Zadnjih 20 novic - Novice

Novice

Izluščeno: Na Krasu z GPS telemetrično ovratnico opremili prvega šakala v Sloveniji
Šakal se v zadnjih desetletjih z Balkana uspešno širi proti srednji in vzhodni Evropi in danes je prisotnost te vrste znana v 30-ih evropskih državah.

Novice

Big Screen:" Kubrickova Odiseja v vesolju"
Ob 50. obletnici izida filma 2001: Odiseja v vesolju je v slovenščini sploh prvič izšla knjiga, namenjena temu prelomnemu delu sodobne znanstvene fantastike.

Novice

Po-stoj-na živi ulici z mladimi 2018
V Postojni je tudi letos veliko zanimivih dogodkov za mlade. Prisluhnite aktualnostim v tokratnem Izluščanem in izvedeli boste kaj ponujajo!

Novice

Izluščeno: Dan boja proti okupatorju
V Sloveniji 27. aprila praznujemo dan boja proti okupatorju.

Novice

Nonono – Friends
Švedski alt-pop trio Nonono se vrača na glasbeno sceno z novim singlom Friends.

Novice

Tracey Thorn feat.: Corinne Bailey Rea – Sister
Tracey Thorn se je z nedavno izdajo albuma Record vrnila, kot se za večno inovativno umetnico spodobi.

Novice

Cepiti? Ali ne cepiti? To je vprašanje zdaj.
Ta teden potekata Evropski in svetovni teden cepljenja, v ospredju obeh sta pravica do cepljenja vsakega posameznika, kot tudi odgovornost do družbe, ki jo posameznik s cepljenjem izraža.

Novice

Alice Merton - Lash Out
Lani je Alice Merton s singlom No Roots eksplozivno udarila na glasbene lestvice po vsem svetu.

Novice

Dobrodelna kampanja Otrokom sveta kliče na pomoč
V teh dneh po vsej Sloveniji poteka dobrodelna kampanja z nazivom Otrokom sveta, ki je namenjena zbiranju pomoči za begunske otroke na grškem otoku Lezbos.

Novice

24. april: Manaslu je za vedno obdržal Nejca Zaplotnika
Leta 1983 je v Himalaji pod plazom v južni steni Manasluja umrl nepozabni alpinist Nejc Zaplotnik. Rodil se je leta 1952 v Kranju.

Novice

Kodaline - Follow Your Fire
Irska Zasedba Kodaline je po lanskem singlu Brother izdala vznemirljivo skladbo Follow Your Fire , ki napoveduje nadaljevanje uspešnega drugega albuma Coming Up For Air.

Novice

Kmetijstvo in podeželje, izziv inovativne in uspešne mlade Hrvatice
Ekipa YVF je bila za vikend na Hrvaškem pri Marini, ki je ustvarila inovativno zgodbo iz buč. Iz njih je razvila 13 proizvodov, odprla tri trgovine v Zagrebu in okolici, četrto pa načrtuje v Istri.

Novice

17 let bralnega krožka Zagorje ali a se še malo pogovarjamo o knjigah?
April je mesec, ki je knjižno obarvan. V zagorski knjižnici se že več kot 17 let sestaja bralni krožek enkrat mesečno, vedno ob ponedeljkih.

Novice

Vsi na volitve!
Bomo šli na volitve ali pa ne, ker je tako in tako vseeno in bomo odločali le o tem, kdo bo služil tisoče evrov poslanskih plač?
8

Novice

Balažic files a criminal complaint against Pahor over the Arbitration Agreement
Milan Balažic, the head of the newly founded New Social Democrats party, has filed a criminal complaint against President Borut Pahor.

Novice

Slovenia remembers acting legend Demeter Bitenc
Demeter Bitenc, who had helped shaped Slovenian film since the country’s first full-length feature, On Our Own Land , has died.

Novice

26 April
In 121 AD Roman Emperor Markus Aurelius is born. For Slovenian history it is particularly important that the land between Trojana and Hrušica as well as Emona were annexed to his tenth region.

Novice

Mattarella conferisce il mandato esplorativo a Fico
"Verificare un'intesa per una maggioranza parlamentare tra il Movimento Cinque Stelle il Pd per costituire il governo e riferire entro giovedì".

Novice

Slowenische Komponistin Nina Šenk erste Slowenin bei BBC Proms
Das größte klassische Musikfestival der Welt BBC Proms hat die slowenische Komponistin Nina Šenk zur Zusammenarbeit eingeladen und ihr Werk in das Programm des diesjährigen Festivals eingeordnet.

Novice

Intervista a Giulio Settimo: Nessuna polemica con l’UI
L' attore triestino Giulio Settimo è stato nominato la scorsa settimana a nuovo direttore del Dramma Italiano di Fiume.
Izjava dneva
link
Mina Paš
23. april 2018 ob 14:02 Alkohol je zelo dober "anksiolitik", zato ga ljudje, ki so nervozni, radi malo pijejo, a resnica je takšna, da alkohol, pa tudi druge substance, kot so metamfetamin ali kokain v predelani obliki, ...
Več novic ...
Kazalo