Slovenija - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Slovenija - Arhiv
Začele so se sodne počitnice Na sodiščih so se začele sodne počitnice, ki bodo trajale do 15. avgusta. Delo v sodnih dvoranah kljub temu ne bo popolnoma zastalo.
Šesterica v poskus dokončne uskladitve, NSi bo pretresal izkupiček Stranke, ki snujejo koalicijo pod okriljem Marjana Šarca, bodo poskušale dokončno uskladiti koalicijsko pogodbo, do predloga pa se bodo že danes opredelili v NSi-ju.
Anketa: SDS trdno na prvem mestu, NSi-ju zrasla podpora Mesec in pol že traja politično kupčkanje po parlamentarnih volitvah. Kako to vpliva na javno mnenje? Ninamedia ugotavljala, kakšen bi bil izid, če bi volivci znova odločali danes.
Janša do nadaljnjega preklical vabilo na koalicijske pogovore Predsednik SDS-a Janez Janša je do nadaljnjega preklical vabilo predsednikom strank na pogovore o sestavi koalicije. Do četrtka se mora odločiti, ali bo sprejel mandatarstvo.
Šarec zadovoljen po maratonskih pogajanjih Predsednik LMŠ-ja Marjan Šarec je po več kot enajstih urah koalicijskih pogajanj dejal, da je zadovoljen z izkupičkom, saj je vsebina koalicijske pogodbe v večini usklajena.
#MMCdebata: "Poslance na minimalce, dokler ne izvolijo vlade" "S takšnim volilnim sistemom ne bomo imeli nikoli stabilne vlade, ker lahko stranka z dvema poslancema ruši vlado in ima enako moč kot tista, ki je prejela večino."
Pahor sprejel črnomaljske gasilce in prostovoljce, ki so pomagali po toči Predsednik republike Borut Pahor je v predsedniški palači sprejel gasilce in prostovoljce, ki so sodelovali pri odpravljanju posledic neurja s točo v Beli krajini.
Rebalans proračuna po dvigu denarne socialne pomoči ne bo potreben Vlada je, po tistem ko je 14. junija po zvišanju denarne socialne pomoči začasno zadržala izvrševanje državnega proračuna, le našla sredstva in proračun znova uravnovesila.
SD si ustvarjanja odprte družbe ne zna predstavljati s skupinami, ki širijo strah in razdor Predsednik SD-ja se je v pismu zahvalil predsedniku SDS-a Janezu Janši za povabilo na koalicijska pogajanja in mu med drugim sporočil, da se bodo za dostojno življenje vseh borili "le s tistimi, ki ...
Tonin za 18. november razpisal lokalne volitve Predsednik DZ-ja Matej Tonin je opoldne razpisal redne lokalne volitve, ki bodo letos 18. novembra.
Vlada je vložila tožbo zoper Hrvaško zaradi nespoštovanja arbitraže Vlada je sprejela končno besedilo tožbe zoper Hrvaško zaradi nespoštovanja arbitražne odločbe in sklep, da tožbo nemudoma predloži na Sodišče EU. Tožba je, skladno s sklepom že vložena.
Slovenija bo do konca leta prodala 50 odstotkov plus eno delnico NLB-ja Vlada je vnovič odločala o privatizaciji NLB-ja in s sklepom SDH-ju naložila, naj sprejme sklep o ponovnem začetku prodajnega postopka za NLB.
Cerar na vrhu Nata: "Obljubljamo, kolikor realno zmoremo" Naše zaveze ostajajo enake kot doslej, je po koncu vrha zveze dejal premier Miro Cerar. Kot je poudaril, Slovenija glede krepitve obrambnih izdatkov ni obljubila nič več kot v preteklosti.
Janša ima teden dni časa za sprejetje mandatarske kandidature Predsednik Borut Pahor je predsedniku SDS-a Janezu Janši ponudil mandatarski položaj. Janša je stranke povabil na posvetovanja, a ga večinoma že zavračajo.
Na maturi uspešnih skoraj 94 odstotkov dijakov Letošnji uspeh na maturi je podoben lanskemu, z Državnega izpitnega centra so sporočili, da je maturo uspešno opravilo skoraj 94 odstotkov kandidatov.
Kordiš: "NLB je sistemska banka in mora ostati v domači lasti" Na ploščadi pred DZ-jem so se ob razpravi skupnega odbora DZ-ja o predlogu za prodajo NLB-ja zbrali nekateri predstavniki Levice, sindikatov in njihovi somišljeniki, ki so pozvali, naj prodaje ...
Jelinčič: Vlade ni več. Cerar: Vlada ima vsa pooblastila, da vloži tožbo proti Hrvaški. Zmago Jelinčič je zavrnil navedbe, da vse stranke podpirajo vložitev tožbe proti Hrvaški, izpostavil je, da SNS tožbi na Sodišču EU-ja nasprotuje, medtem pa Miro Cerar ne vidi razlogov, da ta vlada ...
Če ne bo soglasja h kandidaturi za mandatarja, bo Pahor počakal do izteka roka Predsednik republike Borut Pahor bo v primeru, če od nobenega od potencialnih mandatarskih kandidatov ne bo dobil soglasja h kandidaturi, počakal do 23. julija, preden bo o tem obvestil DZ.
Policija: Večina tujcev zlorablja institut mednarodne zaščite Policija znova zanika očitke o prisilnem zavračanju prosilcev za azil. Razliko med številom obravnavanih tujcev in številom vlog za azil pa pojasnjujejo z domnevnimi zlorabami mednarodne zaščite.
Kovačič v pritožbi na vrhovno sodišče izpostavil referendumski kvorum Pobudnik referenduma o zakonu o drugem tiru Vili Kovačič v pritožbi na poročilo Državne volilne komisije (DVK) o izidu glasovanja na majskem ponovljenem referendumu izpostavlja nedemokratičnost ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Kylian Mbappe
16. julij 2018 ob 00:01 Ponosni smo, da smo poskrbeli za veselje Francozov. To je bila naša naloga, da smo jim pomagali, da za nekaj časa pozabijo na vse težave.
Več novic ...
Videonovice
Koga bi izvolili danes 00:02:49, 15.07.2018
Kolone proti Hrvaški 00:00:48, 15.07.2018
Šarec še usklajuje koalicijo 00:02:02, 15.07.2018
Kolone na poti proti Hrvaški 00:02:10, 14.07.2018
Razmere na cestah 00:01:28, 14.07.2018
Proti morju dolge kolone vozil 00:01:31, 14.07.2018
Muhasto poletno vreme 00:02:20, 13.07.2018
Pahor sprejel črnomaljske gasilce 00:02:05, 13.07.2018
Kazalo