Navade po svetu
slice
Laponska (in Božiček) v težavah - ni snega, ni turistov
Poleti so namerili več kot 32 stopinj Celzija, 23. november 2018 ob 11:44 Laponska, ki si največ turistov obeta prav med decembrskimi prazniki, saj želijo mnogi obiskati Božičkovo vas in njegov dom, se spoprijema z nenavadno težavo – ker še ni zapadel sneg, turistične ...
19
Japonci žalujejo za svojo slovito ribjo tržnico
19
3. oktober 2018 ob 18:48 Japonci žalujejo za Cukidžijem, slovito ribjo tržnico v Tokiu, kjer med drugim vsako leto potekajo dražbe najdražjih tunov na svetu.
Turistom, ki ukradejo prodnik s Skiatosa, grozi 1.000 evrov kazni
20
24. september 2018 ob 09:14 Z znamenite plaže Lalaria na grškem otoku Skiatos kot po tekočem traku izginjajo beli prodniki, zato so oblasti na tamkajšnje letališče namestile škatlo, v katero naj bi turisti vrnili nagrabljene ...
Foto: Bi se namočili v pivskem wellnessu?
21
19. junij 2018 ob 09:37 V Granadi lahko obiskovalci pivo ne samo pijejo, ampak se v njem celo namakajo. V tem mestu na jugu Španije so namreč letos odprli prvi pivski wellness v državi, ki je postal prava atrakcija.
Video: Kdo ima dovolj poguma za skok z elastiko 260 metrov v globino?
13
8. junij 2018 ob 10:07 Vsi ljubitelji višine in adrenalina, novica za vas! Z najvišjega steklenega mostu na svetu, ki leži na Kitajskem, bo mogoče od avgusta skakati z bungee jumpingom kar 260 metrov v globino.
Pariz poleg evra uvaja lokalno plačilno sredstvo la pêche V pariških lokalnih trgovinah in podjetjih je od sobote naprej mogoče poleg z evrom plačevati tudi z lokalno enoto la pêche (breskev).
40
Kitovo meso - delikatesa ali krvavi plod kitolova? Na Japonskem, Ferskih otokih, Islandiji, Grenlandiji in Norveškem kitovo meso velja za delikateso. A kakšna je resnična cena tega mesa?
78
Foto in video: V Amsterdamu je tako mrzlo, da ljudje drsajo po kanalih Mrzel zrak je zajel tudi Amsterdam, a s tem prebivalcem prinesel nepričakovano rekreacijo - drsanje po zamrznjenih kanalih po mestu.
16
Foto: V Altaju na Kitajskem, rojstnem kraju smučanja Na skrajnem zahodu Kitajske si Sulita nadene svoje smuči in se napoti v zimsko jutro. Temperatura je 30 stopinj pod ničlo.
6
Foto: Olimpijce navdušuje tudi park penisov, posvečen ribičevemu čarobnemu "orodju" Le kakšno uro vožnje od olimpijskega Pjongčanga leži zaspano pristaniško mestece Sinnam, med turisti priljubljeno predvsem zaradi svojega nenavadnega tematskega parka, posvečenega plodnosti oziroma ...
14
Zlovešča Aokigahara, japonski gozd samomorilcev Leta 2003 so v Aokigahari našli 105 trupel samomorilcev, s čimer si je ta gozd ob vznožju gore Fudži zapečatil sloves samomorilskega gozda.
29
Visoka cena božične smrečice: gruzijski otroci tvegajo življenja za drevo Ko se evropske družine v teh dneh zbirajo okoli razsvetljenih in okrašenih božičnih smrečic, se le malokdo vpraša, od kod so te smrečice prišle. In zgodba ni nujno lepa.
29
Foto: Dan se spet daljša, veselimo se! Kako se spodobi primerno praznovati začetek daljšanja dneva? Z veliko zabavo v Stonehengeu, se je odločila skupina Britancev in zaplesala med starodavnimi monoliti. Zimski solsticij oz.
21
Foto: Ogorčenje v Rimu - To ni smreka, to je straniščna metlica! Novoletna smreka, postavljena v središču Rima, je nehote postala prava turistična in spletna senzacija - njena podoba je tako žalostna, da jo primerjajo z oskubeno kokošjo, plešcem ali straniščno ...
39
Lučke, kuhano vino in stojnice z drobnarijami: kam na praznični sejem? Začel se je veseli december in ljubitelji okrašenih mest, vonja po kuhanem vinu ter stojnic s takšnimi in drugačnimi drobnarijami že razmišljajo, kam bi se odpravili letos.
28

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo