Razstave
slice
Ženske, manj znano poglavje Corotovega slikarstva
Od aktov do alegoričnih slik v ateljeju, 14. oktober 2018 ob 17:12 Umetnost francoskega slikarja Jean-Baptiste-Camilla Corota povezujemo v prvi vrsti s krajino in v mehko svetlobo potapljajoče se drevje, travnike in drobne sprehajalce.
V Rijksmuseumu se pripravljajo na veliko slavje: 2019 bo Rembrandtovo leto
2
13. oktober 2018 ob 15:44 Natanko stoletje deli smrti dveh mojstrov zgodovine umetnosti, ki sta pripadala vsak svoji likovni dobi – ko se je leta 1569 poslovil Pieter Bruegel starejši, je počasi začenjala izzvenevati tudi ...
Trio One Dollar Bill v mitoloških čereh sodobnega sveta
12. oktober 2018 ob 17:51 V mariborski galeriji KiBela nocoj odpirajo razstavo slik, ki sta jih v zadnjih dveh letih soustvarila slikarja Bojan Šumonja in Marko Jakše.
Ljubezen v smetnjaku: Banksyjeva samouničena slika zapisana v zgodovino umetnosti
10
12. oktober 2018 ob 16:11 "Banksy na dražbi ni uničil svojega dela, ampak je ustvaril novo," je razložil vodja oddelka sodobne umetnosti za Evropo Alex Branczik.
Majski salon: Kaj je grafika in kaj umetniki čutijo do nje?
11. oktober 2018 ob 21:17 Letošnji dobitnik nagrade Majskega salona je Jožef Muhovič.
Edinstvena življenjska zgodba Elze Kastl Obereigner, prve kiparke v Ljubljani Medtem ko s predstavitvijo opusa Ivane Kobilca v Narodni galeriji trenutno spoznavamo delo ključne slikarke poznega 19. in zgodnjega 20. stoletja v Ljubljani, v Mestnem muzeju Ljubljana ...
5
"Časi so se spremenili, ljudje pa očitno ne" V prostorih Univerzitetne knjižnice Maribor so odprli razstavo ob 20-letnici študentske delovne brigade, ki si jo lahko ogledate do 19. oktobra.
1
Likovni vpogled v vojno realnost: Jan Oeltjen, slikar v vojaški suknji Med vojaki prve svetovne vojne je bilo kar nekaj slikarjev, ki so težke trenutke pomanjkanja, napora in stiske prestajali tudi s pomočjo predajanja umetnosti.
Črno zlato – pobiralci premoga skozi doživeto fotoreportersko pričevanje Srdjana Živulovića Fotograf Srdjan Živulović je serijo Črno zlato ustvaril v Bosni in Hercegovini, ko so ga tja pritegnili povsem drugi dogodki.
2
Z digitalnim dodatkom spomenikom tako rekoč do gumba 'Preberi več' Novomedijski umetnik in eden izmed pionirjev netarta Vuk Čosić v svojem novem projektu, naslovljenem Preberi več , zavrača ločevanje realnosti na realni in virtualni del ter se zavzema za nepovratno ...
Tamara de Łempicka , pionirka art decoja v zelenem bugattiju V madridskem Palacio de Gaviria je na ogled retrospektiva poljske umetnice Tamare Łempicka z umetniškim imenom Tamara de Łempicka , ki je zaslovela s svojimi izpiljenimi art decojevskimi portreti ...
Tanja Vujinović z destilatorji eliksirjev, ki so bili nekoč v domeni menihov in kitajskih apotekarjev Eliksirjev se že od nekdaj drži nekoliko mitičen sloves, tudi zaradi dejstva, da so jih pripravljali tako menihi v samostanih kot kraljevi apotekarji na Kitajskem.
Razstava, posvečena Stanleyju Kubricku, ki je imel "zmožnost, da destilira kaos" Razstava, posvečena legendarnemu filmskemu režiserju Stanleyju Kubricku, je ves čas v premiku – gostovala je že v 16 mestih po vsem svetu, prihodnje leto bo na ogled še v Londonu, kjer je Kubrick ...
1
Slovenska umetnica Neja Tomšič: Na turneji s projektom o opijskih ladjah Vizualni esej Čaj za pet - Opijske ladje Neje Tomšič bo pod okriljem Gledališča Glej danes in v nedeljo gostoval na festivalu Post Colonial frames v galeriji B#S v Trevisu, 13. oktobra v prostorih ...
3
V Novi Gorici razstavlja Rene Rusjan, v Kostanjevici na Krki Andrej Lamut ... Novo razstavno sezono v Mestni galeriji Nova Gorica odpira Rene Rusjan, ki bo predstavila presek 30-letnega ustvarjanja.

Citat
link
Anja Štefan
15. oktober 2018 ob 19:12 Krutost ima smiselno mesto v pravljicah. Nobeno življenje ne teče brez preizkušenj in zatikanj. Je pa zelo odvisno, kako, kam in kaj je umeščeno, kako to povemo in v kaj se potem pravljica spelje.
Več novic ...
Izbor
Kazalo