slice
Bobri, ki jim "še ne grozi izumrtje", spet okupirali Ljubljano
Potekalo bo 170 dogodkov, 20. januar 2018 ob 17:18 Začel se je že 10. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, ki se bo posvetil poeziji. Odprtje ob poeziji Toneta Pavčka je bilo tradicionalno v Slovenskem mladinskem gledališču.
Na odru lov na čarovnice, krivda in kesanje Visoške kronike
20. januar 2018 ob 15:53 V SNG-ju Drama Ljubljana na veliki oder postavljajo premiero krstne uprizoritve priredbe Visoške kronike po romanu Ivana Tavčarja v režiji Jerneja Lorencija.
V Sloveniji bo prvič zapel španski operni zvezdnik Placido Domingo
3
20. januar 2018 ob 11:00 Eden najbolj priznanih opernih pevcev španski tenorist Placido Domingo se bo drevi z izborom opernih arij, španskih zarzuel in crossover pesmi predstavil občinstvu v ljubljanskih Stožicah.
Kako se okoristiti s smrtjo drugega, nas pouči satirična ruska komedija Samomorilec
1
19. januar 2018 ob 14:42 Tragikomična pripoved ruskega dramatika Nikolaja Robertoviča Erdmana o okoriščanju drugih s smrtjo posameznika prihaja v režiji Ivane Djilas na oder SNG-ja Maribor.
Od Cankarja do Jovanovića - kaj prinaša Teden slovenske drame?
18. januar 2018 ob 19:34 Letošnji Teden slovenske drame, ki se bo v Kranju začel na svetovni dan gledališča, ki ga zaznamujemo v marcu, bo v 12 dneh ponudil 18 predstav: seveda gre za same uprizoritve slovenskih dramskih del.
Tristanov akord ali sladki poslej - nova predstava Kaje Lorenci Richard Wagner je v tragični keltski legendi o Tristanu in Izoldi prepoznal svoje ljubezensko razmerje z Mathildo Wesendonck in nastajati je začela znamenita operna različica zgodbe.
Zdaj gre zares: Valletta se je odela v barve EPK-ja V malteški prestolnici Valletti, ki je letos ob frizijskem mestu Leeuwarden nosilec laskavega naziva evropska prestolnica kulture (EPK), se danes začenja otvoritveni teden EPK.
Nagradna igra: z MMC-jem v družbo Idiotov Odzivi kritikov Predstava je po lanski premieri požela kar nekaj pohvalnih kritik.
2
Detektivka, ki pokaže, da je Ivan Cankar že pred stoletjem poosebljal pravo zvezdo Po uspešni koprodukcijski predstavi Veliki pok se na oder Mestnega gledališča Ptuj vrača Maša Kink z ekipo, ki se v novem projektu spominja enega največjih mojstrov slovenske besede, Ivana Cankarja.
Muzikal o Miloševiću kmalu na odru srbskega gledališča na Kosovu " Slobodan in Mira [sta bila] neločljiv par na vrhu države v ključnem trenutku razpada Jugoslavije in definiranja sveta na novo, " je za srbske medije dejala Jelena Bogavac, ki je napisala besedilo ...
2
Nova vizija gledališča Globe: za večjo demokracijo več besede igralcem in občinstvu "Igralci so presenetljivi dramaturgi. Znajo povedati, kaj v igri deluje," je prepričana Michelle Terry, britanska igralka, ki bo aprila prevzela funkcijo umetniške direktorice londonskega gledališča ...
2
Digitalni darvinizem ali kriptovalute prodirajo tudi na gledališke odre Performans, naslovljen Digitalni darvinizem, skozi splet raznolikih medijsko-umetnostnih postopkov kritično obravnava aktualni vzpon kriptovalut in hkratni zaton - tudi intimnih - ekonomij, kot smo ...
2
Življenje kot delo, spalnica kot bojišče: prva slovenska uprizoritev izraelske drame Okoli pojmov, kot so naveličanost, nakopičene zamere in zavedanje o človekovi minljivosti, ki sprožijo plaz očitkov, zmerjanja, obtoževanj in žalitev, pa tudi izraze globokih nežnosti in ...
LGL na Kitajskem predstavlja gledališče za najmlajše Lutkovno gledališče Ljubljana s predstavo Lučka, grah in pero gostuje na Kitajskem. Med prazniki so gledališčniki odigrali deset predstav v Kulturnem centru Macao, v teh dneh pa je ekipa v Hongkongu.
Londonska zbirka bogatejša za kostum, v katerem je nekoč plesal Vaclav Nižinski Ko so v londonskem Muzeju Victoria in Albert prejeli telefonski klic s ponudbo, ali jih zanima kostum, v katerem je pred stoletjem plesal eden največjih baletnih v zgodovini plesalcev Vaclav ...

Citat
link
Heinrich Heine
22. januar 2018 ob 22:24 Zgolj tisti, ki živijo v eksilu, lahko zares vedo, kaj pomeni ljubezen do domovine.
Več novic ...
Izbor
Kazalo