FuTurist
slice
"Izvirni greh Prekmurja je nizkocenovni turizem"
FuTurist: četrta epizoda turističnega podkasta, 15. julij 2017 ob 06:27 Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase.
38
"Cel svet verjame, da je Ernest Hemingway bil na soški fronti. Pa ni."
20
3. april 2017 ob 06:20 Kobariški muzej je posebnež med sorodnimi ustanovami. Velja za drugi čudež pri Kobaridu, saj je bil kmečki dvorec furlanskega tipa po potresu leta 1976 zapuščen in kar petnajst let prazen.
"Na žalost se italijanski nacionalizem ne konča v kuhinji in na krožniku"
39
19. januar 2017 ob 06:24 “Sodelovanje turističnih delavcev – tu stvari ne gredo dobro. V času Jugoslavije je bila med Brdi težka meja. Smo se slišali v želji sodelovati. Danes, ko meje ni, se ne slišimo več.
Batagelj: Googlu smo odločno rekli ne, ko je hotel snemati Postojnsko jamo
144
30. december 2016 ob 07:30 "Jezi me, ker vedno občudujemo nekaj, kar je daleč stran od nas. Ne znamo pa dvigniti brade in reči - to je naše. To morate videti. To morate občudovati. To morate priti gledat."
FuTurist

Turizem ni samo način življenja. Je tudi stanje našega duha. Kdo so ljudje, ki oblikujejo nove turistične trende? Katere zgodbe vas odpeljejo na pot – in kaj vse nas dela turiste? Na vse to in še več iščemo odgovore v novem podkastu FuTurist.

Kazalo