Kje je Jan?
slice
Polja smrti, nočni avtobus v Bangkok in zanikrni Bombaj
Popotniški dnevnik Jana Konečnika, 52. del, 18. junij 2018 ob 06:30 Zarjavela postelja, pod njo tla polna starih madežev krvi in človeškega blata, ki ga ljudje v hudih mukah niso zmogli zadržati.
29
S poprove plantaže na otoke, ki jih bodo kmalu pokupili Kitajci
15
11. junij 2018 ob 06:45 "Ti veš kaj o popru?" sem vprašal Claire, Angležinjo, ki je ležala na pogradu nasproti mojega: "Ne? Jaz tudi ne. Greš zraven na plantažo?"
Pri Lojzetu in Sokei. Uh, in ja, za mano je 5.000 kilometrov!
16
4. junij 2018 ob 08:03 "Zakaj pa potrebujete takšne velike nože?" je vprašal policist na letališču, ko sta se na rentgenu pokazali dve skorajda sekiri.
Prijazni Kambodžani, kmerski imperij in pretep
13
28. maj 2018 ob 09:02 "Boš poskusil kuhane kravje možgane?" je vprašal Pichey in me povabil, naj prisedem k njemu in prijateljem, saj sem bil za mizo kot po navadi sam.
Kambodža, zadnja motoristična etapa
18
21. maj 2018 ob 06:50 Mehanik št. 13 je bil mojster; mlad fant, a z dobro glavo, se je videlo.
Na otoku Don Det. Sproščeno. Večerilo se je že, ko sem pripeljal do reke. Brodar se je s svojim plovilom iz dveh podolgovatih čolnov, na katera je prečno navezal lesene deske, ravno bližal brežini.
20
Z vietnamske obale čez mejo v južni Laos Praznik dela sem preživel tako, kot se za brezposelnega človeka spodobi. V Hoj Anu na plaži.
19
Po poti strica Hoja Ho Ši Minhova cesta je verjetno ena najboljših poti za motoriste. Dokaj dober asfalt, izjemna narava, malo vasi.
16
Otok, nov uplinjač, zelena lestev in vietnamske karaoke Spet pri mehaniku. V Olginem 150-kubičnem agregatu je nekaj precej šklopotalo in zdelo se mi je, da bi to bilo dobro popraviti v Hanoju, kjer imajo nadomestne dele za vse vrste motorjev.
9
Na Olgi med riževimi polji severnega Vietnama Parkiram, pogledam pod motor. Nekaj teče. Jeb...mater! Dam na prst in povonjam. Bencin je, okej, samo da ni olje.
20
Južna Koreja in dobro jutro, Vietnam! "Kakšen vizum za Vietnam?" sem začudeno in s kepo v grlu zrl v punco za prijavnim okencem na seulskem letališču. "Ja, potrebujete pismo, potrdilo, da boste vizum prevzeli na letališču v Vietnamu."
19
Japonska duša Japonska družba je zanimiva kombinacija med modernim in tradicijo, med poduhovljenostjo in izkrivljenostjo, individualnim in skupinskim.
19
Noro mesto Zadnjik, možgani in črevo, sem s prstom pokazal na jedilnem listu ulične gostilne v starem delu Šinjukuja, tokijskega predela, kamor pridejo domačini po službi na pivo in prigrizek. "Biru?"
22
Zadnji dnevi v Latinski Ameriki Avtobus naju je odložil na majhni postaji, pred katero je veter na žgočem soncu dvigoval pesek. Punta del Diablo.
26
Mali svet "Taja, si to ti?" sem vprašal in ji pomolil rožo. "Jaz sem bolj stare šole, veš, tako da, vse lepo za dan žena!" Malo je bila presenečena, se mi zdi. "Uuu, hvala. To je pa lepo!"
14

Kje je Jan?

Novinar Jan Konečnik se je odločil uresničiti svoje popotniške sanje. Po petih letih dela na Televiziji Slovenija je mikrofon postavil na hladno in jo za leto dni mahnil v svet. Zanimive zapise in fotografije z njegovega potepanja po Latinski Ameriki, Aziji in Afriki boste lahko spremljali enkrat tedensko. Njegova pot se bo izrisovala sproti. Kot pravi, gre »za nosom«.

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!

Kazalo