Lokalne novice
slice
Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron
Lastno livarno so dobili leta 2005, 20. avgust 2017 ob 17:16 Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu
21
19. avgust 2017 ob 17:35 V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
MOP zavrnil pritožbo bodočega soseda Ikee
37
19. avgust 2017 ob 11:16 Ministrstvo za okolje je zavrnilo pritožbo enega od bližnjih stanovalcev, ki živi v bližini prihodnjega središča Ikee, na okoljevarstveno soglasje za gradnjo omenjenega središča v BTC-ju. Stanovalec ...
V Ankaranu skoraj izumrli kaček: prelepi, a hudo smrdljivi škrlatni cvet
12
19. avgust 2017 ob 09:49 Ob glavni cesti v Ankaranu je ljubiteljski botanik opazil redko in zelo vpadljivo rastlino.
Ljubljana: Drevo padlo na pločnik, ranjena starejša ženska
11
18. avgust 2017 ob 22:08 Na Bregu, v središču Ljubljane ob Ljubljanici, se je okoli 19. ure na pločnik zrušilo drevo.
Naslednje leto predviden začetek triletne gradnje odlagališča radioaktivnih odpadkov V vasi Vrbina v občini Krško družba Riko končuje pripravljalna dela za gradnjo odlagališča nizko in srednje radioaktivnih odpadkov, ki so se začela letošnjega marca.
9
2,4 milijona evropskih sredstev za ohranjanje biotske raznovrstnosti na Krasu Vladna služba za razvoj in kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori projektu za ohranjanje biotske raznovrstnosti na Krasu.
3
Nova Gorica bo za 70. rojstni dan dobila 70 dreves Nova Gorica je mesto, varovano kot naselbinska kulturna dediščina z objekti, umeščenimi v zelenje. Urbanistični koncept, ki ga je zasnoval Edvard Ravnikar, je zavarovan kot ključna identiteta mesta.
9
Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
31
Medtem ko morajo nekateri rušiti, sodničina hiša na kmetijski zemlji še kar stoji Javnosti so mediji razkrili še en primer domnevno nedovoljene gradnje v piranski občini.
134
Ljubljanskim taksistom se obeta konkurenca iz Hrvaške Ljubljanskim taksistom se obeta konkurenca, saj namerava hrvaško taksistično podjetje Cammeo že septembra v Ljubljani delovati s stotimi vozili.
37
Do leta 2020 nov podzemni kablovod in kolesarska steza med Kobaridom in Bovcem Posoška podjetja že več let opozarjajo na nihanja električne napetosti, ki jim letno lahko povzročijo tudi milijonsko škodo.
8
Koprska avtobusna postaja neprijazna do potnikov Osrednja avtobusna postaja v Kopru tik ob železniški postaji ima že več let nespremenjeno podobo.
24
Znova bo zazvenela Tartinijeva violina - začenja se festival v Piranu Vrhunska imena klasične glasbe, glasbene delavnice in predstavitve nadarjenih mladih glasbenikov – v Piranu se začenja Tartini festival, ki bo trajal do sredine septembra.
Na Ptuju bodo skočili v čas, ko je vladal cesar Trajan Ptuj se za nekaj dni znova spreminja v rimski Poetovio, saj bo več kot 800 udeležencev iz šestih držav predstavilo življenje in običaje v starem Rimu.
11

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Učenje igranja na kitaro
Mlad begunec iz Sirije si želi, da bi se naučil igranja na kitaro. Iščemo prostovoljca, ki bi mu bil pripravljen pri tem pomagati.
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

23:00 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

06:30 Poročila, osmrtnice
07:00 Jutranjik, vreme

Radio Maribor

05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
07:45 Na današnji dan, Spominčice
Kazalo