slice
Predstava o Marie Curie, ki je ob kristaliziranju radija v drugem loncu kuhala zelje
V Cankarjevem domu premiera predstave za mlade, 21. oktober 2017 ob 18:20 Odrska postavitev, ki (mlade) gledalce popelje skozi praktične prikaze radioaktivnosti in zgodovinskega razvoja njenega odkrivanja ter hkrati nudi estetsko nadgradnjo znanstvenih dejstev in omogoča ...
"Publika stavi na igralce, zanjo so garancija za dobro gledališče"
4
20. oktober 2017 ob 11:35 "Dvoletni mandat se mi zdi kar prava mera. Ampak drugič ni bilo nič lažje, seveda ne. In si mislim, da ne bi bilo niti desetič. Vsakič je drugače in vsakič je vse znova," o svoji nalogi, – izbrati ...
Borštnikovo srečanje se začenja s fotografskim poklonom Tomažu Pandurju
20. oktober 2017 ob 20:37 Z odprtjem fotografske razstave v poklon Tomažu Pandurju se drevi v Mariboru začenja 52. festival Borštnikovo srečanje, ki bo postregel s številnimi predstavami.
Gorici z obeh strani meje bosta skupaj postali prestolnica plesa
19. oktober 2017 ob 12:37 V okviru četrtega italijanskega festivala sodobnega plesa bosta Gorica in Nova Gorica skupaj postali prestolnica plesa.
Hamlet v mariborski Drami: Instant tragedija brez temeljnih vprašanj
2
18. oktober 2017 ob 15:36 Hamlet je ob vsaki postavitvi predmet novih interpretacij, kar je večinoma dobrodošlo, ker nam – kot velja neki splošni konsenz – na ta način vedno znova tudi naš čas kaže v novi luči.
Mesto žensk z uprizoritvami o materinstvu, ženskah, spolu in hoji Hoja kot upor mišljenja, idealizacija materinstva, feministična tehnoburleska o življenju dekleta in transformacija stereotipa neprivilegiranega moškega – različne teme, a vse z uprizoritvenim ...
2
Predpremiera Heroja 2.0 – Predstave vseh predstav v Španskih borcih Gledališka predstava Heroj 2.0 bo drevi predpremierno na ogled v ljubljanskih Španskih borcih. Na golem odru bosta nastopila Uroš Kaurin in Vito Weis in pokazala svoje igralsko bistvo.
1
Drevi premiera Natanovi otroci o enakosti in verski strpnosti V Mini teatru bo nocoj premierno na sporedu predstava Natanovi otroci, ki je nastala po besedilu nemškega dramatika Ulricha Huba. Predstava načenja vprašanji enakosti ter verske strpnosti.
3
Vpogled v sveže stvaritve profesionalnih plesalcev Profesionalni ustvarjalci na področju sodobnega plesa imajo tudi letos priložnost, da občinstvu predstavijo odlomke iz svojih del ali preverijo, kako sprejema njihova dela oziroma ideje v nastajanju.
Španski libertinec Don Juan lomi srca v Novi Gorici Don Juan je lik neskesanega lomilca ženskih src, ki ga je v 17. stoletju v špansko književnost vpeljal veliki Tirso de Molina.
Metropolitanska opera in Bolšoj teater združita moči (za Anno Netrebko) Moskovski Bolšoj teater in newyorška Metropolitanska opera sta v ponedeljek razkrila prve skupne načrte v zgodovini.
Dvojna zmaga za LGL na gledališkem festivalu Zlata paličica Najboljša predstava letošnjega festivala Zlata paličica po izboru otroške žirije je Medved in mali v režiji Ivane Djilas in v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana (LGL).
Iskanje nove estetike dekonstruiranega v binarnosti lepe in strašne Meduze Liza Šimenc in Urša Rupnik se v novem plesnem performansu obračata k Meduzi, eni najbolj arhaičnih mitoloških figur in simbolov ženskosti.
Borštnikov prstan letos na roko Saše Pavček, nosilke klasičnega in tudi modernega repertoarja Z letošnjim Borštnikovim prstanom bodo ovenčali dramsko in filmsko igralko Sašo Pavček, ki je dejavna tudi kot pesnica, esejistka in dramatičarka ter je redna profesorica na Akademiji za gledališče, ...
6
Nagradna igra: z MMC-jem na baletno predstavo Gospoda Glembajevi Najznamenitejša drama Miroslava Krleže Gospoda Glembajevi je že ob krstni uprizoritvi leta 1929 v Hrvaškem narodnem gledališču v Zagrebu obveljala za uspešnico in je tako na domačih kot tujih tleh ...

Citat
link
Martin Luther
23. oktober 2017 ob 21:48 Vojna je največja kuga, ki lahko prizadene človeštvo, saj uničuje tako religijo in države kot družine. Katera koli druga nadloga je boljša.
Več novic ...
Izbor
Kazalo