Lokalne novice
slice
Ljubljanski mestni svetniki tik pred volitvami spreminjajo prostorske akte
Seja mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, 15. oktober 2018 ob 20:43 Ljubljanski mestni svetniki so na zadnji redni seji pred novembrskimi lokalnimi volitvami potrdili vrsto prostorskih aktov, tudi predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Parmovo.
1
Lokalne novice Gorenjska Stajerska Maribor Gorisko Notranjska Dolenjska Koroska Primorje Ljubljana Prekmurje
Poklukar: V Brežicah sprejemnega centra za prebežnike za zdaj še ne bo
32
15. oktober 2018 ob 14:36 Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je na obisku v Brežicah dejal, da bo država začasni sprejemno-regijski center na Obrežju vzpostavila le ob številčnejših nezakonitih migracijah.
Na mariborski kardiologiji uspešno izvedli zahtevno nekirurško vstavitev aortne zaklopke
6
15. oktober 2018 ob 16:13 V mariborskem UKC-ju so uspešno opravili prvi dve nekirurški vstavitvi aortne zaklopke, s čimer se pridružujejo Ljubljani, kjer ta poseg izvajajo že nekaj časa.
Sklepno dejanje popotovanja nadangela Mihaela: kip znova bdi nad Piranom
13
15. oktober 2018 ob 15:55 Vsaka ekskurzija ima svoj konec in tako se je kip nadangela Mihaela po restavratorskih posegih vrnil na vrh piranskega zvonika, kamor so ga dvignili s helikopterjem Slovenske vojske , kakor so ga na ...
Zedinjena Slovenija vložila kandidaturo Šiška za mariborskega župana
23
15. oktober 2018 ob 16:54 Zedinjena Slovenija je vložila župansko kandidaturo trenutno priprtega Andreja Šiška in listo kandidatov za mestni svet, na čelu katere je prav tako Šiško.
Vlado Šega je kandidat Levice za župana Maribora Maribor vendarle ni tako zavoženo mesto, kot ga skušajo prikazati nekateri, meni kandidat Levice za mariborskega župana Vlado Šega, ki je Mariborčanom znan tudi po delu na Dravskih elektrarnah.
14
Kandidat za župana Celja Matevž Vuga se bo zavzel za sanacijo celjske kotline V Celju je kandidaturo za župana napovedal tudi Matevž Vuga iz SMC-ja, ob predstavitvi je v ospredje postavil sprejetje občinskega prostorskega načrta, prenovo občinske stanovanjske politike in ...
3
Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...
Čas je za Borštnikovo srečanje, praznovanje slovenske gledališke ustvarjalnosti Festival Borštnikovo srečanje, ki se začenja danes v Mariboru, bo tokrat v prenovljeni obliki in z razširjenimi vsebinami v 14 dneh ponudil nekaj manj kot 70 dogodkov.
V Magnini lakirnici zabrneli stroji, začetek proizvodnje po novem letu Delavci nemškega podjetja Dürr so v Hočah marca začeli nameščati stroje in opremo za proizvodno linijo Magnine lakirnice.
66
Papež novomeškemu škofu Glavanu za eno leto podaljšal službo Novomeški škof Andrej Glavan, ki praznuje 75. rojstni dan, je pred jubilejem papežu Frančišku ponudil svoj odstop.
50
Matej Arčon: Gorico in Novo Gorico želimo čim bolj povezati Nova Gorica išče inovativne načine čezmejnega sodelovanja s "staro damo" Gorico.
68
Primorci uživajo v indijanskem poletju. Do kdaj še? Našo državo je zajelo pravo indijansko ali babje poletje.
24
Aleksander Jevšek: Vlečejo samo tiste zgodbe, ki štrlijo iz povprečja Murska Sobota je vedno bila, je in bo regionalno središče, čeprav regionalizacija ni formalno urejena, poleg tega pa ni več sinonim za podpovprečno razvitost in slabo socialno stanje, ampak sinonim ...
22
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
10

Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:00 Meridiani
22:00 Tuttoggi II

TV Maribor

21:15 Tele M, oddaja TV Maribor, ponovitev
21:40 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria, ponovitev

Radio Koper

21:00 Gremo plesat
22:00 Zrcalo dneva, Napovednik

Radio Maribor

21:00 S slovenskih odrov
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo