Najbolje ocenjene novice zadnjih dveh dni - Novice

Novice

Višje sodišče Kryžanowskemu potrdilo obsodilno sodbo
Tik pred zastaranjem je višje sodišče pritrdilo sodbi prvostopenjskega sodišča, da je nekdanji šef Petrola Marko Kryžanowski zlorabil notranje informacije pri nakupu delnic družbe.
21

Novice

Sodba materi jeseniške deklice in njenemu partnerju pravnomočna
Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbe zagovornikov Sande Alibabić in Mirzana Jakupija v primeru jeseniške deklice je in s tem potrdilo sodbo Okrožnega sodišča v Kranju.

Novice

Murska Sobota bo še to poletje dobila dolgo pričakovano južno obvoznico
Skrajni severovzhod naše dežele je bil tudi zaradi slabih prometnih povezav dolga desetletja slabše razvit in je prebivalcem nudil slabše možnosti za kakovostno življenje.
19

Novice

Nedeljsko srečanje z Mišo …
Novinarka in voditeljica Miša Molk se vrača na male zaslone. Oddaja Z Mišo … bo na sporedu enkrat mesečno, ob nedeljah zvečer, prvič že 29. aprila ob 20.30 na 1. programu Televizije Slovenija.

Novice

Kava VIVA Cafe od zdaj tudi v novi trajnostni skodelici
Z uporabo VIVA keramične skodelice skrbimo za čistejše okolje in varčujemo V hitrem življenjskem ritmu je kava postala naša sopotnica tudi na cesti.

Novice

11 ponesrečencev v trčenju dveh osebnih vozil
V trčenju dveh osebnih vozil v soboto ponoči pri Lukovici je bilo poškodovanih 11 ljudi.
10

Novice

Intervju s pridelovalcem mleka: »Prav je, da jemo in spodbujamo lokalno«
Peter Apat živi in dela na kmetiji v Šaleški dolini. Sprva je delal v Ljubljani, vendar se je zaradi želje po vzgajanju svojih otrok v neokrnjeni naravi odločil delo opustiti.

Novice

Zakaj je goveje meso z znakom »izbrana kakovost - Slovenija« najboljša izbira
Z znakom »izbrana kakovost – Slovenija« je trenutno poleg perutninskega mesa

Novice

"The Potica is Slovenia's biggest culinary specialty"
"No matter which part of Slovenia the housewives come from, when they make potica they all have one thing in common – they all say they need peace and quiet while preparing the potica, and chase ...

Novice

23. april: William Shakespeare, največji dramatik vseh časov
Leta 1616 je v 52. letu starosti umrl največji svetovni dramatik William Shakespeare. Shakespeare se je po nekaterih predvidevanjih rodil 23. aprila leta 1564, v Stratfordu ob reki Avon.

Novice

21. april: Slovenski književniki se prvič združijo
Leta 1872 so v Ljubljani na pobudo Davorina Trstenjaka in 52 prijavljenih pod vodstvom Josipa Vošnjaka ustanovili Društvo slovenskih pisateljev. Davorin Trstenjak je postal prvi predsednik.

Novice

Eva Marn
Očitno v svetu še vedno velja prepričanje, da lahko z nasilnimi sredstvi in vsemi temi orožji prinesemo mir. To se mi zdi res popolnoma absurdno.
4

Novice

Uprizarjali prometne nesreče in zavarovalnice oškodovali za 120.000 evrov
Kriminalisti so kazensko ovadili osem oseb, ki jih sumijo prirejanja prometnih nesreč na območju Kranja z namenom goljufanja zavarovalnic za izplačilo odškodnin.
31

Novice

Mina Paš
Alkohol je zelo dober "anksiolitik", zato ga ljudje, ki so nervozni, radi malo pijejo, a resnica je takšna, da alkohol, pa tudi druge substance, kot so metamfetamin ali kokain v predelani obliki, ...

Novice

22. april: Pisateljica, ki se je prva dotaknila ženskih vprašanj
Leta 1878 se je rodila ena najboljših slovenskih pisateljic in borka za pravice žensk Zofka Kvedrova. Slovenska urednica in publicistka Zofka Kveder se je rodila leta 1878 v Ljubljani.

Novice

Pestra noč za gasilce in reševalce zaradi požarov v stanovanjskih objektih
Gasilci so imeli v soboto in ponoči precej dela z gašenjem požarov v stanovanjskih hišah. Reševalci pa so oskrbeli več poškodovanih in enega človeka odpeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico.

Novice

Stefanu Cakiću za uboj Gašperja Tiča osem let in pol zapora
Okrožno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je Stefan Cakić kriv uboja igralca Gašperja Tiča, in ga obsodilo na osem let in pol zapora. Tožilstvo je zanj sicer zahtevalo 12 let zaporne kazni.

Novice

EU in Mehika podpisala nov prostotrgovinski sporazum
Evropska unija in Mehika sta v soboto podpisali prostotrgovinski sporazum, ki za Mehiko poenostavlja dostop do kmetijskih proizvodov EU-ja in ščiti 340 evropskih proizvodov v Mehiki.
24

Novice

Priložnost za skupna vlaganja v projekt izgradnje stanovanj v Podutiku
DUTB predstavlja novo priložnost za gradnjo nepremičnin v Sloveniji, to so skupna vlaganja v projekte.

Novice

Bruselj predlaga nova pravila za boljšo zaščito žvižgačev
Evropska komisija je predlagala nova pravila za boljšo zaščito žvižgačev po celotnem EU-ju.
6
Izjava dneva
link
Mina Paš
23. april 2018 ob 14:02 Alkohol je zelo dober "anksiolitik", zato ga ljudje, ki so nervozni, radi malo pijejo, a resnica je takšna, da alkohol, pa tudi druge substance, kot so metamfetamin ali kokain v predelani obliki, ...
Več novic ...
Kazalo