Lokalne novice
slice
Video: V Prlekiji nastaja železna umetnina priznanega kiparja
Železni kasač bo na ogled postavljen od septembra, 27. junij 2017 ob 21:16 Ljutomerski kasač je najpomembnejši del prleške identitete. Te konje še vedno redijo na številnih prleških domačijah, zdaj pa tam nastaja tudi zanimiva skulptura, ki jo izdeluje umetnik iz Srbije.
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Sedem ovc končalo pod medvedovimi kremplji
16
27. junij 2017 ob 16:19 Na pobočju Pece je v soboto medved pokončal sedem ovc in poškodoval dve jagnjeti.
Po Ljubljani bo vozilo 100 hrvaških ekotaksijev Cammeo
44
27. junij 2017 ob 14:32 Na ulice Ljubljane bo avgusta s 100 lastnimi ekološkimi vozili na plin zapeljal hrvaški taksiprevoznik Cammeo. Z njegovim prihodom se bo v Ljubljani odprlo več kot 200 novih delovnih mest.
Velenjski svetniki nasprotujejo pripojitvi bolnišnice Topolšica
3
27. junij 2017 ob 12:38 Velenjski mestni svet ministrstvo za zdravje poziva k odstopu od pripojitve Bolnišnice Topolšica k celjski bolnišnici. Bolnišnica bo že letos tekoče poslovala pozitivno, je poudaril v. d.
KUD France Prešeren dobil kupca, Trnfest že v pripravah
12
26. junij 2017 ob 19:27 Po nekajletnem životarjenju društva KUD France Prešeren se je vendarle našel kupec njegovih trnovskih prostorov.
V Kopru odprli dnevni center za obolele za demenco V Obalnem domu upokojencev v Kopru so odprli dnevni center Oljka, specializirani center, namenjen ljudem, obolelim za demenco.
4
Nedeljsko neurje največ škode povzročilo na območju Kanala Nedeljsko neurje je največ težav povzročilo na območju severne Primorske ter Selške in Poljanske doline, kjer danes pospešeno odpravljajo posledice. Samo v Kanalu je škode za 100 tisoč evrov.
2
Foto: Mangartska cesta že pet let ni prevozna do vrha 12 kilometrov dolga man gartska cesta po skalnem podoru novembra 2012 ni prevozna do vrha Mangartskega sedla.
43
Nek je imel lani več kot 450.000 evrov dobička Nuklearna elektrarna Krško (Nek) je ob proizvodnji 5431 gigavatnih ur v preteklem remontnem letu ustvarila nekaj več kot 163,49 milijona evrov prihodka in leto končala s približno 450.000 evri ...
33
Tomosovi mopedi se vračajo na stare trge in osvajajo nove Koprski proizvajalec motornih koles Tomos se spet uveljavlja v svetu. Po navedbah novih lastnikov pridobiva nove kupce na območju nekdanje Jugoslavije, v Evropi in širše v svetu.
47
Ste vedeli, da se za visokimi zidovi Kopra skriva več kot 70 zelenih oaz? Koprčani so lahko ta konec tedna odkrivali skrite vrtičke starega mestnega jedra. Domiselna pobuda je na dvorišča domačinov privabila številne radovedne obiskovalce.
2
Vozi me vlak v daljave ... do Prevalj, nato pa s kolesom naprej Odkrivanje Slovenije s kolesom postaja vse bolj vabljivo za popotnike, ugotavljajo na Slovenskih železnicah (SŽ), ki so zato vlake opremile z dodatnimi prostori za prevoz koles.
1
Praznik situl, dragocenih dokumentov halštatske kulture Ste vedeli, da je Novo mesto evropsko najdišče z doslej največ odkritimi železnodobnimi bronastimi situlami?
15
Bedenje ob knjigah se širi po državi: spet je čas za Noč knjigarn Pred tremi leti je Društvo slovenskih založnikov akcijo Noč knjigarn organiziralo le v središču Ljubljane, predlani se je prestolnici pridružil Koper, lani Celje, letos pa še Maribor - v času od 18.
3
Štajersko čaka neprekinjeni 40-urni maraton za elektronske navdušence V Rogozi pri Mariboru bodo vse do nedelje zjutraj odmevali zvoki elektronske glasbe, saj organizatorji obljubljajo 40 ur neprekinjene zabave. Glavna zvezda pa bo svetovno znani Fedde Le Grand.
15

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Deljenje hrane in oblačil brezdomcem
V našem dnevnem centru za brezdomce iščemo prostovoljce, ki bi nam bili pripravljeni čez poletje (in tudi kasneje) priskočiti na pomoč pri deljenju oblačil, hrane, pri druženju ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:50 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:50 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RAS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo