Lepota bivanja
slice
Koliba: Ladijski kontejner preurejen v prvi lokal, kjer so telefoni prepovedani
Lokacijo še izbirata, a si želita na obalo, 21. avgust 2017 ob 06:27 Zadnje dni vzbuja pozornost spletna kampanja dveh štajerskih mladeničev, Mateja Vinkoviča in Jake Brdnika, ki prek platforme za množično financiranje Adrifund zbirata sredstva za uresničitev svojih ...
47
Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture
33
18. avgust 2017 ob 15:25 Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
Panorama Stara pošta - urbana džungla nad strehami Kranja
15
10. avgust 2017 ob 17:05 Ena najzanimivejših zgradb v Kranju, ki jo je večkrat obiskal tudi France Prešeren, piše novo zgodbo z lokalom Panorama Stara pošta, ki je na samem vrhu štirinadstropne stavbe.
Video: Lone - moderni hotel z jugoslovanskim konceptom
11
7. avgust 2017 ob 07:24 Veličastni rovinjski hotel Lone je bil leta 2011, ko je bil zgrajen, prvi hotel v verigi t. i. Design Hotelov na Hrvaškem.
Video: Sodobna zidanica, ki spoštuje krajino in tradicijo
7
25. julij 2017 ob 11:30 Pogled na gričevje v okolici Podčetrtka se zdi idiličen, a številne zidanice močno odstopajo od pokrajine: pri tem ni problematično zgolj njihovo število, temveč pogosto tudi njihova podoba.
Video: Na obisku pri oblikovalki keramike Hani Karim Hana Karim je mlada, a uveljavljena oblikovalka keramike, ki je pred dnevi v središču Ljubljane odprla svoj oblikovalski studio.
2
Video: Hiša v obliki dimnika, v kateri diši po domači kuhi "Hiša dimnik" arhitekturnega biroja Dekleva Gregorič stoji na robu naselja, kjer se spogleduje s cerkvico iz 16. stoletja. Zasnova objekta, ki je umeščen v značilno slov
18
Video: Prisluhniti gozdu iz največje drevesne hiše v Sloveniji Le nekaj minut hoda nad starim mestnim jedrom Celja, v tamkajšnjem Mestnem gozdu, stoji drevesna hiška, opazovalnica na gričku v tesnem sobivanju z naravo.
2
Jože: dokaz, da je Plečnik zapisan v gene mlade generacije "Prišli ste na arhitekturo, arhitektura pa je umetnost. Premislite, kam ste prišli!" Tako je Plečnik nagovarjal študente oddelka za arhitekturo.
1
Foto: Tudi Podčetrtek dobil svoj glamping V Termah Olimia v Podčetrku so v četrtek odprli svoj glamping, ki se je s tem pridružil že zdaj bogati tovrstni ponudbi taborjenja na visoki ravni po vseh koncih Slovenije.
16
Foto: Začasna knjižnica na Gradu vas vabi na posebno bralno doživetje Počitniški dnevi so kot nalašč za branje, sploh v naravi. Julija lahko obiščete tudi začasno knjižnico na Ljubljanskem gradu , iz katere je med drugim tudi krasen razgled na mesto.
2
Nova pridobitev v prestolnici: vinski bar, ki združuje Belo krajino in Francijo Kako se Belokranjec loti odpiranja vinskega bara v Ljubljani?
15
Ste vedeli, da se za visokimi zidovi Kopra skriva več kot 70 zelenih oaz? Koprčani so lahko ta konec tedna odkrivali skrite vrtičke starega mestnega jedra. Domiselna pobuda je na dvorišča domačinov privabila številne radovedne obiskovalce.
2
Stolček Mushy: Če otrok že mora sedeti, naj sedi aktivno Otrokom v nobenem primeru ne bi smeli kupovati udobnih stolov, saj takrat mišice spijo, namesto da bi se krepile in omogočale trdnejšo oporo hrbtenici." To vsem staršem in skrbnikom na srce polaga ...
34
Kočevje dobilo hostel Bearlog: navdih so našli kje drugje kot v gozdu Bearlog, prvi hostel na Kočevskem, domuje v središču Kočevja v obnovljeni hiši z bogato zgodovino, ki jo nekateri poznajo kot Gostišče R og, drugi kot Činkla, spet tretji kot Škor'c ali Hišo z levi.
16

Povabilo

V rubriki Lepota bivanja vam predstavljamo zanimive projekte in ustvarjalce iz sveta urbane kulture, oblikovanja in arhitekture. Poudarek je na slovenskih oblikovalcih in zanimivih interierjih, ki jim je namenjena rubrika Prostor in pol. Če v vašem kraju opazite zanimiv projekt, dogodek ali ustvarjalca, nam pišite na lepota.bivanja@rtvslo.si.

Kazalo