Razstave
slice
Razstava o Velvet Undergroundu: "V New York se vrača to, kar nam je New York dal"
V New York se bo preselila iz Pariza, 21. avgust 2018 ob 11:47 "Zelo sem ponosen, da bomo Newyorčanom lahko pokazali, kako velik vpliv imajo Velveti vsepovsod po svetu: ne samo v Ameriki, ampak tudi v Evropi, na Japonskem, v Južni Ameriki," je poudaril glavni ...
3
Jeseni bodo v Berlinu na ogled deli Pergamonskega oltarja
1
21. avgust 2018 ob 11:03 Vnovično odprtje Pergamonskega muzeja, ki ga že štiri leta prenavljajo, je predvideno šele v letu 2023, a so v želji, da bi javnost do tedaj imela priložnost videti vsaj dele znamenitega ...
Razstava kipov Janeza Lenassija odstrla delček njegove intimne, globoko občutene duhovne dimenzije
20. avgust 2018 ob 20:45 V atriju vhoda v prostore Festivala Ljubljana so nocoj odprli kiparsko razstavo Hommage Janezu Lenassiju.
Direktorica Narodne galerije Barbara Jaki odlikovana z legijo časti
3
20. avgust 2018 ob 15:49 Direktorica Narodne galerije Barbara Jaki je prejela francosko državno odlikovanje legija časti.
Foto: Berlin devetdesetih, ko so tehnoklubi rasli kot gobe po dežju
3
20. avgust 2018 ob 14:30 Najnovejša odmevna predstava v nemški prestolnici je posvečena tehnoglasbi, ki je v devetdesetih letih cvetela v Berlinu. Obiskovalcem obljubljajo vrnitev v čase legendarnih zabav in dekadence.
Obiskovalec razstave Anisha Kapoorja padel v umetnikovo instalacijo Eden najbolj uveljavljenih kiparjev na svetu Anish Kapoor se v Portu predstavlja na prvi večji uradni razstavi na Portugalskem.
3
Blišč zlata iz leta 1601 kitajske dinastije Ming v Sloveniji V Narodnem muzeju Slovenije se odpira razstava Zlato kitajskih cesarjev, ki v Sloveniji prvič na ogled postavlja zlate predmete cesarske zakladnice dinastije Ming, nastale leta 1601.
2
Revolucionarno leto 1968 na washingtonski razstavi Ameriška odisejada Washingtonska galerija portretov Smithsonian ob zlati 50. obletnici na ogled postavlja burno revolucionarno leto 1968, ko se je prvič odprla za javnost.
Lisica, tangice in rožni venec iz pasje in mačje dlake se postavijo na ogled Vizualna umetnica Marija Mojca Pungerčar je na domačiji Kokotovih v Kozjem pripravila malo pregledno razstavo svojih stvaritev, ki jo je naslovila Projekt Bister graben.
24
Bujnost nje se skriva v naravi, materi Zemlji, ženski in življenju Akademski slikarki Simona Čudovan in Simona Šuc se na razstavi Bujnost nje predstavljata s slikarskimi deli iz svojega zadnjega obdobja, s katerimi " pretanjeno odstirata vpogled v zavedanje ...
Nadrealizem Velike Britanije skozi objektiv Lee Miller Povezavo Američanke Elizabeth "Lee" Miller (1907–1977), ene najizvirnejših fotografinj 20. stoletja, z nadrealizmom v Veliki Britaniji raziskuje razstava v galeriji Hepworth Wakefield.
1
110. obletnica rojstva Rika Debenjaka, stebra ljubljanske grafične šole Z izborom slik, ilustracij, grafičnih plošč in grafik – s poudarkom na zadnjih – se v Mednarodnem grafičnem likovnem centru poklanjajo Riku Debenjaku ob 110. obletnici njegovega rojstva.
Spletna dražba predmetov ikon zgodovine, tudi Lincolnove krvave srajce Do 22. avgusta bo na spletni dražbi University Archives mogoče kupiti predmete, povezane s pomembnimi zgodovinskimi osebnostmi, kot so Albert Einstein, Abraham Lincoln in Marilyn Monroe.
Promenada selfijev Tine Kolenik s pokrivali iz lubenice V Galeriji Kresija nocoj na ogled postavljajo Promenado, cikel selfijev vizualne umetnice Tine Kolenik, v katerem umetnica predstavlja promenado bitij z različnimi družbenimi vlogami in statusi, ki ...
37
Doprsni kip "prve dame sveta" Eleanor Roosevelt v Ljubljani Amnesty International je danes Ljubljani predal doprsni kip Eleanor Roosevelt, ki naj bi po besedah direktorice AI Slovenija Nataše Posel in Laure Roosevelt, vnukinje " prve dame sveta" , služil kot ...
34

Citat
link
Svetlana Slapšak
21. avgust 2018 ob 19:47 Če bi en teden iz glavnih medijev, denimo časopisov, televizije in njihove e-podpore, izločili vse politike, bankirje, gospodarstvenike ter prepustili uveljavljene akademike dialogu z manj ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo