Lokalne novice
slice
Osrednji del Slovenske ceste v Ljubljani bo nekaj dni zaprt
21. avgust 2018 ob 23:09 Zaradi prenove vozišča bo od srede popoldne do petka Slovenska cesta v Ljubljani za ves promet zaprta na odseku med Dvoržakovo in Šubičevo ulico.
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Začetek prodaje enotnih subvencioniranih vozovnic IJPP-ja za novo šolsko leto
21. avgust 2018 ob 11:35 Upravičenci lahko od danes na Avtobusni postaji Ljubljana kupijo enotno subvencionirano vozovnico integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) za šolsko leto 2018/2019.
Turizem v Ljubljani: "Izgublja se raznovrstnost njenih prebivalcev"
207
21. avgust 2018 ob 06:42 Čeprav se Ljubljana po številu turistov ne more primerjati z Benetkami ali Barcelono, turizem že vpliva na življenje domačinov, ki se vse bolj umikajo iz mestnega jedra.
Sodišče odločilo: kubanskim plesalcem ni treba plačati kazni
449
20. avgust 2018 ob 21:09 Potem ko je bovška občina na Policijsko upravo Nova Gorica vložila zahtevo za sodno varstvo zoper plačilne naloge mladim kubanskim plesalcem, ki so jih v petek oglobili policisti, je novogoriško ...
V Mariboru začeli gradnjo podvoza na Ljubljanski ulici. Prometni režim bo eno leto spremenjen.
35
20. avgust 2018 ob 08:56 V Mariboru so začeli gradnjo podvoza pod železniško progo na Ljubljanski ulici. Zaradi izvedbe devet milijonov evrov vrednega projekta pa bo eno leto spremenjen prometni režim.
Foto: Ko Ptuj postane Poetovio, se vrnejo tudi gladiatorji, legionarji in vestalke Ptuj se je od četrtka do nedelje vrnil v rimske čase, saj je na enajsti izvedbi Rimskih iger nastopilo več kot 700 ljudi, oblečenih v rimske kostume, ki so prišli iz sedmih držav.
15
Ker so pozabili dokumente, 14.000 evrov kazni za mlade kubanske plesalce 28 kubanskim plesalcem, ki so v petek zvečer nastopili na bovškem trgu, bo Slovenija ostala v slabem spominu. Zaradi pozabljenih dokumentov so jim policisti naložili skupno 14.000 evrov kazni.
298
Obiranje hmelja se je začelo, likof jeseni Nekoliko bolj zgodaj kot navadno so v zadnjem tednu dni v Savinjski dolini začeli z obiranjem hmelja. Prvi je na vrsti savinjski golding, najpozneje pa dozori celeia, ki jo bodo obrali v septembru.
5
Zaradi napak bodo morali racionalizirati projekt ptujskega urgentnega centra Po dolgotrajnih prizadevanjih, da bi na Ptuju zgradili novo urgenco, se zdaj znova zapleta. V razpisu za gradnjo so bile napake, zato ga je bilo treba razveljaviti.
21
Foto: Zasadili so ideje, zrasel je koruzni labirint Letošnjo pomlad je na Dravskem Dvoru pri Mariboru zrasel koruzni labirint, ki privablja turiste iz vse Slovenije.
41
99 let od priključitve Prekmurja matični domovini V Črenšovcih je potekala pred petkovim državnim praznikom združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, osrednji govornik je bil predsednik države Borut Pahor.
35
Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
10
Lisica, tangice in rožni venec iz pasje in mačje dlake se postavijo na ogled Vizualna umetnica Marija Mojca Pungerčar je na domačiji Kokotovih v Kozjem pripravila malo pregledno razstavo svojih stvaritev, ki jo je naslovila Projekt Bister graben.
24
Prerojen in osvežen Jazzinty, osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti " Z novimi mentorji, rekordnim številom udeležencev in izvirnimi koncerti postaja osrednji poletni inkubator džezovske ustvarjalnosti, kompetentno sledi svetovnim trendom v svetu improvizirane ...
2
Aljažev stolp se zaradi restavratorskih del seli v dolino Sredi septembra bodo Aljažev stolp, slovenski simbol, ki na vrhu Triglava kraljuje od leta 1895, začasno preselili v dolino, kjer ga bodo temeljito strokovno obnovili.
39

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:25 Le parole piu' belle: Claudia Voncina
23:50 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria, ponovitev

TV Maribor

23:10 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

22:30 Glasbeni izbor
00:00 Nočni program RAS

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:00 Novice
Kazalo