Razstave
slice
Hvala za rože: Francozi nočejo Koonsovih tulipanov
Nekaterim se ne zdi dovolj "dostojanstven" umetnik, 23. januar 2018 ob 08:43 Ameriški umetnik Jeff Koons je pred dobrim letom naznanil, da je za Pariz zasnoval monumentalno skulpturo v obliki šopka tulipanov; z desetmetrskim kipom se je hotel pokloniti žrtvam terorističnih ...
4
V Rimu na ogled "posmrtni ostanki" legendarne skupine Pink Floyd
9
20. januar 2018 ob 19:05 V Muzeju sodobne umetnosti Macro v Rimu odpirajo pregledno razstavo o legendarni britanski rockovski skupini Pink Floyd. Razstavo so zasnovali v Londonu, v Rimu pa začenja svoj pohod po svetu.
"Majhni muzeji, podobno kot romani, osvetljujejo posameznika"
20. januar 2018 ob 12:11 Po predstavitvi v Londonu in Oslu Muzej nedolžnosti turškega Nobelovega nagrajenca za literaturo Orhana Pamuka gostuje še v milanskem muzeju Bagatti Valesecchi.
"Kaj si imela oblečeno?" Vprašanje lahko tudi destigmatizira žrtve posilstva.
9
19. januar 2018 ob 17:29 Nova razstava v Bruslju ljudi o posilstvu ozavešča s konfrontacijo: zgodbe študentk, ki so bile žrtve spolnih napadov, so pospremili z razstavo oblačil, ki so jih nosile v času zločina.
Razstava bienala oblikovanja med deseterico najboljših tovrstnih razstav na svetu
1
19. januar 2018 ob 12:42 Razstava BIO 25: Daleč, tako blizu pod vodstvom kustosinj Angele Rui in Maje Vardjan se je uvrstila na seznam desetih najboljših arhitekturnih in oblikovalskih razstav na svetu v letu 2017.
Skozi njene oči - trinajst fotografinj o vprašanju žensk V Umetnostni galeriji Maribor bodo v petek odprli fotografsko razstavo Budnost, boj, ponos: Skozi njene oči , ki se osredotoča na temo položaja žensk v družbi.
3
Skrivnostna zapuščina Rimljanov – zadnja obrambna linija pred vstopom v Italijo V Narodnem muzeju Slovenije se sprehajajo po nekoč največjem rimskodobnem arhitekturnem podvigu na ozemlju današnje Slovenije.
1
Celjski muzej: O razpadu Avstro-Ogrske in novo odkriti antični freski Pokrajinski muzej Celje se bo v tem letu ozrl stoletje nazaj in osvetlil ključno dogajanje v Celju in okolici v prelomnih trenutkih razpada Avstro-Ogrske in prehoda v novo državo.
13
S kompletom za preživetje nad srkajoč bazen neoliberalnega kapitalizma Umetnica Maja Smrekar se v svojem opusu posveča predvsem zadnjemu geološkemu obdobju antropocen, ki ga zaznamujejo človekovi vplivi na ekosistem planeta.
6
Foto: Sprehod skozi zapuščino Etruščanov, ki so "civilizirali Italijo" Etruščani, ki so med Tibero in Arnom na eni strani in Tirenskim morjem in Apenini na drugi živeli med letoma 800 in 200 pred našim štetjem, so s svojo kulturo pomembno vplivali na rimsko, ki si jih ...
3
Po več kot 100 letih na ogled Van Goghovi risbi griča Montmartre Po več kot 100 letih sta znova na ogled risbi nizozemskega slikarja Vincenta Van Gogha.
Slovo italijanske umetnice Ide Barbarigo, ki jo je usoda povezala tudi s Slovenijo V svojih rodnih Benetkah je v ponedeljek umrla slikarka Ida Cadorin, bolj znana pod psevdonimom Barbarigo, poročajo italijanski mediji.
2
Borut Peterlin: o izgubi, a tudi o fotografiji kot mostu V Galeriji Photon predstavljajo sveže delo Boruta Peterlina, enega najvidnejših promotorjev in poznavalcev analogne fotografije, ne le v Sloveniji, ampak tudi širšem svetovnem merilu.
2
Slikar kot popotnik: kako so dopustovali v 19. stoletju? V mesecih, ko je marsikdo z mislimi že pri načrtovanju poletnega oddiha, bodo v Berlinu k temi potovanj pristopili na inovativen način.
90 milijonov vredno Basquiatovo platno bo lastnik sprva razstavil v Brooklynu, turnejo bo sklenilo na Japonskem " To mojstrovino želim deliti s čim več ljudmi, začel bom z Basquiatovim rojstnim Brooklynom, " je na enem izmed družbenih omrežij zapisal japonski milijarder Jusaku Maezava, ki je sliko ...

Citat
link
Heinrich Heine
22. januar 2018 ob 22:24 Zgolj tisti, ki živijo v eksilu, lahko zares vedo, kaj pomeni ljubezen do domovine.
Več novic ...
Izbor
Kazalo