Navade po svetu
slice
Pariz poleg evra uvaja lokalno plačilno sredstvo la pêche
"Proizvodnjo in nakupe osnovnih izdelkov želimo vrniti na lokalno raven", 14. maj 2018 ob 09:00 V pariških lokalnih trgovinah in podjetjih je od sobote naprej mogoče poleg z evrom plačevati tudi z lokalno enoto la pêche (breskev).
40
Kitovo meso - delikatesa ali krvavi plod kitolova?
76
1. april 2018 ob 10:42 Na Japonskem, Ferskih otokih, Islandiji, Grenlandiji in Norveškem kitovo meso velja za delikateso. A kakšna je resnična cena tega mesa?
Foto in video: V Amsterdamu je tako mrzlo, da ljudje drsajo po kanalih
16
3. marec 2018 ob 10:44 Mrzel zrak je zajel tudi Amsterdam, a s tem prebivalcem prinesel nepričakovano rekreacijo - drsanje po zamrznjenih kanalih po mestu.
Foto: V Altaju na Kitajskem, rojstnem kraju smučanja
6
18. februar 2018 ob 12:01 Na skrajnem zahodu Kitajske si Sulita nadene svoje smuči in se napoti v zimsko jutro. Temperatura je 30 stopinj pod ničlo.
Foto: Olimpijce navdušuje tudi park penisov, posvečen ribičevemu čarobnemu "orodju"
14
14. februar 2018 ob 12:18 Le kakšno uro vožnje od olimpijskega Pjongčanga leži zaspano pristaniško mestece Sinnam, med turisti priljubljeno predvsem zaradi svojega nenavadnega tematskega parka, posvečenega plodnosti oziroma ...
Zlovešča Aokigahara, japonski gozd samomorilcev Leta 2003 so v Aokigahari našli 105 trupel samomorilcev, s čimer si je ta gozd ob vznožju gore Fudži zapečatil sloves samomorilskega gozda.
28
Visoka cena božične smrečice: gruzijski otroci tvegajo življenja za drevo Ko se evropske družine v teh dneh zbirajo okoli razsvetljenih in okrašenih božičnih smrečic, se le malokdo vpraša, od kod so te smrečice prišle. In zgodba ni nujno lepa.
29
Foto: Dan se spet daljša, veselimo se! Kako se spodobi primerno praznovati začetek daljšanja dneva? Z veliko zabavo v Stonehengeu, se je odločila skupina Britancev in zaplesala med starodavnimi monoliti. Zimski solsticij oz.
21
Foto: Ogorčenje v Rimu - To ni smreka, to je straniščna metlica! Novoletna smreka, postavljena v središču Rima, je nehote postala prava turistična in spletna senzacija - njena podoba je tako žalostna, da jo primerjajo z oskubeno kokošjo, plešcem ali straniščno ...
39
Lučke, kuhano vino in stojnice z drobnarijami: kam na praznični sejem? Začel se je veseli december in ljubitelji okrašenih mest, vonja po kuhanem vinu ter stojnic s takšnimi in drugačnimi drobnarijami že razmišljajo, kam bi se odpravili letos.
28
Foto: Življenje na beloruskem podeželju - kjer tradicija še živi Le nekaj ur vožnje iz beloruske prestolnice Minsk prebivalci na podeželju še vedno živijo kot nekoč in v skladu z naravo - poljščine sadijo, žanjejo in jih vlagajo z upoštevanjem letnih časov in ...
27
Švicarska vas vabi: Ostanite pri nas 10 let in plačamo vam 21.500 evrov Idilična švicarska vasica želi privabiti nove prebivalce, zato se je domislila, da bo vsakemu odraslemu človeku - Švicarju ali tujcu - plačala 25.000 švicarskih frankov (21.500 evrov), če postane ...
49
Home Exchange - ko svojo ljubljansko garsonjero zamenjate za havajsko vilo Če ste gledali film Počitnice (The Holiday, 2006), v katerem Cameron Diaz svojo losangeleško vilo in milo kalifornijsko podnebje zamenja za idilično hiško Kate Winslet sredi zasnežene Anglije, s tem ...
33
Pariz za nudiste odprl del svojega največjega parka Pariški nudisti so dobili še en javni kraj, kjer se bodo lahko nemoteno in brez posledic goli sprehajali. Za nudiste so namreč odprli del največjega parka v Parizu, Bois de Vincennes.
30
Švicarski hotel razburil z "napotki za judovske goste" Hotel v švicarskem letovišču Arosa je sprožil mednarodni incident z napisi, ki so judovske goste pozivali, naj se pred uporabo bazena oprhajo, zamrzovalnik pa uporabljajo le ob določenih urah.
77

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo