Lokalne novice
slice
Znova podaljšali rok za prijavo na razpis za obnovo Cukrarne
Obnovljena stavba bo imela 5.550 kvadratnih metrov uporabnih površin, 22. februar 2018 ob 21:37 MOL je znova podaljšal rok za prijavo na razpis, s katerim išče izvajalca prenove nekdanje tovarne sladkorja Cukrarne. Najugodnejšega gradbinca na ljubljanski občini zdaj iščejo do 14. marca.
2
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Na črnomaljski praznik odprli prenovljeno ulico
1
22. februar 2018 ob 21:21 V Črnomlju so prenovili Kidričevo ulico, ki je ena najprometnejših , za njeno obnovo so na občini porabili 700.000 evrov.
Policija ujela roparja hranilnice v Postojni
13
22. februar 2018 ob 17:56 Policisti so osumljencu že dan po ropu Hranilnice Vipava v Postojni odvzeli prostost, saj so pri njem našli večino ukradenega denarja.
Kdo naj vodi Pomurske lekarne? Spor med občino in svetom lekarn
8
22. februar 2018 ob 16:12 Potem ko je višje sodišča v Mariboru zavrnilo vpis vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Pomurske Lekarne v sodni register, ker ni imel soglasja ustanovitelja, se nesoglasja med Mestno občino ...
Še peta dražba Vinaga padla v vodo; najverjetneje sledi delitev na dva dela
2
22. februar 2018 ob 14:55 Dražba za Vinagov kompleks je bila tudi tokrat neuspešna, saj varščine ni vplačal nihče.
UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...
1
Postojnski župan bo zaprosil za odložitev odvzema vozniškega dovoljenja Potem ko je župan Postojne Igor Marentič v petek prejel sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja, bo zdaj zaprosil za odložitev njegovega odvzema.
65
Po 65 letih slovo ikonične Kraševe prodajalne na Čopovi Polnih 65 let je prostore Čopove ulice 3 zasedala Kraševa prodajalna. S koncem meseca bo te zgodbe konec, Kraš se namreč seli na Slovensko, mnogi pa so razočarani nad izgubo ikonične prodajalnice.
59
Peta dražba le uspela: blagovna znamka Peko v rokah Alpine Novi lastnik blagovne znamke Peko je družba Alpina. Žirovsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo športne obutve, je blagovno znamko kupilo na dražbi v Celju.
17
Občina Kranjska Gora želi urediti promet v Vratih, morda tudi z elektromagnetno železnico Dolina Vrata je v zadnjih letih vse bolj obiskana in zato prometno obremenjena, zato si v Kranjski Gori prizadevajo, da bi v Vratih trajnostno uredili promet in zmanjšali negativne učinke povečanega ...
43
"Nihče nam ni povedal, da je naša krajevna skupnost po arbitraži dobila nove meje." V zaledju koprske občine so krajani izvedeli, da se spreminjajo meje krajevne skupnosti Brezovica pri Gradinu. Krajanov ne občina ne država nista obvestili o tem, kaj to pomeni v praksi.
12
Ali bo na Rakovi Jelši zaživela prva stanovanjska zadruga? Pilotni projekt stanovanjske zadruge, ki bi omogočila cenejšo rešitev stanovanjskega vprašanja, bi lahko zaživel leta 2020 na Rakovi Jelši v Ljubljani.
22
Vipavski konjeniki bodo lahko uporabljali vojaški travnik Ministrstvo za obrambo in Občina Vipava sta razrešila nekatera odprta vprašanja glede nepremičnin v lasti obrambnega ministrstva.
7
Bohinjski župan: "Hotel Jezero je svetla točka bohinjskega turizma" Obnovljeni Hotel Jezero ob Bohinjskem jezeru, ki ga je 5. januarja lani močno poškodoval požar, je po mnenju bohinjskega župana Franca Kramarja primer dobre prakse v širšem slovenskem prostoru, kako ...
14
Začasni poslovni načrt Luke Koper: veliko o dobičku, nič o delavcih "luških gazd" Nadzorniki Luke Koper so po šestih urah seje sprejeli začasni poslovni načrt za letošnje leto, ta predvideva zaposlitev 203 delavcev.
29

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Joga za starejše v Lj. (Zalog)
V Dnevni center aktivnosti za starejše Zalog vabimo prostovolj-ca/-ko za vodenje joge v skupini aktivnih starejših. Joga bo potekala 1-krat ali 2-krat tedensko 60 minut ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:55 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:40 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo