljubljana (LGL) napovedujejo kot vsebinsko drzno in žanrsko izzivalno.
Ana Desetnica vabi v dnevno sobo svojih prizorišč Ana Desetnica letos Ljubljano spreminja v dnevno sobo.

Citat
link
Svetlana Slapšak
21. avgust 2018 ob 19:47 Če bi en teden iz glavnih medijev, denimo časopisov, televizije in njihove e-podpore, izločili vse politike, bankirje, gospodarstvenike ter prepustili uveljavljene akademike dialogu z manj ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo