Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Kako se je Kranjski Janez znašel pri Pankrtih ali stoletje spominjanja žrtev velike vojne
Ni naključje, da je sezona plesov vedno najmočnejša po vojni. Prvi so sledila divja dvajseta leta z izbruhom življenja, ki je po uničujočih letih skušalo zmagati nad smrtjo.

Novice

Delovni čas učitelja, da o EDČ niti ne govorim
V javnosti se je šušljalo: "Učitelji delajo le od 8.00 do 12.00." Seveda so prišli popoldne na govorilne ure, roditeljske sestanke, delavnice z otroki, predavanja za starše in – učitelji so bili tam.

Novice

18. november: Mala Slovenija prek velike Rusije skočila v Južno Afriko
Leta 2009 so slovenski nogometaši z dih jemajočo predstavo premagali Rusijo (1:0) in se uvrstili na svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki.

Novice

Alenka Bratušek
Gospod Orban je pač povedal svoje, jaz pa lahko k temu dodam, da pod takšnimi pogoji, kot jih zahteva Madžarska, gospod Orban v svojo državo nikoli ne bi pustil tujega investitorja.

Novice

Preprečevanje zasvojenosti – kaj pravijo mladi?
November je mesec preprečevanja zasvojenosti. Odvisniki, še posebno tisti, ki so zasvojeni s prepovedanimi substancami, se še vedno spoprijemajo s hudo družbeno stigmo.

Novice

Pogrešanega na območju Krvavca našli mrtvega
Policija je okoli poldneva v okviru obsežne iskalne akcije med Krvavcem in naseljem Kokra našla truplo 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega, ki je bil pogrešan teden dni.

Novice

V Celju zamaskiranca oropala pošto
V petek zvečer sta v Celju dva zamaskirana in oborožena neznanca oropala pošto in pobegnila.

Novice

Foto: Ponoči v Mežici izbruhnil obsežen požar
V petek okoli 23. ure je v Mežici blizu občinske stavbe izbruhnil velik požar v petdeset metrov dolgem večnamenskem lesenem objektu.

Kultura

"Fascinira me otroško pripovedovanje zgodbe, v katerem laž soustvarja resničnost"
" Fascinacija nad žanrom filma ceste izvira predvsem iz fascinacije nad filmom o pripovedovanju, " je izpostavil v Ljubljani rojeni - vendar v Pragi živeči in ustvarjajoči - režiser Olmo Omerzu, s ...

Kultura

Umrla je sopranistka Tatjana Kralj, nekdanja članica ljubljanske operne hiše
Poslovila se je sopranistka Tatjana Kralj, ki je bila od leta 1972 do upokojitve leta 1988 članica ljubljanske operne hiše, pred tem pa se je nekaj časa posvečala mednarodni karieri.

Kultura

Dragan Velikić: Ne moremo se vrniti v nekdanje življenje
Najpomembneje je, da priseljenec v novem okolju sprejme njegov kod: za urejeno družbo –in v tako se ljudje navadno selijo, pomembna sta jezik in komunikacija, pa tudi to, da lahko izražate svojo ...

Kultura

Liffe: Stotnik
Vojna drama Stotnik je do groteskne končne izpeljave pripeljani rek, da "obleka naredi človeka". Nekatere uniforme očitno ustvarjajo zveri.

Novice

V krutih vojnih razmerah izjemen preboj medicine
Nuja je mati inovacij, pravi rek.

Zabava

Ne potrebujemo šestih voznih pasov, da bi v službo prispeli prej
Voznike, ki se vsakodnevno iz Dolenjske in Štajerske zjutraj vozijo v službo v Ljubljano in popoldne nazaj, smo pozvali, da sodelujejo v velikem eksperimentu.

Novice

Fair Island - z odlokom izseljeni otok z duhovi preteklosti
Shane Noble brzi po zalivu Bonavista in para s svojim čolnom valove, da pljuska na nas mrzla morska voda.

Novice

17. november: Tragedija v Logu pod Mangartom
Leta 2000 je plaz v Logu pod Mangartom zasul sedem ljudi. Poškodoval je 23 stanovanjskih in gospodarskih objektov, porušil dva mostova, uničil več cestnih odsekov in elektrarno.

Novice

Matozova zahteva, da se izloči začasna predsednica okrožnega sodišča, zavrnjena
Višje sodišče v Celju je zavrnilo zahtevo odvetnika Janeza Janše Francija Matoza za izločitev začasne predsednice okrožnega sodišča.

Novice

We don’t even look after the little fertile soil we have
Slovenia will always have to import food, as 80% of agricultural land is not suitable for farming.

Ture avanture

21. slovenski festival vin: hram kulture napolnili vinski hlapi
V Cankarjevem domu, hramu slovenske kulture, je v teh dneh zadišalo tako kot v običajnih vinskih hramih – preddverje in veliko sprejemno dvorano je namreč zasedlo več kot 150 vinarjev, pri katerih ...

Novice

Slovenija gosti srečanje Trilateralne komisije
Ljubljana gosti 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, na katerem se je zbralo več kot 200 vplivnih posameznikov iz Evrope in sveta, ki bodo tri dni razpravljali o izzivih za prihodnost Evrope.
Izjava dneva
link
Alenka Bratušek
17. november 2018 ob 18:54 Gospod Orban je pač povedal svoje, jaz pa lahko k temu dodam, da pod takšnimi pogoji, kot jih zahteva Madžarska, gospod Orban v svojo državo nikoli ne bi pustil tujega investitorja.
Več novic ...
Kazalo