Navade po svetu
slice
Foto in video: V Amsterdamu je tako mrzlo, da ljudje drsajo po kanalih
Le enkrat na nekaj let, 3. marec 2018 ob 10:44 Mrzel zrak je zajel tudi Amsterdam, a s tem prebivalcem prinesel nepričakovano rekreacijo - drsanje po zamrznjenih kanalih po mestu.
14
Foto: V Altaju na Kitajskem, rojstnem kraju smučanja
6
18. februar 2018 ob 12:01 Na skrajnem zahodu Kitajske si Sulita nadene svoje smuči in se napoti v zimsko jutro. Temperatura je 30 stopinj pod ničlo.
Foto: Olimpijce navdušuje tudi park penisov, posvečen ribičevemu čarobnemu "orodju"
14
14. februar 2018 ob 12:18 Le kakšno uro vožnje od olimpijskega Pjongčanga leži zaspano pristaniško mestece Sinnam, med turisti priljubljeno predvsem zaradi svojega nenavadnega tematskega parka, posvečenega plodnosti oziroma ...
Zlovešča Aokigahara, japonski gozd samomorilcev
28
14. januar 2018 ob 08:06 Leta 2003 so v Aokigahari našli 105 trupel samomorilcev, s čimer si je ta gozd ob vznožju gore Fudži zapečatil sloves samomorilskega gozda.
Visoka cena božične smrečice: gruzijski otroci tvegajo življenja za drevo
29
23. december 2017 ob 17:59 Ko se evropske družine v teh dneh zbirajo okoli razsvetljenih in okrašenih božičnih smrečic, se le malokdo vpraša, od kod so te smrečice prišle. In zgodba ni nujno lepa.
Foto: Dan se spet daljša, veselimo se! Kako se spodobi primerno praznovati začetek daljšanja dneva? Z veliko zabavo v Stonehengeu, se je odločila skupina Britancev in zaplesala med starodavnimi monoliti. Zimski solsticij oz.
21
Foto: Ogorčenje v Rimu - To ni smreka, to je straniščna metlica! Novoletna smreka, postavljena v središču Rima, je nehote postala prava turistična in spletna senzacija - njena podoba je tako žalostna, da jo primerjajo z oskubeno kokošjo, plešcem ali straniščno ...
39
Lučke, kuhano vino in stojnice z drobnarijami: kam na praznični sejem? Začel se je veseli december in ljubitelji okrašenih mest, vonja po kuhanem vinu ter stojnic s takšnimi in drugačnimi drobnarijami že razmišljajo, kam bi se odpravili letos.
28
Foto: Življenje na beloruskem podeželju - kjer tradicija še živi Le nekaj ur vožnje iz beloruske prestolnice Minsk prebivalci na podeželju še vedno živijo kot nekoč in v skladu z naravo - poljščine sadijo, žanjejo in jih vlagajo z upoštevanjem letnih časov in ...
27
Švicarska vas vabi: Ostanite pri nas 10 let in plačamo vam 21.500 evrov Idilična švicarska vasica želi privabiti nove prebivalce, zato se je domislila, da bo vsakemu odraslemu človeku - Švicarju ali tujcu - plačala 25.000 švicarskih frankov (21.500 evrov), če postane ...
49
Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...
33
Pariz za nudiste odprl del svojega največjega parka Pariški nudisti so dobili še en javni kraj, kjer se bodo lahko nemoteno in brez posledic goli sprehajali. Za nudiste so namreč odprli del največjega parka v Parizu, Bois de Vincennes.
30
Švicarski hotel razburil z "napotki za judovske goste" Hotel v švicarskem letovišču Arosa je sprožil mednarodni incident z napisi, ki so judovske goste pozivali, naj se pred uporabo bazena oprhajo, zamrzovalnik pa uporabljajo le ob določenih urah.
77
Dragi spominki s plaže - na Sardiniji 3.000 evrov globe za "tatove peska" Kdo še ni kdaj pobral školjke, kamna ali pesti peska kot spominek z nepozabne poletne plaže? Nič posebnega, boste rekli.
19
Foto: Po Franciji s kolesarji - mimo žitnih polj, tovarne letal in starodavnih utrdb Tri tedne najboljši kolesarji sveta vozijo po zavitih gorskih cestah Pirenejev in Alp, gonijo po ravnicah, na katerih se bohoti zoreče žito, in dirjajo tako po ozkih uličicah srednjeveških mest kot ...
11

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo