Razstave
slice
Staroegipčanska piramida iz sodčkov za nafto zrasla sredi Londona
Christov najnovejši projekt in retrospektiva v Londonu, 18. junij 2018 ob 16:10 Včasih lahko piramide zrastejo tudi iz vode, ne samo iz puščavskega peska ali džungle.
1
Med osebnimi predmeti Fride Kahlo: kako je umetnica zgradila lastno identiteto?
18. junij 2018 ob 14:52 "Frida kot oseba, Frida kot ženska, kot nekdo, ki je imela rada parfume, ki je bila izjemno ženstvena in ki ni dopustila, da bi jo določala invalidnost," sporočilo razstave o znameniti mehiški ...
Na Ukrepu prvič nagradili perspektivne plesne ustvarjalce
18. junij 2018 ob 11:56 Mednarodni festival plesnih perspektiv Ukrep se je prvič sklenil s podelitvijo nagrad za perspektivne plesne ustvarjalce.
O Cankarju na dveh razstaviščih hkrati: vrhunec pisatelju posvečenega leta
18. junij 2018 ob 10:24 Z odprtjem dveh velikih razstav, ki vsaka na svoj način osvetljujeta življenje in delo Ivana Cankarja, se v Ljubljani nocoj začenja eden od vrhuncev leta, posvečenega stoletnici smrti tega velikega ...
Tratnikovi Begunci, naš umetniško najprepričljivejši odmev na 1. svetovno vojno
7
17. junij 2018 ob 07:53 Ko so po koncu prve svetovne vojne likovni umetniki izmučeni in nezaupljivi opazovali popolnoma uničen svet, so se zavedali, da je tudi za umetnost nastopil nov čas.
50 let revolucionarnega 1968 – v iskanju svobode nekoč in danes Leto 1968 se je v zgodovino zapisalo kot leto protestov proti družbenim krivicam, neenakosti in nepotrebnim vojnam.
4
Poletna muzejska noč: ne gre za številke, temveč zadovoljstvo obiskovalcev "Ponovno bomo dokazali, da so naše ustanove prostor, v katerih se sproščeno in navdihujoče učimo, sproščamo in tudi zabavamo," bogat program letošnje Poletne muzejske noči napoveduje predsednica ...
1
Ljubica Suna Čehovin: Recepte sem spakirala, da bi se lahko spominjala Mesta nas oblikujejo: esenco Beograda je oblikovalka Ljubica Suna Čehovin spravila v čudovite izdelke s kuharskimi recepti, Ljubljančanom pa je pokazala, kako lahko kar doma uživajo v kavi iz ...
Velikopotezni razstavni projekt je vrhunec Cankarjevega leta Eden vrhuncev leta, ki smo ga krstili za Cankarjevo, bo nastopil z odprtjem osrednjega, dvokrakega razstavnega projekta jubileja.
Delo Draga Tršarja v vsej svoji monumentalnosti in masovnosti Niz razstav, s katerimi se v zadnjem letu poklanjajo 90-letnici Draga Tršarja, nadaljujejo v Moderni galeriji v Ljubljani z verjetno najmonumentalnejšo med njimi.
Ko Boscheve groteskne figure zamenjajo emodžiji sodobnega časa Ob poplavi hipnotičnih animiranih gifov se morda zazdi, da so te zabavni odzivi na aktualne dogodke "izum" trenutne dobe družbenih omrežij, a v resnici je ta datotečni format veliko starejšega datuma.
3
Art Basel odpira vrata: Od klasikov modernizma do zvezd sodobne umetnosti Basel je znova prizorišče najpomembnejšega sejma sodobne umetnosti na svetu.
3
Razstava del skupine Irwin po idejni zasnovi Matjaža Gantarja V AS Galeriji na Dunajski 63 nocoj odpirajo razstavo del skupine Irwin, ki so v lasti družbe Adriatic Slovenica in družine Gantar.
2
Povej s cvetjem – poletna cvetlična tihožitja v dvorcu Belvedere V Oranžeriji dvorca Spodnji Belvedere bodo 22. junija odprli razstavo z naslovom Povej s cvetjem – cvetlična tihožitja na Dunaju od Waldmüllerja do Klimta.
Milijoni evrov za do zdaj neznano sliko in cesarjevo stekleničko iz porcelana Na dražbi v Franciji so za vrtoglavih 3,6 milijona evrov prodali umetnino francoskih umetnikov iz 17. stoletja in za 5,1 milijona evrov kitajsko stekleničko iz porcelana.
2

Citat
link
Hanif Kureishi
18. junij 2018 ob 14:43 Strah konservativcev pred drugačnimi glasovi ne izvira iz strahu, da umetniki zunaj mainstreama ne bodo nadarjeni, da bodo knjigarne in galerije napolnili s šodrom; izvira iz strahu, da bodo ...
Več novic ...
Izbor
Kazalo